hrpbiiapnrpeltework
Well-known member
עצוב שגם לאחר הסברים, עדיין אינך מבין מה זה דמוקרטיה ומה זה דיקטטורה.גם ישראל לא דמוקרטית, אין בה חוקה, אזרחיה אינם שווים בפני החוק, אין שוויון זכויות ואין שוויון חובות, הפרדת הרשויות לוקה בחסר, אין בה חופש דת (זה כולל גם חופש מדת, כדאי שתדע) ויש עוד קריטריונים הכרחיים לדמוקרטיה בהם ישראל אינה עומדת.
יש בישראל רוב יהודי מתחילת דרכה, למרות זאת, המצב בה בכי רע, אז יותר אנשים להתנגד למצב עם הערבים לא יעזור. חשובה האיכות, לא הכמות.
עוד פעם:
דמוקרטיה זה שלטון העם באמצעות בחירת הרוב.
כל השאר כמו "חוקה", "שיוייון בפני החוק" וכדומה' אלו דברים "מסביב" שהוסיפו אחר-כך, וכדי להבדיל בין דמוקרטיה מהותית ועקרונית לדמוקרטיה שהיא יותר ויותר "נכונה" ויותר ויותר "דמוקרטית", כלומר כל שאר הדברים שהוסיפו אחר-כך, החליטו להתחיל לעשות הבדלה בין "דמוקרטיה" (שלטון העם באמצעות בחירת הרוב) ל"דמוקרטיה מתוקנת" (שלטון העם באמצעות בחירת העם וכל שאר הדברים שהתחילו להוסיף מסביב במאות השנים האחרונות).
דמוקרטיה בלי חוקה, שוויון בפני החוק ועוד ועוד, היא לא דיקטטורה, או משהו שבין דמוקרטיה לדיקטטורה כי עוד בניגוד לדבריך, גם כזה דבר אין, קודם יש דמוקרטיות ודיקטטורות ותחת שני המטריות האלו נכנסים כל שאר סוגי השלטון הפרטניים יותר, היא דמוקרטיה לא מתוקנת, על-פי הסטנדרטים החדשים שנוצרו במאות השנים האחרונות של איך דמוקרטיה צריכה להיות ולהיראות מלבד "שלטון העם באמצעות בחירת הרוב".
ובעתיד כשימציאו עוד ועוד קריטריונים של דמוקרטיות יותר ויותר מתוקנות, כמו כשלדוגמה באם וכאשר נחליט לדוגמה לתת זכות הצבעה לילדים כי הילדים של היום יותר חכמים ויותר מודעים פוליטית מכל הילדים שאי-פעם היו, ובאם וכאשר נחליט על שיטה נכונה לחלוקת ונתינת זמן במה בתקשורת כך שתהיה את הכמות הנכונה של זמן שכל מפלגה צריכה לקבל בריאיונות באולפני החדשות ובעיתונים ועוד כל מיני רעיונות חדשים, עד לכדי הבדלה בין "דמוקרטיה מתוקנת" ל"דמוקרטיה מתוקנת-מתוקנת", או עד לכדי הבדלה בין גל פילוסופי ראשון של חשיבה פוליטית ו"דמוקרטיות מתוקנות" מהן, לבין גל שני שכזה, מה נגיד? שמעולם לא היו דמוקרטיות אמיתיות בעולם עד הדמוקרטיות המתוקנות-המתוקנות והגל השני בפילוסופיה של רעיונות על מה דמוקרטיה צריכה להיות ואיך היא צריכה להיראות, איפשהו שם במאה ה-21?
מדע המדינה הוא מדע לא מתקדם ולא מתוחכם שהרבה מהידע וההבנה שצריכים להיות בו, חסרים. לכן, ברגע שמגיעים לגבולות הידע ואתה צריך להפעיל את הראש ולחשוב בכוחות עצמך, מה שלא מתאפשר בכל מדע, לפחות לא בכזאת קלות, תיכף ומיד אנחנו רואים את חולשתך האינטלקטואלית ואינך מוצא את הידיים והרגליים שלך ומתחיל לדבר שטויות.
איש מגוחך-מגוחך שכמותך.
אנשים כמוך זה מה שקורה כשאדם יודע הוא אינו אדם מבין, וכמו מה שאמר פעם הפיזיקאי הכושל למחצה איינשטיין, הפיזיקאי השני הגדול ביותר בכל הזמנים למעט אייזק ניוטון, "כל טיפש יכול לדעת, הנקודה היא להבין".
אתה חושב שאתה משהו-משהו? אתה חושב שאתה משהו מיוחד כי יש לך שני תארים וקצת ידע?
אתה לא משהו מיוחד. אני משהו מיוחד. ולא רק כי אני מאור פז.
לא חסרים אנשים אפילו בלי תעודת בגרות (לא אני. לי יש תעודת בגרות. עשיתי השלמת בגרויות. אני רק מביא דוגמה) שיותר חכמים מאנשים עם שניים ואפילו שלוש תארים באוניברסיטה.
לדוגמה יאיר לפיד, שלדוגמה הרבה יותר חכם ממך ומעוד הרבה.
*אין לראות בהערתי האחרונה זאת עדות לדעות פוליטיות ספציפיות וזאת אינה כוונתי. יש אנשים חכמים עם ובלי תארים בשני הצדדים. אני לא בוחר בימין או שמאל. אני המפשר הגדול.
איש מטופש שכמותך. אם לא היית אדם מבוגר וגדול מימדים מבחינה פיזית היית יכול להיחשב לילד קטן מתוקי טיפשוני טמבלוני.ארה"ב עומדת בכל ארבעה עשר הקריטריונים של דמוקרטיה, ישראל לא.
לדמוקרטיה יש רק קריטריון אחד-שלטון העם באמצעות בחירת הרוב.
אולי לדמוקרטיה "מתוקנת" לפי הגל הראשון של החשיבה המדינית-הפוליטית בפילוסופיה של הדמוקרטיה יש ארבע עשרה קריטריונים...
אני מבין שאתה מעיד על עצמך...יש גם הרבה יהודים לא חכמים ולא מוסריים,
לא מדויק.אין קשר בין יהדות לבין תכונות אופי או חוכמה או מוסריות.
זה לא דוגמה. צריך לדבר בהכללות.יש יהודים טובים טריים, חכמים וטפשים, מוסריים ובלתי מוסריים. הטיעון שלך חסר היגיון.