פילוסוף רוחני33
Well-known member
אתה צודק, וכמו שכתבתי אני אדם די מנותק ומבולבל וזה הפריע לי הרבה בחיים, בעיקר בדיבור עם אנשים וגם בסיפור עם האישה המטפלת שאהבתי ולא רצתה בי.
ברוניי, איחוד האמירויות הערביות, בחריין מדינות צעירות יותר מישראל והרבה יותר מפותחות ממנה.מצטער לדעת שגינו אותך, אני מעדיף את השמאל המתון אבל גם אוהב את התורה. באמת מדינתנו קשה, כנראה כי היא חדשה. אני מקווה שבעתיד יבואו הרבה יהודים לארץ מהגולה ואז המצב ישתפר.
ככל הידוע לי, רוב המדינות הערביות לא מוסריות ולא דמוקרטיות. במדינתנו יש מחדלים, אבל היא מוסרית. נראה לי שאם יבואו הרבה יהודים לארץ ישתפר המצב, כי יביאו עוד חוכמה ומוסריות וגם יהיו יותר אנשים להתנגד למצב עם הערבים.ברוניי, איחוד האמירויות הערביות, בחריין מדינות צעירות יותר מישראל והרבה יותר מפותחות ממנה.
אין שום קשר בין כמות היהודים בישראל לבין איכות החיים בה או "המצב" בה, טענתך שונה, אך נסה להוכיח אותה, תראה מה יצא.
גם ישראל לא דמוקרטית, אין בה חוקה, אזרחיה אינם שווים בפני החוק, אין שוויון זכויות ואין שוויון חובות, הפרדת הרשויות לוקה בחסר, אין בה חופש דת (זה כולל גם חופש מדת, כדאי שתדע) ויש עוד קריטריונים הכרחיים לדמוקרטיה בהם ישראל אינה עומדת.ככל הידוע לי, רוב המדינות הערביות לא מוסריות ולא דמוקרטיות. במדינתנו יש מחדלים, אבל היא מוסרית. נראה לי שאם יבואו הרבה יהודים לארץ ישתפר המצב, כי יביאו עוד חוכמה ומוסריות וגם יהיו יותר אנשים להתנגד למצב עם הערבים.
ישראל מלאה שחיתות אבל דמוקרטית ומוסרית. צורת החשיבה דמוקרטית. גם באמריקה יש הרבה שחיתות ופשע והיא דמוקרטית. אם הרבה יהודים יגיעו לארץ, אולי יביאו עוד חוכמה ומוסריות וישפרו את המצב הקלוקל שנוצר כאן בגלל ניוון ערכי. אנחנו היהודים העם הכי מוסרי בעולם. עונשי התורה האיומים נועדו רק לזמן שהיינו עלולים להתבולל בעובדי אלילים. הישראליות גרועה, אבל היהדות טובה.גם ישראל לא דמוקרטית, אין בה חוקה, אזרחיה אינם שווים בפני החוק, אין שוויון זכויות ואין שוויון חובות, הפרדת הרשויות לוקה בחסר, אין בה חופש דת (זה כולל גם חופש מדת, כדאי שתדע) ויש עוד קריטריונים הכרחיים לדמוקרטיה בהם ישראל אינה עומדת.
יש בישראל רוב יהודי מתחילת דרכה, למרות זאת, המצב בה בכי רע, אז יותר אנשים להתנגד למצב עם הערבים לא יעזור. חשובה האיכות, לא הכמות.
ארה"ב עומדת בכל ארבעה עשר הקריטריונים של דמוקרטיה, ישראל לא. יש גם הרבה יהודים לא חכמים ולא מוסריים, אין קשר בין יהדות לבין תכונות אופי או חוכמה או מוסריות. יש יהודים טובים טריים, חכמים וטפשים, מוסריים ובלתי מוסריים. הטיעון שלך חסר היגיון.ישראל מלאה שחיתות אבל דמוקרטית ומוסרית. צורת החשיבה דמוקרטית. גם באמריקה יש הרבה שחיתות ופשע והיא דמוקרטית. אם הרבה יהודים יגיעו לארץ, אולי יביאו עוד חוכמה ומוסריות וישפרו את המצב הקלוקל שנוצר כאן בגלל ניוון ערכי. אנחנו היהודים העם הכי מוסרי בעולם. עונשי התורה האיומים נועדו רק לזמן שהיינו עלולים להתבולל בעובדי אלילים. הישראליות גרועה, אבל היהדות טובה.
אני יודע את זה, אתה לא צריך להסביר לי. ברור שבכל קבוצה יש טובים רעים, חכמים וטיפשים, אבל היהדות באופן כללי כקבוצה חכמה וטובה. בישראל דרך החשיבה דמוקרטית ומוסרית: יש בה בחירות, יש בה הפרדת רשויות שמגינות זו על זו, ויש בה חופש דיבור. לו הייתה דיקטטורית, היה רע ומפחיד הרבה יותר. ככל הידוע לי, היהדות הביאה לעולם את המוסר כשרובו היה עובדי אלילים שעשו תועבות כמו לשרוף את ילדיהם, והיא גם הדת המונותאיסטית הראשונה מהעיקריות שיש כיום. אף דת ולמעשה אף אדם לא הצליחו לכתוב ספר טוב כמו התנ"ך.ארה"ב עומדת בכל ארבעה עשר הקריטריונים של דמוקרטיה, ישראל לא. יש גם הרבה יהודים לא חכמים ולא מוסריים, אין קשר בין יהדות לבין תכונות אופי או חוכמה או מוסריות. יש יהודים טובים טריים, חכמים וטפשים, מוסריים ובלתי מוסריים. הטיעון שלך חסר היגיון.
באמת, הפרדת רשויות? איפה הפרדת הרשויות בין הרשות המחוקקת לרשות המבצעת בישראל? כל חברי הרשות המבצעת הם גם חברי הרשות המחוקקת. אתה לא רואה את הבעיה? בחירות יש גם באיראן ובסין, בחירות הן תנאי הכרחי אך בלתי מספיק לדמוקרטיה. לא כל מדינה שאינה דמוקרטית היא דיקטטורה. לאוס אינה ומעולם לא הייתה מדינה דמוקרטית, היא גם לא מציגה מצג שווא של דמוקרטיה, אבל היא לא דיקטטורה. יש המון שיטות משטר, לא רק דמוקרטיה ודיקטטורה.אני יודע את זה, אתה לא צריך להסביר לי. ברור שבכל קבוצה יש טובים רעים, חכמים וטיפשים, אבל היהדות באופן כללי כקבוצה חכמה וטובה. בישראל דרך החשיבה דמוקרטית ומוסרית: יש בה בחירות, יש בה הפרדת רשויות שמגינות זו על זו, ויש בה חופש דיבור. לו הייתה דיקטטורית, היה רע ומפחיד הרבה יותר.
אני יודע שיש עוד משטרים. עצם זה שבחרו וניסו להפריד בין רשויות מעיד על נטייה דמוקרטית. זה שיש מחדלים ושחיתויות זה בגלל חולשה של השלטון. אני בטוח שינסו להתגבר על זה, ושלא תמיד היו שתי הרשויות זהות. אולי יש ברשות המחוקקת גם חברים אחרים שאין ברשות המבצעת?באמת, הפרדת רשויות? איפה הפרדת הרשויות בין הרשות המחוקקת לרשות המבצעת בישראל? כל חברי הרשות המבצעת הם גם חברי הרשות המחוקקת. אתה לא רואה את הבעיה? בחירות יש גם באיראן ובסין, בחירות הן תנאי הכרחי אך בלתי מספיק לדמוקרטיה. לא כל מדינה שאינה דמוקרטית היא דיקטטורה. לאוס אינה ומעולם לא הייתה מדינה דמוקרטית, היא גם לא מציגה מצג שווא של דמוקרטיה, אבל היא לא דיקטטורה. יש המון שיטות משטר, לא רק דמוקרטיה ודיקטטורה.
הסיבה היחידה שיש ברשות המחוקקת חברים שאינם חברים ברשות המבצעת היא שהרשות המחוקקת גדולה יותר. מה שמעניין הוא, שיותר ממחצית מחברי הרשות המחוקקת חברים גם ברשות המבצעת, וזו בעיה גדולה מאוד. עקרון הפרדת הרשויות חשוב מאוד כדי שיהיו איזונים ובלמים, בישראל הם חסרים. עכשיו מנסה הרשות המחוקקת, עקב הוראה מהרשות המבצעת, להסיר את הבלמים שיש בידי הרשות השופטת, כדי שאפשר יהיה לחוקק כל חוק שמתחשק, גם אם הוא סותר חוקים אחרים. זה יוביל לכאוס.אני יודע שיש עוד משטרים. עצם זה שבחרו וניסו להפריד בין רשויות מעיד על נטייה דמוקרטית. זה שיש מחדלים ושחיתויות זה בגלל חולשה של השלטון. אני בטוח שינסו להתגבר על זה, ושלא תמיד היו שתי הרשויות זהות. אולי יש ברשות המחוקקת גם חברים אחרים שאין ברשות המבצעת?
זה באמת מדאיג, ולכן טענתי שישראל מדינה בעייתית. לדעתי זה כי היא חדשה יחסית, כי עמנו היה אלפיים שנה בגולה ושכח איך מנהלים משטר. אני מקווה שהבלמים לא יוסרו, ובוודאי יש עוד סוגי בלמים חוץ מזה.הסיבה היחידה שיש ברשות המחוקקת חברים שאינם חברים ברשות המבצעת היא שהרשות המחוקקת גדולה יותר. מה שמעניין הוא, שיותר ממחצית מחברי הרשות המחוקקת חברים גם ברשות המבצעת, וזו בעיה גדולה מאוד. עקרון הפרדת הרשויות חשוב מאוד כדי שיהיו איזונים ובלמים, בישראל הם חסרים. עכשיו מנסה הרשות המחוקקת, עקב הוראה מהרשות המבצעת, להסיר את הבלמים שיש בידי הרשות השופטת, כדי שאפשר יהיה לחוקק כל חוק שמתחשק, גם אם הוא סותר חוקים אחרים. זה יוביל לכאוס.
סיפרת בדיחה עכשיו?איש אחד שסיפר לנו על השואה בכפר שלי, אמר לנו שאילו מישהו בזמן שהיו ביערות בשואה אמר לו: בעוד שלושים שנה הבן שלך ילמד רפואה בישראל במדינה שהקימו היהודים באוניברסיטה העברית בירושלים על הר הצופים, היה אומר לו: הסבל שיגע אותך?
זה מצחיק אבל גם עצוב, זה סיפור אמיתי שמישהו שהיה בשואה סיפר לנו פעם.סיפרת בדיחה עכשיו?
אני מאמין שסיפר, אבל אני לא מאמין שהסיפור אמיתי. אנשים שמצויים במלחמת הישרדות לא חושבים על מה שיהיה 30 שנים מאוחר יותר, לכן אני לא מאמין לסיפור.זה מצחיק אבל גם עצוב, זה סיפור אמיתי שמישהו שהיה בשואה סיפר לנו פעם.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.