המשך להמשך...
מוות משך בכתפיו, וחשב לעצמו "כנראה שנאלץ ללכת דרך הצינורות המקובלים". הוא זרק בוטן לאוויר ושניה לפני שהבוטן נפל, הוא עצר את הזמן, זז חצי מטר הצידה, ותפס אותו בפיו. הבוטן קפץ מעצם לעצם ונפל על הרצפה. "זה תמיד עובד בסרטים", חשב מוות לעצמו ויצא החוצה. בשלב הזה נעלם לפתע השקט המסתורי, ששרר בפונדק מהרגע שרינסווינד החל להשתנק, והקליינטים הביטו אחד בשני המומים לרגע וחזרו לעיסוקיהם האפלים. לא הרחק משם חבורה של ברנשים מוזרים עם גלימות ומצנפות ספורט עמדו מתנשפים. "הכושר הזה עוד יהרוג את כולנו", התנשף הדיקן. "לא", אמר רידקולי, כיוון מטה דימיוני לעברו של הדיקן והוסיף "אני אהרוג אותך אם תמשיך להתלונן". רידקולי פנה אל הבורסר "היום תורך להריץ את השחרור". הבורסר נע קדימה ברגליים כושלות וחיוך מטופש, ונעמד לפני החבורה האומללה והעייפה. באותם רגעים ממש הגיע מוות אל השער, עבר דרכו ואז חזר לאחור. "אם כבר בדרכים המקובלות אז עד הסוף.", חשב מוות לעצמו ופתח את השאר. "מוות מגיע", אמר ה-Bursar. "אמרתי לכם שהכושר הזה עוד יהרוג את כולנו", אמר הדיקן. "אצל מי גלולות הצפרדע המיובשת?", שאל ה-Senior Wrangler. "המוות......... הוא בא.", צווח הבורסר. "תתחיל כבר.", צעק רידקולי, כשנקישה על כתיפו גרמה לו להסתובב בעצבים "תפ............ גנה". "האם יש לי הכבוד לדבר עם מנהלו של המקום המפואר הזה?", שאל מוות בעודו סוקר את פרצופיהם בחיבה. ה-Bursar החל לרוץ. הנד ראש מצידו של רידקולי, ופרץ המהירות הלא אופייני ה-Bursar נקטע באיבו ע"י יד גדולה וחומה, שנשלחה ע"י הספרן הקרוב ביותר. "אוק", אמר הספרן בשעה שהתיישב על ה-Bursar. "אני צריך את עזרתו של הקוסם הגדול ביותר בדיסק", אמר מוות. "זה הדיקן", גיחך Recent Runes. "שמעתי את זה.", אמר הדיקן. "הוא גם בעל הידע הנרחב ביותר.", גיחך ה-Runes, וזכה למבט מצמית מצידו של רידקולי. "חברים! המשיכו באימון בלעדי. עלי לשוחח עם מו... האדון הנכבד כאן.", ציווה הקוסם הראשי, והחל לצעוד לעבר משרדו, כשמוות הולך לצידו. רידקולי התיישב, שלף את בקבוק הברנדי המסורתי ממצנפתו, והציע למוות לגימה. מוות סירב בנימוס, ואמר "עלי לבקש את עזרתך בנושא בעל חשיבות עליונה.". "אני מבין שאתה צריך את הקוסם הגדול ביותר בדיסק. אני לשירותך.", אמר רידקולי ופניו התעוותו בחיוך מלא גאווה. "חשבתי יותר בכיוון של הפרופסור לגיאוגרפיה שלכם.". "מה?! הוא אפילו לא יודע לאיית מכשף", גמגם רידקולי. "האם אתה מסכים איתי שרינסווינד הוא הקוסם החלש ביותר, שנולד בדיסק אי פעם?", שאל מוות. "בכל ליבי", ענה הקוסם. "האם אתה מכיר את אלברטו מאליץ'?", שאל מוות. "הוא היה..." "עדיין" "הקוסם הגדול ביותר בדיסק". "הפרופסור לגיאוגרפיה יצטרף אליך בעוד מס' דקות אדוני.", ורידקולי יצא מהחדר במהירות. הרחק הרחק משם בגינה תמימה, ישבו בחור, בחורה וחתול. ליתר דיוק הבחורה ישבה, ואימפ ניסה לגרד מעליו את מאוריס, שזינק עליו וניסה להתחבא מאחורי גבו. "האם אתם יודעים מהו הכוח האדיר ביותר ביקום?", שאלה סוזן. "מוסיקה", אמר אימפ. "כבר היינו בספר הזה.", ענתה סוזן. "אוכל", אמר מאוריס, וזכה למבט נוזף. "אמונה?", שאל אימפ. "לא, בספר הזה היינו כבר. פעמיים.", השיבה סוזן. "פחד, פחד משתק, מהסוג שגורם לך לרצות לצווח ולשתוק בעת ובעונה אחת. בדרך כלל הכוח הזה חזק, אבל לא ממוקד. אתה יודעים מהו הפחד החזק ביותר?". "הפחד מהמוות", ילל מאוריס. "עשר נקודות לחתול שמתחבא מאחורי הבחור החמוד והסקסי.", אמרה סוזן. "בדרך כלל הפחד הזה אינו ממוקד, אבל לפני מספר שעות ארע משהו, שאפילו סבי אינו מוכן לדבר עליו". בשלב הזה מאוריס ואימפ היו אמורים להחליף מבטים מלאי חשיבות, אבל העובדה שאימפ ניסה עדיין לגרד את מאוריס מגבו הרסה קצת את הרגע הדרמטי. "בתוך ביתי של סבי מסתובב כעת המוקד של כל הפחד האנושי/גמדי/טרולי/חתולי וכו'... מהמוות, והוא הופך לחזק יותר ויותר ככל שהזמן עובר. כל כך חזק, שסבי אינו מסוגל עוד להיכנס לביתו. היצור מחפש ספר ובו סיפור חייו של ברנש בשם Teatime". "Thea Tim Eh", תיקן אימפ. "פגשת אותו?!", שאלה סוזן בהלם. "לא", מלמל אימפ "זה פשוט נראה לי הדבר הנכון להגיד". "בכל מקרה", אמרה סוזן, "כדי לנצח את היצור, עלינו להפחית את הפחד הכללי מהמוות. עלייך לאסוף את להקתך הישנה אימפ, ולצאת למסע יחסי הציבור של המוות!". "אבל מה יוצא לי מזה", שאל מאוריס. המשך יבוא (או שלא)...