עלילה חדשה לספר....

Lord bigfoot

New member
כמו וטינרי?

וטינרי תמיד שולט ויודע מה יקרה ומנווט. ורנס מלא רעיונות וחסר שליטה בעניינים. הוא כמעט ההיפך מוטינרי, נחמד ומלא רעיונות אידיאלסטיים (מי אמר יוסי ביילין?), אבל לא ממש שליט מוצלח. וטינרי לעומת זאת, המממממ.... יהיה מעניין לראות אותו שולט על מקום שנני וסבתא רואות בו את הבית! אולי זה רעיון לעלילה, וטינרי וורנס מתחלפים לתקופה מסויימת.

Athaclena

New member
אמא'לה, מפחיד

חשבתי שורנס מסתדר לא רע?... חשבתי לתומי שהוא שליט בסדר. אבל מזמן לא קראתי עליו (מאז CARPE JUGULUM)

pini-pee

New member
מסתדר לא רע?

את מדמיינת את וטינרי מזמין לארמון ערפדים? אוקיי... אולי באנק מורפוק כן, אבל הם יאלצו לשלם מיסים ולהוות עוד קבוצה אטנית... הרי לא משנה מה וטינרי עושה הוא תמיד שולט במצב, אפילו כשהוא מעין מודח (בג'ינגו) הוא עדיין שולט (או שמא שולת!!1)

Athaclena

New member
אני מבטיחה לך שהחלומות שלי

הרבה יותר מוזרים משלך, אם כי לא קשורים לפראצ'ט. בכלל עד כמה שאני יכולה להזכר יש לי רק אנשים שאני מכירה ושראיתי פיזית בחלומות שלי (ולפעמים סתם אנשים אנונימים). ולוקח פז"ם של הכרות עד שמגיעים לחלום, אם בכלל. המשפחה שלי מופיעה הרבה בחלומות, וגם חברה שלי (שאני מכירה מכיתה א). ההופעות המוזרות יותר כללו את הרס"ר שלי (??) ואיזה מישהו שלא אמרתי לו יותר משלום אי פעם.

ויימס

New member
אני חולמת ה-מ-ו-ן על סתמרוח.

בייחוד בתקופה שאני קוראת הרבה ספרים איתו. אני חולמת די הרבה על דמויות מספרים או סרטים או משחקי מחשב אם אני מתעסקת איתם הרבה. הייתה איזה חצי שנה שכל הזמן הייתי חולמת על זוגפרח וסתמרוח, כי זה היה כשרק התחלתי לקרוא את הסדרה, וקראתי את צבע הכשף ואור מופלא כמה עשרות פעמים. חלמתי גם על הנומים ביחד עם סתמרוח, הוא היה נום-סתמרוח. וחלמתי פעם על מוות, וזה היה חלום מגניב אז כל כך התבאסתי שלא זכרתי כלום... הוא עם איזה ילדה והוא שומר עליה או משהו? ואז היא צועקת עליו והוא נעלב. והם גם מחפשים או מוצאים סיר מתכת. מ ו ז ר. היי, נזכרתי במשהו- בחלום שבו סתמרוח הוא נום מככבים גם כמה מהמדריכים שלי מהקורס בתור נומים-מדריכים.

Athaclena

New member
אני לא זוכרת שאי פעם חלמתי על דמות

מתוך ספר. אנשים מהמשפחה, חברים, מהקורס, מהצבא, מהכיתה - אבל לא דמות ספרותית. אולי כי אין לי מושג איך הם נראים? לרוב אני לא מוצאת קשר בין החלום שלי למציאות, אני יכולה לחשוב על 3 מקרים שמצאתי קשר כזה, ועוד פעם-פעמיים שזה יותר כללי (חלמתי על פיגוע אז זה קשור לאינתיפאדה). בעיקרון אני אוהבת את החלומות שלי כי הם מגניבים ומוזרים, וכמעט שאין לי חלומות רעים או מפחידים וסתם דוגמא בשביל הקטע, חלמתי פעם שלידיד שלי יש מכונית ואופנוע מLEGO בגודל מלא שבאמת נוסעים.

The Mad Hatter

New member
עלילה חדשה...המ.

אין לי כל-כך הרבה רעיונות, ואני מרגישה שאם אני אתאמץ לחשוב עכשיו על משהו, זה יהיה קשור לסינוסים, אבל יש לי העדפות לספר הבא- שיהיה ספר עם דמויות חדשות, בסגנון MR רק יותר עולם-הדיסקי ועם הרבההה הופעות אורח ומוות (הדמות) ביותר מחצי עמוד. אגב, לדעתי ספרי סוזאן יותר מעניינים מ"מורט", עם כל אהבתי (ויש הרבה כזו) לספר. אז...אמ, שיהיה ספר שלה- כן. היא תתחתן עם לובסאנג והם יקימו בית בלנקר ליד גראני ומשפחה מרובת-ילדים ולו-טזה יהיה הבייביסיטר וישמור עליהם שהם לא יעברו דרך הקירות או משהו כזה, ואז הם יצטרכו להציל את העולם ממשהו, כמובן. >_< אה, או משהו כזה...

The Mad Hatter

New member
אימפ נעלם ולא שב.

אבל ככה זה. היתה קפיצה די גדולה בזמן בין סול מיוזיק להוגפאת'ר. P:

ויימס

New member
אתם יודעים? משהו מעצבן אותי.

אולי זו החרב הזאת שתקועה לי בגב... סתם. מטריד אותי שתמיד הדמויות בספרים שלו לא נזכרות בדברים שקרו להם בספרים קודמים או בדמויות שהם פגשו (אלא אם כן הם פוגשים בהן שוב). זה כאילו שהם חסרי עבר. זה אולי לא היה תורם הרבה לעלילה, אבל זה היה כיף!

The Mad Hatter

New member
נכון...

למרות שדווקא את מקרה היעלמותו של אימפ אני מבינה איכשהו. כלומר, בסול מיוזיק היא היתה בת 16 ובהוגפאת'ר היא בערך בת..אה, עשרים, אני חושבת. למרות שהיה יכול להיות נחמד באמת אם היא היתה נזכרת בו מידי פעם, למרות שהם אף-פעם לא היו זוג מוצלח במיוחד. אבל בספרים מתת-הסדרות האחרות שבד"כ הפרש הזמנים בין הספרים בהן קטן יותר באמת סובלות מחוסר-קשר בין הדמויות לדמויות האורח וזה מעצבן ברוב המקרים, למרות שאני לא יודעת איך היה אפש לשלב זכרונות מהעבר של הדמויות בצורה שתראה לא-מאולצת..>_<

ויימס

New member
אה, כל הסופרים עושים את זה ולא נראה

שקשה להם מדי, אני מניחה שגם הוא יכול. סתמרוח (בעודו תלוי ממקום גבוה): "אויש, זה מזכיר לי את הפעם שנפלתי מאיזה הר הפוך אחד... וגם את הפעם שנפלתי מקצה העולם... וגם את הפעם שנתלתי על עץ בקצה העולם... וגם כשנפלתי על יער סקונד, אוי, זה היה כל כך משעשע! וכמובן, כשהייתי תלוי מגובה 500 מטר במגדל האומנות... וכשריחפתי מעל האוקיינוס... ו-" כוהן: "שתוק לפני שאני הולך ומשאיר אותך ככה."

Athaclena

New member
מ-צ-ח-י-ק!!! אבל יש את זה קצת...

לדוגמא בג'ינגו נראה לי שלדטריטוס יש את הקסדה שCUDDY הכין לו בMEN AT ARMS. ואז היא מתקלקלת כי נכנס חול למנגנון... אבל אני מודה ומתוודה שזו הדוגמא הכמעט-יחידה, לא רגע - חשבתי על עוד משהו: רידקולי באחד הספרים (SOUL MUSIC אולי?) בטוח שזה שוב מפלצות מזוויעות מהמימדים הצינוקיים (מה זה בעברית?), אפילו שהפעם זה לא. פששוט הוא זוכר את תמונות נעות ועוד איזה ספר כנראה.

ויימס

New member
נכון, הוא זוכר גם את איש הקציר

אם אני לא טועה. והמכשפים נזכרים ב'עניין עם הקוסם' לעיתים די קרובות.

ויימס

New member
עוד משהו בקשר לזכרונות...

תמיד מדברים על איך שהספרן הפך פעם לקו- אה, לאוראנג אוטנג, ואיש לא נזכר שזו למעשה הייתה אשמת סתמרוח (כי הוא נפל מקצה העולם והלחשים הצילו אותו). תמיד מדברים על זה כאילו זו איזושהי תאונה לא ידועה לפני מאות שנים... ובתרועת מוות, כשאלברטו מגיע לאוניברסיטה, סתמרוח אומר לו ש"שיפצו את התוף השבור מתישהו ושינו לו את השם"... מה אתה אומר, סתמרוח... מעניין מתי... אני חושבת שחיוך מלא אשמה היה נאות במקרה זה. ז'תומרת, זו לא הייתה אשמתו בדיוק, אבל היה לו חלק גדול בזה!

RainBird

New member
אני חושב שבשלב הזה צריך להכין ספר למוות של העכברושים. הוא הרוויח את זה.

למעלה