על הבר של אואזיס - מוקדש למיתר44

מיתר44

New member
קודם כל - תודה על ההקדשה

לא נראה לי שאני ראוי לה, אבל בכל זאת מודה.
רימה מחזיקה מקום בו היא משקיעה את כל-כולה. המקום הוא בהחלט "חור" יחסית לעיצוב שאנו הולכים
ומתרגלים אליו במסעדות שברמתה. הטענה שהאוכל הוא במוקד לא סותרת את הדרישה שהישיבה, הכלים והשירות
יספקו אוירה ומסגרת מתאימות. יחד עם זאת - להכניס את העסק לשיפוצים דורש השבתה והוצאות כספיות גדולות.
תשאלו אותי - מעדיף כרימה תמשיך לרקוח מנות במקום האלטרנטיבה.

באשר לקטע בו חברך חשף את עיסוקו: אני בהחלט מספר בבואי למסעדה שאני כותב בפורום זה. אין לי כל סיבה להסתיר
זאת ויש לי את כל הסיבות שבעולם למכסם את הנאתי מהמסעדה. לא מבקש ולא רומז לקבל מנות חינם או/ו הנחה מהמחיר הנקוב.
אבל בהחלט אומר שאני סועד המתייחס ברצינות למה שאני מקבל בתמורה לכספי.

לבסוף, אני חייב להודות כי הדיווח שלך נופל בקטגורייה מקצועית מאוד: יש בו אנליזה של המנות, השוואתן למנות זהות שטעמת קודם
וחשוב יותר - התייחסות בונה למי שמעוניין לשפר את מנותיו לטובת הסועד המומחה.
טוב היה לו מי ממקורביה של רימה מפנה אותה ללמוד מהדיווח הזה. לטובת סועדיה בעתיד.
מיתר
 

Gargeran

New member
ראוי, הרי ביקשת בדיון על הרברט :)

באופן כללי אני נגד חשיפת הקשר שלי לאוכל ובמיוחד נגד חשיפת העובדה שיש לי בלוג ביקורת מסעדות, כי אני רוצה לוודא שאני לא מקבל חוויה משוחדת על מנת שאוכל לכתוב עליה.

שימחת אותי מאוד עם הפסקה האחרונה שלך :) תודה
 

bruno01

New member
אני לגמרי איתך בעניין הזה.

ממש לא אוהב להגיד שאני כותב פה או בבלוג, במקרים הבודדים ששאלו אותי למה אני מצלם (זה כמעט אף פעם לא קורה), אמרתי שזה סתם כי אני נהנה מזה.

ויעיד אבא שלי, שחטף שטיפה רצינית אחרי שאכלנו בסנדר וכשהמלצרית שאלה למה אני מצלם, הוא ענה לה שיש לי בלוג עוד לפני שהספקתי להגיד משהו
 

passioneta

New member
אני גם לא חושבת שראוי להגיד

וכשהייתי בארוחה בה צילמו, מאוד התבאסתי מכך שהצלמת הודיעה שיש לה בלוג. לדעתי זה ממש לא יפה לעשות את זה.
 

מיתר44

New member
אין לי בלוג

אני יכול להבין את הרצון להיות אנונימי ולכתוב חוויות של אחד העם.
אני לא בקטע הזה. אני מעוניין למקסם את הנאתי. אם הדבר כרוך ביציאה מהאנונימיות - אין
לי אף לא רגע של היסוס להגיד מהיכן אני בא. במקרים רבים, כולל במסעדות חו״ל, מבקשים
לקבל קישור לדיווח עתידי.
לו הייתי מסעדן, הייתי מעדיף שהסועד האנונימי בעל בלוג או המדווח בפורום יחשוף עצמו כדי
שאשתדל להציג את יכולותינו המיירביות. כך שבסופו של יום זהו מצב בו שני הצדדים מנצחים.
 

passioneta

New member
גם לי אין בלוג

מעבר לזה שזה םוגם באמינות הדיווח, אני חושבת שאמירה כזו היא בעייתית מבחימה אתית במערכת היחסים שבין לקוח למסעדה.
 

מיתר44

New member
א. אמינות הדיווח? ב. בעייתית אתית?

א. זאת אומרת שדעתי "משוחדת" מאחר ואנשי המסעדה "יודעים" מי אני? במילים אחרות - את רומזת שהלקוח
האנונימי זוכה להתייחסות חסרה? אם כך הדבר - מה מונע ממך לגלות במסעדה היכן את כותבת?

ב. בעייתיות אתית? לא הבנתי את המשמעות. בכל מקרה אני רואה בעייתיות בכך שבעל בלוג מצלם מנות במטרה לדווח
ולהעלותן בבלוגו אבל כשנשאל למעשהו עונה: "סתם להנאתי". לפחות בגישה שלי ניתנת למסעדה האפשרות לההפגין מאמץ
כדי שבעל הבלוג או המדווח יתאר אותה במיטבה.
אם את חושבת שתוספת מנה/ות און דה האוז ישנו את דעתי על המסעדה -
אז ממש לא.

הערה בשולי הדיון - קבוצת אלו שמבלים הרבה במסעדות די מוכרים במסעדות וזה כולל אותי וכנראה גם אותך, וחברים נוספים
מהפורום. כך שאין טעם להעמיד פני אנונימי, גם כשמשוכנעים שכך ראוי להיות.
 

החתולית

New member
במקרים רבים זה משנה

במקרים רבים כשיודעים שאני מנהלת פורום ביקורת מסעדות, אני מקבלת צ'ופרים שונים ותשומת לב מיוחדת בשירות (במקרים אחרים, גם כשיודעים מי אני, השירות שאני מקבלת הוא מתחת לכל ביקורת, אבל זה כבר עניין אחר).

בעיני, קיימת בעיה אתית בדיווח על ארוחה בה אתה זוכה ליחס מיוחד, בגלל שיידעת את הצוות בדבר היותך בלוגר / כותב בפורום. לכן, אני כמעט ולא מדווחת על ארוחות בהן קיבלתי יחס מיוחד. אני מנסה להיות הוגנת, ולהבהיר במסעדה שאם אקבל יחד מיוחד, לא אוכל לכתוב על הארוחה.

כשאני אוכלת במסעדה שנהנתי בה, ואני רוצה לקבל ממנה מידע, אני ניגשת למנהל/ת אחרי ששילמתי את החשבון, מסבירה מי אני, נותנת כרטיס ביקור ומבקשת שישלחו לנו מידע לשירשור השבועי. לרוב, אם אני חוזרת למקומות הללו, לא זוכרים אותי, וזה מצויין.
 

passioneta

New member
אני חושבת שבאמירה "אני אפרסם אותן בבלוג שלי"

יש משהו בעייתי.

אגב, אותי בטוח לא מזהים, אני לא אוכלת מספיק במסעדות.
 
זו לא שאלה של דעה משוחדת או דיווח לא אמין.

כפי שכתבת, אתה מקבל את המסעדה במיטבה כשהיא עושה מאמץ למען 'הכותב' בפורום/בלוג ולא במצבה הטבעי, האמיתי יותר.
מכאן שאתה מדווח באופן אמין אולי, אבל על תמונת מצב לא לגמרי אמינה.

ובינינו, איך שלא תסובב את זה, והיות וכולנו בני אדם שתמיד אוהבים 'להתפנק' ולקבל את המיטב, הפתרון הוא גילוי נאות על ההזדהות או ויתור על הדיווח.
 
אכן

זו הסיבה שאני מעולם לא העליתי כאן דיווח על אואזיס, למרות שהייתי שם כמה וכמה פעמים - אני מכירה את אחד העובדים לשעבר במקום, שהוא חבר טוב של רימה. אמנם לא קיבלנו כמויות פינוקים ועניינים, אבל אני לא יכולה לדעת אם באמת זכינו ליחס כאחד הסועדים.
 

bruno01

New member
מיתר, אני לא מבין את ההיתממות.

ברור שברוב המקרים (אבל כמו שחתולית ציינה, לא בכולם), לקוח אנונימי יזכה ליחס שונה מזה שיקבל לקוח שמודיע שהוא כותב על הארוחה. בפירוש.

לא מדובר רק במנה אחת און דה האוס. הרי כל הגישה השירותית משתנה בדרך כלל, מתייחסים אליך יותר, שמים לב אליך יותר, וגם לא פעם אומרים לטבחים להקפיד יותר במנות שיוצאות אל השולחן שלך, וברור שכל זה משנה את דעתך על הארוחה ועל המסעדה.
אני לא חושב שיש בכלל ויכוח על כך.

זה מזכיר לי את הויכוח התמידי שיש לי עם כמה בלוגרי "ארוחות בלוגרים חינמיות" שמתעקשים שגם בארוחה כזאת הם נשארים אובייקטיבים. הם יכולים להמשיך לשכנע את עצמם עד מחר שהם אובייקטיבים, ישרים ומדווחים גם על פשלות, אבל בארוחה שבה כל צוות המסעדה מפרפר סביבך, מוציא מנות שהוא יודע שיכתבו עליהן ולכן מתקתק אותן במיוחד, אין שום אפשרות להיות אובייקטיבי ביחס לחוויה של לקוח "רגיל". אבסולוטית אין.

לא רוצה שמסעדות יפגינו מאמץ כדי לרצות אותי, וחשוב לי לנסות לקבל את אותה חוויה שכל סועד אנונימי אחר יקבל.
גם כדי שהדיווח יהיה מהימן כמה שיותר למציאות ולחוויה "רגילה" (כי מה שווה לכתוב על ארוחה שבה עשו מאמץ מיוחד עבורך, אם אף אחד אחר מאלה שקוראים את זה לא יקבל את אותו מאמץ),
אבל גם כי אני מרגיש ש"לנפנף" במי אני (ובואו נודה על האמת, מי כבר אנחנו? כולה כותבים פה או בבלוג שיש לנו) עושה לי רע. לא אוהב שמכירים אותי בתור מישהו שכותב ומרגיש מפודח כשזה קורה. למזלי זה קורה מעט מאוד.

אין לי בעיה עם ההצהרה "אני מודיע שאני כותב כדי להנות בארוחה כמה שיותר". זכותך.
אבל אני לא חושב שאפשר להתווכח לגבי זה שהערך לקורא "הרגיל" של דיווח על ארוחה כזאת הוא נמוך יותר.

לגבי הבילוי במסעדות רבות, נכון. בחלק מהמקומות (וזה אולי מפתיע , אבל בהרבה פחות מקומות ממה שאפשר לחשוב) כבר מכירים אותי. ולכן אני לא מדווח על הארוחות שלי במקומות האלה, מהנות ככל שיהיו.
לדוגמא? קפה 48, שבה כבר מכירים אותי היטב, וברור לי שהארוחות שלי שם, מבחינת שירות ופינוקים, לא משתוות לכאלה של סועד "רגיל". (אגב, אני לא מקבל שם יחס כי יש לי בלוג, אלא כי אני כבר לקוח יחסית קבוע). אז אני אמליץ על המסעדה למי שישאל, כי אני חושב שהיא מצוינת, אבל לא אכתוב עליה דיווחים מלאים.

אגב, לא עניינו של אף אחד למה אני מצלם. אין בכך שום בעייתיות.
ובכלל, את כמות הפעמים שבה נשאלתי את זה אפשר לספור על פחות מאצבעות כף יד אחת.
 

מיתר44

New member
איני מיתמם כלל

דיווח אמין הוא דיווח אמין הוא דיווח שהוקפד שלא יהיו בו שקרים או שגיאות.( ראה ויקיפדיה).
כפי שכבר כתבתי - אין לי כל רצון או צורך לכתוב ככותב האנונימי כי אינני כזה ואיני מעוניין
לתת לצוות המסעדה תחושה שאני סועד תם ותמים ללא שם. (האין בהעמדת פנים כזו מעין אפשרות של הכשלת המבוקר?).

מעולם לא הסתרתי את גישתי זו בפני קוראי הפורום. נהפוך הוא - לא פעם הטפתי לכולכם לציין כי בנוסף להיותכם בעלי עניין,
ובעלי רצון לשפר את המצב בענף, רובכם גם מומחים ולא קוטלי קנים ככל שמדובר בביקורת מסעדות.

באשר לסייגים שהטלת על עצמך - אני בהחלט מעוניין לקרוא חוות דעתך גם על מסעדות בהן אתה מוכר. רואה רק
יתרונות לקוראיך לחוות דעתך לאורך תקופה, כשם שטועמי יין ידווחו על טעימת אורך. :)
 

bruno01

New member
העמדת פנים? אתה רציני?

אני לא מעמיד פנים שאני מישהו אחר. אני פשוט לא מציג את עצמי בכל מקום שאני נכנס אליו. איפה העמדת הפנים פה?

הכשלת המבוקר? כל אחד מ-99.5 אחוז מהסועדים האחרים במסעדה שאין להם בלוג ולא כותבים בפורום מכשילים את המסעדה כי הם לא מספיק חשובים?

אם מסעדה נכשלת במתן חוויה טובה ללקוחות שלה, חוץ מאלה שהיא יודעת שהולכים לכתוב עליה, זו בעיה קשה.

מבקר מסעדות, בעניי, צריך להיות כמה שיותר אנונימי.
זו עוד סיבה למה אני חושב שלביקורות של ניב גלבוע (בלי להזכיר בכלל את הידעה וההבנה שלו) חסרות ערך. צוות צילום שלם והכנות מראש של ההפקה, איזה ערך יש לביקורת כזו?

ושוב אני מדגיש. מי אני בכלל שאציג את עצמי? כולה כותב בלוג מטעם אני ועצמי, ולא הוסמכתי ע"י אף אחד ושום דבר.
מצטער, אבל אם הייתי אחד החברים שלי, ובכל פעם שנכנסו למסעדה הייתי אומר "שלום, אני גיל מהבלוג מבשל ואוכל ומנהל פורום ביקורת מסעדות ואני הולך לכתוב עליכם היום" הייתי מכניס לי מה זה כאפה.
 

מיתר44

New member
עזוב,אני מעדיף לעצור כאן

אין לי כל טענה אליך אישית. אני מבין את גישתך ועמדתך. מכבד אותה ואבל ממש לא מקבל אותה.

עקרונית אני מסכים כי על המסעדה להעניק חוויה טובה ל -כ - ו - ל - ם. על מנת שזה יקרה עדיף שכל אחד מאתנו
ידאג לשלו, איש ואשה בדרכם הם - ללא הונאה וללא התחזות, כמובן. כשזה יקרה - ייטב לכולם.

לבסוף, לא הייתי מרים כאפה לאיש. ולא הייתי מציע לאף מסעדן לעשות כך. בשביל מה?
 

bruno01

New member
חס וחלילה מסעדן.

התכוונתי לאחד החברים שסועדים איתי, וכמובן שכתבתי את זה בהומור, ורק רציתי להתייחס לכך שנראה לי יהיה מאוד יומרני, שלא לומר "עף על עצמי", להציג את עצמי בכלל בתור מישהו.

אבל אני מסכים איתך שדי מיצינו את הנושא.
 

Gרר

New member
נראה לי שהפסקה האחרונה שלך

מסכמת הכי טוב את אי הנוחות שיש לי בכלל מהרעיון הזה של ליידע את המסעדה וזה מה שפחות או יותר ניסיתי להסביר ללא הצלחה.

כמובן שאם שואלים אותי בגלל שאני מצלם אז אני לא מסתיר ואומר שאני כותב בפורום של תפוז. אבל ממש להודיע את זה מיוזמתי? הייתי קובר את עצמי קודם.

כאילו מה אני אגיד להם... היי אני Gרר ואני כותב על כל הארוחות שלי. עכשיו יאללא תמקסמו או שאני שולף את העט?!! רק מהפחד להפוך לבדיחת היום הייתי נמנע מזה.
 
למעלה