על החסימות: משהו שקיבלתי בדוא"ל

כינוי1982

New member
זה לא הוכח בביהמ"ש

זה הוכח רק בתעמולה הזולה של הימין. "רק בחודש האחרון הם הוציאו לחייל עין". ומפגיני ימין רק בשבוע האחרון קראו לאחי ולחיילים שלו נאצים ובוגדים. ובחודשים האחרונים הכו שוטרים וחיילים. ובוא לא נשכח את הרימון שנזרק להפגנת שלום עכשיו, את הדקירה במצעד הגאווה. בחיי, פעם זה השמאל, פעם זו התקשורת, פעם זה השב"כ. לא נמאס לכם? אגב, למיטב ידיעתי מי שהוציא לחייל את העין היה מפגין פלסטיני. זו הפגנה מעורבת, כזכור. בעצם, אתה יודע מה? זה לא היה השמאל וזה לא היה פלסטיני - זה היה השב"כ! ואלטלנה... אולי תלך לשנת 1500 לבדוק מה השמאל עשה זאת. בעצם, הוכח בבימ"ש שהשב"כ אחראי גם לאלטלנה. איזה יופי הטיעון הזה עובד, הא?

E טי

New member
זה כן הוכח בבית משפט

אבישי רביב נחשף כסוכן שב"כ ע"י בית המשפט. לא בשום תעמולה. "ובוא לא נשכח את הרימון שנזרק להפגנת שלום עכשיו" "אולי תלך לשנת 1500 לבדוק מה השמאל עשה זאת"
אחי, תתאפס על עצמך...

כינוי1982

New member
בוודאי שזה שאבישי רביב הוכח בבימ"ש

אבל לא הוכח שהשב"כ רצח את רבין, הפיץ תמונותיו בכפייה וכו'. יחי ההבדל בין מעשה שקרה לפני 20 שנים לבין מעשה שהתרחש לפני כמעט 60 שנים. השמאל של היום אינו מפא"י. הימין שלהם... מה אתה יודע, לא השתנה הרבה במחנה הזה.

E טי

New member
אבל לא דיברנו על רצח

אתה דיברת על ארון הקבורה שהובא להפגנה, והוא באמת הובא ע"י סוכן שב"כ. וכן, הוכח שאבישי רביב הוא זה שהפיץ את התמונות של רבין בכפיה. הימין אולי לא השתנה, אבל הימין לא עשה את זה. אברושמי השתנה, הוא עכשיו בכלא.

כינוי1982

New member
לא אני דברתי על זה

ולא זכור לי שנמצאה איזו קביעה כזו בפסה"ד. למעשה, אני בכלל לא זוכר שזה עלה לדיון. יש לך לינק לזה?

כינוי1982

New member
המסמכים רק מצינים רישום פלילי

לא רשום בהם שהוא זה שנשא את ארון הקבורה (אגב, צריך יותר מאחד בשביל זה). גם לא כתוב שהוא אחראי לכל מעשי ההסתה שהיו אז. שים לב אגב לכמה תיקים שם נסגרו מחוסר ראיות. וכל זה אגב, זה לא משהו שנקבע בבימ"ש. יש לך קישור לקביעת בימ"ש שרביב הוא זה שהיה אחראי לארון?

כינוי1982

New member
יש משהו שנקרא הסתברות

אף אחד פה לא מרשיע אדם בפלילים ולכן אפשרף לצרוך הדיון, להסתמך על הסתברויות. נראה לי הרבה יותר סביר שהאנשים שאיימו בהשבתת המדינה, שנעלו בי"ס, שחסמו כבישים, שהכו חיילים, שהקימו התנחלויות בניגוד לחוק, שהלכו לצעדות בניגוד לחוק, שהסיתו נגד נבחרי ציבור - יעשו גם את זה. לא כל הציבור. אבל המיעוט הקיצוני במחנה הזה - כן.

מיטלוש8

New member
אוי אוי

אם נעסוק בהסתברויות יהיה פה שמח בגלל זה האשימו מתנחלים שרצחו ילד פלסטיני- אז גם פה צריך לעסוק בהסתברויות?? אם אתה לא יודע אל תאשים! נקודה! את זה לימדו אותי עוד כשהייתי קטנה... היכו חיילים?? אני לא ראיתי... אולי אתה כן... ראיתי חוסר שיתוף פעולה, מכות? לא ראיתי, עדיין... מקווה שגם לא אראה.. הקימו התנחלויות בניגוד לחוק? אז ר"ה שלנו מפר החוק העיקרי, אם זה מה שאתה אומר... הסיתו נגד נבחרי ציבור? זה חופש הביטוי, זה עדיין לא פגיעה באדם! לחשוב שהם שמו שמן ומסמרים... ועוד בלי שאתה בטוח בזה... העיקר אנחנו מלבים את השנאה...יפה יפה... מאשים בלי שיודע ובלי שמכיר, הכי גרוע שיש!

כינוי1982

New member
אני לא האשמתי מתנחלים ברצח

ואני חושב שאין סיבה לחשוב שהם עשו זאת רק בגלל האשמה של הפלסטינים. עדיין כדי לבצע רצח צריך יותר מדי. כדי לפזר חומרים על הכביש? אני לא בטוח. ואם אני לא תועה החשדות במשטרה היא שזה בוצע בידי פעילי ימין. ומכות היו. אפילו שניים נכנסו לבי"ח בזמנו. וגם לחופש ביטוי יש גבולות. וכן, ר"ה שלנו הפר חוקים רבים. בגלל זה לא בחרתי בו, בשונה מהרבה מחברי המאבק הכתום.

מיטלוש8

New member
יש סיבה לחשוב

אז מה? גם היה סיבה לחשוב שמתנחלים הרגו את הילד הפלסטיני בקיצור- אתה לא יודע, נקודה. לא משנה אם אפשר לחשוב או לא. יש הפתעות בחיים, מסתבר.

כינוי1982

New member
אז שיפתיעו אותי

כרגע אני לא רואה סיבה אחרת לחשוב כך. וחוץ מזה, האם זה לא הציבור ה"כתום" שממהר להרשיע את אריאל שרון במניעים לא כשרים לביצוע ההתנתקות? ומאיפה לכם לדעת את זה? ככה זה. ובקשר לרצח הנער הפלסטיני - ממש אין סיבה להאמין שמתנחלים עשו זאת. גם כי מקורות המידע הפלסטינים הם, מה לעשות, לא אמינים, וגם כי עד כמה שחסימת כבישים היא דבר פסול, יש מרחק מאאאאד גדול ממנו לבין רצח של ילד.

E טי

New member
רבין הקים התנחלויות

הוא גם קבע את המזוזה ביישוב פאת שדה.

Soul Cake Duck

New member
למען האמת

אם נסתמך על הסתברויות, דווקא במקרה זה יימצא המתנחל חף: יותר פלסטינים נרצחים בידי פלסטינים מאשר בידי מתנחלים. רצוי גם לציין שבמקרה הזה ניתן לערוך בדיקה מקיפה ולגלות מי אכן אחראי; עם זאת, לא ידוע לי על דרך טובה לקבוע מי אכן פיזר שמן ומסמרים על הכביש, מה שפותח פתח להשערות. והשערות הן מסוכנות. כאשר מסתמכים על השערות, אפילו אם יש להן ביסוס נסיבתי, לרוב אנשים בוחרים להאמין במה שנוח להם. זה רק מאפשר להלהיט וויכוח, שלדידי הוא מיותר. תראו איך השרשור הזה נראה: הימין יותר גרוע! השמאל יותר גרוע! הימין אלים! גם השמאל אלים! נו. אולי די? אפשר להעביר את הדיון חזרה לפסים מועילים במקום להתנצח סתם?

כינוי1982

New member
בטח שכן

או שאתה חושב שאולי המשטרה נתנה אישור לגלגול צמיגים בוערים? באחת הכתבות על חסימות הכבישים אפילו ראיינו את אחת המפגינות שאמרה שלא רק שהם גלגלו צמיגים בוערים לכביש, הם עשו זאת אחרי ששמו לב טוב טוב לזה שלא עברו בדרך יהודים...

E טי

New member
אני הייתי בחסימות.

אני יודע קצת יותר טוב מהכתב. את הצמיגים הניחו על הכביש לאחר שכבר ישבו מפגינים על הכביש, והתנועה היתה חסומה.

כינוי1982

New member
היית בכל החסימות?

כי היו די הרבה. ואני לא דברתי על הכתב. אני דברתי על המרואיינת שהייתה שם גם. אולי אתה יודע גם יותר טוב ממנה?

למעלה