על הסוכנות "יד-לאחים".

masorti

New member
נדמה לי שהופנית לרפרנסים...

כבר לפני כמה ימים. אני לא אשם שאתה מתעקש שלא להתעמק בהיפותזה. לטעמי ההיפותזה מוגדרת מצוין (וגם אם לא, זה לא היה משנה לצורך הטיעון). ואין לי כוונה לשחק את המשחק שלך ולהיגרר לויכוח אינסופי עם שונא-דת. מצידי אתה מוזמן להגדיר לעצמך היפותזה דתית כלשהי שתכלול יישות בעלת תודעה שבראה ומנהלת את העולם + אוסף מצוות שהטילה על המאמינים, ואח"כ תפריך את ההיפותזה הזו בצורה מדעית. אתה לא חייב להשתמש בהיפותזה היהודית אם התיאוריה לא נראית לך מוגדרת היטב. קומבינציה ליניארית של נצרות ושינטו טובה מבחינתי באותה מידה, כל זמן שהתיאוריה תהיה שלמה ועקבית עם עצמה. תודיע לי כשתצליח להפריך את התיאוריה הדתית בנימוקים מדעיים.

vizini

New member
ממשיך להתחמק.

הרפרנסים לא הכחלו שום הגדרה של אל. ולא מדובר כאן על דת כלשהי, אלא ספציפית על הדת היהודית.

masorti

New member
כנראה שלא עיינת ברפרנסים..

נראה לי שאתה מנחש מה כתוב שם מבלי להתעמק בהם. ובהחלט מדובר על דת כלשהי. אתה מנסה להוכיח שההיפותזה האתיאיסטית היא הנכונה, ולשם כך עליך להוכיח שהיא עדיפה על פני היפותזה דתית כללית.

vizini

New member
אולי אתה לא עיינת.

אין שם שום הגדרה למהו אל. אם אתה חושב שיש, נא להפנות לקישור ספציפי. לא מדובר על הדת היהודית? לא אתה טענת כי זו הדת היחידה שלא הומצאה ע"י אנשים אלא ניתנה ע"י אל? בהחלט מדובר על הדת היהודית, ועליה בלבד.

vizini

New member
איזה רפרנסים? הבא אותם לכאן, אם יש

כאלה, או הודה שאין.

masorti

New member
קיבלת רפרנסים מחרדי בפורום נטעים.

כשתסיים לקרוא אותם ולנתח את המודל תוכל לבקש ממנו עוד רפרנסים.

vizini

New member
שקר.

זה הלינק שקיבלתי: http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/mhshvtis.htm בהודעה הזו: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=129&msgid=10897554 אתה מתבקש להצביע על המקום המדוייק שבו מופיעה הגדרת האל, או להודות שאין כזו.

masorti

New member
אתה כרגיל משקר בלי בושה...

שתי הודעות מתחת להודעה שציינת, מסר לך אותו משתתף חרדי הפנייה לרפרנסים מצוינים. אתה מוזמן לעיין בהודעה הזו.

vizini

New member
אהה!, ידעתי ששקריך לא יוליכו אותך

רחוק. עכשיו אתה מפנה אותי לספרים? ומה בסה"כ ביקשתי? הגדרה של מה הוא אותו האל שלטענתך נתן את היהדות... לשם כך אני צריך לקרוא ספרים שלמים? אולי תציין באיזה עמוד באותם ספרים זה נמצא? (אתה יכול לבחור כל אחד מן הספרים המוזכרים) או שפשוט תודה שאין כזו?

masorti

New member
אתה מוזמן לשלוח מייל למשתתף..

שהפנה אותך לרפרנסים הנ"ל. הוא ודאי ייתן לך עמודים מדויקים. דרך אגב, מה כל כך קשה לך לקרוא את ספר הכוזרי? אתה מפחד שתשתכנע בנכונות ההיפותזה היהודית? (יש לך סיבה לפחד... המלך הכוזרי השתכנע.)

vizini

New member
כלומר, אתה לא יודע. ובכל זאת, לא

הססת לומר בביטחון שהיהדות ניתנה ע"י האל... לגבי הכוזרי - אין סיכוי. ראשית, המלך הכוזרי חלם חלומות שאמרו לו לשנות את דתו. לי אין חלומות כאלה. שנית, העמדה ה"אתאיסטית" מוצגת בכוזרי כעמדת הפילוסופיה היוונית של אריסטו. כבר אז אין בעצם תשובה אמיתית בכוזרי לנחיתות הדת מול הפילוסופיה הזו, ומאז עברו כמה שנים...

masorti

New member
כלומר: אני יודע מספיק...

אך מעדיף שתקרא את הניסוח המלא והמדויק ברפרנסים המוסמכים. חוץ מזה, הדיון לא היה מה אני יודע אלא האם קיימת היפותזה יהודית. אתה כמובן מתעקש שלא לקרוא את ההיפותזה כדי שתוכל להיתמם ולטעון שהיא אינה קיימת. (הטיעונים שלך לגבי הכוזרי הם תוצאה של קריאת הספר וניתוחו, או שמדובר בהבלים שקלטת ב"שינוי"?)

vizini

New member
הבלים שקלטתי בשינוי? חה חה חה!

אתה רוצה לומר לי שזה אתר של שינוי?!

vizini

New member
הבלים של שינוי? חה חה חה!

אתה רוצה להגיד לי שזה אתר של שינוי?!

masorti

New member
השאלה אינה מהו האתר...

אלא: א. מהי השקפתו של מחבר המאמר שאותו לקחת מתוך האתר? ב. היכן נודע לך על המאמר? (...ב"שינוי"?....)

vizini

New member
אתה מתחיל לראות את שינוי בכל

מקום... לכך יש שני פירושים אפשריים: 1. שינוי באמת נמצאת בכל מקום 2. אתה צריך ללכת להיבדק...

masorti

New member
שינוי לא "בכל מקום"...

אלא בכל מקום ממנו אתה שואב את המידע שלך בענייני הדת היהודית.

amichai58

New member
אלוהים הוא של כולם החלוקה לא

אלוהים הוא של כולם החלוקה לדתות היא אנושית. הובאו כאן כמה הסברים למה. תעיין בחומר מהשבוע האחרון. כל דת אומרת "שלי הכי טובה, השאר לא" אתה באותו בור אם כולם. כל אחד חושב ש"בגלל שנולדת כמסורתי (הודי, יהודים, יפני... וכו´) וכאלה הם ההורים שלי, אז אני הכי טוב". אתה נוקט באותו דפוס מחשבה פרימטיבי. הרי אם היית נולד להורים קונסרבטיבים והולך לבית ספר קונסרבטיבי - אז היתה לך דעה אחרת. למה - כי היית רובוט של רבנים אחרים. קודם כל תסכים שזה שטות לגבי כולם, כולל לגבי עצמך. זה מינימום פתיחות נדרשת שגם לעבור לשלב אחר - של בדיקה. אני חוזר - השלב הראשון - להסכים שהחלוקה לדתות, היא אנושית, טיפשית, ולא אלוהית. אלוהים הוא של כולם. החלוקה לא באה ממנו. השלב השני להסכים שאתה חלק מהחלוקה הטיפשית הזו. ואז יהיה אפשר אולי לעבור לשלב השלישי - חיפוש האמת, בצורה תמימה וטהורה, ללא הכבלים של החינוך, האילוף והטכנות שעושים לכל בן דת מסויימת. אתה כבר מבקש את שליו ההוכחות, ובינתיים לא תוכל לקבל אותו מאף אחד, בלי אותם טוהר ותמימות ראשונית.

masorti

New member
תוכל לזבל במוח כמה שתרצה...

לא הצלחת להביא בדל של נימוק מדוע הגירסה שלי (כלומר: של היהדות הממוסדת) לדת אינה המדויקת ביותר.

למעלה