על הסוכנות "יד-לאחים".

amichai58

New member
קיבלת היתר מהרבנים לנבל את הפה ?

קיבלת היתר מהרבנים לנבל את הפה ? אני לא קיבלתי היתר מאלוהים לנבל עליך את הפה בחזרה אז לילה טוב, וכל טוב

masorti

New member
מותר תמיד להשיב לרשעים כגמולם.

ולמה שלא תבקש רשות מטומי לפיד? הרי אתה משתחווה לו ומתאבק בעפר רגליו.

טעות! וחבל שאתה לא מעודכן במה שקורה

בארצנו. יד לאחים רודף את המשיחיים, את עדי יהווה, את הראליסטים ואת כל מי שהארגון סבור שהם "כתות"... בלי שום קשר להטעיה, אלא פשוט כדי להיפטר מקונקורנציות. זו ביריונות לשמה, ביריונות שאינה מסתפקת בכוח המשיכה שיש ליהדות עצמה, אלא משתמשת בכוח השרירים כדי לגבור על המתחרים, שהם לרוב רודפי שלום וענווים שלא ינקטו פעולות אלימות בתגובה. לדעתי, הסיבה היחידה לכך שהיד השחורה אינה מתאנה לאיסלם ולנצרות הקתולית למשל, היא פשוט משום שחסידיה יודעים היטב שדתות חזקות יותר תדענה להגיב באותו אופן כואב... ולהחזיר אלימות נוכח אלימות.

טעות פרוידיאנית ../images/Emo13.gif

היד השחורה צ"ל יד לאחים

amichai58

New member
לכולם - על ההדרגה - תלוי בזווית של

לשיטתך זו הטעיה או לפי מי שמתנגד להם למה ? - ראה מספר סיבות. א. הם רואים עצמם כיהודים ואת ישוע כאיש אלוהים שמראה ליהודים איך ללכת, לכן אין טעם שיאמרו שהם לא יהודים. החלוקה לדתות שאתה רואה לנכון, הם לא רואים כך. ב. מותר לעשות דברים בנחת ובהדרגה. כמו בהרבה דברים אחרים. גם בסתם בית ספר רגיל לומדים דברים בהדרגה. חומר של כיתה א´ - לא דומה לחומר של יא´. ג. הם חושבים שזה נכון, אבל שיש התנגדות קשה, בגלל שטיפת מוח של הצד הלא נכון. לכן ברור להם שאם הם יגידו את ה"אמת שלהם" מיד - תהיה התנגדות גדולה מדי, והאמת לא תגיע. אז הם רוצים להגיד את ה"אמת" בהדרגה. בקיצור - זה ענין של גישה. מי שרוצה לעשות את הפיעילות הזו - יסכים עם הדרגה. מי שלא - לא. צא וראה כי גם בסמינרים של חוזרים בתשובה מתחילים הרבה פעמים בהדרגה, נוסח: "תבוא אלינו פעם אחת לשבת, תראה איך זה..." - איפה זה נגמר ? זה כבר סיפור אחר. הבנת ?

Jewish Answer

New member
עמיחי, אח שלי!

איך בשמה של יהדות תדבר? הרי המדינה לא לימדה אותך להיות יהודי! עוד תאמר, שיהודי זה כל מי שאוהב אוכל יהודי, או לובש "מגן-דוד"? תחשוב על זה! Jewish Answer

אני מציע לך אדוני

הצדיק היהודי שרודף אנשים תחזור בתשובה ותפקח את עיניך אם לא נהיה תלוים אחד עם השני בסוף יתלו את כולנו ליד הגדר עזוב אותך משנאה ומחקירות מיותרות אני מבין את הדאגה העמוקה לזהות יהודית וכה... אבל לא בדרך הזה אחי, לא בדרך של מלחמה אני בטוח(!) שהקדוש ברוך הוא מסתקל על הפעולות שלכם ובוכה, כן בוכה הוא אינו מסוגל לראות אותכם רודפים יהודים דבסך הכל מאמינים במשהו אחר מהזרם הראשי ביהדות וגם אם אתה חושב שיהודים לא יכולים להאמין בישוע, אז אתה טועה ובגדול! ישוע היה יהודי ככל דבר ואני בטוח שהוא הכיר את התורה הרבה יותר טוב ממך, ידידי הצעיר ישוע בא קודם כל לצאן האובדות של בית ישראל ונבואות רבות המדברות על המשיח בתנ"ך מתגשמות בישוע(מיכה ה´, ישיעהו נ"ג, ירמיהו ל"א,ירמיהו מ, דניאל פרק ט´ ועוד רבים אחרים, אני מציע שתקרא ואתה תופתע) אני אתפלל עבור הארגון שלכם ואבקש מאלוהים שיתן לכם חכמה ויאיר לכם את עינכם החשוכות המשיח כבר הגיע והוא ישוע, אין מה לעשות זה הוא גם אם זה קשה להבין את זה, עדיין זה המשיח המיוחל שעם ישראל כל כך רוצה אותו....

masorti

New member
לגבי העדויות בישעיהו נ"ג, מיכה ה´

ויתר המקורות, רציתי להפנות אותך ללינק המסביר למי באמת מתייחסות הנבואות.

קארתי את זה כבר

הכל מבוסס על דברי חכמים ולא על התנ"ך עצמו כבר אנשים לא יכולים להסתקל לבדם, בלי כל הפירושים של רבנים שלפעמים מעוררות יותר מגיחוך.... אני מציע לאנשים לפתוח את עיניהם ולהסתקל על זסה בפשטות , בידיוק כמו שזה כתוב בלי כל הפירושים והסטיות שרבנים שונים ומשונים נותנים

masorti

New member
שום דבר לא מבוסס על פירושי חכמים...

השתמשתי בביוגרפיה של רבי עקיבא, והראיתי איך הפסוקים מהתנ"ך מתארים אותו ישירות. שיהיה ברור... את החיבור לרבי עקיבא עשיתי אני, ולא אף חכם מהגמרא. ואני אפילו לא למדתי בבית-ספר דתי, לא כל שכן בישיבה. לא תוכל להתחמק מהאמת. האפשרות שהפסוקים הנ"ל מתייחסים לרבי עקיבא היא סבירה לפחות כמו האפשרות שהם מתייחסים לישו.

אוקיי

זה קצת מגוחך אם אתה אומר שמנבואות אלה מדברות על הר רבי עקיבא כי הוא טעה והוא אפילו הכתיר תא בר כוזיבא למשיח

masorti

New member
זה קצת מגוחך אם אתה אומר..

שנבואות אלה מדברות על ישו, כי ישו מת בצליבה ולא הצליח להציל אפילו את עצמו. לא כל שכן שהוא לא הצליח לבצע מעשים שיתאימו למשיח אמיתי. ונכון שרבי עקיבא הכתיר בטעות את בר-כוכבא למשיח. בטח שמת לב שהתוצאה היתה שמרד בר-כוכבא נכשל. צא ולמד עד כמה חבל שמסיבה זו או אחרת (אולי חטאי הדורות שלפני רבי עקיבא) נמנעה הכתרת רבי עקיבא עצמו כמשיח....

אכן ישוע מת בצליבה

והנבואה בתהילים כ"ב מדברת על זה.... והתפישה שלך של משיח הוא גואל מדיני, דבר השונה בתכליתו מהמשיח שהתנ"ך מנבא עליו... מה גם שרבי עקיבא לא בא מהלאום היהודי, הוא היה גר.. ואף אחד לא הכריז עליו כמשיח.... ישוע המשיח לא הציל את עצמו מצליבה, מכיוון שזה היה תוכנית האל שהוא ימות ובכך יהווה קורבן החטאים של כל הדורות, וביות השלישי הוא יקום לתחייה....ישעיה נ"ט: 1-2, ישעיה נ"ג על זה שהנבואות מדברות על רבי עקיבא אף פעם לא שמעתי, זה קצת מוזר, אבל לא נורא, חפיף

masorti

New member
אני דיברתי על משיח דתי ולא רק מדיני

ולגבי ישו... הוא מת בצליבה ולא קם לתחייה. יש לך איזו עדות חיצונית שהוא קם לתחייה? ("חיצונית" = מחוץ לברית החדשה וכתבי הנוצרים. למשל: דו"ח של פונטיוס פילטוס לקיסר ברומא על המקרה המדהים.) בטח שלא שמעת שהנבואות מדברות על רבי עקיבא. הרי אמרתי שאני המצאתי את זה. אבל זה לא פחות טוב מהטענה שהנבואות מדברות על ישו.

...

אני לא יודע אם יש עוד הוכחות, מספרים מחוץ ךברית החדשה, שישוע רם לתחייה, אבל סביר להניח שיש, אולי מכתבי יוספוס פילביוס.... אולי, לא יודע אבל זה לא אמור לשנות מאומה... כתבי הברית החדשה נאמנים והכותבים הם יהודים שומרי תורה ומצוות.... והעובדה שאנשים דיוחוו על זה ועל הקמתו לתחייה של ישוע אומרת הכל..... למה שאנשים סתם ירשמו שטויות? למה שאנשים ישקרו..... ובמיוחד אם הם מאמינים בכל ליבם בתורה ובעשרת הדיברות...

כתבי יוספוס פלביוס בקושי מזכירים את

ישוע, שלא לדבר על תקומתו לתחיה. באשר למיתוסים של הברית החדשה, אל תשכח את הדימיון המזרחי המפורסם שגם ייחס בתולין לאמו ואף הגדיל עשות וגרם לו להלך על המים ולהאכיל המון רב בדג אחד. אני מאמינה שיש גרעין קשה של אמת לקיומו של ישו ואפילו מאמינה שהיה אדם דגול ומחובר עד מאוד. אין לי צורך בסיפורי האגדות שמסביב. אגב, אגדות מסוג זה מופיעות גם בסיפורי חסידים כדי להאדיר את האדם, כנראה מתוך איזו שהיא תחושה שהמציאות לבדה אינה מספיקה להעביר את התפעמות ה, על משקל "שְיוּ... איזה אדם מדהים הוא היה!".

הנסים שישוע עשה

מתוארים ע"י 4 אנשים מילא אם זה היה אדם אחד אז אולי יש משהו בזה אבל עם ארבעה מקורות אי אפשר להתווכח מה גם שאם הוא המשיח, אז למה שבאמת לא יעשה ניסים? ומה בתנ"ך אין ניסים? מה גם אלה אגדות מנופחות? ויוסף בם מתיתיהו מדבר על ישוע, ומקנא אותו משיח אני לא יודע אם הוא האמין בו, אבל בטוח שהוא קיבל השראה מהאישיות שלו וראה בו משהו מיוחד....

אני לא מאמינה גדולה בנסים

בעיני החיים הם נס אחד גדול. היכולת לחשוב, להרגיש, לשמוח, להריח, להתפלא. אין לי צורך בתופעות על טבעיות.

למעלה