עסקית סופ"ש במול ים

Gרר

New member
ובכן

קוראסון - כן. נסלח לי ביותר כי ככה למעלה מ-90% מהאנשים שאני שמעתי עד כה בארץ (מחוץ לפורום...) אומרים ואני בטוח שאם מישהו יחפור טוב טוב בדיווחים שלי ימצא לפחות מקום אחד שכתבתי קוראסון במקום קרואסון. לאוזן שלא מורגלת בצרפתית זה גם נשמע מספיק דומה ולא צורם לי בכלל.

קרם בורלה - זה משהו ששמעתי פה ושם אנשים אומרים, האמת בעיקר בתכניות ריאליטי, אבל לשמחתי זה לא עד כדי כך נפוץ כמו קרואסון. גם ההבדל בהגיה אפילו לאוזן ישראלית שלא דוברת צרפתית היא די גדולה. אני מקווה שזו טעות שלא תשתרש אבל אם 90% מהאנשים בארץ יגידו ככה אז נצטרך לחיות גם עם זה. אין מה לעשות השביל עובר במקום עליו הולכים האנשים.
 

bruno01

New member
שגיאת כתיב היא שגיאת כתיב. לא מקובל

בעיניי שמי שמרגיש שהוא מספיק מתמחה בהכנת בויאבס, או קרואסון, כדי למכור לי את זה בכסף, לא יידע איך לאיית או לכתוב את השם האמיתי של זה.

חושב שבכל מקום שבו נכתב בתפריט קוראסון או סולומון, זה מחוסר ידע או טעות, לא בשביל שאנשים יבינו.
 

יויו13

New member
WTF אתה באמת חושב שאת 99 אחוז מאורחי

המסעדות מעניין אם זה ב ז או ב ס .
נו באמת ...ואין קשר בין שגיאת הכתיב לאיכות המוצר .
אני את המרק הנידון הכי טעים שיצא לי לאכול דווקא אכלתי
במסעדת המערה בקניה
ויש לי הרגשה שהם לא בדיוק ידעו איך לכתוב את זה .
יש לי משם סיפורי הרפתקאות קולינרים מסמרי שער אבל המרק היה הטוב מסוגו.
 

bruno01

New member
מה הקשר בין מה שמעניין את 99 אחוז

מהסועדים לבין הידע שאני מצפה מאנשי מקצוע בתחום שלהם?
 
לא הבנת מה הקשר?


 

יויו13

New member
רגע אני כבר מבולבל ולפני שאספר

את הקוריוז הראשי משם נראה אם מדברים על אותה מסעדה
זה באזור מומבסה? . אני פשוט לא זוכר .
 

salo22

New member
OMG

בכלל לא "רומנטי" ומיוחד שם
5900 במטבע מקומי לפלטה ימית זוגית כמה יוצא במונחים שלנו ? אבדוק..
 

יויו13

New member
חחח ותאר לעצמך שזה בקניה לא בפריס

אכלנו שם המון מאכלי ים טובים מאד מאד.
 

יויו13

New member
"אתה תותח אין אין עליך" אז בקצרה הסיפור

אחד המצחיקים שהיו לנו מעולם .
ישבנו שם בערך 10 אנשים הקבוצה הרגילה שלנו
ואכלנו כמובן את המרק האמור (שאני מפחד לכתוב את שמו שחלילה לא אטעה )והיה פשוט נפלא .
בקבוקי היין רצו בהיסטריה כולנו מבוסמים ומאד מאד נהנים
ובכל פתיחה של בקבוק יין המלצר עושה את כל הטקס שכולל כמובן הצגת הבקבוק עם התוית לאישורו של המזמין שזה אחי שהוא "שר המשקאות שלנו "
והנה באחד הסיבובים שאין לי מושג איזה בקבוק מספר זה היה
המלצר ניגש לאחי ומציג לו את הבקבוק
נו טוף
הבחור (אחי) היה די מסטול אבל את התקפת הצחוק שהוא קיבל אי אפשר היה לעצור
כשהתבררה הסיבה כמובן שכולנו הצטרפנו להתפוצצות מצחוק
והכי מצחיק היה שמלצרנו החביב פלוס האחרים פלוס המנהלים הגיעו גם לבדוק מה קרה (המסעדה כבר הייתה די רייקה והיה די מאוחר יחסית )
והתמונה הייתה כזאת
חבורת ישראלים שיכורים מתפוצצים מצחוק מסביבם חבורת קנייתים חביבים שגם הם מתפוצצים מצחוק
כולם עומדים מחבקים אחד את השני
בקיצר סרט של פליני .
והסיבה :
הבקבוק שהוגש להצגת התוית היה פשוט ללא תוית והסבר המלצר היה שהתוית ירדה בגלל הרטיבות במקרר (כנראה היה לבן לא זוכר)
וכך המלצר בא הציג פלוס השפעת היינות הקודמים והתפרצות הצחוק התחילה.
בכל מקרה אוכל מצוין ומסעדה שמאד מומלצת למי שכבר מגיע לאזור.
 
לא מזיז לי איך אנשים הוגים, אכפת לי איך

שפים כותבים בתפריט! מהם אני כן מצפה לידע מינימלי.
 

pix37

New member
תודה רבה - גם אני נתקלתי בגרסה עם ה- ז'

אבל היא הרגישה לי לא נכון ולא יכולתי להסביר למה
 
למעלה