עסקית סופ"ש במול ים

מבטאים פריזיאן ולא פאריסיאן.

Sאחת באמצע מילה מבוטאת ז'. שתיים ברצף - מבוטאות ס'. S בסוף מילה לא מבטאים.

Gרר

New member
בקיצור הלך הקייס...

לפחות בנוגע לפריז... אם אי פעם אעשה תואר בבלשנות ושפות זרות מבטיח לבדוק את הנושא בצורה יותר רצינית ולעבור על יותר מילים.... ביניתיים אני גונז את התיאוריה מחוסר הוכחות

Gargeran

New member
נראית מנה ממש יפה, אבל נקראת קצת מאכזבת

לפחות מהתמונה נראה כמו שארית מרק ומסכים איתך שגם שאר הדברים בצלחות לא מעידים על עושר רב.
תודה על הביקורת שכתבת, אדע לא להזמין אותה. כי היה סיכון שזה יקרה אם הייתי הולך ורואה אותה בתפריט

salo22

New member
ברולה מקדמיה

רמה טופ, טעמים מצויינים, קצת קטן מידי, צלחת נאה. גלידת פקאן מעט עדינה מידי אך די טעימה, לא משוגעת, גלידה ברוח ובסיגנון "עדת הפקוג'ט" שלא אהוב עלי.

inבאלי

New member
אכן טעמים מצויינים

ושוב, המוטיב החזור של מנה קצת קטנה מדי. הייתי שמחה לטעום ממנה עוד כמה ביסיםן.

salo22

New member
קרפ סוזט

מבחינת טעמים, זה אחד הקינוחים הטובים שאכלתי אי פעם. לקחת ביס שכולל את הקרפ ומה שאיתו, פלוס מבנה קטנטן של לדר נפלא עם קרם וניל, יחד עם טעם פירותי (משמש?) אלכוהולי חזק אך נעים מאוד מהרוטב, פשוט קומבינציית טעמים גאונית עד מאוד. גלידת הגרנד מרינייר ליד הייתה גם היא מחוזקת היטב, יותר מעניינת מהפקאן בברולה, עדיין כנראה לתפארת הפאקוג'ט אבל בהחלט גלידה ראוייה מאוד.
הדבר היחיד, דחילאק עוד קרפ אחד בצורה סימטרית עם התוספות ולטעמי זו בהחלט אחת משלוש מנות הקינוח הטובות והמשתלמות שפגשתי אי פעם במסעדה. נאלצנו להסתפק בשתי כפות טעימות בצורה משוגעת לכל אחד ונשארנו עם חצי תאוותינו.. ב 55 ₪ אם אני זוכר נכון, זה חתיכת קרפ טעים עד מאוד ויקר

ונסכם לגבי הארוחה הבהחלט טובה הזו - 185 ₪ כפול שתיים, לימונדה מעולה אחת ב 15 ₪, שנין בלאן מעולה של סוסון ים, חצי בקבוק 120 ₪, כל קינוח כ 55 ₪..

אני אכלתי לא מזמן

במאפייה צרפתית (אבל בארה"ב) קרפ עם אגסים, קרמל, וקצפת - וז-ה היה אחד הקינוחים הטובים שאני אכלתי אי פעם. פשוט מושלם..

יויו13

New member
וואלה מה אני יגיד לך סאלו

אני כל כך אוהב את המסעדה הזו
וכל כך מעריך את השף שלה
שהייתי רוצה להגיד שהמחיר מתגמד ביחס לתמורה
הבעיה
שהוא לא .
מכיר את התחושה שאתה אוכל משהו חריף סובל אבל לא יכול להפסיק
ככה אני עם מול ים
משלם סובל אבל לא יכול להפסיק ....
תודה רבה על הדיווח.

מנה מדהימה אבל באמת קטנטונת.

אני אוהבת את המסעדה, מאד. כחובבת אויסטרים מושבעת, 170 לעסקי כולל 6 אויסטרים - זו עסקה נפלאה.
ראה הדיווח על הבסטה בעמוד זה, 23 ליחידה פין דה קלר = 138 ש"ח. עוד 32 ש"ח ללובסטר או לכל מנה עיקרית אחרת, שווה, שווה.

מעדיפה פעם אחת שם מפעמיים במסעדות מתימרות אחרות.

תודה על הדיווח.

Gargeran

New member
מסכים איתך ב-100%!

כשלוקחים את העסקית עם חצי תריסר האוייסטרים היא לדעתי הופך להיות בין המשתלמות שיש, לא פחות.
אן כי כמובן חשוב להדגיש חצי לובסטר ולא לובסטר שלם, למרות שהמחיר שלו פשוט בדיחה לאור הנסיבות, אז זה לא משנה :)

כשסלט כלשהו במקום כלשהו עולה בין 40

ל-50, אני מוכנה להסתפק בחצי לובסטר ב-32...

אגב בפעם האחרונה שהייתי שם שותפתי לארוחה לקחה כמנה ראשונה את מנת המולים שהייתה מעולה. הצטערתי שאין שם אופציה לעסקית של 2 ראשונות כי על האויסטרים אינני מוותרת. האמת, לובסטר אינו הבחירה הראשונה שלי בחיות ים [חיות כי איכשהו לובסטר לא נראה לי פרי...]. בשר הקראב הגדול הרבה יותר טעים לי.

החתולית

New member
מסכימה עם כל המסקנות שלך

לגבי מול ים. היה נחמד אילו האוכל היה מסעיר מעט יותר, אבל אי אפשר להתווכח עם האיכות, האווירה והשירות.

אכלנו במול ים שלוש פעמים, תמיד קיבלנו פתיח כלשהו, שלמיטב ידיעתי כולם קיבלו. פעמיים חגגנו יום הולדת, וקיבלנו יין קינוח ע"ח הבית.

salo22

New member
בצהריים ?

שולחן לידינו קיבל יין קינוח וכנראה חגג אירוע.. פתיח לדעתי לא עלה על אף שולחן, למרות ששוב המילוי של הלחם והמטבלים הנהדרים הוא באמת יוצא דופן. גם אנחנו ציינו אירוע אבל לא נשאלנו בהזמנה ובישיבה לגבי האפשרות, אבל ממש לא נורא. זה לא עניין האירוע, זה פשוט אלמנט "מכניס עניין" שלדעתי ראוי ברמות מחירים כאלו. אגב גם עניין שאלה על יום הולדת או ציון אירוע בכלל, הוא משהו שדי נהוג במקומות רציניים מאוד, גם אצלינו בארץ נניח מסה עושים זאת מידי פעם בהזמנה.. אבל שוב, זה לא העניין המרכזי..

גם כשאנחנו היינו כולם קיבלו פתיח

היינו פעמיים בצהריים וכל השולחנות זכו למשעשע חך שהוגש מיד לאחר הזמנת האוכל והוצג כמתנת השף.

החתולית

New member
רק בצהריים

אתה חושב שיש לי תקציב לארוחת ערב במול ים ?

אולי, כמו שסר"ר כתבה, הם שינו את ההתנהלות וחבל מאד שכך. אני חושבת (כנראה שכמוך) שדווקא במסעדות כאלה, המחוות הללו הן דבר מתבקש.

salo22

New member
בבקשה.. מאוד רציתי פרלינים

אבל זוגתי הטילה וטו חריף ובהתחלה אפילו התעקשה על הכדור כדי לצלם
אבל יש גבול לכל תעלול.. כשלקחו מאיתנו הזמנת הקינוחים, שאלתי על הפרלינים ו"טרחתי" להראות עצוב שאוסרים עלי להזמין אותם, קיוויתי אולי יגניבו אחד שניים עם הקפה
אבל עם הקפה הגיע מיקרו מאקרון קפה שהיה חמוד, אבל לא פרלינים..אבל באמת לא מצפה לכלום והכל בסדר, אין שום בעייה, רק חבל שלא זכיתי לנסות.. 45 ₪ לשבעה פרלינים והטעמים נשמעו מעניינים - מנגו, קרמל, בזיליקום מריר, בדיוק "מגרש המשחקים" שאני אוהב..

למעלה