לדעתי
וכאן מדברת אישתו של מוחמד5: חובתו של המרצה היא ללמד ואין מקום לסרב להענקת ידע לאיש על רקע כלשהו. בתור מישהי שיוצא לה ללמד כבר כמה שנים באוניברסיטה אני יכולה להגיד לך שלימדתי מתנחלים וצד"לנקים ואף פעם לא סירבתי ללמד אותם בגלל השקפותיהם או דעותיהם הפוליטיות והקונספט אותו הם מייצגים. בנוסף אם הזדמן למישהו להיות נוכח באוניברסיטה כלשהי ביום האדמה הוא היה מתפלא לראות רבבות של סטודנטים ערבים מגיעים להפגנות ובד בבד להרצאות כשהם עוטים כאפיות, אני סבורה כי ההקבלה כאן היא נכונה משום שמדי צה"ל בעיניי לפחות משתווים בערכם הסימבולי לכאפייה. מעולם לא היה מקרה בו סירב מרצה כלשהו מאוניברסיטה כלשהי להזין את צמאונם של סטודנטים אלו לידע ובמידה והיה קורה מקרה כזה אני הייתי הראשונה לדרוש מאותו מרצה להתפטר.. האוניברסיטה היא לא רק מקום בו יוצאים עם תואר ובתקווה גם עם עבודה, אלא היא מקום חינוכי בו הערך העליון הוא חופש הבחירה, מעולם לא התערבה האוניברסיטה בדעות הפוליטיות של הסטודנטים ומעולם לא כפתה על איש סגנון לבוש או חשיבה אלא להיפך העידוד הוא אך ורק בכיוון של חופש הביטוי היצירתיות והיציאה מן השגרה. מאוד מכעיס אותי המקרה הזה, אני חושבת שהמרצה עשה טעות מרה, שיקול הדעת שלו היה נטו אימוציונלי. אסור היה לאותו מרצה לגרש את הסטודנט לובש המדים כמו שאני לא הייתי מרשה לעצמי (התקנון גם לא מרשה לי) לגרש סטודנט שמגיע להרצאה שלי כשהוא לובש חולצה של ישראל ביתנו. חייבים לדעת לעשות את האבחנה בין האימציות והקונפליקט שלנו לבין החובה שלנו ללמד כל אשר בא לחפש ידע. בלב כבד, למרות שחסר חברי סגל ערבים בארץ למען השיוויוניות אני עומדת הפעם לצידו של לובש המדים ובעד פיטוריו של המרצה חסן ניזאר.