ערכיות בחינוך

M e g g i

New member
ואם אני לא מאמינה בדמוקרטיה.. השלטון במדינה

הוא גם בגדר כפיית דעה.. לא?

antreprize

New member
אם את לא מאמינה בדמוקרטיה,

ואת שולטת במדינה, אז סביר להניח שהשלטון כופה דעה.

לכל בית ספר יש מורשת ערכים משלו

מורשת בגין מורשת זבוטינסקי מורשת שרון מורשת רבין מורשת ביבי מורשת טשרניחובסקי

ואיך דואגים שזה לא יהיה קשור?

איפה שמים את הקו? ברגע שנותנים למורה את רשות הדיבור, איך אפשר לגרום לו לעצור?

M e g g i

New member
אפשר לומר את זה על כל נושא..

"ברגע שנותנים למורה את רשות הדיבור, איך אפשר לגרום לו לעצור?" אי אפשר לגרום לו לעצור! זו האמת! ולכן, צריך לקחת מורה שסומכים עליו. מעבר לכך, כפי שאמרתי יש מקומות שלהורים לא כ"כ משנה אם המורה מעביר לתלמידים ערכים פוליטיים לייט! כי הם ידעו לאן הם שולחים אותו ועשו זאת מתוך בחירה ברורה. ההבהרה שצריך להבהיר למורה היא פשוט לא לדבר על פוליטיקה! אין קל מזה! לדבר רק על הערכים שאינם קשורים לפוליטיקה.

princes15

New member
אני ועוד המון כמוני, קוראים למקום

שבו אני לומדת-בית חינוך. מעבר לכך שלומדים מתמטיקה ואנגלית- מחנכים אותך באמת. יוצאים משם עם הרבה מחשבות, ערכים, מחנכים שם לחיים. זה מדהים.

לפי

דעתי מקום, אבל באיזה אופן, איזה סוגי ערכים, ובתוך קבוצות הערכים איזה מותר להקנוט ואיזה לא..

Caraya

New member
בטח שצריך

במיוחד היום, כשדור שלם של ילדים גדל להורי הייטק שחוזרים הביתה ב-8 בערב כל יום. מי בדיוק יחנך את הילדים? המטפלת? צריך לחנך לערכים בבית הספר. ערכים אוניברסליים כמו אמינות, חברות, צדק. לחנך את הילדים לדמוקרטיה, לפלורליזם וסובלנות. להטמיע בילדים את האהבה לאמנות, לספרות טובה ולמוזיקה טובה. לחנך אותם גם להרגלי אכילה נכונים ולפעילות גופנית. בעולם אידיאלי זה באמת לא התפקיד של בית-הספר, אבל היום פשוט אין ברירה. אם בית-הספר לא יחנך את הילדים אז מי שיחנך אותם זו הטלויזיה, על כל הסדרות היפניות האלימות, הטלנובלות וים הפרסומות. ולדעתי לא צריך להתבייש גם מערכים פוליטיים. גם זה חשוב. ואם יש הורה שלא מרוצה מהערכים שהמורה מקנה לבן שלו- הוא מוזמן למלא את תפקידו ולחנך אותו בעצמו לפי השקפת עולמו.

M e g g i

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifממש מסכימה איתך!

הוצאת לי את המילים מהפה...

זאת בדיוק הבעיה

שההורים חושבים שהתפקיד של המורים הוא לחנך את הילדים. הורים כאלה לא מקדישים מספיק זמן לילדים שלהם (הילדים יצאו עם בעיות נפשיות, אבל זה עיניין אחר). המורים לא יכולים לחנך את הילדים, אין להם את התנאים לכך. יש הבדל בין הקניית ערכים לבין חינוך. הערכים שציינת אני מסכימה שזה ערכים שבה"ס צריך להקנות והוא מקנה עד כמה שהוא יכול.

M e g g i

New member
ברור שלא צריך להסתכל על הקיצוניות. אף אחד לא

ביקש שבית הספר והמורים יאמצו את הילדים.

זה לא קיצונית.

העובדות הם שיש הורים שפשוט לא מחכנים את הילדים שלהם ומשאירים את זה למורים (אני לא רוצה להכליל אבל בעיקר הורים צעירים).

שזה לא נכון להגיד שמורים צריכים לחנך,

חינוך זה משהו שמקבלים בבית בגיל צעיר לכל החיים. מעטים המקרים שמורה משפיע משמעותית על התלמיד. הורים שחושבים שתפקיד המורים לחנך טועים, ומזניחים את ילדים. בקיצור, התנגדתי לאמירה "כשדור שלם של ילדים גדל להורי הייטק שחוזרים הביתה ב-8 בערב כל יום. מי בדיוק יחנך את הילדים? המטפלת?" מפני שמזה משתמע שתפיק המורים לחנך את התלמידים.

Caraya

New member
זה כמו הביצה והתרנגולת

אבל אני מסכים שאם ההורים לא יחנכו את הילדים בבית אז החינוך בבית הספר לא שווה כלום.

tixi

New member
טוב, מגי די מוציאה לי את המילים מהפה,

ואני מסכימה לגמרי עם כל מה שהיא אומרת בדיון הזה, אז קחו את זה כעוד הצבעה או משהו.

למעלה