ושוב
" בתי ספר פרטיים. מי שלא יכול להרשות לעצמו, שיתמודד עם החלטת הרוב או שינסה לקבל מלגה. אין מה לעשות זו ההסכמיות. כאשר הוא יהיה ברוב, המיעוט יאלץ להקשיב לו." בדמוקרטיה אומנם הרוב קובע אבל אי אפשר להרכיח את המיאוט חוץ מזה ממלכתי שווה לא פוליטי אז אם כבר פוליטיקה נביא את כל המבחר, ונקווה שהם יבחרו בימין. "לרוב מותר להשליט את דעתו! וזה מה שקורה בכל תחום ולא רק בחינוך. איך תסביר את זה, שלכל שר/ת חינוך יש שיטה משלו, ותכנית הלימודים ניתנת לשינוי?" זה לא אותו דבר השר אחראית על התחום ולכן זכותה לשנות כמו שהיא רוצה במסגרת החוק כמובן. " ערכים הם סוד החינוך! הם מבטאים את שורש המילה חינוך בצורה הטובה ביותר! לא סתם קוראים לפעולה חינוך ולא לימוד!" -נכון,ערכים הם סוד החינוך ביגלל זה אני אומר נלמד אותם ערכים בסיסים וניתן להם לגבש דעה בעצמם או לחילופין נביא להם את כל האופציות. "עכשיו אתה שואל, מדוע אני מדברת על ההורים? כי הם בעלי זכות ההצבעה והבחירה, ילדי היסודי הם עדיין קטינים וצר לי אבל, לא ממש שואלים את דעתם כי הם אינם יודעים מה טוב להם. הם לא מבינים דבר וחצי דבר בנושא. ובנוגע לנוער התיכונים, הוא כבר מספיק גדול כדי להחליט מה טוב לו ומה לא. לא חייבים לקבל ולהשמע לכל תנועה. " גם הורים לא תמיד יודעים מה טוב, תכלס אף אחד לא יודע מה באמת טוב ומה לא אנחנו יכולים רק לשאוף אל הטוב ביותר אבל אף פעם לא באמת נגיע אליו. לגבי הילדים והנוער ,אז אפשר לעשות כזה דבר ללמד את הילדים ערכים בסיסים בלבד (Tהבת הארץ,עזרה לאחרים וכדומה) אבל לא לערב אותם בשום ערכים אחרים ו/או תנועות ולגבי הנוער להביא להם את כל האופציות ושיבחרו מה טוב .