טוב ויפה עם כן.
ובכן קודם כל כאשר אתה אומר שלא היה יכול הדבר להתרחש בתהליך טבעי (המונח שאתה השתמשת בו הוא "אבולוציה ראנדומלית"), אתה למעשה אומר שהוא עוצב. ולכן לעיצוב יש קשר. אבל זה לא העיקר בהודעתך. הפיסקה השניה היא חזרה על נושא שדשנו בו, ואין מה להוסיף עליה. אני טענתי שלא הוכחת את היתר, ובאמת לא הוכחת. העלת את הטיעונים בצורה חסרה ופשוט אמרת שהם אומרים שלא תהיה אבולוציה. על כך תעיד העובדה שבהמשך יש טיעון חדש שטרם ראיתי ממך, ואליו אתייחס. עכשיו העלת טענה חדשה שיש לבודקה, וזאת נעשה. הפיסקה הבאה שוב על עיצוב. כאמור, אם אתה טוען שהאינטרונים אינם תוצאה של תהליך טבעי, אלא הושתלו ע"י כוח עליון, זהו כאמור עיצוב. עכשיו הגענו לעיקר. החלק הראשון של הפיסקה הגדולה עדיין מתייחס להשכלתך, והוא אינו העיקר פה (לעניות דעתי). אני חולק עליך שהמומחים לא שואלים את השאלות הנכונות. לדעתי הם שואלים וחוקרים, ואתה בודה מליבך שאלות. החלק השני של פיסקה זו הוא החשוב לדעתי, מפני שכאן יש טיעון חדש לגמרי עבורי. זה: >" אני מכיר היטב את סוג הטעויות, שעולה על דעת מתכנת נאיבי, נניח לבנות מודל של גנים קופצים ורוכשים מוטציות, אך אח"כ כאשר הוא מדבג את המודל, הוא נוכח להפתעתו שלא לקח בחשבון את הבעייה הדיפלואידית, לא חשב על זה שכל גן שקופץ מייד אחר כמה דורות נעלם, אולי אחר כמה דורות שוב יקפוץ אותו גן, אולי אף יחזיק מעמד בתור מיעוט סטטיסטי, אך רוב רובם של הגנים שקופצים אינם מחזיקים מעמד להצטברות מוטציה נוספת אחת ולא כל שכן שתיים ולא כל שכן עשרות ולא כל שכן שמעולם לא נשמע על גשם שכזה של גנים שקופצים לכל אורך הגנום וקופצים שוב ושוב בכל דור. זהו סוג של טעות שבתכנית מחשב, מתגלה מיד. במודל מדעי מסויים המנוסה בשטח היא תתגלה מיד. רק בעולם הלימבו של האבולוציה היא אינה מתגלה."< אכן, זה מה שעלה על דעתי בערך בקשר לאינטרונים ("דנ"א משתכפל, זה מה שהוא עושה" וכו'). זה יפה, זה טיעון נגדי, וזה היה חסר לי. עכשיו הרשה לי לבוחנו. הגן שלנו מקפץ לאנשהו, ואז מה? איך ישרוד? זו שאלה טובה. נראה סביר למדי שגם העוסקים בנושא מחזיקים בתיאוריה הזו. האם יש להם פיתרון שאינו ידוע לך, או שאתה מחביא אותו מאיתנו? אולי. אני אנסה לחשוב או למצוא פתרון. פתרונות אפשריים: 1. האינטרון שהצליח "קפץ" לתוך גן כאשר זה עובר מוטציה, והגן החדש ניצח בסלקציה (להזכירך, יש גם טיעון שאומר שאחת הסיבות שהאינטרונים משגשגים היא שהם מאפשרים יותר אפשרויות למוטציות). 2. האינטרון שהצליח "קפץ" לתוך אלל שהיה בגירעון לעומת האללים האחרים באותו המקום (כלומר הוא היה ב-5% מהאוכלוסיה, כאשר הרמה היציבה שלו היא 70%. דבר כזה יכול לקרות כאשר משתנה האקלים הגנטי, ופתאום מה שלא התאים כל כך נהיה עדיף. כלומר התרחשה מוטציה, אך במקום אחר. לחליפין דבר כזה יכול לקרות עקב שינוי סביבתי). בשני המקרים האלה רואים שהאינטרון צריך "מזל" מסויים כדי להצליח לשרוד, אבל יש גם מקרים אחרים: 3. מכיוון שהמיקום בדנ"א לא חייב להיות משותף (ואתה ויתרת על עניין המיקום), מספיק פשוט לומר שהאינטרונים נוטים לקפוץ. אז נניח שכל X דורות בממוצע האינטרון קופץ ולמעשה משכפל את עצמו. כמות האינטרונים מסוג מסויים צפויה להכפיל את עצמה כל X דורות (כמובן שסביר שיהיו גורמים מרסנים). כעת לא מסתכלים על שרידתו של אלל כזה או אחר, אלא על מספר האינטרונים. גם אצל צד אביך, וגם אצל צד אימך האינטרונים עסקו בהכפלה עצמית (וכך רקורסיבית), ולכן מכל הכיוונים ומכל הכרומוזומים יבואו עליך האינטרונים (CURAY הזכור לטוב בחולייתנים). והנה במקרה השלישי (שהוא הסביר בעיני ולמעשה מכיל גם את 1 ו-2), האינטרונים חוגגים, וכל הנוסחא שלך להיעלמות אללים הופכת ללא רלוונטית. אז הנה אחרי שאמרת כבר שאתה "לא יכול להסביר לי יותר", העלית מולי טיעון חדש (עבורי בכל מקרה), שהוא על פניו טיעון חזק ומעניין, ואני עניתי לך, ופתאום הטיעון שלך כבר לא מחזיק. ועכשיו אולי אתה תשיב בעוד משהו, ואני אשיב לך, ואנחנו רואים שכל הנושא הזה בכלל לא כל-כך פשוט וברור פתאום. ואם לא היתה לי תשובה לך (והפעם היתה לי)? אז זה אומר שאתה בהכרח צודק? לא. זהו בדיוק עניין ה-Personal Incredulity. זה שאתה לא מסוגל לתפוס איך משהו התפתח באבולוציה טבעית, לא אומר שלא כך הוא. אתה צריך (הנה באה ההדגשה) להוכיח, ממש להוכיח שהאינטרונים לא היו יכולים להתפתח באבולוציה, ולא רק לתת לי חידה שאני לא אצליח לפתור. להוכיח ממש זה הרבה יותר קשה מרק להעלות כמה קושיות ובעיות בפני קבוצת חובבנים, או אפילו מומחים. וכאן בדיוק נכנס עניין המומחיות, כי מפני שזה באמת לא כל-כך פשוט, ומפני שאתה, תסלח לי, לא מצליח להוכיח את מה שאתה בא להוכיח, ואנו רואים שזה עניין כבד ורציני. יש אנשים שחוקרים את זה, קוראים להם ביולוגים, הם חוקרים רציניים ולא העוורים המטושטשים שאתה מנסה לצייר. הם חוקרים את הנושא, ואילו אתה משוכנע בשיכנוע דתי עמוק שעורבא פרח, ודרך הפריזמה הזו אתה מביט לך באינטרונים ובשאר ירקות. יש לי עכשיו תודות לך מצגות של קורס בגנטיקה, שאני אקרא בהזדמנות, ואני אראה אם באמת הגנטיקה היא גזר דין מוות לאבולוציה או שמא היא בעצם חושפת את כל היצורים החיים כחברים במשפחה אחת כמו שאומרים כל החוקרים. אז אתה יכול אדוני המהנדס לענות בעוד איזה הסבר חדש ולראות אם אפשר להתמודד איתו (שזה יכול להיות מעניין עבורי, אולי), ובכך להראות שהנושא אפילו יותר מסובך ממה שעלה בדיון עד עכשיו (ואגב, הערה בעניין זה. גוף האדם אינו בדיוק כמו תוכנית מחשב מעשה ידי אדם, משום שאם לא מניחים מראש את מה שרצית להוכיח, אז אין לו מתכנן ולכן אי-אפשר להוכיח שסוג הטעויות שיתגלו בתוכנית מחשב יתגלו תמיד גם אצלו), ומצד שני אתה יכול לחזור על אחד הטיעונים הישנים שכבר חזרת עליהם כמה פעמים. בכל מקרה, עם כל שמות התואר שנתת לאבולוציה (ולי, אבל עזוב), לא עלה בידך להפריכה, אלא רק להבהיר חזור והבהר שאתה לא מקבל אותה.