פסוק לי פסוקך 5

אפרופו שבת

השבוע הלך לעולמו רב חשוב מאוד הרב יהושע נויבירט מחבר הספר שמירת שבת כהלכתה.
אך בתקשורת הממלכתית איש לא דיבר על זה. (אני בכל אופן לא שמעתי)

פיקסעלע

New member
זה הכרחי רק לדת קולקטיבית

הוה אומר, אין זה הכרחי ליהדות באשר היא דת אלא באשר היא קולקטיב

iricky

New member
רבים שואלים:

איך יכול אדם מודרני בן המאה ה-21 לחיות כך? איך יתכן שמה שהיה נכון לפני אלפי שנים נכון גם היום? איך יתכן שכל הנסיון האנושי וההתקדמות הגדולה לא ישנו שום דבר בכל הדינים האלה? איך יתכן שעקרונות שנולדו בתרבות העתיקה כוחם יהיה יפה לזמננו בלי שום תיקון ושינוי? אנשים בעלי כוונות טובות מוסיפים: בוודאי יש חכמה גדולה בכל גילויי הרוח הענקיים של התנ"ך, התלמוד, הגאונים, ראשונים ואחרונים. אבל הבה ניקח לנו את עקרונות הנצח - בלי הפרטים! הבה נאמץ לנו את מה שעומד בביקורת הזמן, ונניח את השאר למוזיאון. ויש הטוענים במרירות: האם באמת כל כך חשוב עניין אכילת בשר בחלב או איסור נסיעה בשבת - האם הם עיקר היהדות? מדוע בחרה היהדות בדרך זו של מצוות מעשיות הכרוכות בהמון פרטים, שקשה לנו לראותם חשובים בעיני אלוקים ואדם? וכי מה אכפת להקדוש ברוך הוא אם שוחט מן הצוואר או שוחט מן העורף? האם באמת זה מפריע לו כל כך אם אני אתענג בסעודת שבת על דבר אחר במנגל, בפיקניק בלב היער? הרי אין עונג שבת גדול מזה. הרי החשובים הם העקרונות הגדולים: המונותיאיזם, האלטרואיזם, העניינים החברתיים והמוסריים וכד'. מדוע עושים הקנאים הדתיים את הטפל לעיקר?

למעלה