פסק הלכה או הסתה?

פלסטיק

New member
הרמתכלים יתיעצו עם רבנים מומחים

הם לא יוציאו פסק הלכה בצורה עיוורת

saar7650

New member
כשתהיה להם הסמכה מהרבנות

לפסוק הלכות, הם יוכלו לעשות זאת.

TJSBZ

New member
אז כשמישהו יסמיך את הרבנים

לעסוק בענייני ביטחון ומדיניות, נודיע להם שהם יכולים לעשות זאת. לא יעזור לך, עידן, הם לא מבינים בביטחון ובמדיניות יותר מאשר אלה שעוסקים בזה. ואני לא רואה שהם טוענים שהתייעצו עם מומחים. לדעתי הם פסקו את דעתם בידיעה ברורה שממילא מהם אף אחד לא ידרוש הנמקות, כי הם הרי "קדושים".

saar7650

New member
לדעתי יש לך חסרון בידיעת הדברים:

"אז כשמישהו יסמיך את הרבנים לעסוק בענייני ביטחון ומדיניות, נודיע להם שהם יכולים לעשות זאת". הסמיכו אותם. כשרב מקבל הסמכה להיות פוסק, הוא רשאי לפסוק בתחומים שונים ומגוונים. כולל פסיקות בנושאים מדיניים. "ואני לא רואה שהם טוענים שהתייעצו עם מומחים." אם היית שומעת חלק מדרשות אותם רבנים, היית מבינה שהם התיעצו עם מומחים. הם אומרים כי לנוכח העניין שחלק מהגורמים המדיניים, וחלק מגורמי הצבא טוענים שההסכם הוא לא הסכם אלא רק ימיט אסון על המדינה, הם יפסקו נגד ההסכם. ואם ההסכם יהיה הסכם שלום בר קיימא יפסקו בעד (כמו הרב עובדיה). "לדעתי הם פסקו את דעתם בידיעה ברורה שממילא מהם אף אחד לא ידרוש הנמקות, כי הם הרי "קדושים"." דעתך אינה משקפת את המציאות. ושוב, קראי את הפיסקה הקודמת, ותביני על מה אני מדבר. חבל מאוד שאת קובעת דברים ללא ידיעה, הבנה ובדיקת הדברים.

פלסטיק

New member
בודאי שתהיה להם הסמכה לרבנות

בדיוק כמו שהרבנים סיימו קורס קצינים בסיסי או אגמי וסיימו פו"ם

saar7650

New member
"כמו שהרבנים סיימו קורס קצינים"

מה הקשר??? לא טענתי שהרבנים קיבלו שאלה לגבי נושא מסוים, והחליטו סתם כך, לפי הלך רוחם לפסוק לכאן או לכאן. הם התיעצו עם מדינאים וקצינים בנושא. אגב, האם אתה מכיר את עברם הצבאי של רבני הציונות הדתית?...

פלסטיק

New member
תגיד אתה קורא מה שאתה כותב?

אני פשוט מחליף לך בין המילה רבנים לרמטכלים ובין עניינים בטחוניים לענייני הלכה

saar7650

New member
השאלה אם אתה קורא מה שאני כותב../images/Emo8.gif

כי כבר עניתי לך, שבמידה והרמטכלים יוסמכו לרבנות (לפסוק הלכות), יוכלו לפסוק על פי ההלכה. לעומת זאת, הרבנים שהוסמכו לפסוק הלכה, הוסמכו לפסוק גם בהלכות בנושאים מדיניים ובטחוניים. אך לא פוסקים את ההלכה לפי רצונם החופשי אלא בהתאם להתיעצויות עם גורמים מדיניים ובטחוניים. לסיכום: הבדל הוא ההסמכה. רמטכ"ל לא הוסמך לפסוק. רב כן הוסמך לפסוק אף בנושאים מדיניים בטחוניים.

פלסטיק

New member
כיצד הוסמך רב לפסוק בענייני ביטחון?

מי הסמיך אותו? ואל תספר לי על התייעצויות, תספר לי כיצד הוא הוסמך (כי להתייעץ כל אחד יכול, גם אני ואתה).

saar7650

New member
הרבנות הראשית.

"ואל תספר לי על התייעצויות, תספר לי כיצד הוא הוסמך (כי להתייעץ כל אחד יכול, גם אני ואתה)." אמת! ולכן כל אחד מאיתנו יכול להיות פוסק, כמובן במידה שיסמיכו אותו לפסוק. ובמידה כזו- הוא צריך להקיף את כל החומר ביהדות הקשור לביטחון כדי לדעת מתי ואיך לפסוק בעניינים שונים.

פלסטיק

New member
באמת אחלה גוף בטחוני ../images/Emo8.gif

והרנטכ"ל יקבל הסמכה לפסוק הלכות ממועצת הפירות והירקות

blablash

New member
פתאום כל החילונים מבינים בדתיים...

ב"ה מאיפה אתם יודעים שיש קשר בין פסק דמיוני שאיזה רב הזוי ולא מוכר המציא לבין יגאל עמיר ורצח רבין. כל דתי וכל חרדי יודע שאין קשר בין שום פסק הלכה של שום רב לבין רצח רבין יגאל עמיר היה רוצח גם אם כל הרבנים היו מנדים אותו. אין קשר בין הרצח לבין הרבנים.

פלסטיק

New member
יגאל עמיר אמר את זה

הוא אמר שללא פסק דין רודף מרבנים הוא לא היה רוצח אז תתוכח איתו ולא עם החילונים

blablash

New member
הוא יכול להגיד עד מחר.

ב"ה את/ה באמת מאמין/ה למה שאת/ה אומר/ת? הרי רוצח נולד רוצח ונשאר רוצח ותמיד ירצח, עם רבנים או בלי רבנים.

TJSBZ

New member
רוצח נולד רוצח?

תכף תגיד לי שזה גנטי. על מילגרם שמעת? זימברדו? שני חוקרים בפסיכולוגיה חברתית (שניים מרבים, שיהיה ברור) שהוכיחו בשתי צורות שונות שכמעט כל אחד מאיתנו מסוגל לרצח. מילגרם הוכיח שכמעט כל אחד מסוגל לרצוח בשם הצייתנות; זימברדו הוכיח שכמעט כל אחד מסוגל לאלימות, ועד כדי רצח, בשם ההשתייכות החברתית. מחקרים אלה מוחזרו בשיטות שונות, והמסקנות חזרו על עצמן. אני מוכנה לפרט לך במסרים אם תרצה, או כאן, אם אתבקש.

blablash

New member
אולי נחזור להתחלה.

ב"ה אני מבקש לדעת את שם הרב שהוציא פסק דין של רודף על יצחק רבין, כשאני אדע את שמו נמשיך.

blablash

New member
ד"א. יש לי שאלה טובה.

ב"ה אם המדינה כלכך בטוחה שבגלל דין רודף שהודבק לרבין ע"י אותו רב (דמיוני) יגאל עמיר רצח, מדוע לא מעמידים את אותו רב לדין על הסתה לרצח? שתי תשובות, או שאין רב שאמר דבר כזה. או שהמדינה לא כלכך בטוחה שבגלל הרב הזה רצחו את רבין.

למעלה