מאוד קל להסתכל על הנשים האלה
ולהגיד "הן מרקע שונה" "הן לא כמוני" "אחותי לעולם לא תהיה זונה".
ככה גם קל להתעלם מהעובדה שזה ניצול...
אם אין מספיק תוכניות שיקום, הפתרון הוא לא להמיך לצרוך זנות כדי שתהיה להן עובדה. הפתרון הוא ליצור מענים ותכניות שיקום שיספיקו לכולן (לכל מי שתרצה).
אני לא רצה לבעיה החברתית. זנות זאת בעיה חברתית, והיא מוכרת כך בכל העולם. לא אני הכרזתי עליה ככזאת.
אני לא מתיימרת לדעת מה כל זונה רוצה, כי כל זונה היא אישה אינדיווידואלית בעלת רצונות וצרכים משלה. ועם זאת, אני בטוחה שרק מעטות, אם בכלל מהזונות, היו עוסקות בזנות אם הייתה להן אפשרות אחרת, אם הייתה להן דרך יציאה מהזנות, או במקרה הטוב יותר- מחסום מכניסה לזנות.
האמת שהמחקרים שהבאתי הם לא ארגונים פמיניסטיים. הם של הועדה לקידום מעמד האישה (פמיניסטי כן, ארגון לא. ועדה של משרד ראש הממשלה), של מכון "תודעה" (מכון למניעת סחר בבני אדם, נשים וגברים) ושל גופים מחקריים מכובדים. אני אוסיף ואומר כאן כי במסגרת הלימודים אני עושה פרוייקט בנושא בו יצא לי לראיין זונה, שורדת זנות ועו"סית שמוקדשת כל כולה לעבודה עם עוסקות בזנות ושורדות זנות. אני חושבת שהן מקור יותר מהימן מכל מקור אחר בנוגע למצב הנשים בתעשייה הזאת.
אין שום קשר להתעללות במקומות עבודה אחרים, אבל אני יכולה להבין למה אתה מעלה נושאים לא קשורים כמעין מוצא אחרון, כי בעצם אתה מבין שלדבריך אין בסיס.
אני מבינה גם שאתה חזיר שוביניסט ושאני לא אצליח לשכנע אותך, ולכן אני מפסיקה את הדיון הזה עכשיו. הוא עולה לי בעצבים, ולא מועיל לי או לך.