פרופ' גבי שרייבר

Corpus Magnus

New member
אני צריך ללכת לעבודה עכשיו.

תשאיר לי בבקשה תשובתך ואני אשיב לך בהקדם, עוד הלילה מאוחר. מחר אני טס לאירופה מוקדם בבוקר כך שכך או כך, נסיים את הדיון הזה היום.

Y a n i B

New member
אתה פשוט מצחיק

א. אני שמח שגרמתי לך לקרוא דברי-חוכמה, אלא ששעה אחת לא תספיק לך להבין, ולו במעט, את תורותיהם. אתה מזלזל בי ומזלזל בהם. ב. "מה קשורים עמנואל קאנט וסוקראטס לויכוח על המוסר" - אסתפק ברמז: קאנט מוחזק להיות גדול ההוגים בתורת-המוסר. סוקרטס עסק בענייני מוסר ובהגדרתו ללא לאות. ג. אני אינני נמצא כאן ע"מ להעביר לך קורס מזורז בפילוסופיה. אין לי את הידע המתאים או המוטיביציה לכך בכל מקרה. ד. אני שאלתי אותך בשם איזה "מוסר" אתה מאשים אותי. חשבתי שאדם שמשתמש במושג הזה יודע על מה הוא מדבר. נו, חושבים הרבה דברים.

kontsy

New member
שו?

בכל אופן הנה דוגמא פשוטה ולא יוונית למקרה שבו הרב המוחלט של האנשים יקריבו את חייהם - למען החיים של הילדים שלהם (בצורה ישירה, נגיד באסון טבע או מלחמה). די סימפליסטי וברור לא? אז נראה לי לא נכון לחשוב על המושג "הקרבת חיים" כאידיולוגיה טרוריסטית.

kontsy

New member
זאת הייתה הכוונה... ../images/Emo13.gif

לא התכוונתי להעליב בהערה על "היוונית", את האמת אין לי מושג מה זה המוסר הסוקראטי או הקאנטיאני וכנראה שזה הופך אותי לאספסוף

Y a n i B

New member
חס וחלילה ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

זה מושג ש"CORPUS MAGNUS" השתמש בו. ולאור העובדה שבנוסף לעובדה שהוא לא מוסרי הוא התגלה גם כאדם שאינו מבין את המשמעויות של הדברים שלו, הייתי מציע לך להתעלם מדבריו. והאמת? אין גם שום "צורך" לדעת מה זה המוסר הסוקראטי ומה זה המוסר הקאנטיאני. אפשר להבין לבד שזה לא רלוונטי לרפואה. מי שמתעניין בפילוסופיה שילך ללמוד פילוסופיה. אם הוא רוצה לשלב את זה עם רפואה - שיעשה את זה. אלא ששני דברים מתמיהים אותי: א. העובדה שהבחור "corpus magnus" משתמש במושגים שהוא לא מבין כלל את משמעותם. ב. העובדה שהוא כרגע הצדיק את דבריך למרות שהם עומדים בסתירה לדעות שלו.

kontsy

New member
הכל אחלה רק...

נראה לי קצת קיצוני להגיד "מי שמתעניין בפילוסופיה שילך ללמוד פילוסופיה" אחרי הכל זה יפה שאנשים מתעניינים בהרבה דברים. בלי שום קשר למה הם רוצים ללמוד בחיים, בטח גם לך יש לא מעט תחומי עניין לא קשורים. אני אישית מאוד אוהבת ספרות והיסטוריה (דווקא מקצועות שהיו שנואים עליי בתיכון
)

Y a n i B

New member
מה קיצוני כאן?

אם מישהו אוהב נושא מסויים מספיק - שילמד אותו. במילה "שילך" לא התכוונתי לדבר שלילי כלשהו. ומכך שאני מצוי מעט (מאוד!) בפילוסופיה תביני בוודאי שגם אני מתעניין בה (ואז לא יתכן שאני 'נגדה'). מסכים איתך לחלוטין לגבי העניין של "תחומי עניין מגוונים".

kontsy

New member
חשבתי שהתכוונת

"ללכת ללמוד" - באופן רישמי במוסד לימוד...

moran f

New member
אתה כבר מתבלט יופי

רק חבל שיש דבר כזה פרסום שלילי.

גבי שרייבר צודק ב100% לגביך.

אני רק מקווה שהעובדה שאמר לך את זה בפרצוף לא תהיה מה שיגרום לך להתעקש עוד יותר (אבל הוא בטח יודע מה הוא עושה
). לא שייכת לפורום (קמתי מוקדם ואין לי שום דבר טוב לעשות), ומתבזבזת לא על רפואה. סתם, כי אף אילו (לא רגילים לראות את המילה הזו מחולקת לשתיים, הא?
) היה מדע הרפואה מושך אותי יותר, אין שום סיכוי שאי פעם הייתי בעלת MD, כי גם אם הייתי מתקבלת בזחילה לאחור - אני הכי לא מתאימה להיות רופאה שרק אפשר.

morancho1

New member
וואו איזה שרשור התפתח פה

מסתדר עם כל התגובות קורפוס? מצטערת להעמיס עליך עוד קצת אבל אני באמת שחייבת להגיב, ולא מתוך נסיון לדרוס אותך- כל מי שמכיר אותי יודע שאני יודעת יפה להצליח לבדי ובלי להפריע לאחרים- אלא מתוך סקרנות ואכפתיות: אמרת דברים מסויימים שחרגו בתגובתך: "אבל כשמדובר במשהו שיש לי שליטה עליו, אלוהים בעצמו לא ימנע ממני לעשות את מה שאני רוצה".. המשפט הזה הפריע לי. וזה לא רק בגלל שאני מחשיבה את עצמי כשומרת מסורת-ממש לא. מפריע לי כשאדם חושב שהוא יכול לשלוט בכל מה שקורה סביבו..החיים הם דבר שמתהפך כל רגע ומשאיר אותך המום לנוכח מהירות השינויים. ציינת שיש לך קרובים חולים במחלות חשוכות מרפא. האם גם להם היו חלומות רצונות? ברור שכן, אבל בסופו של דבר, עם כל הכבוד לכוח רצון שהוא היסוד החזק ביותר שיש- גם לו יש גבול. אני מעריכה אותך על נחישותך, מי כמוני יודע כמה נחישות חשובה- אבל מפה ועד לחשוב שהכל תחת שליטתך? האם מעולם לא רצית משהו שלא קיבלת? וכל זה גורם לי לחשוב: האם אתה הולך לרפואה כי זה מה שאתה רוצה לעשות? או בגלל שאתה מנסה להוכיח פה למישהו משהו? אולי לעצמך? צריך להיזהר עם הוכחות כי בסופו של דבר נשארים עם הכל ביד אבל עם כלום בלב. גם להשיג מטרה יכול להיות דבר כואב אם אתה לא באמת שלם איתה, ומרוב נסיונות להראות ש"אתה יכול" כבר שכחת למה בכלל הלכת לזה מלכתחילה.. ודבר נוסף: אמרת שחונכת כדי להחזיר לקהילה..אבל יחד עם זה משתמש בביטויים של דריכה על גופות ומתן אגרופים לאנשים שיפריעו לך להיות מספר אחד..זה קצת סותר באיזשהוא מקום. האם בשביל להגיע למקום בו תוכל לעזור לאנשים אתה מתכוון להזיק לאנשים בדרך? זה כמו ללכת קדימה ואחורה ולא להתקדם לשום מקום..אתה לא נשמע לי בן אדם רע בכלל. אלא כנה וגם יודע את חסרונותייך.אבל יש לך איזשהי מחשבה שאם פגעו בך בעבר, כשעברת לפה מאמריקה או משהו כזה, אז אתה צריך ל"החזיר את הכבוד האבוד" או משהו כזה.. אני יכולה להגיד לך מנסיוני- שיש כל כך הרבה אנשים מדהימים מתחום הרפואה שיעזרו לך בלי שתצטרך לבקש אפילו. אז מדוע ללכת מראש בגישה של מלחמה? האם אתה באמת רוצה חיים כאלה של תגרות אינוספיות? לא יותר קל לעזור להיעזר ולהגיע לאיזשהו מקום שאתה שלם איתו, מאשר להפוך את שנות הלימודים לשנות-קרב? אתה יודע כמה זה נחמד לדעת שיש לך מישהו שאתה יכול לסמוך עליו שיעזור לך..אבל עם גישה תוקפנית כשלך-שאתה לא מתבייש בה- אתה יכול להיתקל בקירות במקום בעזרה, אנשים ייבהלו ממך. אני לא יודעת מה עשו לך שגרם לך להיות כל כך "טעון" אבל בסופו של דבר, יש הרבה אנשים טובים וחיוביים, וחבל להתנהג בצורה שתרחיק אותם ממך, ואתה תפספס משהו מאוד חשוב, משהו שיגרום לך להחזיר את האמון באנשים. ועם כל הכבוד לד"ר האוס, קשה להיות אדם שמטפל באנשים כמו רופא או אפילו טלפן שירות לצורך העניין, אם אין לך אמון בסיסי באנשים. אני לא יודעת איזה אנשים שמחים על כל מפלה שאתה נופל..אם אלה האנשים שנמצאים סביבך לא פלא שאין לך אמון באנשים. מקווה שתהנה בחופשה, ובתקווה שתמצא חברים שיידעו גם לפרגן לך.

morancho1

New member
לפחות

אתה יכול להיות בטוח שגרמת לקשישא להרהר הרבה..שעה וארבעים! כנראה שאתה חתיכת אגוז קשה לפיצוח...

Corpus Magnus

New member
האמת התראיינתי גם עם גופס...

אבל גופס היה שם בשביל היופי, אתם יודעים, כמו נרות חנוכה ? אז בדיוק ככה, לראותם בלבד :) שרייבר עצמו ניסה לעצבן אותי שוב ושוב ושוב, לדוגמא, הוא שיחק את המטופל הפרימיטיבי שמעדיף לקחת תרופה אלטרנטיבית, הוא הכניס אותי לסוגיית הפלסבו, דיבר איתי על אקטוגנזה (הריון חוץ גופי), על שיבוט, ניסה להדביק לי תוויות של בן אדם שהמוטיבציה שלו דוחפת אותו להתנהגות לא שכלתנית, הכל... אני גאה בעצמי שלמרות כמות העצבים הלא מבוטלת שהוא הביא לי, חייכתי כמו נציגה של YES שהרגע החתימה עוד מנוי שממנו היא מקבלת אחוזים.

nightriders

New member
תראה....

אני ממש לא מחסידי הראיונות. ויש דבר אחד שכולם מתעלמים ממנו- אין עדיין אף הוכחה ששיטת הראיונות של באר שבע טובה יותר מאשר בחירה אקראית לחלוטין של מועמדים החל מסף מסוים. אחרי שקראתי את דבריך , עפ"י נסיוני, אני משער שני דברים: 1. בסופו של דבר אתה תתקבל לרפואה 2. אחרי שתתקבל תהיה הרבה פחות מאושר ממה שאתה חושב היום. להגיד למישהו שהוא לא מתאים להיות רופא אחרי שיחה של 100 דקות או 1000 דקות, זאת סתם התנשאות לדעתי. מצד שני - ללכת עד הסוף עם החלטה אך רק משום שקבלת אותה פעם, זה לא תמיד מומלץ. ולגבי נתוניך- רפואה זה ממש לא המקצוע שדורש את התכונות האינטלקטואליות הכי גבוהות. אני דוקא מאוד שמחתי לשמוע על ההחלטה שלך לקחת חופשה וטיול (הלוואי ואני הייתי יכול) ובזמן הזה אולי גם תנקה קצת את הראש, ולדעתי כדאי להיות עם ראש פתוח. בהצלחה

nightriders

New member
זה בר הוכחה, אבל לא אתי להוכחה

כמו ניסוי בו יש קבוצת ביקורת או כמו שמנסים למצוא תרופה חדשה ומשווים לפלצבו. כאן מה שצריך לעשות זה להשוות בין אנשים שהתקבלו על סמך ראיונות לאנשים שנבחרו בבחירה אקראית. לעקוב אחרי 20 שנה ולראות אם יש הבדל מובהק באיכויות של הרופאים. כיוון שזה לא אתי לעשות ניסוי כזה על חשבון מועמדים אף על פי שזה מעשי לחלוטין, לא תהיה הוכחה. לכן להגיד ששיטה כלשהי (באר שבע/תל אביב) עדיפה על פני שיטה אחרת- זה לא יותר מקשקוש.

למעלה