פרס נובל בכימיה 2011 כחול לבן!

Gidi Shemer

New member
זאת אומרת שלפחות במקרה שהערת

לרוקד עם שבלולים שהוא עבר יופי של עבירה על חוקי תפוז בהפנותו אותנו ללינקים לפורומים שאינם פורום הורים, באותו מקרה ספציפי- כן טעית?

פולספגן

New member
בשביל לעשות את זה, אני צריכה להיות בטוחה בזה

לא אוכל להיות בטוחה עד שאקרא הכל.

Gidi Shemer

New member
אז קודם הטחת אשמה

ואז את הולכת לבדוק את המקור? כלומר אם רוקד עם שבלולים לא היה דורש לראות מקור, ההאשמה שלך היתה נשארת תלויה באויר?

deathcaster

New member
זו הטקטיקה שלה

האשימה אותי בהרעלת בארות, כשהיא בעצמה עושה זאת אני חושב שבשרשור זה, קיבלנו הוכחה מוצקת לכך שלא רק שלא הרעלתי שום באר כשמדובר בה, אלא שהיא עשתה זאת בעצמה.

אבקש התייחסותך למקור הבא

http://frank.mtsu.edu/~baustin/nurmlaw2.html The Reich Citizenship Law of September 15, 1935 ARTICLE 5 (1) A Jew is an individual who is descended from at least three grandparents who were, racially, full Jews... (2) A Jew is also an individual who is descended from two full-Jewish grandparents if: (a) he was a member of the Jewish religious community when this law was issued, or joined the community later; (b) when the law was issued, he was married to a person who was a Jew, or was subsequently married to a Jew; (c) he is the issue from a marriage with a Jew, in the sense of Section I, which was contracted after the coming into effect of the Law for the Protection of German Blood and Honor of September 15, 1935; (d) he is the issue of an extramarital relationship with a Jew, in the sense of Section I, and was born out of wedlock after July 31, 1936.

uzi2

Active member
גם אני בדיוק מצאתי עכשיו את החוקים המדויקים

חוקי נירנברג, וגם חוקי האישור לגזע הארי שנגזרו מהם, מגדירים במדוייק מיהו יהודי, מיהו ארי, ומיהו מקרה תערובת. החוקים מתייחסים רק לדור ההורים ולדור הסבים. יתרה מכך הם קובעים כי כל לא היתה פעילות יהודית אצל אדם, או נישואים מערבבים, האדם יחשב כארי טהור גם כאשר אחד (בדיוק) מדור הסבים והסבתות שלו היה יהודי. ההורה שנולד מהיהודי לא יחשב כטהור, אבל הדור השלישי יחשב כארי טהור. חוקים אלו נאכפו. טבלה שמופיעה בחוקי נירנברג מבהירה את העניין. שימו לב - הלבן מסמן ארי, השחור יהודי (אין כאן התייחסות לגזעים אחרים) העמודה השניה משמאל מתייחסת למקרה שבו אחד מארבעת הסבים הוא יהודי. בדור השלישי כתוב במפורש: "kinder gelten als deutschblütig" שפירושו שהילדים (הדור השלישי) יחשבו כגרמנים.

uzi2

Active member
אפשר להשמיט את "לא היו נישואין מעורבים"

שכן זה מתבטא בדור הסבים. לגבי הדור השלישי, פשוט אסור לו להתחתן עם יהודיה (אם הוא שייך לאחת מהעמודות השמאליות) אבל זה לא ישנה את מידת הטהורות שלו אלא רק את של ילדיו.

uzi2

Active member
כנראה הייתי עייף. תיקון נוסף.

לא הדור השלישי יחשב כגרמני טהור על פי הטבלה שבחוקי נירנברג, אלא הדור הרביעי. המדובר הוא על מקרה שבו אחד (בדיוק) מבני הדור הראשון הוא יהודי.

פולספגן

New member
כפי שכתבתי ל-Gidi Shemer למעלה -

חוקי נירנברג לא עניינו אותם‬ נוסף על כך התקיים אצל מרבית אנשי הצבא והס.ס. הגרמנים מושג 'מיתולוגי' של יהודי - מי שנראה כך אתנית (עיניים שחורות, זקן, אף ארוך, קומה נמוכה), ששיכנע אותם לעיתים יותר מכל בדיקה אחרת (ר' קוזנצוב בספרו 'באבי יאר' על הכיבוש הגרמני בקייב, שכותב בקטע אחד שבזמנים מסויימים לא היה כדאי לאנשים לא-יהודים בעלי מראה יהודי, להסתובב בגלוי בקייב; או עדות של יהודי מאושוויץ שסיפר שמראה ארי, היה השיקול הבלעדי בבחירת עובדי כפיה מתוך אסירי המחנה). כך שאם המפקד בשטח לא רצה לבדוק, הוא הסתמך על הלשנות ודימוי חיצוני.

uzi2

Active member
בואי נפריד בין שתי סוגיות שונות

האחת, היא מה הקריטריונים להגדרה של אדם כיהודי. כארי או כתערובת. השניה, מה קורה בפועל כאשר חושדים באדם שהוא יהודי בשטח. לגבי הקריטריונים, חוקי נירנברג, היו החוקים שקבעו את הקריטריונים. אם היו ראיות לכך שאדם הוא ארי על פי ההגדרה של חוקי נירנברג, הוא יכל לקבל סרטיפיקט על היותו גרמני טהור, והסרטיפיקט הזה כובד על ידי הגרמנים ובני בריתם. כאשר מוצאים אדם ללא סרטיפיקט, מסתובב באזור של יהודים, אין זמן ומשאבים לחקור חקירה של דורות אחורה לברר מיהו. אף אחד לא מצפה שברגע שיהודי שלא קועקע יסיר את הטלאי הצהוב ויסתובב, יפתחו בחקירה 3 או 4 או יותר דורות אחורה. לכן בפועל גם כאלו שהיו חשודים כיהודים לפעמים זכו ליחס של יהודים או נכללו עם היהודים. חוץ מזה שבארצות רבות של ברה"מ היו מספיק ששנאו את היהודים גם ללא קשר לגרמנים.

פולספגן

New member
אכן, הגדרת יהודי היא לא הגדרה דתית אצלהם, אלא

הגדרה גזענית. מכיוון שהקישור לשרשור בפורום תרבות גרמניה כבר ניתן כאן ע"י השבלול, אז אקשר לך לתגובה יפה (פיסקה אחרונה) שמחזקת את טיעוניי.

פולספגן

New member
קרא שוב:-

{ צריך להדגיש - "יהודי" זאת הגדרה גזענית אצל הנאצים; לא הגדרה דתית. כלומר: - יכול להיות מצב תיאורטי לחלוטין מבחינת החוק של משפחה שבה ההורים התנצרו ב-1800 ומאז כל הצאצאים הוטבלו לנצרות. אלא שגם הם נישאו לצאצאי יהודים מומרים וכך ב-1935 אדם נוצרי מוגדר כ"יהודי" למרות שמשפחתו כבר דורי דורות אינה משפחה יהודית - ולעומת זאת מצב שבו יהודי/ה נישא ללא-יהודי/ה [מבחינה "גזעית"] ב-1900, ובנם שנולד ב-1905 נישא ב-1925 ללא-יהודי/ה [כנ"ל] - הצאצא של אותם נישואין יחשב לאדם שרק אחד מהורי-הוריו יהודי ולכן אינו נחשב ליהודי מבחינת החוק. }

uzi2

Active member
גם אני לא מבין כיצד זה מחזק את הטיעון המקורי

שלך. אני מסכים כי ההגדרה היא גזענית (במובן הפשוט של גזע גנטי). אבל ההנחה היא שההטמעה הגנטית תהיה מספיק נמוכה כדי שתהיה משמעות לדורות קודמים (מעבר לארבעה דורות אחורה).

פולספגן

New member
המטרה היתה מעשית להוציא כל יהודי *בטוח*

ממעגל העבודה וההשפעה, ולעודד אותו להגר החוצה מגרמניה. מי שלא היה יהודי בטוח, נשמר למועד מאוחר יותר. הכל לפי תוכנית צעדים שהתווה היטלר בתחילת שנות השלושים (תוכנית שהפונקציונליסטים מפקפקים בקיומה, אבל שמתאשרת מכמה מסמכים, כמו גם מנאומים שלו), שהתוותה 'פיתרונות' שצריך להשיג. למשל 'פיתרון סופי' לבעיית הכנסיה; 'פיתרון סופי' לבעיית בני האצולה ועוד ועוד. המהפכה הנאצית היתה חייבת אויבים, ולכן היתה רשימה מוכנה של הבאים בתור, אחרי שהבולטים יותר (יהודים, צוענים ואחרים) יחוסלו.

deathcaster

New member
קראתי

ואני שם לב שאינני היחיד שסבור שזה לא מחזק את טיעונייך, למעשה.....אני די משוכנע שאף אחד שהיה מעורב בדיון זה מלבדך אינו סבור כך

למעלה