פרס נובל בכימיה 2011 כחול לבן!

Gidi Shemer

New member
איך את יודעת

ולפי מה את קובעת שחוקי נירנברג לא עניינו אותם? פולספגן, אני אגלה לך סוד ואלחש את זה כדי שאף אחד אחר בפורום לא ישמע: לפעמים, כשאומרים "טעיתי", או אפילו- "עד כמה שאני יודעת זה המצב, אבל אני לא מוצאת מקורות מוסמכים לטענה הזו ועד שלא אמצע אני רוצה להסתייג", כשאומרים דברים כאלו לא יוצאים יותר חלשים, אלא דוקא יותר חזקים. אחרת, מישהו שלא מכיר אותך מהעבר הרחוק (אני לדוגמא, עד לפני שבוע) עלול לחשוב שאת לא מוכנה לגבות טענות שלך בתחום מסוים או בכל תחום אחר.

פולספגן

New member
דווקא בגלל שאתה לא מכיר, אתה לא יודע שאין לי

בעיה להודות בטעות ואם תרצה אצרף לך קישור שהודתי בעבר. מעבר לזה, כאן בכלל לא מדובר בי, כי אני בסה"כ מעבירה מידע מאבי. בנוסף, כאן, גם אבי שהוא ניצול שואה וגם אותו גולש מהפורום שצורף קישור אליו שגם משפחתו ניצולי שואה אומרים את אותו דבר. מה לעשות שבהיסטוריה אעדיף מקור ראשון על פני משהו כתוב. אגב, ייתכן גם שיש ובשביל לדעת אם יש, צריך לשאול מישהו שלומד היסטוריה או לחפש לבד לפי רשימת המקורות בסיליבוס שאין לי כוונה לעשות זאת.

Gidi Shemer

New member
כן, אבל דווקא למעלה הבאתי לך הסבר אפשרי

למה שאביך ואולי אותו גולש אמרו. זה לא סותר את מה שהם אמרו. זה פשוט מסביר את מה שהם אמרו. בכל מקרה, את התחלת עם הצהרה גורפת וכשאת לא מגבה אותה ושום מקור רשמי לא מגבה אותה זה לא עושה טוב לאמינות שלך. מצד שני, זו האמינות שלך ווהחלטות שלך בחיים. את לא ילדה ואין לי שום תפקיד של יועץ לענייני פורומים אז קחי את העצה שלי או תתעלמי ממנה. מבחינתי זה היינו הך.

פולספגן

New member
אבל שאלתי מפורשות את אבי למה כוונתו ואפילו

שאלתי אותו על חוקי נירנברג וזה התשובה שקבלתי. שוב, לא מדובר באמינות שלי, כי קטונתי להתווכח בנושא שאין לי מספיק ידע בו ואני רק מעבירה את המידע ממקור ראשון שהוא אבי.

deathcaster

New member
אין לך וודאות לדעת זאת כי את בעצמך

מעידה על כך שאת לא בקיאה בתחום, לכן צריך מקור אמין ולמרות אהבתך והזדהותך לעברו של אביך, הוא אינו מקור אמין (מחוץ לבית שלך שזה כולל פורום זה)

פולספגן

New member
זה שאני לא בקיאה בכך, לא אומר שאני לא יודעת

האם מישהו אחר לא בקיא ובמקרה הנ"ל, אני יודעת בוודאות את רמת בקיאותו, כי לעומתי שפרט לטיול שורשים עימו ועם אימי בכדי לראות את כל המקומות שהיו בהם (במקרה של אימי הוריה וסביה, כי היא עדיין לא נולדה), את נתיב הבריחה, לא התעמקתי בנושא הזה, למעט עץ המשפחה.

deathcaster

New member
ולמרות ההתפתלות,

ושוב עם כל הכבוד... בעיני הפורום... אביך אינו מקור אמין. אגב, רמת בקיאותו בגיאוגרפיה של אירופה אינה ערובה למידת בקיאותו בדוקטרינה הנאצית.

פולספגן

New member
אז מסתבר שאתה שוב עושה את הכשל ולא מבחין ביני

ובין אבי

deathcaster

New member
אין כאן שום כשל, הבעיה שלך היא שאת לא מבינה

שלפורום, מבחינת האמינות, אין הבדל בינך לבין סיפורים על אביך ולבין סיפורים אחרים היוצאים ממקלדתך.

אז עכשיו יש לנו שניים!

גם את וגם משתמש אחר בתפוז כתבתם שנראה לכם ששבעה או שמונה דורות! המשתמש השני הגדיל עשות והוסיף במפורש שאין לו מקור דבריו וש"ככה סיפרו לי במשפחה". אז עכשיו כשהלכת ושאלת בפורומים אחרים בתפוז, ואחרי שהתשובות באותם פורומים היו או "אני לא יודע" או הפנו אותך לרישומים הרשמיים של הגרמנים באותה תקופה, שאליהם לא התייחסת ולו במילה - אז שוב חזרנו ל"סיפרו לי ש..."? אגב, לגמרי במקרה יצא לי להיתקל בהודעה של המשתמש הנ"ל לפני כמה שבועות. אני בטוח שהוא אדם טוב וחביב, אבל לא התרשמתי שהוא מקור היסטורי אמין במיוחד: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=711&MessageId=156191204

Gidi Shemer

New member
רוקד

תראה את התגובה שלי למטה. אני חושב שבשרשור אחר (הראשון), למרות שעדיין מדובר במקור לא מוסמך, יש אפשרות להבין לפחות מהיכן נובעת הטעות של פולספגן.

קראתי.

ומה שאתה אומר נשמע לי הגיוני לחלוטין, וגם מתאים לדברים אחרים שקראתי. הבעיה שעמדה בפני המשטר הנאצי היתה שהמציאות היתה הרבה יותר "מבולגנת" מאשר ראיית העולם שלהם. התפיסה האידאולוגית הפסבדו-מדעית שלהם קבעה ש"דם יהודי" "מזהם" את ה"דם הארי", אבל הם היו צריכים עכשיו לפרוט את הקביעה הזו לפרוטות של יום יום ולהחליט איזו רמה של עירוב, כלומר "זיהום", יכולה להיחשב "נסבלת" לכל צורך שהוא. זה מופע נוסף של "בעיית הגבולות" שמופיעה בכל מיני מקומות - כמה אנשים הם "התקהלות"? כמה רעש זה "יותר מדי"? כמה אחוזים של כימיקל מסוים באטמוספירה הם מותרים, וכמה זה כבר מוגזם והאוויר "מזוהם"? כמה גרגרים הם "ערימה"? וכן הלאה וכן הלאה. ביהדות, למשל, יש חוקי כשרות שעוסקים בכך, והפוסקים קבעו יחסים כמותיים שבהם מותר להתעלם מה"מזהם" - היחס "בטל בשישים" הוא הידוע מביניהם, אל יש גם אחרים http://he.wikipedia.org/wiki/תערובת...5.D7.9C_.D7.97.D7.93_.D7.91.D7.AA.D7.A8.D7.99 אז גם הנאצים היו צריכים לקבוע מתי דמו של אדם הוא טהור מספיק לצורך מסויים (למשל שירות בצבא), מתי טהור מספיק לצורך אחר (למשל שירות באס-אס, שדרש, למיטב זכרוני, "דרגת טוהר" גבוהה יותר), וכן הלאה. אותי מעניין מאד התהליך הזה של פיתוח שורה מסודרת של חוקים שמקורם בנקודת-מוצא מעוותת לחלוטין (כל הנושא של "זיהום גזעי"). יש בהם הגיון ברור אם אתה מקבל את הנחת-המוצא, אבל הם אבסורדיים לחלוטין (ובמקרה הזה, מזוויעים ממש) בכל מקרה אחר. התהליך הזה, שבו קבוצה שלמה של אנשים עוסקת בפרגמטיקה פרטנית של האבסורד, מדהים אותי בכל פעם מחדש. המקרה הזה הוא כמובן הקיצוני מביניהם, אבל לצערנו לא חסרות דוגמאות נוספות לנטייה הזו אצל בני-אדם.

בבקשה לא להיות שליליים, רבותי.

אחרי כל ענייני ה"כן מוסמך/לא מוסמך" ו"כן מעניין/לא מעניין", בסופו של דבר יש לנו כאן שאלה שאלתית ביותר לגבי היקף הביטוי של תורת הגזע הנאצית בחוקי הרייך השלישי. אם יימצא מקור מוסמך לעניינים הללו שייתן תשובה טובה, כולנו נשכיל - וזו הרי בסופו של דבר המטרה.

uzi2

Active member
חוקי נירנברג, וחוקי הסרטיפיקט הגרמני,

אינם מקור מוסמך? לא רק שהם קובעים רק על פי 4 הדורות האחרונים, אלא שהם אפילו מגדירים התיישנות לגזע היהודי, בבחינת אם המקור היהודי מדולל מספיק, אפשר לראות את הצאצא כגרמני טהור.

פולספגן

New member
עשית יופי של עבירה על חוקי תפוז

אני שמחה שאני כל כך מעניינת אותך שאתה משקיע את האנרגיות בלרגל אחרי.

למעלה