פרס נובל בכימיה 2011 כחול לבן!

לא עברתי על שום חוק.

ואם את חושבת שעברתי על איזשהו חוק, את מוזמנת להציג את החוק דלהלן, ואז אתנצל. למיטב ידיעתי אין שום מניעה חוקית או אתית לפרסם לינקים להודעות שנכתבו בפורום ציבורי. את אכן מעניינת אותי, מכל מיני סיבות, אבל הזמן שהשקעתי בנושא היה כשתי דקות. משתמש אחר שלח לי לינק, ואני לקחתי את הכותרת ועשיתי עליה חיפוש בתפוז, ואלה היו התוצאות.

פולספגן

New member
אסור לעשות ריגול לגולשים

מותר לשים לינקים להודעות עבר מאותו פורום בלבד ואני יודעת את זה כי העירו לי אישית שאני עשיתי את זה בפורום אחר. היוצא מהכלל הוא, שמותר לך לשים קישורים של הודעות שלך מאיפה שאתה רוצה.

אם תציגי לי את החוק, אני מבטיח

להתנצל. עד שתראי לי איפה בתקנון "תפוז" כתובה התקנה הזו, אני בחזקת חף מפשע. קפצתי לי לדף התקנון וקראתי אותו ברפרוף, ולא מצאתי משהו שמזכיר את זה. את מוזמנת לעבור על התקנון יותר בעיון ולהוכיח לי את טעותי. כל עוד את מסתמכת על מה שמישהו כתב לך בפורום אחר, אני לא רואה סיבה להתייחס לזה ברצינות, ואני מחזק אתידייך לחזור למי שהעירו לך על זה ולהגיד להם שיפסיקו לקשקש. אגב, הנוהג הזה לשים קישורים להודעות מפורומים אחרים הוא ממש ממש לא חדש, ומעולם לא ראיתי שמישהו העיר למישהו אחר בנושא.

דווקא את סעיף 20 קראתי בעיון,

ולא מצאתי שם שום דבר שדומה למה שכתבת; שזה, אני מזכיר: "מותר לשים לינקים להודעות עבר מאותו פורום בלבד." אם את רוצה לדבר על עבירות-לכאורה אחרות שלי על התקנון, את מוזמנת לפרט אותן באוזניי, או לכתוב להנהלת "תפוז" אם ממש בא לך. כל עוד את מסתפקת בנפנופים כלליים בכיוון התקנון בסגנון "תמצא שם מספר עבירות שלך", ולא מגבה את דברייך בנושא הקישורים להודעות, אני לא מתרשם מהנסיון להסיט את תשומת הלב. ברשותך, אני אוסיף את המקרה הזה לרשימה המתארכת של "דברים שפולספגן אמרה שהסתברו כמעט מיד כמוטעים לחלוטין."

פולספגן

New member
מכיוון שאתה לא רואה את עצמך בראי, אז הנה -

לא להעלות תכנים שיש בהם לשון הרע;
לא להציק או להטריד גולשות אחרות ובכלל זה (בין היתר) לא לערוך "משפטי שדה" לגולשות אחרות וכן להימנע מהצעות מגונות לגולשות אחרות;
לא להפריע או לנסות להפריע להתנהלותו התקינה של האתר;
לא להעלות תוכן המהווה פגיעה בפרטיות או חדירה אליה או חומר הפוגע בצנעת הפרט בכל דרך אחרת;
לא לאסוף נתונים על גולשות אחרות;
לא להעלות תוכן שיש בו המרדה או הסתה;
לא להשתמש באתר על מנת לארגן כל פעילות אשר עשויה לגרום נזק ישיר או עקיף לצד שלישי כלשהו;
לא להפנות לכל קישור (link) או לתת כל הפניה אחרת לחומר שפרסומו נאסר לפי מסמך זה;

אחד אחד:

"לא להעלות תכנים שיש בהם לשון הרע" - לא הוצאתי עלייך שום לשון הרע; פרט להצבעה על טעויות עובדתית ולוגיות לא אמרתי עלייך שום דבר, ובוודאי לא משהו שמתקרב לדברים שאת כותבת בנימה אישית מאד על משתמשים אחרים. אם תראי לי דוגמא אחת ל"לשון הרע" שכתבתי, אוכל להתייחס ברצינות. "לא להציק או להטריד גולשות אחרות ובכלל זה (בין היתר) לא לערוך "משפטי שדה" לגולשות אחרות וכן להימנע מהצעות מגונות לגולשות אחרות" - להצביע על טעויות אינו נכלל במסגרת "הצקה" או "הטרדה". גם להפנות להודעות נוספות שכתבת אינו נכלל בהגדרה הזו. אני לא יודע מה פירוש "משפטי שדה" בהקשר הזה, אבל לא התייחסתי לשום דבר שלא כתבת בעצמך. לא הצעתי לך שום הצעות מגונות, ותאמיני לי שאין לי שום כוונה כזו. אני גם נשוי, גם בצד השני של העולם, וגם לא ממש חושב שאת הטיפוס שלי. "לא להפריע או לנסות להפריע להתנהלותו התקינה של האתר" - דומני שהנהלת הפורום קובעת את זה. את רוצה לשאול אותם? "לא להעלות תוכן המהווה פגיעה בפרטיות או חדירה אליה או חומר הפוגע בצנעת הפרט בכל דרך אחרת" - כיוון שאני לא יודע את זהותך, וזה גם לא ממש מעניין אותי, אין לי בכלל אפשרות לפגוע בצנעת הפרט שלך. כדי לחשוף פרטים אישיים עלייך אני קודם כל צריך לדעת אותם, והתנאי הזה לא מתקיים ואין לי רצון שיתקיים. "לא לאסוף נתונים על גולשות אחרות" - כנ"ל "לא להעלות תוכן שיש בו המרדה או הסתה" - לא העליתי. "לא להשתמש באתר על מנת לארגן כל פעילות אשר עשויה לגרום נזק ישיר או עקיף לצד שלישי כלשהו" - לא אירגנתי. "לא להפנות לכל קישור (link) או לתת כל הפניה אחרת לחומר שפרסומו נאסר לפי מסמך זה" - לא הפניתי לשום "חומר" שפרסומו נאסר לפי התקנון. הפניתי להודעות שאת עצמך כתבת, ובהודעות הללו שלך אין עבירה על תקנון "תפוז". אז אם יש לך דוגמא ספציפית לעבירה שלי על סעיף מסוים בתקנון - את מוזמנת להביא אותו. אם את רק רוצה לצטט את התקנון, אל תצפי שזה יזיז למישהו.

Gidi Shemer

New member
לא הבנתי

איפה מוזכר בסעיף הזה משהו נגד הפניית הפורום ללינק מפורום אחר? זה לא שהוא גילה שפולספגן היא גם ניק אחר שקורים לו זרובבל או יוסף וגילה משהו אודותייך. הוא הפנה את הפורום לשאלות ששאלת כפולספגן.

פולספגן

New member
זה של תפוז ויש גם לכל פורום תקנון משלו

חוץ מזה, קרא את הסעיף האחרון בסעיף 20 שצרפתי קודם.

Gidi Shemer

New member
ואני קורא שוב

"לא להפנות לכל קישור (link) או לתת כל הפניה אחרת לחומר שפרסומו נאסר לפי מסמך זה; ". מה שאת אמרת הוא את חצי המשפט הראשון: "לא להפנות לכל קישור (link) או לתת כל הפניה אחרת" העניין הוא שיש גם חלק שני למשפט: "לחומר שפרסומו נאסר לפי מסמך זה". במילים אחרות, אם בפורום השני יש הפרה של אחד מסעיפים הנ"ל, אין לצטט אותו (או לקשר אליו). אני אביא רק דוגמה אחת ואני מודע לעובדה שלצורך הדיון אני עובר על תקנון תפוז. בפורום אחד ראיתי שמשתמש אחד העלה תוכן שיש בו משום לשון הרע כלפי משתמש אחר. על פי תקנות תפוז אסור לי להפנות אותך ואחרים ללינק הזה. במקרה החריג הנוכחי אני עושה זאת כי זה יתרום כנראה לדיון: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2254&MessageId=152623423 באותו דיון היתה עוד הודעה דומה: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2254&MessageId=152622263 מה שכרגע עשיתי היה הפרה של התקנון כי הפניתי את קוראי הפורום ללינק שעירב צוכן עם לשון הרע. איפה היה תוכן שכזה בלינקים שרוקד הביא מקודם?

פולספגן

New member
אך, אתה הפנת למשהו מהפורום הזה ואילו הוא הפנה

לפורום אחר ומסתבר שזה 2 דברים שונים. אגב, אתה עכשיו לא עשית עבירה לפי הסעיף הזה, כי הפנת למשהו שעבר את אישורו של מנהל הפורום בזמן שזה קרה ואם היה בעיה עם זה, אז זה היה אמור להימחק אז.

Gidi Shemer

New member
אוקיי

אז הבעיה היא עם חוקי הפורום "ההוא"? הנה תקנון הפורום של תרבות גרמניה שאליו הופנינו ע"י רוקד עם שבלולים. במה התקנון הזה הופר? "שלום לכל המצטרפים, זה הפורום לכל המתעניין בגרמניה ובשפה הגרמנית. מקום שבו ניתן להיעזר בלמוד השפה על גווניה ורבדיה. זה המקום להחליף דעות על גרמניה, על התרבות הגרמנית, על ההשפעות התרבות הגרמנית על זו הישראלית, ולהפך, על השפעת היהדות על התרבות והשפה הגרמנית. הכל בניחותא עם כבוד הדדי. בקישורי הפורום ניתן למצוא מידע על לימודי גרמנית, טיולים בגרמניה, קבלת אזרחות גרמנית ועוד. הודעות הכתובות בגרמנית המיושרות שמאלה נעימות יותר לקריאה. לחיצה על |תחילת קוד| (מתחת למסך כתיבת הודעה) לפני הכנסת הטקסט בגרמנית תעשה את הנחוץ. חזרה לעברית באותה הודעה על ידי לחיצה על |סיום קוד|. הודעות מכירה/קניה/עבודה או כל הודעות פרסום אחרות, אוהבות להימצא בלוחות, ושונאות להופיע כהודעה ראשית ללא תאום מוקדם. לאורחי הפורום: נשמח לעזור בהתאם ליכולתנו בשאלות שונות הקשורות לגרמניה. אנחנו מצפים בתמורה לנימוס בסיסי. מי שחפצו מסתכם בלנגח ולהתנגח יחסם ללא אזהרה והודעותיו ימחקו. כדי לשמור על צביון הפורום ועיסוק במטרתו שהיא "גרמנית ותרבות גרמניה", אנו ממליצים לבדוק לפני העלאת הודעה חדשה בנושאי הגירה לימודים וכד' האם המידע כבר קיים בקישורי או בארכיון הפורום. עזרה מקצועית ניתן למצוא גם בפורום "עוברים לאירופה" (1588) ו"לומדים בחו"ל" (711). גלישה נעימה"

Gidi Shemer

New member
בלבלת אותי לגמרי

רוקד הביא הפנייה ללינקים שבהם את מחפשת מידע על שאלת הדורות (דרך אגב, אין שום בעיה בזאת. הוא גם עודד אותך). את ענית לו "עשית יופי של עבירה על חוקי תפוז" הוא טען שהוא לא עשה וביקש אסמכתא את הבאת אסמכתא ורוקד טען שלא מצוין באסמכתא שום חוק שהוא הפר את טענת שכן אני הוספתי את עמדתי וגם סברתי שלא את הסברת שהאסמכתא לא רלבנטית למקרה הזה, אלא מדובר בפורום אחר. שאלתי אות על איזה פורום מדובר השבת לי כרגע שמדובר בפורום להורים אבל התחלנו בלינקים לפורום גרמניה, פורום שואה וכו'. עליהם טעת שהוא עבר עבירה. מאיפה בא פורום הורים לכאן?

פולספגן

New member
אנסה להסביר

1) כתבתי שבעבר העירו לי על מעשה דומה וזה היה בפורום הורים. 2) לא טרחתי לבדוק בזמנו, אם זה בעקבות תקנון תפוז או תקנון הפורום. 3) בשל הדיון כאן בשרשור, קראתי את תקנון תפוז. 4) עדיין אין לי מושג, למה העירו לי שם. 5) שים לב גם לזמן שבו קראתי לעומת תגובה שבה השבתי.

למעלה