תודה. פרארי, זה לא קשור אליי
אם כי כן, זה נגע בי ישירות וצרם לי מאוד באופן אישי(אבל היה צורם לי גם לו זה היה נכתב בהקשר של אמונה אחרת, אני תמיד מגיבה כך או לפחות לרוב).

הגבת כך לא כלפי הבנות, לא על הבנות.
הגבת כלפי הדבר עצמו, כלפי האמונה עצמה. זה מה שצרם. הגיחוך היה כלפי האמרה, לא כלפי הבנות(שהבנת שיש לי מספיק ביקורת כלפיהן, בלשון המעטה)
אני מתנצלת על החדות של התגובה שלי, היא נכתבה בלהט הרגע ומתוך החולשה שלי, הפגיעות שלי.

רבי בנימין, אגב, לא זה שיורד ועוזר
המשפט אומר שרבי בנימין אמר שהכל בחזקת סומין, עד שקב"ה יורד ומאיר עיניהם.
מצד אחד, אני מבינה את הדברים שלך. עם זאת, לכל אחד האמת שלו. לעתים, מה שלי נראה כל כך לא מובן, לא הגיוני, נסתר וסותר והזוי אצל מישהו אחר.. אולי לא מוסרי ומגוחך- אצל אותו האדם עצמו נראה הגיוני לחלוטין. כי זה שלו.
אני לא מדברת עליהן, רק באופן כללי. אז לעתים, אני רק מזכירה לעצמי לשאול, לשתוק, להקשיב. כי הרבה פעמים אני מקבלת כל כך הרבה ביקורת(גם אני, שאני נמצאת בין לא מעט עולמות)- אבל בשבילי הכל מאוד הגיוני. ואנחנו לא עוצרים הרבה להקשיב, היום, בימנו. אנחנו ממהרים לשפוט. וזה בסדר, אבל לפני שאנחנו יכולים למתוח ביקורת- הרי אנחנו צריכים להבין. לפני שנוכל להסכים או שלא, לומר שזה בסדר או לא, כדאי שקודם נהיה שם לדעת על מה אנחנו מדברים.
נניח אם אני מדברת עליך, אפילו בהתייחסותי אליך כמישהו ש"לא מכבד"- כדאי קודם שיהיה לי מושג על מה אני מדברת מעבר למילה וחצי בפורום שכתבת. אתה בן אדם עם 20, 30, 40 שנה. עם לב ונשמה שאין לי מושג בהם ואין לי דרך לדעת עליהם מעבר למילה או משפט הללו שכתבת ולא הבעתי רצון להבין. לעתים, בעולם הזה, אנחנו קצת שוכחים מזה
מעבר לכך, אני מבינה את מה שכתבת. הלוואי וכולנו יכלנו להיות כל כך מושלמים כמו שאתה כותב. אבל אנחנו לא, אנחנו בני אדם. הלב שלנו אנושי, הרגש שלנו אנושי, השכל שלנו אנושי. של כולנו. אני מאמינה שגם שלך..

מתנצלת על החפירה