פרק 23 - פרק הדחה

האיצטדיון בסביליה

באיצטדיון בסביליה הורודים מצאו 5 דקות אחרינו (היינו שם כ-4 שעות בחיפושים, הם היו שם כשעה וחצי, כן כן "האור שונה לגמרי", זה היה ממש על השקיעה).
&nbsp
אני אישית הייתי מגיב "באלימות" אם הייתי רואה שעוזרים לזוג אחר על חשבוני. הארמונות מסודרים ממש אחד ליד השני, ככה שלא ניראה לי שאפשר היה לעזור בלי "שישימו לב". אני מזכיר, שוב, שההפקה היא רב-לאומית, ולמרות הנטיה שלנו "להכיר ישראלים", בדר"כ השופט של המשימה בכלל לא ישראלי.
&nbsp
לגבי רז ואלכסה - כרגע יש רק שלושה זוגות שבאו באמת להתחרות, מבחינת היחס למרוץ, והם אחד מהם. היות ואני חושב ששמונים אחוז מהקשיחות וההצלחה במשימות הם "בראש", אני לא מופתע שהם מצליחים. אני עדיין חושב שמשבר רציני שבו הם יתקעו בסוף ישבור אותם.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ניקה22

New member
מוכיח כמה מיותרת הייתה הנקודה ללא ההדחה בלונדון

אני ממש מחבבת את שני, היא זורמת וקלילה וכיף לראות אותה על המסך, אבל שי חייב להרגיע עם הקריזות האלו שלו. הוא מרשה לעצמו קצת יותר מדי וכל הכבוד לשני שהיא כבר לא מתרגשת ממנו.

שמחתי לראות שוובה ואלה שרדו את ההדחה הזו. יש לי תחושה שהחל מהפרק הבא אלכסה ובאבו יקבלו את הפרסות ולא הם. הגיע הזמן...

לא נכון

כל פרק עם שי ועדי זה כיף

&nbsp
באסה שעפו

ניקה22

New member
גם אני חיבבתי אותם

הם היו מאוד חמודים אבל כבר לא היה כיף לראות אותם רבים כל הזמן

אבל אין קשר בין אנגליה לקוסטה ריקה...

זה שהם סיימו אחרונים שם זה לא אינדיקציה שבטוח הם היו מסיימים אחרונים גם בקוסטה ריקה.
אישית, יש לי רגשות מעורבים בקשר להדחה שלהם. הם תמיד היו נחמדים. לא ממש מבריקים אבל גם לא סתומים כמו נעל, פשוט פרווה. אבל לכל אורך המירוץ הרגיש לי כאילו הם לא נותנים 100 אחוז. יחד עם זאת, לא שנאתי אותם אז לא התנגדתי להמשיך לראות אותם. יש לי צמדים אחרים שאני מת מת מת שיעופו (ההומואים, הדביקים) אבל כאשר ההפקה נותנת להם גב, הדחה שלהם לא נראת באופק. אז אני צריך להחליט מי הכי פחות אהוב עלי.

כמהאפשר

New member
:) יש בזה.. גם יוכי ולינור לא העיפרון המחודד

ביותר.
&nbsp
(אחד הדברים שאני מעריכה באוריאל, אגב, זו החוכמה והעומק. גם בטום.
אבל הוא גם שחקן טוב, ממש טוב. אני משוחדת:) התחלתי להעריך אותו הרבה לפני המירוץ כשראיתי אותו משחק)

חחח חוכמה ועומק עלק...

יותר נצנצים ופאות. אי אפשר לצפות הרבה מהבלונדיניות שבילו את רוב שנות חייהן בצילו של אלוהים.

כמהאפשר

New member
אתה מכיר את אוריאל, איירה? ומדוע אי אפשר

לצפות הרבה מאדם דתי, בלי קשר לבנות?
החינוך הדתי הוא הגבוה הארץ וזה נתון עובדתי היום. תניח בצד את הדעות הפוליטיות שלך.
&nbsp
לצורך הענין אחת הסיבות שאני מעדיפה חברה דתית על פני חברה חילונית היא מפני שרמת השיח עם בני נוער דתיים גבוהה יותר מאשר עם מגוברים חילוניים, גם אם זה ברמת האוניברסיטה.
ואצל דתיים, שוב, לא "דתי לפי דעתי" אתה לא תשמע תגובות כאלו כמו "חחח" סרקסטיות(וגם אני מגיבה כך מפעם לפעם, מה שאני מאוד לא אוהבת בעצמי.) והנמכה, ביטול וחוסר כבוד לזולת מסוג אחר.
&nbsp
כאשר אני משוחחת עם חבר'ה דתיים אני נהנית. ולא עקרוני לי אם אני מסכימה עם מה שמדברים עליו או לא, אני נהנית מהשפה, אני נהנית מהניסוח, אני נהנית מהידע, אני נהנית מהכבוד ולא חוששת מהתגובות.
גם אם אני מדברת עם נוער.
דווקא כאשר מדברים עם ילדים ונוער רואים את זה יותר.
&nbsp
אז מה מפריע לך כל כך?

מי אמר שזה נתון עובדתי?

החינוך הדתי מופנה כלפי הקהילה החרדית, לא כלפי אורך החיים היותר נהנתני שקיים בעולם המערבי. הוא לא תואם והוא מכוון לדברים אחרים. אז יש יתרונות בחינוך כזה, יש יותר כבוד לזולת, סבלנות, פחות שטחיות. אבל את חושבת שזו טלית שכולה תכלת? גם שם יש בעיות, בעיות חמורות ללא פתרון ולא התחשבות. כאשר צצות בעיות שנוגדות את מהות הדת, את חושבת שהשכנים והחברים ששים לעזור?אני מאמין שחלק כן אבל לא כולם. אם מטרידים נשים, איך פותרים את הבעיה? בחדרי חדרים ונותנים לקורבן לספוג את זה. אין דגש על אנגלית ויש עוד כל מיני בעיות אחרות.
בכל חברה וכל מע' חינוך יש בעיות כאלו ואחרות. כל אחד שיתחבר למה שהוא הכי רוצה. זה הרבה תלוי באיך גדלת בעצמך. רק שלא יכפו עלי כל מיני חוקים שלא מעניינים אותי.

כמהאפשר

New member
איירה,

הכתיבה שלך די מלאה בסטיגמות.
&nbsp
לגבי כך שהחינוך הדתי לאומי והחרדי גבוה או לא מבחינת ידע, שפה, היסטוריה, צביון ארץ ישראלי, אהבת ישראל-
נניח לזה. ויש דגש, אגב, על אנגלית, יש דגש גם על שפות אחרות. הבגרות שלי מלאה, האנגלית שלי ברמת שפת אם(היא יותר טובה מעברית, למען האמת.). הדבר היחיד שאני מצטערת עליו היום הוא שלא עשיתי צבא, אבל אני גם שמחה שלא עשיתי את זה.
&nbsp
אבל לגבי "בעיות פנים", ראשית אני לא יודעת מהיכן אתה שואב מידע.
שנית, אילו בן זוגי היה מכה אותי ממש לא הייתי רוצה שילכו לפרסם זאת בראש חוצות. יש את אותן העו"סיות(שבחברה חילונית גם לא עושות הרבה), יש שירותים אחרים.דווקא כאשר הדברים מגיעים מבית, הטיפול הרבה יותר יעיל, הרבה יותר מחבק, יש לו יותר סיכוי להגן. מצד אחד זה חונק, אבל אי אפשר להשתיק שם את הדברים באמת. אז יש פלוסים ויש מינוסים.
כאשר לחברה הכי טובה שלי היו בעיות עם בעלה, בשנת הנישואין הראשונה שלהם וקצת לאחר מכן(יש לי שתיים, זו החברה שגרה ברמת בית שמש) השאלה הראשונה שהרבנית שלה שאלה אותה כאשר היא פנתה אליה היה האם בעלה פוגע בה איכשהו. האם הוא לא מכבד אותה איכשהו, האם נגרם לה צער כלשהו, מלבד ה"עצבים" וה"קריזות" על הדברים הקטנים שהיו לה וכמעט הביאו אותה למקומות לא טובים עם עצמה.
אני זוכרת שהיא לא רק שאלה אלא התעקשה והתעקשה ואמרה שאין לה ממה לחשוש ולהתבייש וכו'. וכך בכל פעם מאז- יש אוזן פתוחה, יש מי שמקשיב. כל הסטיגמות לגבי גלולות, לגבי יחסים, לגבי אינטימיות.
יש אנשים שלוקחים דברים לקיצון בכל מקום וכל חברה. חילונית, דתית, שמאלנית, ימנית, גאה, סטרייטית. בכל מקצוע, בכל תחום, בכל גיל, בכל שכבה.
יש אנשים שפורקים את המטענים האישיים שלהם במקום בו כתוב שחור על גבי לבן כיצד לנהוג, במקום בו מנחים אותך מה מוסרי ומה ערכי ומה נכון. וזה עוול מאוד גדול, דווקא בגלל אנשים מבחוץ, בגלל אנשים שמצביעים ואומרים "זו התורה, זו יהדות, זה להיות דתי!!".
בעיניי, זה חילול ה' הרבה יותר גדול מאשר להכנס לבית כנסת עם מכנסיים וזו הסיבה שאני נזהרת מאוד להגדיר את עצמי. מפני שעם ההגדרה באה המחויבות ויש אנשים שלא שמים על עצמם כיפה שהאלוקים שלהם *כזה* גדול ויש אנשים שלובשים שחורים שהאלוקים שלהם מאוד קטן. אבל יש אנשים שמנסים ומנסים ופשוט נופלים. כי שוב, כולנו אנושיים.
&nbsp
חברה מורכבת מאינדיווידואלים.
ובחברה הזו יש דרך, דרך מאוד ברורה שהערכים בה מאוד ברורים והמסלול מה טוב ומה רע, מה נכון ומה לא בה מאוד ברור. הענין הוא שלא כולם יודעים כיצד לחנך, כיצד להנחיל את הדברים נכון. ואחזור שוב, זה נכון לכל חברה. רק לא בכל חברה יש קוד ברור, כתוב, מונחה. וזה, בעיניי, ההבדל.
&nbsp

כמהאפשר

New member
אני לא יודעת באיזה מקום נצנצים ופיאות באים

בסתירה לעומק או שאתה פשוט סולד לאהבת גברים(כשם שנשמע שאתה סולד ליהדות),
אבל יש מספיק שחקנים, זמרים, ציירים, סופרים, משוררים, ספרים וגם משתתפים בפורום הזה שבאים מהמקום הלהט"בי ש"נצנצים ופיאות" לא סותר אצלם חוכמה ועומק.
&nbsp
לגבי אוריאל, אני מעריכה כשרון.
אני מעריכה מסלול חיים של בן אדם.
להתמודד מספיק שנים כאשר במקום "אוריאל" מתייחסים אליך "ההומו", "ההומואים", "מתרומם" ועוד בכל מקום שאתה נכנס אליו-
מילא ילדים, אבל מבוגרים עם ילדים, שהילדים של המבוגרים הללו יודעים את זה, שומעים את זה ומתחנכים על ברכי דבר כזה וממשיכים את זה הלאה..
כשהם חושבים שזה משהו נלעג והבן אדם עצמו בכלל לא קולט שזה ככה? זה מעורר המון הערכה.
&nbsp
לפלס את הדרך ולשחק, זה הרבה. ולהרים את הראש ולעלות על במה, זה הרבה.
לשים איפור כי זה מה שאתה מאמין בו זה הרבה.
זה יכול להיות ההיפך ממני- אבל אני מעריכה את זה וזה המון כוח בעיניי.
שוב, מלבד העובדה שכשרון משחק זה משהו שפשוט יש לו(אלא אם לא ראית אותו משחק).
ללכת קדימה עם האמת שלך, להשאר טוב לב לאנשים למרות שאתה חוטף מהם כאפות- זה לא מובן מאליו. בכלל.
&nbsp
יש עוד מספיק, ומוזר לי שאנשים לא מבינים את זה. טום ואוריאל לא עושים מעצמם משהו שהם לא.
אלו מי שהם.
זה כמו שאני אלך לאנשהו ואני אהיה מי שאני וישנאו אותי על זה. אבל זו אני.
אותי שונאים, שונאים ממש, לדוגמא כי אני רגישה. שונאים ושנאו כל החיים. אוקיי.
יש מי שאהב אותי בזכות זה והעריך אותי בזכות זה ויש מי שירד עליי בגלל זה וחשב שאני "מתחסדת ומתייפייפת" ולא עצר להקשיב שזו אני, הכי אני שיש, הכי פשוט ואמיתי וכן שלי. שזה הלב שלי והנפש שלי ואני פשוט חשופה כשאני מתנהגת ומדברת כמו שאני.
&nbsp
כך גם הם. הם פשוט מי שהם, הם לא יכולים, לא מסוגלים ולא צריכים להיות אחרים. סה טו.

ניקה22

New member
משהו שלא הבנתי

בפרק הקודם התאומים אמרו שנגמר להם הכסף והם נתנו לנהג את המעיל כדי שייקח אותם... איך היה להם כסף לשאר הנסיעות?
אני זוכרת שבעונה השנייה לבר ואינה גנבו את הארנק והן היו צריכות לאסוף כסף למוניות עד שהסתיים קטע המירוץ...

smadga2

New member
אני חושבת שהם נסעו בפרק הזה במונית מסומנת

כלומר מונית מטעם ההפקה, לא כזו שהם היו אמורים לשלם עליה

Jupiter30

New member
נו מה זה השטויות האלה

כל הקטע במירוץ זה הניווט, איך להגיע מנקודה A לנקודה B. אבל בפרקים האחרונים הם לא צריכים לנווט לשום מקום. לא יודע, אני חושב שההפקה פשוט חובבנית.

למעלה