פשוט דיי

• פותח הנושא shy6
  • פורסם בתאריך

vinney

Well-known member
נתחיל מזה שאני מאמין לדובר צה"ל

יותר ממך, אם דובר צה"ל אומר שלא חסרים - אז לא חסרים. נמשיך עם העדיפויות - אם 100% מקבלים את מה שביקשו - סימן שהם לכל הפחות ביקשו משהו. אף פעם החיים זה לא תוכנית כבקשתך, גם אתה הרי אם רק היו נותנים לך היית מעדיף לשבת בבית ולא לעשות כלום, אבל לא נותנים לך, הבטן שלך למשל לא נותנת לך כי היא רוצה לאכול. אז נכון שהבחירה היא לא אינסופית, אבל אנשים בוחרים בין גבעתי לגולני, לא בין לעבור על החוק או לא, נכון? כי הרי אתה לא מסוגל להראות לי שבאמת יש משתמטים, אתה רק חוזר על המנטרה שיש בלי שום כוונה אפילו לנסות להוכיח.

EmGee

New member
איפה דובר צהל אמר שלא צריך?

ואין שום דבר רע בזה שהצבא מנתב אנשים לפי צרכיו, ככה קרה לי ובצדק. אבל לבוא ולטעון שיש מספיק חיילים וכל מי שהולך לקרבי עושה את זה מרצון להיות קרבי זה שטויות גמורות.

vinney

Well-known member
אבל צה"ל הוא זה שמשחרר

את אלה שאתה מתלהם נגדם. צה"ל מחליט שהוא לא צריך אותם. מי אתה שתגיד אחרת?

אם לצה"ל כל כך חסר אנשים בקרבי

אם לצה"ל כל כך חסר אנשים בקרבי, אז מדוע הוא נוהג לשבץ מלש"בים עם פרופילים קרביים 72, 82 ואפילו 97 ביחידות עורפיות (מחשבים ומודיעין וכד') ולא ביחידות קרביות?

EmGee

New member
כל מי שמתאים לשירות קרבי יהיה קרבי

מלבד בעלי פרופיל 72 שיש להם אופציה להיות מ"כ טירונים-שזה גם תפקיד נדרש. מעבר לכך מי שכשיר לשירות קרבי הדרך החוקית היחידה שלו לקבל שיבוץ אחר זה עתודה או יחידות מאוד מסוימות במודיעין. כל שאר המקרים זה בעיות ת"ש או קה"ס (שזה נפשי לכל דבר).

vinney

Well-known member
בולשיט.

אני מכיר כמה וכמה אנשים עם פרופיל 97, בלי שום בעיות או עתודות, ששירתו בממר"מ. מילואים הם כמובן לא עושים, ובטח ובטח שלא סיכנו את חייהם מעבר לנדרש כדי להדליק ולכבות את המחשב. וכן, הצבא ביקש שישרתו בממר"מ, פנו אליהם, כמו לכל שאר הממרמניקים. אז כנראה שאתה לא כזה הכל יודע כמו שאתה חושב.

אני מצטער

אני לא יודע על סמך מה אתה מבסס את דברייך, אבל כנראה, בלי כוונות זדון כלשהי, שקיבלת מידע מוטעה.. לחטיבות חי"ר כמו גולני, נח"ל וכמובן צנחנים, יש מלחמה על כל מקום פנוי.. חיל הים הוא 100% חיל התנדבותי (דורש מעבר גיבוש ליחידות הקרביות שבו) מבחינת מוטביציה הבעיה של צה"ל זה למלא את שורותיהם של הנדסה, שיריון, תותחנים וחי"ר ממוכן. וגם זאת הוא עושה בהצלחה כל מחזור גיוס. אני אישית הייתי שותף ב-2 גיוסים: כחלק מצ'ופר שמעניק צה"ל למכ"ים לוחמים, הוא מאפשר להם להשתתף בגיוס (וכן לזכות ביציאות טובות שלא זוכה להם בשירות בשטחים). אני יכול לומר לך שצה"ל מודע לאחוז הנשירה במהלך המסלול הקרבי, ולכן מגייס מראש יותר כ"א של לוחמים מהנדרש בפועל ! לצה"ל בסה"כ יש 4 חטיבות חי"ר, שבמונחים של צבאות המזרח התיכון ככ"א זה ממש כלום.. ותאמין לי שלצה"ל אין בעיה למלא את כל הנדרש- אני אישית ראיתי במו עיניי את הרשימות המלאות את העמידה במטרות שהוצבו בגיוס. אני כמובן לא אכנס למספרים. ושוב פעם, אם באמת היתה בעיית כוח אדם, אז היו מגייסים את כל מי שיש לו פרופיל קרבי לקרבי, אבל לא כך הדבר!

vinney

Well-known member
אבל אז אני לא מבין את פשר

ה
הזה... מצד אחד צה"ל לא צריך את כל הבריאים לתפקידי בשר תותחים, ומצד שני - אתה טוען שאלה שלא מגיעים לתפקידים האלה כי צה"ל יעד אותם למשהו אחר (כמו למשל תפקידי מחשוב או טכנולוגיה, עבור מי מאיתנו עם שכל), הם בעצם מעודדים השתמטות בעצם זה שלא הלכו לקרבי. איך זה מסתדר?

the new L

New member
המלחמה במשתמטים לא תגדיל בכלל

את כמות המתגייסים לקרבי, משום שאפילו אם תצליח לגרום לאדם שכיום מנסה להשתמט - להתגייס - אין שום סיכוי שתצליח לשכנע אותו להתגייס לקרבי.

יניבל1

New member
שאלה יל לאדון מנהל(ובעצם לכולם)

איך אתה או כל מישהו אחר יכולים לדעת אם הבן אדם יצא מהצבא כי הוא באמת היה חולה או התחזה? אתה מציע הלזמין את כל אלו שיצעו על נפשי נניח צה"ל לחקירות שב"כ קשות כדי לבדוק אם הם מודים שהתחזו או לא?

מיותר מיותר מיותר מיותר ושוב מיותר

במקום להתעסק במשתמטים- תנו לאנשים סיבה לשרת את המדינה כי הם רוצים לעשות זאת, האמינו לי!!! אם התנאים בצבא היו טובים, המשכורת, האוכל, כל פעם שמדברים על תנאים בצה"ל יש פחד שהחיילים יהיו חיילי שוקולד, היום הוכח שהכל שטויות, אין שום קשר לתפקוד של חייל בשדה הקרב אם הוא ישן בטירונות בחדר ממוזג או ישן באוהל. פעם היתה משמעת מים והיום מסתבר שזה היה טעות. יש להפנות יותר משאבים לדאגה לפרט. יש לדאוג לכל חייל שמתגייס ועושה 3 שנים שתהיה לו בגרות מלאה, שהוא ייצא מהצבא עם כיוון לחיים, אפילו לאפשר ליציאה לקורסים לא צבאיים, לרכישת מקצוע, לקראת סיום השירות. לגבי המילואים, כמו שנאמר כל הזמן, מילואימניק מרוויח פחות מתאילנדי (מילואימניק מרוויח 123 ש"ח ליום עבור יום עבודה של 18 שעות ביממה לפחות) ולא מקבל ביטוח אובדן כושר עבודה, אין שום התחשבות בסטטוס שלו כאשר מגייסים אותו למילואים (סטודנט, עצמאי וכד'). תאמינו לי שהמילואימניקים שמשתמטים הם אנשים טובים, שכבר עשו 3 שנים, אבל המדינה הותירה אותם ללא ברירות, בין אם לאבד את סיכוי לסיים את הדוקטוראט, בין אם להשאר בעל העסק, או לשרת את המדינה.. תנו סיבה לשרת, תנו למי שנותן, אל תקחו ממי שלא נותן והאמינו לי, כמות המשתמטים תפחת פלאים!!!

למעלה