פשוט לא יאמן שיש אנשים כאלה

Nellie Bly

New member
באמת?אני לא יודעת איפה הסתכלת

אבל מאיפה שאני באה,אנשים הולכים עם הראש שפול ועיניים נפוחות.

מזה משנה בכלל

מה היה? אז כן, לא כולם הסכימו עם מה שהוא עשה,אבל מזה משנה עכשיו??הבנאדם עכשיו במצב קשה. שימו את הדעות רגע בצד. הוא יהודי כמו כולנו,הוא אחד משלנו.צריך להתפלל למענו. לקוות שהכל יהיה בסדר. אולי לא כלכך הסכמתי עם מה שהוא עשה,אבל חוץ מיזה הוא עשה לא מעט למעננו. ואני מעריכה אותו בתור בנאדם. אבל שוב אני אומרת לא משנה מה הדעה שלכם,או מה אתם חושבים עליו. אל תשכחו שהוא אחד משלנו. רק היום שמעתי על בית כנסת שלם של אנשים שקרוביהם היו בפינוי והם בעצמם היו שם והתנגדו לזה,אבל היום אחרי התפילה שלהם כולם נשארו והתפללו למען שרון-מילדים ונערים ועד מבוגרים. כלכך ריגש אותי לשמוע את זה. איך העם יכול להתאחד כלכך לפעמים. אין עלינו! שולחת רפואה שלמה לשרון!

אז אותם האנשים...

איגואיסטים לא אנושיים אני לא מבינה איך אפשר לאחל מוות לבן אדם ועוד לבן אדם שבזכותו ישראל עדיין קיימת על המפה ואני בטוחה שעוד כמה חודשים היא פשוט תימחק כשיתמנה איזה ליצן לראשות הממשלה. על המתנחילם בכלל אין מה לדבר, הם הכי איגואיסטים בגללם נהרגו אלפי חיילים ובזכות אריאל שרון לפחות הכמות נהרגים [חיילים ופיגועים] פחתה. אני אהיה זאת שתצחק בעוד כמה חודשים כשאותם הנבלות ייהרגו בפיגועים ואולי איזה אלוהים שם בשמיים יזכיר להם את כל האיחולים שלהם

אני יושבת פה ומגחכת.

"בגלל המתנחלים נהרגו אלפי חיילים"? המתנחלים ירו בהם? בגלל ארגוני הטרור נהרגו חיילים. חבל שאת הנקודה הזאת הרבה אנשים מעדיפים להדחיק\לתלות את האשמה בגורמים אחרים שהרבה יותר קל להאשים. ואיך קבעת שבזכות אריאל שרון כמות הנהרגים פחתה?.. (על המשפט האחרון שלך אני אפילו לא אטרח להגיב, חבל על המאמצים שלי. הייתי מציעה לך להתבגר קצת)

כמות הנרצחים ירדה. חד משמעית.

את מוזמנת למאמרים להשכיל מעט.. מאז שרון-מופז-דיכטר, חלה ירידה במספר קורבנות הטרור. עובדה. לא המתנחלים אשמים בהרג החיילים, אבל ללא ספק העובדה כי יצאנו משם, חסמה אפשרות לעוד הרבה משפחות שכולות חדשות.

אולי בזמן האחרון.

לטווח הרחוק יותר? אתה לא יודע, ואני לא יודעת, ואף אחד לא יודע מה יהיו התוצאות של ההתנתקות. מה גם שארגוני הטרור מצהירים בפה מלא שסוף ה"רגיעה" קרב ובא. ונכון, אני מסכימה. אבל גם אם כולנו נעזוב את הארץ ונהגר לאמריקה נחסום אפשרות לעוד הרבה משפחות שכולות חדשות, נכון? ה"אשמים" בכך הם לא המתנחלים אלא ארגוני הטרור שרוצים במותנו.

מאז 2002! מדובר על 4 שנים!

דברי עובדות.. לא ססמאות ריקות מתוכן :) התישבות המתנחלים שם, לדעתי, היתה משגה שהביא להרבה חברים וחיילים שנהרגו. אני לא מאשים אף משפחה שבחרה לגור שם - אני רק שלם עם כך שהחליטו להתנתק מהאיזור הארור הזה.

בהשוואה למה?..

(אני מרגישה מאוד לא נוח לדבר על הנושאים האלה ביום כזה, מתנצלת מראש בפני אלו שזה פוגע בהם..) בהשוואה לכהונתו של ביבי, למשל, כמות הפיגועים ירדה? לא הגיוני. ואין לי דעה נחרצת לגבי ההתנתקות, למען האמת. אבל אני לא אוהבת את זה שאנשים כבר מחליטים לנתח את תוצאותיה ולהאשים את המתנחלים בפיגועים - זה פשוט לא במקום..

bhnadav

New member
ביבי לא נכנס בתקופה של אינתיפאדה.

שרון נתמנה לראש ממשלה לאחר שהאינתיפאדה התחילה. היא החלה בספטמבר 2000 בתקופת כהונתו של ברק. מאז ששרון נתמנה לראש ממשלה ב-2001, מערכת הביטחון הורידה את מספר ההרוגים הישראלים בחודש מ-453 הרוגים לחודש בשנת 2002 עד ל-52 הרוגים לחודש ב-2005. העניין פה הוא שאחרי כשלון פיסגת קמפ דייויד בתקופתו של אהוד ברק, בספטמבר 2000, נפתחה פה איניתפאדה, שהחלה בהתחילה במהומות הערבים הישראלים, מצב בו ישראלים לו יכלו ליסוע בשקט בכביש וואדי-עארה ותושבים באיזור לא יכלו ללכת לבתים שלהם בגלל אבנים שנזרקו באיזור, ובלינץ' המפורסם ברמאללה. זו הייתה תקופה רצופה בפיגועים, כשבכל שבוע היינו נתקלים במספר פיגועים רצחניים בערים הגדולות בארץ, פיגועים באוטובוסים, במסעדות, בבתי קפה. המוני ישראלים בחרו באריק שרון ב-2001 בבחירות הישירות מול ברק לא כי הם כל כך אהבו את שרון וכי הם כל כך חשבו שאדם "קיצוני" (כפי שהוא נתפס אז וכפי שהוא הוצג בתשדירי הבחירות, אולי בצדק) ראוי להנהיג את המדינה, אלא כי הם לא היו מוכנים לסבול את הטרור שאיים על ישראל בצורה חזיתית ובלתי מתקבלת על הדעת. הם הבינו ששרון יכול להביא את הרגיעה, והוא אכן הביא אותה במספר מבצעים מאוד מאוד חשובים (כמו חומת מגן), וביכולת הגבוהה של מערכת הביטחון כולה ובראשה השב"כ.

Archibald

New member
שטויות. ביבי נכנס למשרד רה"מ מיד

לאחר גל טרור גדול מאוד במארס 1996, ולאחר שבשנים 1993-1996, ישראל ספגה פיגועי דמים, שהלכו ונתרבו כתוצאה מהסכמי אוסלו. למרות המצב הקשה ביבי הצליח להוריד את הטרור למינימום האפשרי, ע"י עיקרון ההדדיות וע"י הרתעה. לעומת זאת, שרון נכנס לתפקידו במארס 2001, תוך כדי הבטחה ברורה לחסל את הטרור, ומה הוא עשה? גירבץ שנה שלמה כאשר מאות ישראלים נהרגו, ובסוף ובתחילת 2002 שלח את פואד לבקש הפסקת אש מערפאת. רק בסוף מרץ 2002, כאשר למעלה מחצי מהרוגי האינתיפאדה נהרגו כבר, הוא הורה בלית ברירה על מבצע 'חומת מגן'. כמובן שאין ליחס את הצלחת המבצע לשרון, אלא את מניעת השמדת תשתיות הטרור ב-2001, דבר שהביא לרצח מאות ישראלים. לאחר מכן, כאשר פרשיות השחיתות שלו החלו להיחשף, והייתה סכנה של ממש ששרון יועמד לדין, הוא החליט לפנות לשמאל הקיצוני והכריז על 'התוכנית' שלו לגירוש יהודי גוש קטיף וצפון השומרון. מאז ההכרזה על התוכנית הטרור מעזה עלה בצורה משמעותית, והביא למותם של ישראלים רבים - מה עשה שרון כדי לבלום את הטרור? כלום. הוא גירש יהודים וברח.

bhnadav

New member
כל אדם הגיוני,

יקרא את דבריך ויגיד שהם אלה שגובלים כאן בשטויות. ביבי לא קיבל את המדינה אחרי אינתיפאדה. מה שהיה כאן בשנים האחרונות לא מתקרב למה שהיה כאן בין 93 ל-96, עם כל הכבוד. שרון לא גירבץ שום דבר, הוא הבטיח לאזרחי ישראל שהוא יחזיר את תחושת הביטחון והוא עשה זאת, וזה מתבטא גם במספרים. אזרחי ישראל בחרו בראש הממשלה בפעם השנייה מפני שהעריכו את ההישגים שלו. הוא הבטיח והוא קיים, והוא ביקש מנדט מהציבור להמשיך במדיניות הזו. הוא קיבל את המנדט הזה, כי הציבור יודע טוב מאוד שאין אף אחד שיכול להביא לאותן תוצאות, ואין לי ספק בכך. כתבתי פה מספר פעמים, שכל אחד מאיתנו צריך להודות כל יום לשרון על המצב אליו הגענו אחרי השנים הקשות האלה. הרבה כנראה שכחו מה היה כאן, אבל זה קרה, וזה היה נורא. אף אחד, להערכתי, לא היה יכול להביא לאותן תוצאות, ואני מודה לשרון על כך. הציבור בסופו של דבר הכריע פעמיים לגבי מה שהוא חושב לגבי שרון, והוא היה אמור לעשות זאת גם בפעם השלישית. לצערי, קרה מה שקרה. מקווה שיהיה טוב.

Archibald

New member
בתקופת שרון נהרגו 1300 אזרחים

תרצה או לא - שרון הביא לרצח אלפים.

Archibald

New member
מה דמגוגיה בזה? האם אינך מסכים

שבתוקפת שרון נרצחו 1300 אזרחים, ובתור ראש הממשלה הוא נושא באחריות לכך?

bhnadav

New member
בבקשה -

להגיד שבתקופת כהונתו של שרון כראש ממשלה נהרגו 1300 אזרחים זו עובדה, אבל לומר ששרון הביא לרצח אלפים, ולגרום לאנשים שתהו לגבי נושא ההישגים הבטחוניים לחשוב ששרון הוא זה שגרם והביא לרצח 1300 אזרחים (משמע מרגע שהוא נכנס לתפקיד הוא עשה דברים שגרמו לרצח 1300 אזרחים) - זו דמגוגיה. מדובר בשימוש בעובדות (נכונות) ליצירת מראית עין של נימוק הגיוני לְמה שעלה כאן בדיון. דמגוגיה זה לא בהכרח שקר, אלא גרימה לקורא התמים להגיע למסקנות שאינן נכונות בעזרת עובדות נכונות כביכול.

bhnadav

New member
וההסבר מדוע המסקנה אינה נכונה,

מצוי בתגובה שלי מעט למעלה, שכותרתה "ביבי לא נכנס בתקופה של אינתיפאדה".

Archibald

New member
הוא אחראי לביטחון אזרחי ישראל!

והעובדה שהוא מנע מצה"ל לצאת במבצע מקיף לחיסול הטרור במשך זמן רב היא פעולה/או חוסר פעולה, שהביאה למותם של אזרחים.

kobra2004

New member
קוצר ראייה הוא זה שמטעה אותך?

אנחנו נמצאים חודשים ספורים אחרי הטרנספר מגוש קטיף. נכון, סטיסטית בשנתיים האחרונות מאז חומת מגן חלה ירידה משמעותית בהיקף הטרור. אך האם זו האינדיקציה היחידה? חשבת גם על המחיר שאנחנו האזרחים משלמים בשביל השקט היחסי הזה? חשבת פעם על האופן המטורף בו אנו חיים (המדינה היחידה בעולם!!!): שומר שבודק את כליך בכל פאב, בית-קפה, קניון, חדר כושר, בנק, דואר, משרד ממשלתי, בעצם איפה לא? חשבת פעם על הצורה הנוראית שילדינו גדלים בה בגנים ובבתי הספר? מאחורי סורגים מנעולים ושומר עם נשק בחצר? חשבת פעם על כל המעברים הבלתי אפשריים בין הגדה לישראל? אני מעסיק ערבים מהגדה, ואין לך מושג כמה זה על העברת סחורות ופועלים ומה לא? נדמה לך שרק הם נפגעים מזה? גם אנחנו. התעשיינים, הקבלנים ועוד הרבה ענפים בכלכלה הישראלית! ומה עם הפצצות שהחלו לזנב באשקלון ושאר יישובי הנגב המערבי? מה, הם לא נחשבים בעיניך? למה? כי הם לא מאזור המרכז? האם היית מוכן לקנות מהם את ביתם בכדי שיוכלו הם לעבור למקום שנעים לחיות בו??? בטח תגיד לי שהגנרל של "קדימה" מופז מטפל בזה כמו שצריך... הוא הרי מפגיז שבילים ושדות פתוחים... (אני זוכר את ביילין בערב חדש, לפני הסכם אוסלו, מסביר בראיון: "אם תהיה יריה אחת נגדנו מהנשק שאנו נותנים להם - לנו יש טנקים. נוכל להיכנס חזר ולאסוף את הנשק... " אני נזכר בזה ולא יודע אם לצחוק או לבכות) ומה תגיד אם חס חלילה הם יצליחו לשפר את רמת הדיוק וטווח הפצצות יגדל??? אה, בטח תגיד, כן נפציץ בחזרה, ניכנס בהם... מכיר את זה... ומה אם הלחץ האמריקאי לא יאפשר לך??? האם גם אז תאמר שהשקט היחסי הצדיק את הפקרת הדרום? כמה הרוגים את "צריך" בכדי לומר בפה מלא: אופס, ההתנתקות היתה איוולת???????

לא המתנחלים ירו בהם

בגלל ההתנחלויות נהרגו מלא חיילים, בעיקר בהתנחלויות בגלל שמירה על המתנחלים שחיו בכלל לא בשטח שלנו ובתור יהודים חיילי צה"ל תמיד יגן על העם שלו והמתנחלים יודעים טוב מאוד שבגלל ההתנחלויות הללו נהרגו מלא ולא היתה שום סיבה לכך. לא קבעתי, זה סטטיסטיקות שהתפרסמו לא ממזמן שהראו כי כמות פעולות האיבה פחותו מאז.

למעלה