קוצר ראייה הוא זה שמטעה אותך?
אנחנו נמצאים חודשים ספורים אחרי הטרנספר מגוש קטיף. נכון, סטיסטית בשנתיים האחרונות מאז חומת מגן חלה ירידה משמעותית בהיקף הטרור. אך האם זו האינדיקציה היחידה? חשבת גם על המחיר שאנחנו האזרחים משלמים בשביל השקט היחסי הזה? חשבת פעם על האופן המטורף בו אנו חיים (המדינה היחידה בעולם!!!): שומר שבודק את כליך בכל פאב, בית-קפה, קניון, חדר כושר, בנק, דואר, משרד ממשלתי, בעצם איפה לא? חשבת פעם על הצורה הנוראית שילדינו גדלים בה בגנים ובבתי הספר? מאחורי סורגים מנעולים ושומר עם נשק בחצר? חשבת פעם על כל המעברים הבלתי אפשריים בין הגדה לישראל? אני מעסיק ערבים מהגדה, ואין לך מושג כמה זה על העברת סחורות ופועלים ומה לא? נדמה לך שרק הם נפגעים מזה? גם אנחנו. התעשיינים, הקבלנים ועוד הרבה ענפים בכלכלה הישראלית! ומה עם הפצצות שהחלו לזנב באשקלון ושאר יישובי הנגב המערבי? מה, הם לא נחשבים בעיניך? למה? כי הם לא מאזור המרכז? האם היית מוכן לקנות מהם את ביתם בכדי שיוכלו הם לעבור למקום שנעים לחיות בו??? בטח תגיד לי שהגנרל של "קדימה" מופז מטפל בזה כמו שצריך... הוא הרי מפגיז שבילים ושדות פתוחים... (אני זוכר את ביילין בערב חדש, לפני הסכם אוסלו, מסביר בראיון: "אם תהיה יריה אחת נגדנו מהנשק שאנו נותנים להם - לנו יש טנקים. נוכל להיכנס חזר ולאסוף את הנשק... " אני נזכר בזה ולא יודע אם לצחוק או לבכות) ומה תגיד אם חס חלילה הם יצליחו לשפר את רמת הדיוק וטווח הפצצות יגדל??? אה, בטח תגיד, כן נפציץ בחזרה, ניכנס בהם... מכיר את זה... ומה אם הלחץ האמריקאי לא יאפשר לך??? האם גם אז תאמר שהשקט היחסי הצדיק את הפקרת הדרום? כמה הרוגים את "צריך" בכדי לומר בפה מלא: אופס, ההתנתקות היתה איוולת???????