פתיל לשרשור הודעות!

התמונות שלי מליברפול

סוף סוף, נסרקו חלק מהתמונות שלי מכנס קאלט טי וי שנערך בליברפול לפני למעלה משבועיים (ותודה לקיטיארה). ניתן למצוא את התמונות באתר הבא (יחד עם תמונות מקונוונשנס קודמים): http://photos.yahoo.com/mhfan25 שימו לב במיוחד לתמונה שלי עם מייקל הרסט! כמו כן, ניתן למצוא באתר תמונות שלי מאתרי ביטלס חשובים בליברפול, כגון פני ליין וסטרוברי פילד. תהנו! סוזן

Boojie

New member
../images/Emo78.gif פורום-קון!!! ../images/Emo124.gif

מכיוון שלמיטב ידיעתי אי אפשר להוסיף פה תמונות בהודעה, אני שמה לינק להודעה באורט עם הפרטים על הפורום-קון מחר. מי מגיע?

preacher

New member
בטח שאפשר

יש שדה צירוף קובץ בתחתית דף משלוח ההודעות. לוקח שתיים שלוש דקות מהרגע שההודעה מופיעה עד שאפשר לראות את התמונה אבל אחרי זה אין בעיה. הנה דוגמית...

Boojie

New member
אהם. תן לי את הקרדיט שאת זה

אני יודעת. אנא. בתפוז אי אפשר לצרף תמונות בתוך ההודעה, כפי שאפשר לעשות באורט. אם תשים לב להודעה ששמתי באורט, התמונות (מפות) נלוות בה לטקסט, וכך קל יותר להבין במה מדובר. בנוסף, אפשר לצרף רק קובץ אחד להודעה, מה שממש מעצבן...

preacher

New member
mea culpa

באמת נראה לי קצת מוזר... טוב נו, אז יש משהו שפורום תפוז לא יודע לעשות. את בטוחה שאין איזה אמוטיקון של "מפה לבית של בוג´י" בין כל מאות האמוטיקונים שלהם?

Boojie

New member
LOL. אגב, תודה על הדלי. מקסים. ../images/Emo13.gif

אין איזה אמוטיקון של דלי בסביבה?

MasterX

New member
הסרט מגיע!!!!

שר הטבעות: אחוות הטבעת יוצא בדצמבר אנשים!!!!! אני מצפה מכל חובב פנטזיה להגיע מי שמגיע משפיע!!!!!!!

firefist

New member
אין כותרת

כל כך קשה לראות סרט שאני מכיר את העלילה שלו כל כך טוב... אין ספק שזה יהרוס חלק גדול מההנאה, אלא אם כן הסרט באמת נעשה באופן מופלא...

MasterX

New member
?

אתה לא רוצה לראות איך אנשים אחרים רואים בראשם את העלילה?

zooti

New member
לא

יותר מדי פעמים ראיתי איך ספר מדהים נהרס או משתנה לחלוטין כשהוא עובר לסרט. גם אם הסרט שיצא הוא טוב וראוי לצפיה - העובדה היא שזה לא הדבר האמיתי. אגב, זוהי תופעה נפוצה שראית הסרט לאחר קריאת הספר לרוב מאכזבת. התופעה בד"כ אינה קיימת בכוון ההפוך. שמעתי פעם הסבר פסיכולוגי לזה.

zooti

New member
אם הכוונה לקשר בין האונה השמאלית

לימנית- אז לא לזה התכוונתי. את ההסבר שמעתי ממזמן ולכן אני יכולה לתת רק תקציר של הרעיון (בערך...) - כשבנאדם קורא ספר אז בראש שלו כבר יש רעיון כללי של איך זה צריך להיראות ולכן הסרט גורם לאכזבה אם הסטיה מהרעיון הראשוני גדולה מדי. (ולדוגמא - הסדרה שהתבססה על הרוזן ממונטה-כריסטו, זו עם ז´ראר דפארדיה. לו הסדרה לא היתה מבוססת על ספר שכ"כ אהבתי הייתי יכולה לשבת ולראות אותה בהנאה. בן-זוגי שלא קרא את הספר - אהב, ואילו אותי כל הסטיות עצבנו). מצד שני - יכול להיות שהסרט פשוט נופל ברמה? (השאלה מתבססת על דיעה שהיתה כאן על "הסיפור שאינו נגמר" למרות שלמיטב זכרוני הסרט לא סוטה רעיונית יותר מדי מהמקור. את דעתי על הסרט אשמור לעצמי). בכוון ההפוך - וואלה לא זוכרת. יש די הרבה דוגמאות שממחישות את הטענה. לא מחקר סטטיסטי, רק אני וסביבתי. ואני ממש לא יודעת אם זה מההסבר הזה או מכל סיבה אחרת. רוצה להביא הסבר טוב יותר? דוגמא נגדית? אני מקשיבה.

אין לי דוגמא נגדית

אני חושבת שאת צודקת לחלוטין... אבל זה רק בגלל שהם לא אידיוטים. גם כן, כל הבמאים האלה, הם לא מבינים שהוא לא צריל להיראות ככה אלא _ככה_? הם בכלל קראו את הספר? כי הוא אומר משפט שונה לגמרי בעמוד ההוא... מספרים לסרטים - אסון! מה שהסרטים עושים זה להכניס את הדמות שהיה לה את כל הקול המושלם והמראה הנכון בדימיון שלך לאריזה הרבה פחות מוצלחת, ומכריחים אותך "להאמין" שהמתחזה העלוב הוא הדמות המקורית. בנוסף לכל הסטיות מהעלילה, הסבביה שנראית שונה לגמרי ועוד הרבה דברים שקצרה מקלדתי מלהזכיר. כן, יש קשר לכך שרוב הסרטים היום הם ברמה גרועה ונחותה.

zooti

New member
דיון בפורום ספרים על הנושא

סליחה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=276

Boojie

New member
הדעה שלי בנושא

היא שבספר, הדמיון שלנו בונה לנו את התפאורה. מכיוון שכך, הוא בונה באופן מובן מאליו את התפאורה המדהימה ביותר עבורנו. ככה, בספר מפחיד, המפלצות יהיו המפלצות שיפחידו אותנו ביותר, בספר רומנטי הגיבורים יהיו מהטיפוס שמושך אותנו ביותר, ובספר מדע בדיוני החלליות יהיו מהדגם שמדליק אותנו ביותר... לעומת זאת, בסרט, כל העיצובים הם לפי מה שעובד הכי חזק על מישהו אחר. המפלצות יהיו המפלצות שנראות הכי מפחידות למי שעיצב אותן, הגיבור הרומנטי יהיה זה שבחרו המלהקים לפי טעמם, והחלליות יהיו מהדגם שמצא חן בעיני מי שעיצב אותן. אפשר לומר, שכשאנחנו קוראים ספר, התפאורה תפורה לפי הדמיון הפרטי שלנו, ולכן מדברת אלינו הכי חזק. בנוסף, ספר משאיר הכי הרבה מקום לדמיון. וכשאנחנו מדמיינים את תוכנו, אנחנו הופכים אותו במובנים מסוימים ל"שלנו". סרט שיקח את התפאורה "שלנו" ויחליף אותה, ירגיז אותנו, כי למעשה בזה הוא פולש למשהו שאנחנו בנינו, משהו שנראה לנו נכון כי אנחנו יצרנו אותו. לכיוון השני זה לא עובד, כי סרט משאיר פחות מקום לדמיון, אז כשנקרא את הספר אחרי הסרט כבר אוטומטית נלביש את מה שהסרט נתן לנו על הספר. כלום לא ייגזל מאיתנו. דוגמה נגדית? כרגע עולה בדעתי אחת כזו: התפוז המכני. אני די בטוחה שיש עוד. פשוט צריך להיות גאון אמיתי כדי לדעת לא רק לאכוף את העיצוב שנראה לך נכון, אלא גם לעשות את זה בצורה שתעבוד בצורה חכמה ומקסימלית על הצופה. מעטים אנשי הקולנוע שבאמת יודעים לעשות את זה נכון.

MuadDib

New member
זה תלוי.|

יש ספרים שעוברים טוב מאוד למדיום הקולנועי, פשוט בגלל שהסופר מתכנן אותם ככאלו - ולראייה כל ספרי מייקל קרייטון (זרע אנדורמדה, ספירה, קונגו, פארק היורה, שמש עולה ועוד) שממש לא היתה בעייה להעביר אותם לסרט. יש ספרים שהקורא חושב - "וואי, אם יעשו מזה סרט זה יהיה הסרט הכי מדהים בעולם!", ככה אני חשבתי על חולית, ומסתבר שטעיתי. הסרט "חולית" יצא ממש ממש לא טוב, ולדעתי רק מי שקרא את הספר יכול ממש להנות ממנו, כי אז הוא באמת יבין את כל הסמטוכה שדיוויד לינץ´ עשה שמה (פשוט בגלל שהוא נאלץ לחתוך קטעים שלמים מהסרט כדי להפוך אותו לראוי לצפייה ע"י אנשים שאינם גרופיז של מד"ב (=להפוך אותו למסחרי) ואז מי שלא קרא את הספר לא מבין מה ההיגיון הכרונולוגי וכו´). ובקשר לסדרה - אם בסרט היה CAST מעולה ואפקטים גרועים, אז בסדרה היה CAST גרוע ואפקטים בינוניים, והיא היוותה אפילו אכזבה גדולה יותר מהסרט (גאיוס הלן מוהיים נראית כמו פרפר!) בקשר לשר הטבעות - ממה שהבנתי מהאתר על הסרט, הושקעה בו עבודה של טובי האומנים, ושל אנשים ששר הטבעות באמת יקר לליבם. לדעתי פשוט מעניין לראות איך הם ישמו את העולם של טולקין הלכה למעשה, וזה ללא קשר לסרט עצמו. יכול להיות שיתגלה שדווקא שר הטבעות עובר טוב למדיום הקולנועי, ודעתי אין סיבה שלא - הרי אם מסתכלים על הספר הראשון (THE FELLOWSHIP OF THE RING) הרי העלילה היא די לינארית, (חוץ מקטעים בהם גאנדאלף מספר על ההיסטוריה של ה-MIDDLE-EARTH או מה הוא עשה בשנה האחרונה...) ומספרת סיפור שהוא יחסית די פשוט, רק לקראת הסוף הדברים מתחילים להסתבך, ואז כבר מתחיל הספר השני (שני מגדלים), ואילו הסרט המדובר נעשה רק על הספר הראשון, כך שאני לא צופה אכזבה, ואולי אפילו להיפך. אי-אפשר לדעת עד שלא צופים בסרט, ואני לא מתכוון לוותר על החוויה
!

firefist

New member
טוענים שהנסיכה הקסומה הוא סרט כזה

למרות שלא קראתי את הספר, אלה שכן קראו טענו שזה אחד מהמקרים הנדירים ביותר בהם הסרט הרבה יותר טוב מהספר. קורה. :)

mermit

New member
כתבה בנושא, בהארץ של יום שישי

בהקשר של שר הטבעות והארי פוטר:

למעלה