פתיל לשרשור הודעות!

גרומיט

New member
כתובת חדשה ל"בלי פאניקה"

ואתר חדש ומחודש
"בלי פאניקה" עבר למערכת חדשה שסיפקו לנו אנשי אורט, בממשק שיהיה נוח בהרבה מהכתב-נט המקרטע שבו היינו עד כה. בימים הקרובים יועלו המאמרים שהצטברו אצלי בשבועיים האחרונים. תהנו

גרומיט

New member
מפלצת דו-ראשית יקרה ../images/Emo10.gif מה הרעיון?

מה הטעם להחביא הודעה כזאת בפתיל צדדי וארוך שאף אחד לא מסתכל עליו? פרסמתי את זה כהודעה ראשית מתוך כוונה שאנשים יראו אותה ויוכלו להגיב לפני שאני מעביר לאורט רשימת שיפצורים. אחרי יומיים שלושה באמת אין בעיה להעלים את ההודעה לכל מקום שתרצו, אבל ככה? אולי מוטב שתסבירו לי איך בדיוק ומה אני יכול להודיע פה על דברים חדשים ב"בלי פאניקה" בלי שיעלימו לי את ההודעות למקומות מוזרים?

Boojie

New member
זהו הפתיל להודעות,

ולכן הודעתך הועברה אליו, כשהודעות ראשיות נשמרות לדיונים. זה אינו פתיל נידח או נסתר, ויעידו על כך הדיונים שהתפתחו מהודעות קודמות באותו פתיל. לא רק שהפונקציה הזו לא מעלימה את ההודעה שלך - היא למעשה מאריכה את זמן החשיפה שלה בדף הראשי של הפורום, כשאחרת היא היתה נעלמת לדף הבא של הפורום בתוך זמן קצר יחסית.

dor_ian

New member
RENDEZVOUS WITH RAMA

יש סיכוי שיש כאן למישהו את המשחק מחשב המדהים שיצא ב1997 של SIERRA ומבוסס על הספר ???? למשחק קראו RAMA ***לא להתבלבל על המשחק שיצא ב1985 עם אותו שם (למרות שגם הוא נחמד)*** אני מוכן לקנות גם דיסק צרוב. תודה מראש מי שרוצה פרטים על המשחק הזה אז http://www.theunderdogs.org/game.php?name=rama [email protected] Dorian

cheshercat

New member
חידוש ההרצאות ע"ש עמוס גפן

האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה שמחה להודיע על חידוש סידרת ההרצאות ע"ש עמוס גפן לשנת תשס"ב. ההרצאות תתקיימנה בבית אריאלה, שדרות שאול המלך 25, תל-אביב. ההרצאה הראשונה בסדרה תתקיים ביום חמישי, 29.11.2001 בשעה 20:00. נושא ההרצאה: "השילוש הגרעיני" - פרדריק סודי, ה.ג´. וולס, ליאו זילארד ובריאת הפצצה. הפצצה הגרעינית נבראה בספרות המד"ב. אבי המד"ב, ה.ג´. וולס, הגה אותה בהשראת ספר מדע פופולרי של פרדריק סודי. בשנות ה- 40 הושפע הפיזיקאי ליאו זילארד מספרו של וולס. אחרי "פרויקט מנהטן הוא כתב סיפורי מד"ב אפוקליפטיים באמצעותם קווה לשכנע את המעצמות לכרות ברית שלום. ההרצאה תעסוק בקשרים המורכבים שבין הספרות והמדע באמצעות סיפורם המרתק של סודי, וולס וזילארד. מרצה: ד"ר תמר הגר- סופרת ומרצה במכללת תל-חי. עבודת הדוקטורט שלה עסקה במקומו של המד"ב בדיון על נשק גרעיני.

farscape

New member
יריד הקומיקסים והקלפים השני !

שלום לכולם ! בעקבות הצלחת יריד הקומיקסים בסינמטק ויריד הקומיקסים והקלפים הראשון , ייערך ב 10 בדצמבר יריד הקומיקסים והקלפים השני בקניון ערים בכפר סבא . מבחר חסר תקדים של קומיקסים וקלפים ( כולל קלפי בבילון 5 ופנטזיה ) . כניסה חינם , החלפות חופשי , קלפים יחולקו לכל מי שיגיע , הגרלת חוברת בשווי מעל 100 $ ועוד . היריד בתמיכה מלאה של קניום ערים ( נא לא להתקשר להנהלת הקניון לבירור פרטים , אלא אל גיא - 055965992 , תודה ) . מעל 3000 קלפים שונים כולל Babylon 5 , XMen , TombRaider , , WitchBlade , Fathom , Poison Elves , TeenageMutantNinjaTurtles , Cpmanga , Marvel Vs Wildstorm , YoungBlood , QFX , Onslaught , Spiderman 30th Anniversary , Spiderman 97 , Fantasy Art , MARVEL MOTION , Wildstorm Gallery , WildCats Chrome , Wolverine , Blair Witch Project , National Lampoon , TopCow Showcase , Sirius Gallery , Dc Legends PowerChrome ועוד ועוד ! מבחר קומיקסים , ספרים ופוסטרים כולל הסדרות הלוהטות ביותר ( DangerGirl / BattleChasers / Tellos / MarvelKnights / XMen ) רשימה ממצא יותר של קומיקסים וחוברות תפורסם בקרוב . בואו להכיר אספנים נוספים ולראות עד כמה ישראל על מפת הקומיקסים בעולם . פרטים נוספים יפורסמו בהמשך . מקווה לראותכם , גיא 055965992

1tulli

New member
בואו לשחרר את מאליש!!!

בואו להציל את מאליש מאליש, הקוף שגולגולתו נוסרה ולמוחו החשוף חוברו אביזרים מכניים, בתהליך שנעשה כשהוא בהכרה מלאה, מחכה לנו שנציל אותו. מאליש לא לבד - ישנם עוד כ-7 קופים איתו, כשחלקם ערופי גולגולת כמוהו וחלקם לא. הם מוחזקים בקופסאות פלסטיק קטנות על רצפת המעבדה. ה"ניסוי" שנערך במאליש וחבריו נחשף בצילומים המתעדים את הזוועה והחוקרת המשתתפת בצוות ה"מחקר" הוקלטה מודה שאין כל הצדקה בהתעללות הזו. הניסוי עדיין נמשך והקופים סובלים כל רגע ורגע. רק אנחנו יכולים להציל אותם! ביום שלישי, 27/11, בשעה 14:00, תתקיים הפגנת ענק מול המעבדה שבה מוחזקים מאליש וחבריו. נפגשים ברחבת האוטובוסים שבכניסה לאוניברסיטה העברית בגבעת רם. ככל שיבואו יותר אנשים, כן יגברו סיכויינו לשחרר את הקופים. מאחר והקופים נמצאים שם במצב של הצמאה כרונית (כדי שיצייתו לחוקרים), כל משתתף בהפגנה מתבקש להביא איתו בקבוק קטן של מים מינרלים. חשוב מאוד שמאליש וחבריו ישמעו אותנו וידעו שאנחנו שם בשבילם, דואגים להם ועושים כל שביכולתנו לשחררם. חשוב מאוד שאנשי האוניברסיטה יבינו שהציבור לא מוכן לעבור בשתיקה על ההתעללות הנוראה בבעלי-חיים במעבדות האוניברסיטה. האקדמיה נחשפה במערומיה ואנחנו חייבים להיות שם כדי להוקיע אותה על העוולות המתבצעות תחת חסותה, באישורה ובעידודה. חשוב מאוד שכל חברי הכנסת והשרים בממשלת ישראל יראו וידעו שלא נשתוק עד שלא יפסקו הניסויים בבעלי-חיים באוניברסיטאות. זוהי הפעולה הציבורית היחידה, כיום, שיכולה לעזור לבעלי-החיים חסרי האונים הכלואים באוניברסיטאות. ככל שמספרנו בהפגנה יהיה גדול, כך יגבר גם הסיכוי להעברת הצעת החוק של ח"כ יוסי שריד הקוראת להפסקת ניסויים בבעלי-חיים באוניברסיטאות ולאיסור ניסויים שאינם למטרת הצלת חיים. חייבים להיות שם ולהביא מים!

התעללות במאליש

"חשוב מאוד שמאליש וחבריו ישמעו אותנו וידעו שאנחנו שם בשבילם, דואגים להם ועושים כל שביכולתנו לשחררם" קרא לי ציניקן, אבל אני לתומי הנחתי שקופים שעושים עליהם ניסויים, והם רחוקים מסביבתם הטבעית, הדבר האחרון שהם רוצים לשמוע זה רעש של עוד הרבה אנשים זרים ולא מוכרים. בייחוד אם הם חסרי אונים. ייתכן והם סובלים, ייתכן ולא - לא מכיר את הניסוי הזה. הפגנה היא עבור המפגינים, היא לא תתרום דבר וחצי דבר למורל של הקופים.

TheFinalCut

New member
ל- Delete

ההפגנה הזו היא קודם בשביל הקופים, מאחר ולחץ ציבורי על האוניברסיטה העברית, כמו גם בתקשורת (שמושפעת מהציבור שלה) יכול וסביר מאוד שיגרום למדענים אחרים לשנות את דרכם, ולשחרור קופים אלו! מחקר זה היה מחקר מיותר וחסר ערך, ובכך הודתה החוקרת שצוטטה בערוץ 2. יש להבין שכל מחקר כזה משמעותו סבל אדיר לקופים (האם מישהו באמת מאמין שקוף שנוסרה גולגלתו ירגיש בנוח? ונמנעו ממנו, לדברי החוקרים, משככי כאבים כדי "לא לפגוע בניסוי" - הפגום במילא). בנוסף, חשוב לא פחות להבין שמחקר כזה עולה הון! כסף רב מגיע מקרנות מחקר, חלקן ציבוריות הממומנות ע"י כספי משלמי מסים כמוך וכמוני. כסף זה יכל ללכת למחקר מועיל באמת שיקדם מזור לחולי פרקינסון, אלצהיימר ומחלות עצביות-ניווניות אחרות. אנשים סובלים, וטיפולים נמנעים מהם, בגלל שלחוקרי האוניברסיטה העברית בא "לעשות סתם כל מיני שטויות, רק כדי לבדוק כל מיני דברים" (דברי החוקרת מהאוניברסיטה).

אהה...

את ההודעה המקורית ציטטתי, אין טעם לחזור. השתמע ממנה בפירוש שההפגנה על מנת לעשות מספיק רעש שהקופים ידעו שהמפגינים שם. ואני רק רציתי להסב את תשומת לב האנשים הנאורים וטובי הלב האלה שאם ההגנה תעשה כ"כ הרבה רעש שהקופים אכן ישמעו אותה, אתפלא מאוד אם זה יעזור להעלאת המורל שלהם. מצד שני, בגולגולת אין יותר מדי עצבים - חוסר נוחות מגולגולת פתוחה? ייתכן מאוד. כאבים? לא בהכרח. ניסוי שבא "רק כדי לבדוק כל מיני דברים" זה אכן מפליא ומפתיע, שכן כידוע ניסויים עושים כדי לא לבדוק שום דבר, אבל לפעמים מתפלק להם אחד כזה באקדמיה. בטעות הם עוד עלולים ללמוד מזה משהו, אני חושש. זה כנראה גם היה חששה של החוקרת (האם החוקרת השתמשה באותה שפה מליצית בבואה לתאר את הניסוי לקרנות המחקר בבקשת המענק?) יש ניסויים מיותרים לרוב. חלקם גם על בעלי חיים. חלקם על בעלי חיים אפילו נמוכים יותר מקופי האדם, על אותן חיות אומללות המזוהות בז´רגון המקצועי כחפש"ים בסדיר. זה אינו בהכרח המקרה כאן. כיוון שאיני יודע את העובדות, אני נוטה שלא לשפוט על סמך כתבה עיתונאית בלבד.

1tulli

New member
דלית, כמה שאתה טועה...

הקופים לא ישמעו את הרעש הזה, הקופים שומעים רק את הניסור של הגולגולת שלהם ודפיקות הפטיש על הראש, ואת ההתייעצות של המדענים בינם לבין עצמם: "אוי התפקשש לי, מצטער, ננסה שוב." אבל אנשים ישמעו על מה שעושים להם. אנשים יכולים לשנות, קופים לא. ואתה? אתה לא מכיר את הניסוי הזה, אולי תשוב ותקרא את הכתבה ומה שהחוקרת אמרה:"עשינו שטויות, שיחקנו בהם שנתיים, לא ידענו להפעיל את המערכת החדשה, כך שלא יכולנו לתעד כלום." אבל יש תקציב למחקר, ויש כמה חוקרים שבאים כל בוקר למעבדה והם מקבלים משכורת, אז מה הם יעשו? והחוק מרשה, אז למה לא? למה? למה?

Boojie

New member
לאור העובדה שבמקור כתבת

"חשוב מאוד שמאליש וחבריו ישמעו אותנו וידעו שאנחנו שם בשבילם, דואגים להם ועושים כל שביכולתנו לשחררם.", ועכשיו כתבת "הקופים לא ישמעו את הרעש הזה", הרי שהטעות - או הסתירה הפנימית - היא שלך ולא של delete. צר לי. וזה לא קשור למידת התמיכה שלי במניעת ניסויים בבעלי חיים - ואני תומכת בזה מאד. באשר להודעה שלך: הפורום הזה אינו לוח מודעות. פעם אחת פרסמת פה את הודעתך והשארתי אותה, ורק שרשרתי אותה לפתיל ההודעות. זו חוצפה שאין כדוגמתה לפרסם פה את אותה הודעה שוב בתור הודעה ראשית, כפי שעשית לפני זמן קצר (ומחקתי). לא משנה כמה המטרה של ההודעה חשובה, הומנית, יקרה ללבך וכולי, הפורום הזה אינו לוח מודעות. קיבלת את הבמה שלך, לפנים משורת הדין, זה אמור להספיק. יש המון מטרות חשובות, צודקות, הומאניות ואידיאליסטיות בעולם הזה. אם כל אחד מבעלי המטרות האלה יפרסם פה "רק הודעה אחת, מה אכפת לכם, זה נורא חשוב וזה לא עולה לכם כלום", לא יתקיים פה ולו דיון רלוונטי אחד. התנהגות מעין זו לא תתקבל, אפילו לא למען מטרה חשובה וצודקת עד מאד, ואפילו כזו שמנהלת הפורום מסכימה איתה.

netnet

New member
WOT

מי כאן מכיר את מחזור כישור הזמן? או בשמו האנגלי WOT-wheel of time?
שואף אחד לא יעז לגעת במיצי שלי! זה הסמל שלי..........=)

snift

New member
אני אגנוב את התפקיד של שומרי הפורום

הודעת מנהלת
1. לא ככה מתחילים פתיל. 2. נושא נדוש - פשוט תחפש\י אחורה.

דרגורן

New member
אם כך, התשובה תהיה:

מה את רוצה להגיד בזה? אני קראתי את סידרת ה-WOT ויש לי את כולה בבית... נו, אז? מילא היית פותחת את הפתיל עם שאלה שקצת יותר קשה לענות עליה - ניחא מילא היית מפרסמת שאלה עם יותר משתי תשובות - ניחא אבל מי מכיר את ....? זה כמו להכנס לבית קולנוע ולשאול: "איפה מקרינים סרטים?" או להכנס לגן ילדים ולשאול: "איזה חיה נראית ככה:
?" וסתם כי אין לי מצב רוח כרגע (ואל תיקחי את זה חס וחלילה אישית)
שלך פגש
ומה שנשאר ממנה זה
|חיוך מרושע|

wasaby

New member
לי יש שאלה יותר קשה

כמה forsaken חיים יש בספירה אחרונה? מי מאלה שנהרגו הפכו לארנגר ואזנגר? האם בכלל אפשר לחסל אותם או שכל אחד שיחוסל ימוחזר כך שזה לא שווה את הזמן?

Boojie

New member
ואחרי שהעברתי את ההודעה לפה,

כמה מילים: לא מחקתי את ההודעה רק כי נראה שאת/ה חדש/ה כאן בפורום. לפיכך כמה מילות הסבר: אנחנו לא פותחים כאן הודעות ראשיות בלי תוכן משמעותי. יש לך מה להגיד על כישור הזמן? תגיד/י. אין לך מה להגיד על כישור הזמן? חפש/י נושא אחר. סתם לפתוח הודעה ראשית כדי לשאול שאלה חסרת משמעות כזו (וכן, זו שאלה מאד חסרת משמעות בפורום שנושאו מד"ב ופנטזיה) ולדחוף בכך הודעות ראשיות אחרות בעלות תוכן משמעותי לדף הקודם, זה חוסר נימוס. תודה על תשומת הלב. הודעה זו תהיה אחרונה בפתיל ההודעות הזה, ובקרוב ייפתח פתיל הודעות חדש.
(נראה מישהו שולל את זכותי להשתמש במיצי הזה...)

גרומיט

New member
סיפור חדש ב"בלי פאניקה" - זרבינו

חדש ב"בלי פאניקה" - זרבינו המתבודד - סיפור עם איטלקי על אדם שלא היה חסר לו כלום בחיים. רובכם, אני מניח, כבר קראתם את הסיפור כשהופיע בפורום זה לראשונה לפני כחודש. מי שלא - תהנו

למעלה