צבא

yaakii

New member
זו בדיוק הבעיה-

אתה מחליט שזה בגלל שסתם מתחשק. השאלה היא מה המציאות.
 

aureliano1

New member
שים לב

שאת מלחמת העולם הראשונה יזמה גרמניה, אוסטרו-הונגריה וטורקיה. אף אחת מהן לא הייתה דמוקרטית, והשלטון בהם היה קרוב לאבסולוטי, זאת אומרת שהוא אכן יכל לפתוח מלחמה "ללא סיבה נראית לעין", או יותר נכון - ללא הצדקה. בישראל לעומת זאת החל מתחילת המאה ה20 ועד היום ללחימה היו סיבות מוצדקות וברורות למדי, שנגעו ברוב רבדי האוכלוסייה. בשום שלב לא היה מצב שבו הממשלה פותחת במלחמה ללא הצדקה הגיונית ומובנת. מה שכן, מלחמה זה דבר גדול שמשפיע על כל המדינה ולעיתים משנה את המפה הפוליטית - וכמו בכל "שינוי של המפה" יש מפסידים ויש מנצחים. אין זה אומר שמי שיוצא עם יותר מנדטים הוא בעצם גרגמל אפל שישב במאורה, ליטף חתול גדול ומסריח ותיכנן לו כיצד הוא מקריב כמה ילדים פלסטינאיים לטובת דעת קהל. מה שיפה בדמוקרטיה זה שעל מנת שממשלה תוכל להחזיק מעמד, היא חייבת להתאים את ההליכים שלה לרוח העם. ואותו רוח עם מתבטא ב120 חברי כנסת, ממספר רב של מפלגות שלכל אחת מהן יש מצע שונה, וכל אחת מהן מייצגת אוכלוסיות שונות של אנשים בישראל. זה שפוליטיקאים נלחמים אחד עם השני על דעת קהל זה נהדר - כי האופצייה השנייה היא שכולם ינשקו אחד את השני בפומבי ויבטיחו אהבה ועוגות ודבש - והאינטריגות האמיתיות ימשיכו להיעשות מתחת לשולחן - ללא שאנחנו נהייה מודעים לכך. אם אתה רוצה להתדיין על דברים ספציפיים שקשורים למלחמת העולם ה1 או ה2 ולהשוות אותם למה שהולך בישראל כיום - אני אשמח.
 

אייני

New member
אני לא משווה אותם או משהו

הבאתי אותה בתור דוגמא למלחמה שלא התחילה מסיבה "הגיונית" רצינית. סה"כ - דווקא רשמית הייתה סיבה. רצח הארכידוכס ויורש העצר האוסטרי. שלא לדבר על זה שבכ-ל המדינות, כולל הדמוקרטיות - דעת הקהל הייתה מאוד מאוד בעד המלחמה. רק במהלך המלחמה הם קלטו איזה חרא זהXD וסה"כ, זאת סיבה שלדעתי תעבוד אפילו במדינה דמוקרטית. תאמין לי שאם ירצחו את ראש הממשלה בישראל ודעת הקהל תהיה בעד מלחמה, סביר מאוד מאוד שאנחנו נפתח שוב במבצע רציני כמו מה שהיה בעזה. ונו, מה שיפה בדמוקרטיה זה גם החסרון שבה. שים לב בעצמך. אהוד ברק עכשיו קוצר את פירות המלחמה במנדטים נוספים. אני ממש לא אומר שהוא מפלצת שזאת הסיבה היחידה שהוא התחיל במלחמה, אתה מוזמן לראות את התגובה שלי למנהלת הפורום (אפרת, אם אני זוכר נכון). אבל להגיד שיש סיכוי סביר שזאת אחת הסיבות שדחפה אותו לפתוח במבצע? אני חושב שאפשר בהחלט להגיד.
 

aureliano1

New member
....

תראה, אני מבין שמאוד נוח להאשים את אהוד ברק בפתיחת המבצע, אבל זה אומר שאנחנו "מלבישים" עליו את כל התיק. ברק הוא לא האחראי היחיד לפתיחת המבצע בעזה, והוא גם לא יכל לדעת כיצד הוא ייגמר. (אגב - ב"הארץ" נכתב שעל פי הסקרים האחרונים העבודה איבדה שני מנדטים לטובת הליכוד). בהנחה והמבצע לא היה כה מצליח הוא היה סופג את רוב הנזק. המבצע היה מתבקש כבר זמן רב מאוד, והיה זה רק עניין של זמן עד שהוא ייצא לפועל. אלא אם כן יש לך בסיס טוב לחשוד שברק תיכנן את המצב ופתח במבצע על מנת לקבל מנדטים - זו ספקולציה ותו לא. להבדיל מגרמניה ואוסטרו-הונגריה במלחמ"ע ה1, שבה האריסטוקרטיה והשלטונות היו אלה שהמריצו את מכונת הלחימה בגרמניה, במדינות אחרות לדעת קהל היה כוח רב מספיק על מנת למנוע מלחמה בהנחה והיו מעוניינים בכך. ניקח כדוגמא את צרפת - שהיא המדינה עם הרקע הדמוקרטי העתיק ביותר בכל מדינות אירופה. המלחמה הוכרזה על ידי גרמניה, שצבאותיה החלו לנוע דרך בלגיה לכיוון פריז. דעת הקהל הייתה להגן על המולדת ולהילחם בפולש וכך אכן נעשה - מה לא "הגיוני" בכך? אני לא חושב שאני הייתי מתנהג אחרת לו הייתי שם. אותו הדבר בארץ. הסיבות למלחמות ישראל הן ברורות לכל אזרח. מתי לא היינו צריכים להילחם? בתש"ח? בששת הימים? אולי עכשיו בעזה? ללא קשר לדעותיך - או לדעתי, כל אחת מהמלחמות הללו קיבלה הצדקה מלאה מהאזרחים ומהשלטון. זה שמלחמה זה "חרא" זה ברור, אבל אין זה אומר שצריך להימנע ממנה בכל מחיר.
 

אייני

New member
אין שום קשר

בין מה שאמרת עכשיו למה שאני אומרXD לא האשמתי רק את ברק בפתיחת המבצע ככה שכל מה שאמרת עליו מיותר באופן מוחלט. ובפירוש טענתי שסביר מאוד להניח שזאת לא הסיבה היחידה שלו, אבל אין ספק שזאת יכולה להיות אחת מהסיבות שדחפה אותו לכך. אתה לא יכול להתחמק מהעובדה שלפני המלחמה העבודה נחשבה ל"מפלגה קורסת" ו"במקרה הטוב תקבל 10 מנדטים" ופתאום אחרי המלחמה כבר מתחילים לדבר על מספרים יותר גדולים של מנדטים. זה הכל. אחת מהסיבות, אם בכלל. אתה לא יכול להתחמק מהעובדה שבהחלט יש סיכוי סביר לכך. (סיכוי סביר. זה כל מה שאני אומר. קצת לקחת את מה שאמרתי והקצנת והגזמת בטירוף. שתבין שאני בעד המלחמה ומאוד מעריך דווקא את אהוד ברק על מה שהוא עשה במהלכה) ומה זה קשור מה שאמרתי לגבי דעת הקהל הצרפתית?XD אמרתי - "שבכ-ל המדינות, כולל הדמוקרטיות - דעת הקהל הייתה מאוד מאוד בעד המלחמה.". איך, ובאיזה מקום, סתרת את מה שאמרתי עכשיו?XD כאילו, שמע, נראה לי שאתה לא מבין בעצם את מקור ההשוואה שלי בכלל ומפספס את כל מה שניסיתי להגיד. אין חשיבות אם המדינה דמוקרטית או לא לגבי מה שאני מדבר עליו. אני מדבר על כך שאדם - אדם בריא בנפשו - בהחלט מסוגל לשלוח את הצבא של מדינתו למות - למען רווחים אישיים שלו ומלחמת העולם הראשונה מוכיחה את זה. זאת בעצם הנקודה היחידה שלי. אין קשר לדעות הקהל במלחמת העולם הראשונה או לא יודע מה. כל מה שאני אומר זה שאדם - אם הוא חושב שהוא מרוויח ממלחמה - זה בהחלט עלול לדחוף אותו להילחם, אפילו על סיבה כמה שיותר טיפשית.
 
אני תומך בyaakii

סביר להניך שאת פשוט תראי בהודעות האלה צורה פשוטה של הפעלת דמגוגיה , או בכלל - התנפלות עליך . אבל נתחיל מזה שזה לא כך . אני מכבד את הדעה שלך , אבל אם יש משהו שהוא יותר חשוב מהחיים -אלו הם החיים . אם היינו בדעה של "לא למחלמה" , הכובש הערבי היה הורג פה על ימין ועל שמאל. האדם הוא חיה טריטוריאלית , ולכן יושב כחלק מקבוצה (פה מדינה , לאום) בשטח מוגדר . על השטח הזה הוא יושב ומפתח את ערך ההומני שבו ואת החיים שלו . הבעיה מתחילה כאשר קבוצה אחרת , טוריטוריאלית , רוצה לכבוש את השטח או לפגוע \לשעבד\לבזוז קבוצה אחרת , ובכך להרוויח . בשביל זה יש צבא . צבא ההגנה לישראל(שנכון שעושה טעויות פה ושם) עומד בכל זאת על ערכים ולא "פולש" , בוזז או רוצח לחינם . הצבא מגן עליך , ועל עוד 7 מליון איש , טוב פחות אחד
החיילים ש"עוברים שטיפת מוח", זו דרך אחת להסתכל על זה . אני דווקא רואה אנשים שיוצאים מהצבא , אנשים שקולים יותר , אחראיים יותר , בוגרים יותר . דברים שמייחדים את הנער הישראלי שעובר לבגרות מאשר שאר רוב מדינות העולם . ולנו אין ברירה, המדיניות של שכונתינו מחייבת החזקת צבא . את תראי את הלאומיות של החיילים כלאומנות , אני רואה זאת כציונות ולאומנות תוך גיבוש אופי אחראי וישראלי. אז אני חושב שרוב האנשים היו מעדיפים לחיות במצב שאת מתארת , פיתוח ההומניות , בלי מלחמה , בלי כפיה ו"דמגוגיה" , אבל לצערי וצערם שעוד רבים אחרים - הדבר לא אפשרי . בייחוד לא כשאת יושבת ליד עם שהנהגתו מצהירה בגלוי שהיא נגד מדינת ישראל .
 
מוכרח לתהות

בלי להיכנס לעניין של הצבא והסכסוך הישראלי-פלסטיני וכולי, אני באמת חושב שזה נושא מורכב מכדי שאני אחווה בו דעה בלי לדעת יותר ולהיות יותר מעורב (חפשו אותי עוד כמה שנים P:). רק בקשר למה שאמרת לגבי לחיות כאן או לא. נניח שכולנו נחליט לוותר ולרדת מהארץ. איזו ערבות יש לנו שמקרה כגון השואה לא יתרחש שוב? ואת באמת חושבת שזה שתגידי שאת לא יהודיה ובקושי ישראלית יעזור לך? זה לא שיהודים לא ניסו להיטמע בחברה בעבר, אבל לרוב זה פשוט לא הסתדר.
 

yaakii

New member
היא לא תצטרך לומר שהיא לא יהודיה.

המסמכים ידברו עבורה..
 

DanieLushka

New member
לא נראה רחוק כ"כ???

איפה אתה חי?XD אז כן, רובוטים יכולים להחליף תפקידים מסויימים.. אבל אנחנו עוד רחוקים שנות אור מהיום שבו חיילים לא יצטרכו להילחם ובמקומם יהיו רובוטים בשדה הקרב. בואו נקווה שעד אז לא נצטרך את הרובוטים. P:
 

Eragon3

New member
לא חייבת להיות אינטיליגנציה

כבר היום יש רובוטים שעושים עבודה במקום האדם ולא חסרות דוגמאות לכך... כשמתריעים על חפץ חשוד מי אתה חושב שבודק את המצב? רובוט, הוא גם מפוצץ את החפץ.. לרובוט לא חייבת להיות אינטיליגנציה כמו של אדם.. הוא יכול להיות רובוט עם יכולת תנועה לכל הכיוונים מצלמות קולטות חום ועם נשק עליו , וככה לירות בכל אחד. יש תוכנית מאוד יפה בערוץ אגו. שמדברת על התכנולוגיות של הצבא,תכנולוגיות עתידניות. כבר היום יש ברשות ארצות הברית 3 מטוסים בעלי בינה מלאכותית והם עובדים ביחד כצוות אם טייס או כנפרדים. יש רובוטים קטנים שהם רק גלגלים נשק ומצלמה.. ככה מפעיל מרחוק יכול לשלוט על הרובוט. מה שאני מנסה לומר זה שרובוטים כאלה כבר יש ברשותנו[כבני אדם] אנחנו פשוט לא משתמשים בהם למטרות אלו [מסיבות כאלה ואחרות] לגביי רובוטים שיתנהגו ממש כמו חיילים עם בינה מלאכותית ויתנהגו כמו אדם וידעו מתיי לרחם על תינוק בן שבוע.. נראה לי שאנחנו באמת רחוקים מזה, לא שנות אור כמו שאתה אומר אבל אני מאמין שזה יכך כמה עשרות שנים אם לא מאות
 

aureliano1

New member
חייבת להיות "אינטליגנציה"

מאיפה מגיעים רוב ההרוגים של צה"ל? מכוחות היבשה - ובעיקר חי"ר. כרגע לא יצא לי לראות שום תכנון של מכונה שתחליף את החייל בשטח. יכולות כמו - - התאמה וניצול של שטח שבו מבוצעת הפעילות, כלומר להשתמש נכון בשיחים, בולדרים ומבנים. "רובוטים קטנים עם גלגלים ומצלמה" לא יסתדרו בפעילות אמיתית - בה יש צורך לנוע בדרכים קשות יותר מכבישים סלולים. אפילו אם בעתיד הטכנולוגיה תשפר את יכולת התנועה שלהם עשרות מונים - זה לא יהיה פשוט. - יכולת לשנות במהירות טקטיקה בהתאם למצב בשטח. בני אדם מסוגלים להפגין יצירתיות - מכונות קצת פחות. - כפי שאמרת - תינוקות בני שבוע וכד'. בשטח יש לעיתים קרובות מצבים שאינם קשורים בהכרח לנושא הלחימה. יחס לאנשים לא חמושים, לרכוש של אותם אזרחים, לסדר יום במקום לא פשוט כמו מחסום, וכד'. כיום אין שום דבר שאפילו מתקרב להחלפת לוחמים במכונות. ובעתיד הקרוב לא מסתמן שום דבר גם כן.
 

yaakii

New member
אני בטוח שאלפי רובוטים שמצויידים

בטכנולוגיות החדישות (מאתרי חום, מצלמות מותקנות, אפשרויות תעופה, ועוד..) יהוו תחליף טוב יותר למאות חיילים אנושיים.
 

aureliano1

New member
בנוגע לגיל

מבחינת החוק המדינה מחשיבה רק אנשים מעל גיל 18 כ"בוגרים" - כלומר אחראים באופן מלא על מעשיהם. על כן לא לגייס אדם באופן מיידי עם מלאו 18 שנה עלול לייצור בעיה: הרי אם הוא לא יגוייס - מן הסתם יצוצו לו תוכניות אחרות. יהיו כאלה שילכו ללמוד, או לעבוד, ואחרים בכלל יעזבו לחו"ל. לאסוף אותם בגיל - נאמר 21 זה עלול להיות בעייתי מבחינה טכנית, מה גם שיהיה זה מאוד לא הוגן כלפי המגוייסים. מבחינת "איכות החיילות של האדם" (סורי, לא עלה לרוחי שם פשוט יותר) הגיל הצעיר הוא הוא הזמן הנכון ביותר להפוך אדם ללוחם. נפוליאון אמר - "תנו לי צבא של ילדים בני 16 ואני אכבוש את העולם".. נער, או בחור בן 18 לא ראה הרבה בחייו, הוא לא חווה הרבה מקרי מוות של חברים, או משפחה. וגם אם חווה - אז מעט מאוד. האישיות של הבחור עוד לא לגמרי בנוייה, וניתן יהיה להתאים אותו לצורת החיים הצבאית בקלות רבה יותר מבחור בן 27 עם תואר שני. לוחם צעיר גם בדרך כלל ילחם באומץ רב יותר מלוחם מזדקן שמשפחתו מחכה לו בבית, דוגמאות כאלו ניתן למצוא לא מעט בהיסטוריה - לדוגמא יחידות הוואפן אס אס של הנאצים שלקראת סוף המלחמה החלו לגייס נערים לשורותיהם. הנערים אמנם חסרו את הניסיון הצבאי שהיה לאנשים אחרים, אך הם פיצו על כך במעשי אומץ.
 

yaakii

New member
יכול להיות שמבחינת האינטרסיים הצבאיים

זה אכן הגיל האידיאלי, אך כוונתי הייתה מבחינת האינטסים האישיים של האדם. באותה מידה יהיה יעיל יותר לגייס אנשים ל-4 שנים, אך על הצבא להתחשב גם ברצונות וצרכי האזרחים ולא רק במה שיועיל לו.
 

aureliano1

New member
אם כך -

חשבתי שהשאלה הייתה האם זה נכון שמדינת ישראל מגייסת אנשים בגיל 18 לשלוש שנים\שנתיים לבנות. (דיברת על "...חווית הצבא הישראלי...). אם מדובר בנושא אחר אז התשובה תהיה שונה מאדם לאדם. - שהרי "האינטסים האישיים של האדם" הם שונים מאדם לאדם. יהיה אחד שירצה להתגייס בגיל 18 לשנתיים, אחר ירצה בגיל 23 לחמש שנים, ושלישי יעדיף שלא להתגייס בכלל. אם זה מה שרצית לשאול - אולי הדרך הנכונה לנסח את זה היה: "מתי אתם באופן אישי הייתם רוצים להתגייס לצה"ל ומדוע".
 

yaakii

New member
הבנתי שזה מה שחשבת, לכן תיקנתי אותך.

השאלה האחרונה הייתה כהמשך לשאר השאלות, וכוונתי הייתה שיעלו את הדעות לגבי גיל הגיוס והשפעתו החיובית / השלילית על האדם. עפ"י התגובות האחרות נראה שהשאר הבינו כמוני, אז אני לא חושב שהייתה בעיה בניסוח.
 
למעלה