צהרים טובים

poseidon111

Active member
אז אם היא זכתה,למה היא רוצה גם את הפרס?

שתשאיר אותו לאורטל. את זוכרת שהשתמשו בנימוק הדבילי הזה נגד דניאל?

שאפולי

New member
במצוות רינת שהפעילה עליי לחץ פיזי מתון

(אך נעים) באתי לשרשור הנוכחי. לגבי קסם- בודאי ניתן לפריטה- אבל אין לו מכנה משותף אחד. לדעתי יכולים להיות כל מיני הסברים לקסם הזה בין השאר אינטלגנציה, מחלת נפש, תכונה מיוחדת בולטת, יופי חיצוני וכו' כך שיכול להיות שכל מקרה לגופו. במקרה של קרן הכריזמה שלה נובעת לטעמי מנוכחות חיצונית בולטת (שאנשים מבלבלים עם ביטחון עצמי) ויכולת ורבלית גבוה (ובתוך מי שאוחזת גם באחת כזאת אני יכולה לומר לך- שזה פשוט כרטיס יציאה מהכלא בכ"כ הרבה מקרים) לגבי הקישור שנתת- עכשיו ניגשת אליו

poseidon111

Active member
יפה.ועכשיו תוכלי להסביר מאין נובעת הכריזמה

שלהן? תוכלי לאבחן האם זה קסם או כריזמה?

poseidon111

Active member
קסם שנעים לך עם האדם כריזמה זה שלאדם

יש את היכולת לגרום לך ללכת אחריו.

שאפולי

New member
אני לא עושה את ההבדל הזה

כי מבחינתי כריזמה היא תולדה של קסם אנשים בלי קסם לא נחשבים כריזמטים... מי שנעים לי בחברתו אוטומטית אני נמשכת אחריו- ולו מהסיבה הזאת בלבד נעים לי בחברתו. לא כי הוא יפה לא כי הוא חכם- כי נעים לי בחברתו. למה נעים לי? כל מקרה לגופו.

poseidon111

Active member
אבל את יודעת שהאנשים שנחשבו לגדולי

הכריזמטים בעולם,נחשבו בלי יוצא מהכלל לאנשים לא נחמדים?החל מהמצביאים בעולם העתיק,ועד לגדול שבהם-היטלר.היכולת לגרום לאנשים ללכת אחריך בלי לשאול שאלות היא מהות הכריזמה.אני מעריך שאת עייפה מהדיון לכן אתמצת:אדם כריזמטי הוא אדם שבכוח אישיותו יכול להשפיע על התנהגות של אנשים אחרים ולגרום להם לעשות דברים אשר במקרים רבים מנוגד לאופי שלהם או לאינטרס שלהם.

שאפולי

New member
יודעת

במקרה אנשים וסטיות זה שני תחביבים שלי (ויש לי אפילו תואר בהצטיינות בפסיכולוגיה-קרימינולוגיה) גם היטלר הוא תחביב אצלי- יחד עם עוד מנהיגים גדולים כמו יוליוס קיסר, משה, ישו ,נפוליאון, סאדאם וכו' אין בנינו ויכוח זה הקטע. לא יודעת אם אני מפספסת משהו אבל אני מסכימה מאוד עם מה שאתה אומר אין קשר הכרחי בין כריזמה לנחמדות או בין כריזמה ליופי(הם גם היו מכוערים- אם כי פעם חשבתי לעשות מחקר על הקשר בין שפם לכריזמה) זאת בדיוק הטענה שלי שהכריזמה נוסעת מקסם שנובע בכל מקרה ממשהו אחר. יש כאלה שאינם נחמדים אבל מאוד חכמים יש כאלה שאינם חכמים אבל מאוד יפים יש כאלה שאינם יפים אבל מאוד מיוחדים מה שכן משוף לאנשים כריזמטיים לדעתי זה היכולת "לשקר" לסביבה ולטעת בה את התחושה שלך יש כח שלהם אין, שאתה יודע איזה סוד שאף אחד בחדר לא (אגב לי זה עובד מצוין)- מכאן זה כבר מעגל שמחזק את עצמו- כי אתה מושך אליך אנשים ואתה מתחיל להאמין בעליונות שלך מה שמושך אליך עוד אנשים וחוזר חלילה....

poseidon111

Active member
טוב,זה היה סיכום הולם לדיון מעניין.

דרך אגב,התיאוריה שלי גורסת שהקסם נובע מהכריזמה ולא להיפך.אתה נוטה לראות באדם כריזמטי תכונות שעשית לגביהן אידיאליזציה.

poseidon111

Active member
לא ממש.את טועה בתרגום המונח

magnetic charm פירושו בעברית הוא "להלך קסם" ולא קסם.

שאפולי

New member
השאלה היא../images/Emo39.gif

מה אתה חושב בסוגיית השפם והאם יש מי שיממן לי את המחקר?

poseidon111

Active member
בוודאי.מי שיכולה לעזור לך במימון תמורת

קרדיט בעבודה היא אתי.היא תעשה לכל המעוניינות שפם לאק שפם גבות.את תיקחי את הכסף ותחקרי... סתם תחושה שלי,תמצאי שאין קשר.אל תשכחי שבתקופה שמעיינת אותך, לחצי מהגברים היה שפם.

שאפולי

New member
../images/Emo6.gif רעיון מעולה

אני חושבת שקר סטטיסטי יימצא אבל יהיו לו הסברים אחרים. איזה תקופה? אני מקיפה את כל התקופות וכל האזורים בגלובוס: משה? ישו? יוליוס? סדאם? היטלר? עמיר פרץ? והרשימה עוד ארוכההההההההההההה

למעלה