צהרים טובים

poseidon111

Active member
יש ברשימה שני יוצאי דופן.אחד הוא

סאדם שלא היה כריזמטי כלל.העם סלד ממנו לכל אורך דרכו.הוא פשוט פחד ממנו.הוא לא סחף אותם לכלום.השני הוא עמיר פרץ.הוא כריזמטי? מה שכן,הייתי מוסיף בין השאר את נאצר.פרט לפרץ, היטלר והייתי מוסיף כמובן את סטאלין ,כולם באים מאיזורים ששפם או זקן היו מאסט.

רינתי77

Active member
לא כדאי להכניס למחקר דמויות אשר אין

שום סימוכין שהיו קיימות, כמו משה וישו. יש מספיק דמויות שיש עליהן טונות של חומר כמו למשל קנדי, צ'רצ'יל, טיטו, דה-גול וכ"ו.

שאפולי

New member
רינת צחקתי כמובן!

מבחינתי אין ספק שישו ומשה היו קיימים ואני לא חייבת את כל המדע לצידי אני צריכה רק חלקים ממנו שתומכים בזה- ויש. אבל בכל מקרה- זה היה בצחוק:) אני בספק אם מישהו יממן לי כזה מחקר

noaxxx

New member
הדיון שלכם כאן מאוד מעניין

לא ראיתי איפה הוא התחיל, אבל רק רציתי לציין משהו לגבי זה שכתבת שלאנשים כריזמטיים יש את היכולת לשקר. אז לדעתי דווקא אנשים שממש מאמינים במה שהם עושים/אומרים וזה בנפשם, יש נטיה לסחוף אחריהם מסה של אנשים, ולכן אין צורך בשקרים. מכאן אני מגיעה למסקנה שיש סוגים שונים של כריזמה, זו של הפוליטיקאים לדוגמה, שלהם נחוצה התכונה של היכולת לשקר, כדי להגיע למעמד הרצוי מבחינתם (ואני יוצאת מנקודת הנחה שהם לא תמיד מאמינים במה שהם אומרים), לבין כאלה, שלדוגמה מובילים מהלך/מאבק מסויים, וכל עניינם הוא לפתור את העניין עצמו ולכן עניין השקרים בכלל לא רלבנטי. מקווה שלא חפרתי יותר מידי :)

שאפולי

New member
בכלל לא חפרת

לא התכוונתי ל"לשקר" מילולית אלא שכריזמה לא בהכרח מעידה על משהו שבאמת קיים אלא היא היכולת לגרום לך להאמין שיש משהו מעבר (גם אם זה לא נעשה במודע) קחי את היטלר לדוגמה- הוא הצליח לסחוף אחריו ולהעמיד את עצמו בסמוך למעמד של אלים האם הוא באמת היה אלילי? לא. הוא היה אנושי. אבל הוא הצליח לגרום לאנשים להאמין בעליונות שלו כי גם הוא האמין בה- ז"א הוא לא "שיקר" במובן של לספר שקרים אלא יותר שידר מציאות שאינה נכונה, גם לאנשים להגיע למסקנות שאינן נכונות כפועל יוצא מהכריזמה שלו.

noaxxx

New member
ברור לי, לכן הוספתי הבהרה..

ולגבי הדוגמה של היטלר אני מסכימה איתך, רק טענתי שכריזמה מתבטאת גם בצורה אחרת. היא לא חייבת בהכרח 'לעוור' אנשים כדי לסחוף.

noaxxx

New member
אז..

הדוגמה הכי טובה ועדכנית היא מנהיגת מחאת האוהלים, בלי קשר אם היא מעוניינת להגיע למעמד בפוליטיקה או לא, אין ספק שהלכו אחריה בגלל הרעיון, היא לא היתה צריכה 'להאכיל' אף אחד בסיפורי מעשיות. יש את ארגוני הירוקים, ואת 'אדם טבע ודין' בפרט, פעילי גרינפיס שסוחפים אחריהם אנשים לכל מיני פעולות, אפילו הצלם ספנסר טוניק (שמצלם עירום המוני)...

שאפולי

New member
אהמ לא דוגמה טובה

אנשים הלכו "אחריה" כי היא הבטיחה שינוי קיבלת שינוי? לא. למה? כי הכל הוחזק ע"י כריזמה ולא ע"י יכולת אמיתית לשינוי= עשן מראות. לגבי שאר הדוגמאות- אפשר להתווכח לגבי כריזמה כי יש פה עוד ה מון שיקולים פרסום, אהבת בעלי חיים, שיעמום וכו' בואי תנסי למצוא לי דוגמה מובהקת לאדפ כריזמתי לכל הדעות שהתברר כלא נפל.

goodpink

New member
ארה"ב שניהם נרצחו ...מרתין לותר קינג ו....

את יודעת ....הזמן מלחמת ויטנאם נראה לי.

שאפולי

New member
אבל נרצחים זה לא טוב

כי המציאות לא הספיקה "להוכיח" את הריק אחורי הבלאגן

noaxxx

New member
לא מסכימה

ההבטחה לא היתה לשינוי אלא לדרישת השינוי. ובלי קשר, כן קמה ועדה... ואני לא אכנס לזה עכשיו. לגבי השאר, אין ספק שיש עוד שיקולים, תמיד יש. לא טענתי שהכריזמה לבדה מושכת אנשים. חייב להיות איזשהו רעיון מוביל וכמובן גם מצבו ורצונותיו של הפרט נכנסים לשקלול. ואני בכוונה אוותר על דוגמה מובהקת, כי אני לא חושבת שזה העניין :) לדעתי מיצינו, מה את אומרת?

למעלה