צהרים טובים

noaxxx

New member
הבהרה..

כשכתבתי 'היכולת לשקר', כמובן שהכוונה היתה כפי שכיוונת אליה: "היכולת "לשקר" לסביבה ולטעת בה את התחושה שלך יש כח שלהם אין" ומחדדת, שמי שבוער בו רעיון מסויים, בדר"כ ההתלהבות וההליכה בדרך לכיוון המטרה, היא שסוחפת וגורמת לאחרים 'להידבק' בזה גם כן, ולאו דווקא תחושת כח שאין להם ושלמוביל הדרך יש.

goodpink

New member
יש קסם בלי כריזמה וההיפך רק להיסתכל על פוליטק

פוליטקאים וחלק ממנהגים העולם לדוגמאות ולא צריך ללכת רחוק. היה רוע שהיה כריזמתי כנראה לסוג אנשים מסויימים מעבר לסיבות אחרות שהביאו לעליתו לשילטון והוא ממש לא היה בעל קסם. לדעתי אביגדור ליברמן הוא כריזמתי אבל לא בעל קסם. מכירה הרבה מאוד דוגמאות של אנשים כריזמתי אבל לא בהכרח בעלי קסם כי שאומרים בעלי קסם בדר"כ מתכוונים לפן החיובי של המילה ולא למשהו שלילי. ולרוב שאומרים על מישהו שיש בו קסם לא בהרכח יש בו כריזמה אלא משהו שלב אחד פחות אולי מכריזמה ולזה מכוונים בקסם. מי חושב שלקרן יש כריזמה? כנראה יש אנשים לא חכמים או הכוונה לאנשים מסווימים בווילה שלא שווים לכלום בגלל זה זה עובד עליהם. מבחינתי קרן היא פרחה בהתנהגות שלה בשפת גוף שלה בהבעות פנים שלה וגם בלבוש שלה (זה שהיא הביאה ולא זה שמספקים לה ההפקה). כנראה שזה עובד רק על סוג מסויימים של אנשים תלוי באיזה קבוצה נמצאים. היא נמצאת כרגע בקבוצה של קלולסים בגלל זה זה עבד עליהם הם קלולסים עם חסכים מאוד רציניים זה לא מייצג בכלל את החברה. בנוגע לאינטלגציה חברתית או יותר נכון להגיד מישהו בעל כישוריים חברתיים מפותחים גם זה לא מסכימה מאחר וגם זה שם כולם כמעט לוקים בחסר מסיבות שונות או אחרות לאף אחד אין אז מאחר והבנים שם שהיו מי שהתכוונו למירב האינטרקציה איתם כל כך קלולוסים שהם לא מדד לכלום. דוגמא למישהו שיש שאלה האם הוא כריזמתי או יותר בעל קסם על אף ההתנהגות השלילית שלו - זה בוסטון רוב מהישרדות אישית חושבת שהוא יותר בעל קסם ...אבל לא כל כך בעל כריזמה עינב בולבליל רחוקה מהסביבה שלי אבל ראיתי אותה כבעלת קסם כלשהו אפילו בצעקות שלה וכו' היא הצחיקה אותי

רינתי77

Active member
מה זאת אומרת " קסם או כריזמה" ? הרי כריזמה

היא סוג של קסם שאנשים מסויימים מוליכים על הזולת. לכן כל כך קשה להגדירה, אך לא ניתן להתכחש לנוכחותה. היא תערובת של כישורים חברתיים ( כדברי המאמר..) המינון מדוייק עם כמות יוצאת דופן של אינטליגנציה ריגשית.

שאפולי

New member
אינטלגנציה חברתית יותר../images/Emo45.gif

נכון. וזאת היתה הטענה שלי כל הזמן:)

poseidon111

Active member
שאפולי,לכל מילה יש פה משמעות.אינטליגנציה חברת

מתבצעת רק על הבודד.זה שמולך.כריזמה מתבצעת על רבים.על מסה של אנשים. את אמרת שלחברותייך יש סוג של קסם.אני טוען שקסם בלבד אינו יכול להסביר כריזמה.הוא יכול לבוא כמרכיב,אך לא כהסבר לכריזמה.

שאפולי

New member
אילטלגנציה חברתית אינה על הבודד

אלא היכולת לבלוט מתוך קבוצת אנשים. מסרמר הערב ללא מאמץ. היכולת להסתדר בחברה בלי להעלם. לדעתי זה הולך ככה: תכונה XYZ (שמשתנה מאדם לאדם)-----> מביאה לידי הולכת קסם על הסביבה----> הטיפוס נתפס ככריזמטי. ז"א שנניח יש לי חברה שאם תראה אותה בערב בחברת אנשים תניח שהיא הרבה יותר ממה שהיא כי היא מהלכת בביטחון, מדברת בביטחון, שפת הגוף שלה מזמינה אבל לא מאיימת היא מנומסת מצחיקה כל זה יוצר קסם סוים שאנשים נמשכים אליו= כריזמה. מה קורה אח"כ? אתה מתקרב (אבל אלו שמתקרבים הם בודדים הרי ביחס למכלול וזה סודה של כריזמה היא נשמרת) ואתה מגלה שלא כל הנוצץ זהב. יכול להיות שאם היתה רואה את קרן במסיבות וערבי השקה היית מתרשם ממנה כ"כ לטובה ונופל שדוד לקסמה כי היא תמימה, בעלת נוכחות, ויכולת חברתית- אם לא היית מתקרב- היא היתה נצרבת לך בזיכרון כאשה כריזמטית אם היית מתקרב- היית מגלה מה שאתה יודע היום שבתכלס היא נוירוטית.

שן22

New member
בתכלס הוא מאוד אמיתי איתה היא פשוט לא קוראת

אותו נכון עדין כבר יפול לה האסימון

noaxxx

New member
לדעתי קרן קוראת את גב מצויין

יש ביניהם זוגיות לצרכי הפרס- זה ניכר בהתנהגות של שניהם. הבעיה היא שקרן רוצה מעבר לזה וגב ממש לא. אני חושבת שהיא מרגישה שהוא לא בעניין שלה מעבר למשחק, איזו בחורה לא היתה מרגישה? כל הדחיות הקטנות האלו מצידו, ואני כבר לא מדברת על הנשיקה שלהם ביוון, שהצלמים הרגישו צורך לשנות את זוית הצילום, לדעתי כדי לא להביך אותם... נשיקה של ערב כיתה. כבר למדנו על קרן שאחד הכוחות העיקריים שמניעים אותה הוא האגו, וזו הסיבה שהיא פשוט חייבת להמשיך ולנסות לכבוש אותו, היא לא יכולה אחרת, לדעתי.

קשקשה9

New member
גם אני חושבת שקרן מודעת ומשתפת פעולה

רק שהיא לא לקחה בחשבון שתוך כדי משחק היא תיסחף לרגשות ואז בעצם המשחק הוא על חשבונה

noaxxx

New member
היי קשקש, מה שבטוח הוא שהיא נסחפת,

לא בטוחה שמרגשות, במובן שאת מתכוונת, אלא יותר מהצורך לכבוש אותו.. בתכלס, זה בדיוק אותו הסרט שהיה לה עם איתן. הרי גם באיתן היא היתה בטוחה שהיא מאוהבת, ורק אחרי שזרק אותה, היא קלטה שהיא היתה יותר מאוהבת ברעיון מאשר בבן אדם עצמו. היא אמרה בעצמה שהכל היה עניין של אגו- להשיג אותו=להשיג את ה׳פרס׳. וזו הסיבה שהיא התאוששה כ״כ מהר אחרי שזרק אותה, כי לא הלב שלה ספג את הפגיעה אלא האגו.

קשקשה9

New member
כשאמרתי רגשות (חחח זה נשמע חזק מדי)

התכוונתי לכן שאין ספק שגב הוא יותר הטיפוס שקרן היתה מפתחת איתו יחסים גם מחוץ למישחק ,ולכן להחצין את זה נעשה יותר נוח

קשקשה9

New member
אופס רגע עוד משהו

לגבי גב -אין לי ספק אפילו לא לרגע הבחור משחק בכל שניה הוא מודע למצלמה ולהשפעה של כל משפט ומבט בריאליטי והוא יודע לשחק מאוהב,מפלרטט וכו' הוא גם יודע את מלאכת הפיתוי רק חבל שיש מי שאוכל את זה כי הוא נמצא בגן ילדים...וילדות הייתי רוצה לראות אותו משחק במגרש של גדולים מה שנקרא פייר פייט

thisisme4

New member
חחח "היא מאמינה בקשר הזה"

חיה בסרט... איך שהם יוצאים גב אפילו לא יסתכל עליה.

שן22

New member
הרגשות שלה כלפיו גם יעברו מהר מאוד ... כמו

האהבה שלה לאיתן היא לא ממש תמימה הכל בשיתוף פעולה מלא...

למעלה