צימחונות\חנונים

Deep1

New member
תשמע

יש דבר שהוא אפילו יותר גרוע מלהיות קרניבור, וזה להשמיץ ארגון שכל מטרתו לשחרר את בע"ח מהסבל בתעשיית הבשר. הארגון צמח מתוך חמלה כלפי בע"ח. הנזק שאתה מנסה לגרום למאבק בכך שאתה אומר דברים שאתה לא מבין בהם, הוא עצום.

לא משנה מאיפה הוא צמח

משנה מה הוא היום. והיום הוא דמגוגיה זולה מהסוג הגרוע ביותר שלה.

Deep1

New member
איזה מקום לדמגוגיה יש באנונימוס?

הארגון פועל למען שחרורם ורווחתם של בעלי החיים. יש דיעות שונות לגבי הדרך, אבל אין פה שום פוליטיקה או אינטרסים נסתרים. יש מטרה אחרת והיא לעזור לבע"ח ככל האפשר. אנונימוס גם לא נחשבים לקיצוניים או אנרכיסטיים. השמצת ארגון כזה היא פגיעה חמורה במאבק שכולו לטובת בע"ח.

DDN

New member
רווחתם?

חלק גדול מבעלי החיים לא יסתדרו בשטח לבד. אם לא תגדל חיות מרעה להפיק מהן תועלת, הן ימותו לבד בשטח.

Deep1

New member
מרעה?

לתעשיית הבשר אתה קורא מרעה? לחיות בכלובים כאלה זה יותר גרוע מצינוק. אתה לא לא יכול לזוז בכלל, אפילו בקושי לעמוד (יש נניח תרנגולות בתעשיית הביצים שעומדות על ברזלים, עם חורים ביניהם ולא על משטח ישר והרגליים שלהם כואבות 24 שעות ביממה). מרעיבים אותם, מצמיאים אותם, מזריקים להם כל מיני דברים כדי שייצרו פי 100 מאיך שהגוף שלהם בנוי. ובסוף שוחטים אותם. ככה נראים חיים של מיליוני בע"ח בתעשיית הבשר. מצדי שיגדלו אותם במרעה, אבל שיוציאו אותם קודם כל מהתעשייה הנוראית הזאת.

DDN

New member
אני לא מדבר איתך על עופות כאן.

כי בעופות אני לא מבין. אני אדבר איתך על פרות, יונקים. ואני יודע, משיחה עם אנשים שיותר מבינים בתחום ממני, שהפרות מהן שוחטים לסטייקים מגודלות במרעה, לא בכלוב, ונשחטות בצורה הכי מהירה וחסרת כאבים, מהסיבה שברגע שמתחילות ההרגשות השליליות אצלן (וכל אחד יודע מתי מנסים להרע לו), השרירים מתכווצים, והסטייק נהיה קשה יותר. אני מסכים איתך לגבי מה שאתה אומר, הדרך שבה מפטמים אווזים, ולדבריך מתייחסים אל תרנגולות היא אכן לא הומנית, וצריכה להיפסק (ואחרי הכל, אם יתנו להן לגדול בלול נורמלי, בלי כל המכשור הזה, גם ליותר אנשים בני אדם תהיה עבודה, וגם החיות יסבלו פחות), אבל, אני עבדתי בחווה לפני מספר שנים, ולא היה שם שום מכשור מזעזע כזה. את הביצים, אספו אנשים ידנית מהכלובים, המרווחים יחסים שבהן התגוררו התרנגולות.

thorondor

New member
לא אם בשחיטה כשרה מדובר.

שחיטה כשרה היא באמת עינוי של הפרה. חתיכת ורידי הצוואר ודימום למוות, שאגב, גם גורם לכיווצי שרירים, הפרשת חומצת חלב בכמויות גדולות, והרס טוטאלי של הבשר.

DDN

New member
המוות מגיע כתוצאה מהפרדת הראש

מהגוף לדעתי. . ..
על מה אנחנו מדברים פה?

ושכחת עוד דבר אחד,

בשחיתה כשרה בעל החיים צריך להיתלות הפוך בעודו בחיים בבית המטבחיים שבע שעות לפני השחיטה עצמה.

juggernaut

New member
אוקיי זה שטויות.

אני יודע מה זה שחיטה כשרה. תאמיני לי לא תולים אותו שום הפוך מקיזים לו את הדם דרך העורק בצוואר וגמרנו. די להמציא שטויות.

מצחיק,

בדיוק אתמול למדנו בחמש יחידות תנ"ך על שחיטה כשרה. וחוץ מזה, עובדה שבבתי מטבחיים כשרים תולים חיות הפוך, אז אולי השוחטים עושים את זה בשביל הכיף?

יכול להיות שתולים אותם הפוך לאחר

המוות כדי לנקז את כל הדם?זה דווקא נשמע הגיוני יותר מאשר תלייה של 7 שעות בעודן בחיים, כשהן בטח ייאבקו די חזק- ופרה שוקלת בסדר גודל של חצי טון לפחות כך שאתה מדבר על ציוד הרמה כבד, שגם יכול להינזק אם הוא חוטף בעיטת פרסה במקום הלא נכון.

לא, לא, בחיים.

אני לא יודעת מה הסיבה ההילכתית, אבל החיה חייבת להיתלות הפוך בחיים. ודווקא יכול להיות שזה מאותה סיבה ביותר, להחליש את החיה לפני השחיטה עצמה, בגלל שזאת באמת חיה חזקה ועוצמתית. כאשר השוחט מגיע אל הפרה היא חלשה, מפוחדת, והפוכה, ככה שהוא יכול בקלות לשסף את גרונה ולתת לה למות מאובדן דם. (על פי ההלכה, אסור לשחוט פרה ביותר משני פעולות חתיכה, אם היא נשארת בחיים אחרי פעמיים של העברה מהירה של הלהב, היא פשוט נשארת תלויה שם עד שהיא מתה מאובדן דם)

מעניין מאיפה הוציאו את זה

בתקופת התנ"ך בטח לא היתה דרך להפוך את הפרה בעודה בחיים, ובטח היה קשה לעשות את זה גם אחרי שהיא מתה.את יכולה לבדוק מה הסיבה עם המורה שלך?

yosi211

New member
איך אתה יודע שזה כואב לה יותר מאשר

בדרכי שחיטה אחרות?

ailag

New member
יש לי שאלה

אם נאכל ילדים (על בסיס הסיפור של גיימן. תגגלו babycakes) - אבל את חייהם הם יחיו בצורה מאושרת להפליא ובגיל 8, כשיגיע זמן השחיטה, נהרוג אותם מהר וללא כאבים - זה מוצדק? הדיסקליימר הקבוע: אני לא מתווכחת כאן כדי שתהיה צמחוני. אני בעד בחירה חופשית כאן (בגבול הסביר) ואם תשלוף את הטיעון של "קשה לי להסתדר עם צמחונות כרגע" אני כנראה אקבל את זה. אני מתווכחת כאן רק עם הטיעון שאומר שהחיות לא סובלות אז אולי זה לא נורא.

למעלה