צימחונות\חנונים

DDN

New member
זה קל.

חסינות למחלת ה"פרה המשוגעת". (HE SHOOTS! HE SCORES)

yosi211

New member
מחלת הפרה המשוגעת *לא עוברת בבשר*

או לפחות לא קיים מחקר שאני יודע עליו המוכיח זאת.

DDN

New member
דווקא כשהיא השתוללה,

כולם רצו להזהיר לא לאכול בשר באירופה. לא יודע אם עוברת/לא עוברת, זה מה שאמרו. אני קורבן להיסטריה שהתקשורת יוצרת. ממש לא קשוב למה יותר בריא/פחות בריא, אם אני אקשיב לתקשורת ולמה ש"מחקרים" קובעים שבריא/לא בריא אני אשתגע.

yosi211

New member
היא יכולה לעבור מחלקים אחרים של

הפרה, שלעתים מגיעים לבשר מעובד כמו המבורגר (מגעיל, הא? פעם מצאתי עצם בפנים).

בקשר למה שאמרת על אוכל צמחוני

תוכל לתת דוגמאות למוצרים ספציפיים?כי אני די בטוח שבעדשים(או סויה, או שאר קטניות) אין בשר.

yosi211

New member
על מה אתה מדבר?

מוצרי מזון סינטתי? איכשהו, קשה לי להאמין שמוצרים לצמחונים נעשים מבשר. אבל אולי זה רק אני.

Tiki Torch

New member
וואוו ואוו חכה עם הסקור

אתה אוכל בשר? אתה מודע לזה שאתה אומניבור נכון?ושזה בטבע שלך לאכול בשר נכון?ואתה מודע לזה שזה חלבונים ופחמימות נכון?ואתה מודע לזה שכל האוכל היעני צמחוני הוא לא באמת צמחוני הוא רק בעקרון כזה והוא מבשר רק מחלקים עוד יותר גרועים של הפרה\תרנגולת\כל דבר מדמם אתה מודע לכל אלה כמובן לפני שאתה עושה סקור נו מזל טוב מחלה שלא הוכחה מדעית שעוברת דרך בשר לא מגיעה לצמחונים דרך הבשר היא תגיע בדרך אחרת אז אחלה סקור יש לך..

בטבע שלי לאכול בשר? זו בדיחה, נכון?

אין כמעט ילד שלא מסרב בהתחלה לאכול בשר ונגעל ממראהו (גם מביצים בגלל הריח הנורא), עד שאמא משכנעת אותו בדרכים כאלה ואחרות. הילד המצוי צריך ממילא ללמוד להדחיק, להחניק ולבטל לא מעט צרכים טבעיים אחרים כדי להסתגל לחיים ולתרבות המודרנית (ישיבה רצופה של שעות על כיסא בביה"ס היא דוגמא לא רעה ל"פעולה טבעית" כזו) - כך שרובנו מדחיקים גם את הרתיעה הטבעית מבשר ואת המחשבות מהיכן הגיע. חובה להוסיף ולומר שקשה למצוא ילד שייגעל ממראה של תפוח (בלי תולעים) ויסרב לנגוס בו או להכניס אותו לפה - וכאן מדובר באכילת הפרי הטבעי שנקטף היישר מהעץ. הבשר חייב להיות מעובד ברמה כזו או אחרת כדי שנוכל בכלל לצרוך אותו מבלי להקיא. (יש תרבויות שמדחיקות אפילו את הצורך הטבעי הזה, שנראה לרובנו מובן מאליו, ובני התרבויות הללו מסוגלים לטרוף ממש, לאכול חרקים חיים, נחשים וכו'). חיות טרף מוכרחות לצוד ולאכול בשר באופן טבעי - וההבדל בינינו לבינם הוא תהומי. ראית פעם למשל את התגובה של כלב רעב שמריח בעל חיים בפוטנציה לאכילה? (כן, מדובר בבעל החיים עצמו, ולא בבשר מוכן ומעובד). התגובה של אדם רעב שיגלה פלטת פירות/ירקות חתוכים תהיה דומה מאד - ריר מוגבר וכו'. קשה עד בלתי אפשרי לפגוש אדם (אפילו מבוגר שגדל על תרבות הבשר) שיגיב באופן דומה לכלב למראה ארנבת חיה (לדוגמא). עובדה חשובה נוספת היא שחיות טרף ניזונות תמיד מבעלי חיים צמחוניים. שום חיית טרף אינה טורפת חיית טרף אחרת. בתרבויות אנושיות מסויימות, לעומת זאת, אוכלים גם בשר כלבים וחתולים, וכן ציפורים דורסות - מה שמוכיח לא רע את העובדה שהתרבויות האנושיות אינן מבוססות בהכרח (וזאת בלשון המעטה) על הצרכים האנושיים הטבעיים וההגיוניים ביותר, אלא בלא מעט מקרים בדיוק להיפך. אין לי רצון להיכנס כאן לויכוח דתי - רק אומר שהדת היהודית (והיא לא היחידה!) מקדשת מאד את נושא הדחקת היצרים הטבעיים.

yosi211

New member
DON קבע שצמחונות זה "יותר בריא",

בתור עובדה כללית. אבל, אני מכיר כאלו שעבורם זה לא נראה בריא יותר, ולכן נראה לי שהוא טועה. בנוסף, למרות שהטיעון הראשוני שלי באמת היה מוגזם, לא נשמע לך יותר סביר לאכול בשר לפחות בכמויות קטנות, מאשר להגמל ממנו לחלוטין?

DDN

New member
לא לא. לא אני

אני חזרתי כמו תוכי על מה שאנשים בשרשור כאן אמרו לפניי, כי זה נשמע הטענה הכי הגיונית שהוצגה עד כה. לא "קבעתי" שצמחונות זה יותר בריא. ציינתי בין השאר, במקרה פרטי, שהצמחוני הוא האדם היותר בריא במעגל הקרוב אליי. אבל לא קבעתי שום עובדות בשטח. דבר איתי על משחקי תפקידים, על היאבקות, על הסרט ה"נסיכה הקסומה" אני אקבע לך עובדות. לדבר איתי על תזונה? כאן אני יכול רק לחזור על דברים ששמעתי וקראתי ממקורות כאלה או אחרים. ד.א, אני מסכים לחלוטין עם המשפט השני שלך. אני מעדיף אוכל צמחוני, אבל אני לא אגמל לחלוטין מבשר, כי זה טעים לי. ואם זה לא בריא. . .. .מישהו רוצה לחיות לנצח?

ah?

אני בטוחה שניתן למצוא דוגמאות בשפע של אוכלי בשר מסויימים הבריאים יותר מצמחונים מסויימים וגם לתופעה ההפוכה. אז?

זה בטח גם חסר משמעות לחלוטין

עבור מי שסובל מהעדר יכולת להבין את הנקרא, ושלא נדבר על העדר טאקט כלפי אוכלי כל.

בוודאי ../images/Emo45.gif

בהנחה שלשון הזכר היתה מקרית ולא נבעה חלילה מחוסר טאקט ו/או חוסר יכולת להבין את הנקרא.

אוקיי, עבורך אחזור על התשובה הקודמת

הפעם ללא אמצעים ספרותיים וציורי לשון למיניהם שכפי הנראה הקשו את הקליטה: בוודאי
בהנחה שלשון הזכר היתה מקרית ולא כללה, חלילה, ירידה לפסים אישיים. ברשותך אסתפק בכך ולא אקח חלק בהתדרדרות הדיון לרמות שזה מכבר שכחתי שקיימות.

עמך הסליחה

השימוש בלשון זכר היה תוך הסתמכות על המגדר המצויין בככרטיסך האישי. לא התיימרתי לודאות באשר למה שנמצא בין רגליך...

עובדה בלתי ניתנת לערעור היא

שככל שהרפואה והמחקר מתקדמים יותר, כך מתגלים יותר ויותר רכיבים "לא בריאים" בבשר ובשאר המוצרים מן החי. בשר בקר, שומן מן החי, עור, כבד, לבבות ובשר אדום, שנחשבו בעבר הלא כ"כ רחוק בריאים ומזינים, הפכו היום בעיני רבים אוייב מס' 1. עוד עובדה בלתי ניתנת לערעור היא שמע' העיכול של האדם מסוגלת אמנם לפרק ולעכל בשר, אך הדבר דורש ממנה מאמצים גדולים פי כמה וכמה בהשוואה לתזונה צמחית, כשבסופו של דבר מתקבלים בשני המקרים בדיוק אותם חומרים הנחוצים לקיום המערכות האנושיות (הדעות לגבי חוסרים שונים העלולים להיווצר מופרכות לאט אבל בטוח. אם לפני 100 שנה סברו שתזונה צמחית אינה מאפשרת בריאות תקינה בשום אופן - היום כל רופא קונבנציונלי יודע שאפשר ואפשר להתקיים כך). בקיצור, לצמחונים נותרת בממוצע אנרגייה רבה יותר לפעילויות אחרות. הם מתעייפים הרבה פחות לאחר כל ארוחה, ומסתפקים בפחות שעות שינה. בממוצע, מפני שאין כאן נוסחאות סגורות. זו לא שאלת "הוכח / הפרך", ולכל טיעון ניתן להביא דוגמא נגדית (מבלי שהדבר יהווה סתירה כלל ועיקר). המקסימום שניתן לעשות הוא מבחנים סטטיסטיים, ומנסיון, זה חסר משמעות לחלוטין עבור מי שמדחיק את העובדות כשהן נוגדות את אמונתו.

אני לא יודעת לגבי "יותר בריא".

אבל בהחלט מסכיה לגבי כל השאר. חוץ מזה היום יש תחליפים, ואי אפשר להתעלם מזה שהבשר של היום הוא כבר ממש לא בשר טרי ובריא, מכניסים לשם כל כך הרבה הורמונים ושיט, זה ממש לא עושה את זה יותר תזונתי.

כנראה אני חלק מהחצי השני

אני חייב את הבשר שלי- והרבה, לי יש דווקא משהו שדי להפך:אני אוכל מעט מאוד ירקות ופירות.לגבי צמחונות בריאה/לא בריאה:זה נורא תלוי באדם, במוצרים, באיך שגידלו אותם וכו'.אחותי צמחונית למחצה(אוכלת רק דגים) והיא אחת מהאנשים הכי בריאים שאני מכיר, לעומת זאת כשדודה שלי ניסתה צמחונות זה עשה לה בעיות בריאות. מבחינתי:אני אישית לא מסוגל לחיות בלי טעם של בשר, מדי פעם לפחות.

למעלה