צימחונות\חנונים

Greebo

New member
אידיאולוגיה זה פיפי

ובשר זה אכן רצח, אבל הוא טעים, ואני הייני חסר אידיאולוגיה. 3:

danny girl

New member
אני צמחונית בגלל אידיאולוגיה

חצי שעה של אוכל לא שווה לדעתי הרג של פרה.

תמיר1991

New member
ואני אוכל בשר, וחנון../images/Emo26.gif

גם זה אפשרי
תמיר.

אני צמחונית מאידיאולגיה

כבר 6 שנים. אני אוהבת בעלי חיים. מבחינת גנים ההבדל בינינו לבין פרה, מסתכם בגג 1.5%. זאת אומרת שפרה דומה לכולנו ב-98% לפחות! (למרות שאני מכירה אנשים שדומים לה ב100%) אסור להפלות בין צורת חיים אחת לאחרת, רק בגלל שהם לא אינטיליגנטים כמונו ולא יודעים לדבר. כל יצור ברמה של פרה, תרנגולת, חזיר או אווז סובל בדיוק כמו כל אחד מכאב פיזי וזכאי לחיים. אנחנו לא אלוהים שנחליט מי אכיל ומי לא, ומי רשאי לחיות ומי לא. למי שיש כלב או חתול יודע מה אושר הבע"ח שלו מסב לו, ובטוח יעיד על קשר תקשורתי כלשהו עם הבע"ח חיים הזה. במקומות מסויימים אוכלים גם כלבים וחתולים, וזה שווה לאכילת כל חיה אחרת! פשוט עצוב שלאנשים לא אכפת מיצורים אחרים חוץ מעצמם.

MajorWinters

New member
חובב בשרים...

מבין את שני הצדדים. מבין למה מישהו נעשה צמחוני, וגם מבין למה אני לא נהיה כזה...

לא צמחונית ולעולם לא אהיה

על אף שאני מאמינה שכל אשר אומרים הצמחונים האידיאולוגיים הוא נכון לחלוטין, אבל אנא מהם - שיחסכו ממני זאת, כי לא אשנה הרגלי וזה סתם יפריע לי לאכול (וגם ככה יש לי BMI 16.5)...

Deep1

New member
את את מאמינה

שאת שותפה להתעללות ורצח של בע"ח (וזה מה שכל קונה בשר עושה, כי הוא הלקוח ולמעשה מזמין הרצח), למה לא להפסיק עם זה?

אני לא הורגת ולא אהרוג אותם בעצמי

ואין לי שום כוונה שבעולם להפסיק לאכול בשר, וממילא לתופעה זו אין כל סיכוי שבעולם להעלם.

Deep1

New member
נניח מישהו

מזמין רצח בעזרתו של רוצח שכיר. הלקוח הוא לא המבצע, אבל הוא היוזם, המממן, ובלעדיו לא יהיה הרצח. האם אשמת המזמין פחותה? לגבי היעלמות התופעה - כל אוכל בשר הורג וגורם להתעללות של 4000 בע"ח בממוצע במהלך חייו. גם אם התופעה לא תיעלם, 4000 בע"ח בערך ינצלו מהתופת הזאת, וזה מס' עצום בפני עצמו. להמון דברים איומים בעולם אין סיכוי להיעלם לחלוטין, רצח, אונס וכו', אבל האדם היחיד צריך להמנע מפעולות כאלה, עד כמה שזה תלוי בו.

בחייך,

כבר אמרתי שאתם צודקים, אין צורך להכניס לפה דברים לא לעניין כמו השוואות לרצח ואונס. אני בטוחה שכל הטיעונים נכונים, ובכ"ז לעולם לא אפסיק לאכול בשר ועל מנת שלא יתקלקל לי התיאבון אני מעדיפה שלא לשמוע את אותם הטיעונים (שכמו שכבר אמרתי, אני בטוחה שכולם אמת).

אין לי כל כוונה לעשות כן

וכל מחשבה מהסוג מודחקת מיד. אני לא נכנסת לויכוחים האלה, מהסיבה הפשוטה שאין לי שום טיעון שיצדיק אותי. אני יודעת ותמיד ידעתי שכל הטיעונים נכונים (אפילו אם מוציאים את עניין ההתעללות), ולחשוב עליהם לא יגרום לי להפסיק לאכול בשר (זה אפילו לא שאני מאמינה שלא אצליח אם אנסה, אלא מראש אין לי שום כוונה לנסות בכלל), זה סתם יגרום לי להרגיש רע.

Deep1

New member
אני לא מנסה

לפגוע או משהו כזה, רק מנסה לפתוח את הראש. במיוחד בתור אדם שהיה בעצמו בשלב הזה שבו הבנתי שהטיעונים נכונים, ובכל זאת לא יכלתי או לא רציתי להפסיק לאכול בשר - היה חסר לי רק להתעמת עם עצמי. מציע לך רק לחשוב על זה בינך לבין עצמך, וגם להיכנס לאתר של אנונימוס.

טוב שאת לא עוד שניה אנורקטית ../images/Emo4.gif

ולמה לעזאזל את יודעת מה זה BMI
<פחח, גאד>

הייתי צמחונית

לתקופה, וב"ה כמה נשר לי השיער.. ובכלל היו חסרים. אז רחמתי על הגוף המסכן שלי וחזרתי קצת לבשר. אולי אח"כ אפסיק שוב. לא יודעת.
[הוף, נו, אני מאלה שלא סגורים על עצמם בשיט בכלום - מן הסתם גם בסוגיה הזו]

ailag

New member
B12

אם את רוצה להיות צמחונית וקשה לך להשיג B12 מאוכל צמחוני, קחי כדורים. הם טעימים ולא קשה לקחת אותם (אפילו לא בולעים, מוצצים אותם). בכל מקרה במצב כמו שלך כדאי לך להבדק אצל רופא - לא בטוח שהבשר החזיר לך את כל מה שחסר. ובכלל בדיקת דם פעם בכמה זמן זה טוב. (ואולי זה לא B12, כדאי לעשות בדיקת דם בכל מקרה. לי נשר השיער כשהיה חסר B12)

Deep1

New member
אגב

יש עוד מישהו פה שמחבב בע"ח יותר מאשר בני אדם?

למעלה