צמרמוררררררת סיפור מדהים

L y c a n

New member
מה שכתבתי הוא:

לשאלות האלה חיפשו תשובות גדולי הפילוסופים בעולם, דוגמאת ניטשה למשל, עדיין אנכי לא גדול מספיק בשביל לענות עליהן, למרות שכמו שאתה רואה וכמו שאמרתי, קל לזרוק הכל על אחריות אלוהים ואוסיף: איך אתה יודע שזה למעלה, ולא למטה למשל? ואיפה זה, למעלה? היינו למעלה, יש שם ריק.. וירח. מימד אחד? אז למה למעלה? למה גם כשאני בחרמון, אומרים "עולה לירושלים" WTF?! למה חיים? ראה שורות ראשונות.. עדיף שתעזוב את הגמרא שלך ותקרא קצת "כה אמר זרטוסטרא" באמת לא תצטער.

אחי עזוב איפה זה נמצא

כי זה למעלה מהבנתי והבנתך אני אמרתי לוגית אין תכלית לחיים אם אין עולם הבא ולכמו שלכל דבר יש תכלית גם לחיים יש תכלית

תראה אם הייתי אלוהים הייתי אומר לך

אי אפשר לדעת הניחוש זה בגלל התבוללות מפני שהיתה התבוללות עצומה וזהו חטא גדול מאוד ליהודי(ייהרג ובל יעבור) אמרתי לך זה עניין של אמונה רשום בתהילים אם השם לא שמר עיר שוא שקד שומר אתה חושב שהתפילות שלהם לא עוזות אני אומר שבלי התפילות שלהם היינו נמחקים

ChilD SouL

New member
כ"כ בא לי להגיב הודעה חריפה ש...

אני ממש מחזיקה ת'עצמי, וזה נורא קשה. שאלה - מישהו מהמשפחה שלך היה בשואה
חווה את זה
היה קרוב לזה

סבא שלי ז"ל

היה ניצול שואה ויותר מזה אחיו נרצח לו בידיים שלו ועדיין הוא האמין באלוהים ועדיין הוא לא בא בטענות לאלוהים ותמיד כעס עלי שאני מדליק אש בשבת ואם הוא האמין שכל השואה הזו היתה לה סיבה והמשיך להאמין באלוהים אז מי אני שאגיד אחרת

ChilD SouL

New member
קצת, מודה. ../images/Emo3.gif

למרות שזה סתם גרם לי לחשוב עליו במובנים שלילים יותר גרועים, אבל... WHATEVER.

נשמה תביני שזה עניין של אמונה

אני אומר שאנשים שמאמינים שהכל משמיים ומאמינים שהכל לטובה זה נכון לגבי כל דבר בחיים גם לדברים שנראים לנו ההכי גרועים ואם סבא שלי ועוד הרבה כמוהו שעברו את כל הסיוט הזה ואם יש למישהו זכות לבוא בטענות למה זה היה זה רק להם והם מאמינים וסבא שלי ז"ל עבר משהו שאני ולא מאמין שאף אחד לא היה עובר בדור הזה והוא אמר ולימד אותי כל החיים שהכל לטובה אז מי ומה אני שאגיד אחרת וכל פעם שקורה לי משהו רע אני נזכר בו מה הוא עבר והכל נרא לי פשוט פתאום

L y c a n

New member
במקרה כמו סיפרת למעלה,

אם אכן אמיתי, קורה אחד למאה אלף, במקרה הטוב, ואני בהחלט שמח בשבילך! סבא שלי ז"ל, שכל מספיק אחים במלחמה ההיא, וגם בעצמו, נפטר בשלב מאוחר יותר מתוצאת לוואי.. והוא היה הישר באדם.. אף פעם לא שמעתי דבר רע שעשה למישהו.. אז מה, עכשיו תגיד לי שאלוהים לוקח אליו את הצדיקים ?

Piren

New member
הוא אפילו הזכיר את איוב

ועדיין אתה שואל? רשמתי כבר -" אנשים מאמינים לא "חסינים" לכלום, כעיקרון - הכל מבחן, גם למאמינים, ואת הגמול (הטוב) שלהם יקבלו בעולם הבא.וכעיקרון, יש אחריות ציבורית - משמע גם אם אתה יהודי טהור מאמין וצדיק, אם יש מסביבך חוסר אמונה, זו עדיין אשמתך." והוא רשם - "...שיהיו חסינים כל ישראל ערבים זה לזה אני מחלל שבת אני אחראי לעונש אתה מחלל שבת אתה אחראי לעונש ובעונש הזה ייכללו כל ישראל כולל החרדים ואותו דבר הפוך"

Zoharrr

New member
אורי אני לא חושבת שהוא מכיר את איוב

בוריס,איוב היה אדם ירא שמים שהצליח בהכל! היה לו קרקעות מרובות ומצליחות,אשה יראת שמים,ילדים מצליחים. ואלוהים ראה בו כאדם מאמין לדוגמא,עד שיום אחד השטן בא לאלוהים ואמר לו:"איוב מאמין בך רק כי אתה עושה לו טוב,נראה אם הוא יאמין אם תעשה לו רע" אלוהים שרף את היבול שלו,שדדו ממנו את רכושו,הרגו את ילדיו. (אגב,הביטוי "עוד זה מדבר וזה בא" הגיע מפרק א' באיוב,ובזמן ששליח 1 בישר בשורה רעה אחת,הגיע אחר ובישר עוד בשורה מרה) איוב אמר אחרי זה 3 דברים: "ה' נתן וה, לקח" "יצאתי מבטן אימי ערום ואשוב לשם ארום" ו - בירך את אלוהים. כי לפי היהדות,עליך לברך על הרעה בדיוק כמו על הטובה... וזאת הנקודה פה. מה שצהוב שחור אמר בקשר לאשתו של איוב הוא מפרק ב',בו ה' מעמיד את איוב בעוד ניסיון,הוא גורם לו לחלות בשחין,ואיוב עדיין,לא מקלל את ה'. ואשתו באה ומתעצבנת עליו ואומרת לו כאילו,תגיב כבר!תקלל אותו! והוא עונה לה שאי אפשר לקבל את הטובה,בלי לקבל את הרעה.

L y c a n

New member
זוהר, אני חושב שאת צריכה להרגע../images/Emo13.gif

עם הידע "כביכול" של התנ"ך שלך
רק לשם הידע אני יודע מי זה איוב.. אבל להאמין אפשר עד מחר, בשטח קורים דברים קצת אחרים.. כשתנחתי, נדבר

Zoharrr

New member
קודם כל,זה לא כיביכול.

ואני שמחה שאתה יודע מי זה. בשטח לא קורים דברים אחרים בעולם האמוני,אנשים מברכים על הרעה. מזה קדיש יקירי? בדיוק זה.

L y c a n

New member
אנשים תלושים מהקרקע, את מתכוונת..

אנשים שמסתמכים יותר מדי על הכל לטובה, ולא מנסים לראות איפה הם טעו אבל די, כל אחד חי בסרט שלו, תחשבי מה בא לך

תראה לי דבר אחד בחיים

שאתהה שולט בו לא בפרנסה שלך לא בזיווג שלך לא בחיים שלך אז איפה אתה יכול להגדיר מה טעות ומה לא

L y c a n

New member
תראה

אתה יכול להגיד על הכל שזה בא מידי אלוהים, זה קל להאמין. קל להגיד שירד גשם כי התפללת, או לא ירד כי חשבת על האישה של החבר שלך.. (אלה רק דוגמאות אגב)

אני אשאל אותך 3 שאלות

אם תענה לי על אחת מהן אני מביא לך 1000 דולר עשינו עסק 1. כמה זמן תחייה? 2. האם אתה יכול להבטיח לי שתתחתן מתישהו ולא תתגרש? 3. האם אתה יכול להבטיח לי שתהיה מיליונר כל החיים? בלי שתענה התשובה היא לא לא לא מכאן ששום דבר מעיקרי המרדפים של האדם בחיים אין לו שליטה עליהם אם קורה לך משהו טוב אתה אומר מקרה ואני אגיד לך מה זה מקרה אם תהפוך את האותיות זה ה' רקמ (השם עשה) אין מקרה בעולם הכל מלמעלה

L y c a n

New member
תשובת

הנה התשובות: 1. אחיה 60 שנה, לא חושב שיש מה לעשות אח"כ, והשלמתי עם זה מזמן. 2. אני לא יכול להבטיח שאתחתן. 3. אני יכול להבטיח לך שלא

Zoharrr

New member
זה לא אנשים כל כך תלושים מהקרקרע

זה גישה אדוני. אני מאמינה בסוג של ישות עליונה,לא בדיוק באלוהים המסורתי והמוכר. אני מאמינה שיש רע כי צריך איזון לטוב וגם,כן,אני מאמינה שאנחנו בני אדם,ואנחנו רואים רק דברים רגעיים,אנחנו לא יודעים מה יקרה הלאה. ומה שקורה כרגע,זה בעצם חלק מהפאזל. וגם אם מה שקורה הוא רע,הוא יקדם אותי הלאה,לפאזל השלם. מה אני אגיד לך, כל דבר רע שקרה לי בחיים(וקרו לי המון דברים רעים) קידם אותי הלאה,וכל דבר רע יצא ממנו טוב. הכל ביגר אותי ושינה אותי ועיצב את מי שאני היום והדברים האלו ימשיכו לעצב אותי. וזה לא אומר,שזה שאני מאמינה בזה שהכל קורה לטובה אומר שאני לא אחראית למעשים שלי. אני אחראית לכל(!) דבר שקרה לי בחיים. רע או טוב,ולמדתי מהטעויות שלי ולא חזרתי עליהן,וזה הטוב שיצא לי מהן. העולם הוא לא פייר,והאלוהים שאני מאמינה בו,הוא לא מתערב...הוא משגיח. אלוהים הוא לא רע,אנשים הם רעים.

למעלה