קטע: (על "האגודה")

אני לא עקשנית ../images/Emo140.gif

אבל אשמח לשמוע את דעתך. והאמת היא, שלא התכוונתי "טרנס בנוסף להומו-לסבי-בי" , אלא התכוונתי שהקטע מראה מה המשותף לארבע הקבוצות האלה. את יודעת שיש ארגון קל"ף למשל, שרבות מחברותיו לא מבינות מה יש להן לחפש באיגוד אחד, יחד עם הומואים (למשל)... (דווקא עם טרנס ובי הן מוצאות קשר כלשהו).

barak001

New member
צריכות?

זה כבר נהיה ממש מאוס לשמוע שמדברים על טרנסקסואלים בלשון נקבה.

ליטל ו

New member
זה כנראה נכון לגבי העבר, אבל

היות שהמצב כמו שהוא היום, אני לא חושבת שהתנתקות תעזור, ואני חושבת שהמאמץ שהיא תדרוש (לחנך מחדש ציבור שלם לחשוב על הקהילות בנפרד) שווה ערך כבר למאמץ של לחנך מחדש את הציבור לפתיחות וכו'. לא שווה את זה. חוץ מזה, אני כן מרגיש ה שייכת לחברה הקווירית בכללותה, ונכון גם שיש קווי דמיון. ואילו הכוחות היו משולבים (כמו שלפעמים הם כן), היה אפשר להגיע להישגים יפים למען הקהילות השונות שתחת "קויר" ביחד.

אורי 0

New member
סיבה אחת טובה

והיא מיעוטן היחסי של טרנסימות, לפחות של טרנסקסואלימות. לפני כשנתיים ניסתה נורה להקים עמותה נפרדת, כמה מאיתנו חתמו על טפסים, ואפילו היה איזה סיפור על כך שבכנס כלשהו יוכרז על הקמת העמותה, אבל ההיענות לא היתה מספקת כנראה. הבעיה העיקרית היא לדעתי, שכל הקהילה ביחד זה איזה מאתיים נפש, אז אם נניח מצליחים לגייס חמישים שמוכנימות לשלם דמי חבר של מאה בשנה, כמה זה יוצא, 5000 שקל? מספיק אולי למודעה אחת קטנה בעמוד פנימי. אני מאמין שהמאבק הטרנסי וההומו-לסבי אינם שונים מהותית, פה ושם יכולה להיות סתירה בין אינטרסים, הצרכים היחודיים הם שונים, אבל גם הצרכים של טרנסימות שונים ושל הומואים ולסביות שונים זה מזה.

DarlingAdam

New member
מבחינת אגודה,

בינתיים אין ברירה לדעתי ומבחינה פוליטית וכספית אני לא רואה פיתרון אחר. אבל מבחינת קבוצות חברתיות, יש מיליון, וההתאמה כמעט אישית לגמרי - בשביל לדבר עם מישהו שאתם מרגישות מחוברות אליו, יש קבוצות שיחה ותמיכה, נפרדות לחלוטין, לא רק לטרנס, בי, לסביות והומואים, אלא ל... טרנסקסואליות לסביות אחרי ניתוח, הומואים מעיירות קטנות בדרום, FTMים קרוס דרסרים, ועוד וכו' וגו'.

transman

New member
אני דוקא מרגיש מחובר בעבותות

לקהילה ההומו-לסבית-טרנס-בי. אני חושב שיש לנו הרבה מן המשותף בחיים האישיים. יש לנו גם ברמה של השגת שוויון וגם ברמה של תאוריה קווירית הרבה דברים משותפים לומר. למשל, לסביות, שלא חולקות את חייהן עם גברים, עושות בחיים דברים שמסורתית גברים עושים. זה לא הופך אותן לטרנסג'נדריות במובן של הגדרה עצמית, אך מבחינת החברה החיצונית יש כאן "אקט" טרנסג'נדרי. למשל חלק מההומופוביה הוא למעשה טרנספוביה. אגב, גם בקהילה הטרנסג'נדרית יש הרבה קולות סותרים באשר למה כולל המושג טרנסג'נדר, ויש הרבה סוגים של אנשים שמגדירים את עצמם ומגדרם באופן שונה. (FTM, טרנסמן, MTM, גבר, בוץ', ג'נדרקוויר, ועוד הרבה הם כולם הגדרות של אדם שנולד במין נקבה, אבל המגדר, או ההתיחסות שלהם למגדר מכילה משמעות שונה. (למעשה לרשימה הזאת אפשר גם להוסיף אישה, פם ועוד ועוד)).

ליטל ו

New member
אבל אם

הקהילות כל כך לא קשורות, למה שהאגודה תרצה לתמוך בארגון אחר?

ליטל ו

New member
נו, סבבה :)

זה פשוט שאלה של מה מתאים לך, ומה מתאים לכל מני אינדיבידואלים אחרים. אני לא חושבת שיש כאן וויכוח, זו שאלה של הרגשה אישית.

אורי 0

New member
אזולאי גם

(אז+אולי) להפריד הלאה? למשל בין הקהילה הקטנה-אך-בולטת של הטרנסימות לקהילה הגדולה-אך-לא-קיימת של הקרוסים. או אולי להפריד טרנסקסואלים מג'נדרקוירים, לא-זה-ולא-זה, ושאר ירקות בלתי ברורים. כלומר לטרנסימות יש כל מיני ענינים חשובים, שלא מטרידים אותי ואת הג'נדרקוירים. כמו למשל ניתוחים והורמונים ומימון. ובהחלט, כשהמטרה היא לקבל הכרה חברתית כנשים לכל דבר, או כגברים לכל דבר, יצורים שהם "52% בן ו-48% בת" יכולים רק לבלבל. אפשר להראות הבדלים כשמופיעים בנפרד, ואפשר להראות אותם כשמופיעים ביחד: אני לא חושב שמישהי חושב שנורה היא הומו, והעובדה שהיא בראש האגודה דווקא היתה הזדמנות לכמה ראיונות, שבהם, בין השאר חודדו כל ההבדלים שאת רוצה לחדד.

DarlingAdam

New member
לצערי הרב,

יש אנשים מטומטמים בכל מקום, גם בקרב ההומואים, וגם הלסביות, ואפילו בין כל סוגי הטרנס למיניהן. העובדה שיש פוסטמות ביקום היא לא חותמת וגושפנקא לשום דבר חוץ מאשר לצורך הדחוף בחינוך. :(

אורי 0

New member
שאני אזלזל?

באמת שלא היתה לי כוונה כזאת וצר לי אם כך פרשת את הדברים. אבל למרות ש"כל מספר זוכה" ואין אומדנים מדויקים, בדרך כלל מדברים על אחד לעשרת אלפים טרנסקסואלימות. יכול להיות שזה מספר נמוך אבל קשה לי להאמין שיש יותר מאחת לאלף. לעומת זאת הם יותר בולטים - טרנסית זה בקלות נושא לכתבה, טל איזק התראיין ליאיר לפיד וכן הלאה. גם כקהילה, בהחלט אפשר לדבר על קהילה, או על כמה קבוצות של טרנסימות. ההערכות השמרניות על מספר הקרוס-דרסרים מדברות על שלושה אחוז מכלל הגברים. אצל נשים זה בכלל נושא מורכב. למרות זאת את לא רואה אותם ולא שומעת עליהם. רובם כנראה בארון. גם אולי מפני שיש מעט נושאים להאבק עליהם. אני אישית אף פעם לא חיפשתי קרוס-דרסרים לחבור אליהם. קרן ניצן סידרה פעם ששני קרוס-דרסרים, שנהגו לבוא למפגשים, ינחתו בחדר שלי כדי להתלבש. לא כל-כך הסתדרתי איתם. אני חושב שיש קשר הדוק בין היחס להומואים ולסביות ליחס לטרנסימות (ולטרנסג'נדרים בכלל). מפני שכולם מאיימים על אותו דבר - על המערכת המגדרית הדו-קוטבית. גבר, בתפיסה הבינרית, הוא תמיד הטרוסקסואל וכך גם אשה. חוץ מזה הטענה שמדובר בדברים שונים ונפרדים לחלוטין פשוט לא נכונה. יש קשר חזק בין הומואיות לנשיות ובין לסביות לגבריות - גם אם הוא לא נכון לכל ההומואים והלסביות. ב"סקס אחר" הקרינו את הגרסה הקצרה של "נגוע", שם בחור בארון מתאהב בדראג קוין. אבל הוא לא בדיוק דראג קוין - לא בסגנון, לא בלבוש, הוא לא מתואר כמי שמוריד את האיפור אחרי ההופעה וזהו. הומואים ולסביות הם לא מי שנמשכים לבני מגדרם וזהו. יש תרבות שלמה סביב זה, והתרבות הזאת כוללת תופעות טרנסג'נדריות. למשל: אף פעם לא הייתי חבר ב"כביסה שחורה" (אחרים יכולים להעיד על כך יותר) ואני לא יודע למה בדיוק הם החליטו "לצאת מהארון" בקיץ שעבר כ"כביס שחור" כלומר כקבוצה שהיא "גם" טרנסג'נדרית, אבל ההשערה שלי היא שזה קשור לזה שהיו שם, באומדן זהיר למדי, לפחות עשרה טרנסג'נדרים מסוגים שונים (מקבוצה של עשרות). אז נכון, ישנם רבים שזה לא בהכרח נוגע להם, אבל יש כאלה שכן. אני לא חושב שחייב להיות שיתוף פעולה, אבל אם זה עובד ככה (וזה עובד, למרות כל התככים והגועל-נפש) ומאחר וזה לא עבד אחרת, נראה לי שכדאי להמשיך. אז יש הומואים שנגעלים מנורה - יש גם הומואים שנגעלים ממצעד הגאוה, מדראג קוינס וכדומה, בעיה שלהם.

FreakOnALeash

New member
אהמ.

מישהו יכול להיות ג'נדרקוויר ועדיין להצטאך בנפשו התערבות כירורגית. מצד שני, אני רואה שההשגות האישיות שלי מקבלות יחס של הפרעה לנושא הפורום. תמשיכו.

אורי 0

New member
את צודקת בדבר אחד

שאם המהלך של נורה היה מצליח, זה לא היה בהכרח רע. אבל הוא לא הצליח מסיבות טכניות -לכאורה. אלו משקפות לדעתי מציאות מסוימת, שהקבוצה שצריכה הכי הרבה עזרה ותמיכה מכל הקשת הטרנסג'נדרית - ופה אני מסכים אותך במאה אחוזים - היא קבוצה קטנה למדי. רק כדי להדגים כמה זה חשוב: לפני כמה חודשים נורה הפיצה שנחוץ מישהוי שת/יקח את הנושא הטרנסג'נדרי על עצמו, היות ובתור יו"ר אגודה יש לה פחות זמן לעסוק בזה. אף אחד לא קם - יש כאלה שלא בנויים לזה, יש כאלה שלא סגורות על עצמם בכל מיני מובנים, שלא רוצים להחשף ושסתם אין להן זמן. זה טבעי. בכל קהילה פעילימות זה מיעוט קטן. בקהילה ההומו לסבית למשל, שתאורטית זה שש מאות אלף, אבל אם ניקח רק את אלה שמחוץ לארון, מדובר באלפים, אם לא ברבבות - כמה פעילים יש באגודה? לא יותר מכמה עשרות בת"א, ואולי מאה -מאתיים בכל הארץ. כאלפיים בכל הארץ ארגנו לעצמן כרטיס חבר, ורק כמאה הטריחו את עצמם לאספה השנתית. אז המקבילה לכמה עשרות אצלנו זו נורה, נורה ושוב נורה, וכנשאנחנו מחפשים מישהו שתחליף אותה קצת, אנחנו מוצאים שוב את... נורה. אי אפשר לבנות כך אגודה, וגם לא סתם קבוצה של פעילים ציבוריים. אז מהסיבה הטכנית והלא-עקרונית הזאת, טוב שיש יו"ר אגודה טרנסית, שיכולה, במדה מסוימת, שתרתום את המשאבים ההומו-לסביים הניכרים לטובת הטרנסימות. ואני מוכן בתמורה להיות שותף למאבק ההומו לסבי, ולמצוא מכנים משותפים (כי יש, ועל זה לא ענית לי) בקשר לטענות שלך לגבי העדר קשר - נכון, הקשר לא הכרחי, אבל הוא קיים. התרבות היא חלק חשוב מהעסק, כמו ה"קהילה". מה שחשוב בעסק הזה הוא שקיים זיהוי מסוים - דוקא באותו חלק מהציבור שאיתו ישש לנו בעיה. אז, נכון, חשוב ליידע את הציבור לגבי הבדלים, אבל מצד שני, אני לא רואה למה לא להאבק ביחד.

DarlingAdam

New member
בקשר ל"אחדות והזדהות" -

ישנם אנשים ונשים שהם "בדיוק כמוני" מבחינת מגדר, מיניות, זכויות שעליהן צריך להילחם וכו' וגו'. אבל אין לי שום דבר במשותף איתן, אני לא אהיה מסוגל לנהל איתם שיחה על מזג האוויר. ויש עוד כאלה שתואמים לי בדיוק אבל הם, ותסלחי לי על הביטוי, כלבות מטומטמות, ואני ממש לא רוצה "לשבת איתם ליד השולחן" - אבל אני אהיה איתן באותה אגודה-קבוצה-מלחמה, בגלל שהזכויות והרעיון וה*צורך*, הוא אותו הצורך, או שפשוט אין ברירה.

אורי 0

New member
ועכשיו להיפך (חוזר למקומי ה"טבעי")

מערכת המגדר הקיימת, מפלה בעצם קיומה טרנסג'נדריות, לסביים והומואות (וגם משפחות לא נורמטיביות ועוד רבות אחרות). אפשר להילחם על מקום ליד השולחן - להוסיף הומואים שהם "בדיוק כמו הסטרייטים, רק מזדיינים עם גברים", לסביות ש"עושות ילדים בדיוק כמו הסטרייטיות", טרנסימות שהם "גברים לכל דבר" או "נשים לכל דבר". ולהשאיר מחוץ לשולחן את האחרימות: אוחצ'ות, בוצ'ים, "לא ילד ובטח לא ילדה" ועוד ועוד. ואפשר... להילחם על שולחן אחר לגמרי. ואפשר, כמו שאומרת חנה ספרן (פעילה פמיניסטית שהיא גם לסבית, ועוד הרבה דברים חשובים) "גם וגם". גם להילחם על מקום ליד השולחן, למי שאפשר, וגם להילחם על שינוי השולחן כולו. כי בסופו של דבר, למרות כל זיוני השכל הרדיקליים, נורה והאגודה נלחמות על מקומות ליד השולחן: על נישואין, על העדר אפליה, על טיפולים רפואיים ותעודות זהות. ובניגוד לטיעון הרדיקלי, זו לא מלחמה כל-כך טריויאלית כמו שנדמה: בעיני רוב הסטרייטים, מקום ליד השולחן להומואים, ללסביות ולטרנסיות מנותחות שוה שולחן חצי-הפוך, תשאלו את ג'ורג' בוש, את שלמה בניזרי ואת הועד האולימפי (טרנסמן איֵךָּ?).

ליטל ו

New member
הבנו

כבר לפני, נאמר, 400 שורות :) את רואה את עצמך בדרך מסויימת, וזה סבבה. הרבה אנשים אחרים כאן רואים את עצמם בדרך שונה, וגם זה סבבה. כתוצאה מהשוני הזה, אנחנו רואים את מה ש"הקהילה" צריכה לעשות באופן שונה. וזה סתם צפוי. אני מניחה שהתוצאה היא יותר פילוג באמצע ה"קהילה" הטרנסית, או לפחות - אילו למספיק אנשים היה אכפת. אם תפתחי תנועה טרנסית נפרדת, ותרצי אותי בה/שאני אתמוך בקונספט אידיאולוגית, את יכולה לסמן V עקרוני (אלא אם כן זה ידרוש ממני להיות/לעשות/לתמוך בדברים נוספים שלא מתאימים לי). כמו שאין לי זמן להיות פעילה אבל אני תומכת עקרונית באגודה (כללית, לא בכל דבר ודבר), תהיה העמדה שלי לגבי קבוצה טרנסית עצמאית. פשוט *עוד* סוג של טרנסים לשמור לו מקום בלב :) מבחינתי מיציתי (אם כי אני נהנית לקרוא מה אתם כותבים).

עכשיו יותר ברור לי למה

אני מתעצבנת ממך... אני מאחלת לך, שללא סיבוכים/כאבים/עיכובים... תשלימי במהרה בימנו את כל הטיפולים הניתוחים והסידורים הפרוצדוראליים הכרוכים בהיותך "אשה רגילה". ואז, לא יהיה לך מה לחפש באגודה יותר... עד ליום - שבו תתקלי באפלייה על רקע עברך: תגיעי לפקיד אדיוט במשרד הפנים שיסרב לרשום אותך כאשה, תתקלי בהצקות משכנייך ובגילויי נאצה, יעבור חוק דתי חדש בכנסת שיחזיר אותנו למצב של אנגליה לפני 3 ימים, או משו אחר, מסוג הדברים שלא בא לי לדמיין... ואז, אני מאחלת לך, שתהיה אגודה חזקה , ונורה לביאה נושכת כמו היום - כדי שתוכלי לשתות מהבאר ... ואז, אני מניחה שגם יהיה לך ברור למה אגודה גדולה ורחבה יכולה לעשות הרבה יותר מאיגוד טרנסקסואליות קטן ורעוע. (ראי דוגמת קל"ף, שהפכה לנייר...)

אני באמת מאחלת לך

שתהיי אדון(?)/גברת , לגורלך - כרצונך, ושלעולם לא תזדקקי לעזרה כלשהי מאפחד/ת, ותוכלי תמיד רק להושיט אותה. ומי יתן ויתגשמו בך ברכותיי- ועבורך לעולם תהיה האגודה בגדר "קולקטיב מיותר".
אמן כן יהי רצון

למעלה