קטע: (על "האגודה")

אורי 0

New member
בכלל לא "גרסה לייט"

עד לפני כמה שנים הפטריוטיות האמריקאית היתה מאופיינת בשלילה של כל זהות אתנית נפרדת. האידאל היה "כור היתוך" שממנו יצאו "אמריקאים" ללא זהות ייחודית, שעוצבו כמובן בצלמו ובדמותו של הדגם השליט - ה Wasp. תארי לעצמך, למשל, שבשם הלאומיות האחידה הערבים יצטרכו ללכת לבתי ספר בעברית? בצרפת, שבה הדגם הזה קייים עד היום, צוחקים על ילדי המהגרים מאלג'יריה, מהודו סין ומכל קצוות העולם שלומדים על "אבותינו הגאלים" (הגאלים היו האוכלוסיה הקלטית שישבה בצרפת כשכבשו אותה הרומאים). הג'נוסייד של האמריקאים-הילידים זה גרסה לייט? אפילו עמדות פוליטיות מסויימות נחשבות un-american, להיות סוציאליסט זה "לא אמריקאי". הפועלים לא צועדים באחד במאי, למרות שהאחד במאי נקבע לזכר ארוע שקרה בארה"ב, אלא ביום אחר בסוף ספטמבר - "יום העבודה", מן חג לאומי כזה, שמטשטש שמכוון את המאבקים המרים שליוו את הקמת האיגודים המקצועיים. התכנים של החג הזה מעוקרים בקפדנות מכל רמז לסוציאליזם - אין דגלים אדומים, למשל.

ליטל ו

New member
ואללה?

"האחד במאי נקבע לזכר ארוע שקרה בארה"ב" - מה קרה (אם יש לך כוח)?

ליאתו

New member
סיקרן אותי גם, אז בדקתי

1886, שיקגו, הפגנת פועלים במחאה על הריגת פועלים על ידי המשטרה ביום קודם לכן; נזרקת פצצה, לא ידוע מי זרק אותה, ושוטרים נהרגים. דיכוי תנועת הפועלים מחריף, והיום הופך ליום הפועלים. הימים ימי שיאה של המהפכה התעשייתית והפועלים נלחמים למען תנאי עבודה אנושיים, וביניהם גם יום עבודה בן שמונה שעות (ולא שש עשרה, למשל). הנה גם קישור.

ליטל ו

New member
ועוד תודה :)

גם אותי סקרן, אז בדקתי, ולפי המילונים שבהם הסתכלתי אין קשר בין May Day לבין קריאת המצוקה Mayday. מצד שני, לך תסמוך על יאהו (אבל לא רק) :)

אורי 0

New member
בטח, ונתחיל מהסביבה הקרובה

הלאומיות האלג'ירית (טרור נגד הארופאים באלג'יר ואח"כ למעשה טרנספר שלהם, משטר של מפלגה אחת, דיכוי הזהות הנפרדת הבֶּרְבֶּרִית), הלאומיות המצרית (דיקטטורה, טרנספר של מיעוטים אתניים ודתיים ממצרים בשנות החמישים). הלאומיות התורכית (שואת הארמנים, גרוש היוונים, הדיקטטורה של אתאתורכ, דיכוי הכורדים). אבל גם הלאומיות הצרפתית (מלחמת עולם למעשה בת עשרים שנה, החל מסוף המאה ה 18, קולוניאליזם, מלחמות 1870 ומלה"ע 1, האיסור על לבישת מטפחת בבתי ספר). וכמובן הלאומיות האמריקאית (את באמת חושבת שכל המתיישבים תמכו בהתנתקות מבריטניה? מלחמת 1812, מלה"ע 1, ג'נוסייד של הילידים האמריקאיים, דיכוי השמאל, נאו- קולוניאליזם, בעיקר באמריקה הלטינית, המלכת דיקטטורים ודיכוי תנועות שמאליות - עד כדי הפלה של שלטון שמאלי נבחר כמה פעמים. תמיכה באסלאם הקיצוני בסעודיה, באפגניסטן ובפקיסטן, ועוד...).

ליטל ו

New member
יו, אתה מלמד אותי דברים :)

לא כל המתיישבים תמכו בהתנתקות מהבריטים? כשחושבים על זה, זה כל כך צפוי, אבל אף פעם לא חשבתי על זה. אז מה קרה שם?

אורי 0

New member
אוקיי, למדתי על זה בי"א

אותה ביליתי בניו-יורק. המורה להיסטוריה שלי בסמסטר הראשון היה אדם ביקורתי ולא שגרתי. הוא ציין שלהערכתו, שליש מהמתיישבים תמכו בבריטים, שליש תמכו בעצמאות, ושליש ישבו על הגדר. אבל אפילו ספר הלימוד שלנו סיפר על ארגון בשם The Sons of Liberty, שאנשיו עסקו בהמרצת המתיישבים לשתף פעולה עם המורדים בשיטות לא-כ"כ מנומסות. אתם יודעים, גביית כספים ומאבק ב"משת"פים" - הפלסטינים כנראה לא המציאו כלום. אבל אני מניח שכל ספר הסטוריה טוב יניב יותר מזה.

בין שמיטה להר סיני

דרורית, הציונות ותפקידה ההיסטורי הם נושא מרתק ללא ספק, ואשמח להחליף אתך דעות עליו בהזדמנות. כאן אני מרשה לעצמי להפנות את תשומת לבך לנקודה תמוהה בהודעתך. בהנחה שאינך מסכימה עם הערכתי בעניין הציונות, תהא זו אשר תהא, מה זה נוגע לסוגיה שנדונה? האם הטרנסג'נדרים שייכים לקהילה אחת עם ההומואים והלסביות אם הדובר הוא ציוני נלהב, ואינם שייכים אם הדובר מחזיק בדעה אחרת? נורה

ו- הקהל מתבקשת לקום על רגליה -

לשירת ההמנון
יאללה דרורית - תראי קצת ציונות, ותתיצבי כאן. עוד 30 יום למצעד ! תבואי להזיע איתנו בציון?

כל מילה - בסלע ../images/Emo140.gif

כזעיר-בורגנית, לסבית שכל מה שהיא מבקשת , הוא מקומה ליד השולחן, לא הייתי רוצה לשבת שם לבד.

Yaara77

New member
בטח שלא - תשמרי לי מקום על ידך

שאוכל גם אני להסניף את הילדודס שלכן למרות שסימבה וכלי המשחית שלו מעט מטילים אימה (אבל בקטן ... ) חיבוקים יערה

../images/Emo24.gif

בדיוק. "כבדהו וחשדהו" - זה בדיוק מה שאני ממליצה לגבי הסימבה הקטן שלנו
לא הייתי רוצה להיות חברה במועדון, שאיננו מקבל לשורותיו א/נשים ש*אינם* כמוני...

למעלה