קיום או לא קיום

לא, אני לא אומר שיש סדר. אפילו טרחתי להדגיש את זה -

ההודעה ההיא נגמרת ב:
"אז גם אם גוף האדם הוא "מסודר" (ואני לא טוען לרגע שהוא אכן כזה), זה עדיין משאיר אותנו עם פינה קטנה ונידחת ביקום הכאוטי שבה יש "סדר" כלשהו."
&nbsp
אני עדיין מחכה לתשובתך לגבי השאלות ששאלתי קודם - איך אתה מגדיר סדר ואיך אתה מודד סדר.

aryeh201444

New member
אז תחליט

יש סדר או אין?
אענה לך מאוחר יותר או מחר איך אני מגדיר סדר.

חשבתי שהייתי מאוד ברור במה שכתבתי.

אבל מסתבר שלא.
&nbsp
כתבתי קודם ואכתוב זאת שוב - אין שום סדר ומורכבות בעולם.
&nbsp

aryeh201444

New member
טוב

אז העולם וגוף האדם הם כאוס טוטאלי ומוחלט.
כשאמרתי שאני רוצה שיציגו לי טיעונים התכוונתי לטיעונים רציניים. מי שטוען שהעולם וגוף האדם הם כאוס טוטאלי ומוחלט ללא טיפת סדר הוא לא רציני מבחינתי וכנראה מעולם לא הסתכל במראה.

לא, גם כאוס הוא תלוי תכלית. זה לא מה שכתבתי.

להשקפתי, גוף האדם, ולמעשה כל דבר טבעי, איננו "מסודר" או "לא מסודר", מכיון שסדר (ולכן גם אי-סדר, או כאוס) הוא מושג תלוי תכלית. לכן ביקשתי ממך שתגדיר מהו "סדר" לדעתך ואיך מודדים אותו, כי להשקפתי, הטענה "גוף האדם הוא מסודר", וגם הטענה "גוף האדם הוא כאוס" שתיהן שגויות ומאותה הסיבה בדיוק.
&nbsp
&nbsp

aryeh201444

New member
אוקיי

אז אתה לא יודע מה התכלית של היד שלך...

לכן אתה לא משתמש בה כלל....

היד משמשת את הגוף. מה התכלית של אדם חי?

נו, אריה, בחייך... בוא נפסיק עם ההתחכמויות וההתחמקויות החצי אלגנטיות.
&nbsp
שאלתי אותך שתי שאלות פשוטות, מדוע אתה מסרב לענות עליהן?

aryeh201444

New member
מי שמתחמק הוא אתה....

אני לא יכול לחשוב על התחמקות יותר גדולה מאשר הטיעון של "סדר הוא תלוי תכלית" וממילא אין בגוף האדם סדר וממילא הוא נוצר מפיצוצים ובקופים. שמעתי הרבה טיעונים אוויליים מאתאיסטים אבל טיעון כל-כך אווילי לא שמעתי בעודי.
גם אני שאלתי אותך שאלה שוב ושוב ואתה מתחמק. יש בגוף האדם סדר או לא?

אין סדר או כאוס בטבע, זה כולל גם את גןף האדם.

כתבתי את זה כבר כמה פעמים אז אני לא מבין איך אתה יכול לטעון שאני מתחמק מהשאלה.

רק שסדר (או אי-סדר) זה לא תכונה אינהרנטית של שום דבר בטבע.

אלא אם יש לנו הגדרה שונה למילה סדר, וזה מה שניסיתי לברר ע"י השאלות שלי.
&nbsp

aryeh201444

New member
אנסה רגע לקחת את הדיון למקום אחר

יש לי מחשב בבית. אתה מסוגל להוכיח לי שהוא נוצר במפעל ולא באופן אקראי מפיצוצים?

כן, אני מסוגל. ולא, אני לא מעוניין להכנס לדיון הזה שוב.

אם אתה לא מעוניין לענות על שתי השאלות הפשוטות שנשאלת, אתה פשוט יכול לכתוב שאתה לא מעוניין לענות עליהן. אני מבטיח לא להעלב.
&nbsp

כבר עניתי. שאלת אם אני מסוגל, התשובה היא כן.

חוץ מזה, כבר ניהלנו את הדיון הזה בעבר.
&nbsp
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/570/177724321/%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%94/%D7%90%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%96%D7%9D[/URL]

כבר פירטתי. בצורה נרחבת. לא יצא מזה כלום.

שים לב כמה תנאים אתה מעמיס בשביל לענות על שתי שאלות פשוטות (או לפחות כאלו שאמורות להיות פשוטות). צר לי, אריה ידידי, אבל זו התחמקות מאוד לא אלגנטית הפעם.
&nbsp
&nbsp

aryeh201444

New member
באותה בה הודעה בה אתה מתחמק

אתה אומר לי שאני מתחמק? אתה רואה את הבעייתיות פה?

אמרתי שאענה לך אם תתחייב שתענה גם אתה אבל אתה מתחמק. אין לי עניין סתם לענות כשאתה מתחמק....

אבל כבר עניתי על השאלה הזו, באריכות רבה, וסיפקתי את הקישור!

מה עוד אתה רוצה? שאעתיק את ההודעות מהשרשור ההוא לשרשור הזה? אתה לא חושב שזה מוגזם? קרא את השרשור הקודם.
&nbsp
זו ההתייחסות האחרונה שלי לבקשה האבסורדית שלך:
שאלת -
"ש לי מחשב בבית. אתה מסוגל להוכיח לי שהוא נוצר במפעל ולא באופן אקראי מפיצוצים?"
&nbsp
והתשובה -
&nbsp
אתה רוצה הוכחה פשוטה שהמחשב שלך נוצר במפעל? אין בעיה ! מצא את המספר הסידורי שמוטבע עליו, מצא את שם היצרן שכתוב עליו, מצא את הטלפון \ מייל \ פקס של שירות הלקוחות של היצרן הנ"ל, שלח להם בקשה שיאשרו לך שמחשב מדגם זהה למחשב שלך בעל מספר סידורי זהה למחשב שלך יוצר במפעל שלהם (אל תאמר להם שאתה חושש שהוא נוצר מפיצוצים כי לא תקבל תשובה - תאמר להם שאתה חושש שהמחשב שלך מזויף) - ותקבל את ההוכחה שהמחשב שלך נוצר במפעל.
&nbsp
&nbsp

aryeh201444

New member
עניתי על זה....

כבר כמה פעמים....
מה הטעם לחזור על משהו שכבר עניתי עליו? אולי תתקדמו??
א. למה העובדה שרשום על המחשב שהוא נוצר במפעל x מוכיחה שהוא נוצר במפעל הזה? אולי הכיתוב הזה נוצר באופן אקראי מפיצוצים? אתה יכול להוכיח שלא? אני יכול אבל מסתבר שאתם לא.

ב. אם מבחינה עקרונית תמצא מחשב שלא רשום עליו כלל מאיזו חברה הוא אתה תניח שהוא נוצר באופן אקראי?

למעלה