קיום או לא קיום

BravoMan

Active member
לא ביקשתי ממך להוכיח שום דבר.

ביקשתי ממך להראות לי, או להסביר במילים, לאיזה מאפיין של גוף האדם אתה קורא "סדר"?
ניקח אצבעות היד למשל: כל אחת באורך שונה.
על עור של כל אחת תבנית שונה.
הציפורניים נראות שונה.
&nbsp
מה מכל זה "סדר" בעיניך?

aryeh201444

New member
חוץ ממה שהכי ברור....

תסתכל על היד שלך שוב ותנסה לטעון שכל מה שאתה רואה זה כאוס וחוסר סדר מוחלט.

ואחרי זה תנסה לכתוב לי את זה במערכת מתוחכמת ומופלאה של עצמות, גידים, תאים, חוטי עצבים, dna וכו' שכולם פועלים יחד בהרמוניה על מנת לאפשר לך לכתוב לי את זה.

אבל אם אני צריך להסביר לך כמה תחכום וסדר יש בגוף האדם המצב גרוע מאוד.

BravoMan

Active member
זה די מצחיק:

אתה מכיר את המושג DNA, אתה אפילו מודה שהוא אמתי (למרות שוודאי מעולם לא ראית בעין שלך שרשרת DNA, זה בסדר, גם אני לא), אבל בו בזמן אתה מדבר במונחים של "פיצוצים וקופים"...
&nbsp
היד שלי ממש לא פועלת בהרמוניה כדי לאפשר לי לענות לך בפורום.
להפך, היא ניזוקה מפעולת ההקלדה, ואם אמשיך להרבות בה, יש לי סיכוי לבעיות בפרקי היד.
https://en.wikipedia.org/wiki/Carpal_tunnel_syndrome
&nbsp
כמובן, היות ואני מתכנת, הכתיבה בפורום היא התורם הכי קטן לבעיה הזו, אז אל תדאג לי

&nbsp
עכשיו נשאלת שאלה:
בדיונת חול ממוצעת יש הרבה יותר חלקים נעים מאשר ביד שלי, וכל אחד מהם צריך להיות במקום הספציפי שלו כדי שהדיונה תהיה אותה דיונה ספציפית ולא שום דבר אחר, כגון סתם "ערמת חול".
&nbsp
האם זה אומר, לשיטתך, שדיונה מופלאה יותר ומסודרת יותר מהיד שלי, וכל דיונה ודיונה מתוכננת בנפרד בקפידה ע"י המתכנן?

aryeh201444

New member
תפסיק להתחמק...

זה ששימוש קבוע וחוזר ביד שלך יעשה לך נזק לא סותר את העובדה שכשאתה כותב את מפעיל החל ממיליוני חוטי עצב במוח, עשרות עצמות גידים ושרירים שכולם פועלים יחד בצורה מסודרת ובתאום על מנת לאפשר לך לכתוב.
אתה יכול להמשיך ולהתחמק מהעובדה שגוף האדם הוא מנגנון מורכב ומשוכלל פי מיליון ויותר מהמחשבים שאתה מתכנת אבל ההתחמקות שלך לא תשנה את האמת.

לשאלתך לגבי הדיונה. מה אתה בעצם טוען שמערכת מורכבות ומשוכלל יכולות להיווצר בצורה אקראית? כמו מחשב למשל?

BravoMan

Active member
היחיד שמתחמק כאן הוא אתה!

קודם כל, זנחת את שרשור הוכחת מעמד הר סיני, למרות שעניתי לך מפורשות ובקצרה למה ששאלת שם:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/570/183226188
&nbsp
ועשית זאת כדי להציג כאן 2 דברים:
1. התפעלות אישית שלך ממבנה גוף האדם.
2. טעין השעון של פיילי - טיעון של כומר נוצרי שהופרך ופורק לגורמים בפורום הזה הרבה פעמים (כמובן, לא רק בפורום הזה).
&nbsp
גוף האדם אינו משוכלל יותר מהמחשב, כי גוף האדם לא מסוגל לעשות מה שמחשבים עושים.
זו הסיבה שהמצאנו את המחשב - אם הגוף שלנו היה כ"כ משוכלל, למה לטרוח?
&nbsp
לגבי שאלת הדיונה, מה שאני טעון, זה שרק בגלל שמשהו מורכב מהרבה חלקים, לא הופך אותו ל-"משוכלל".
ואם אתה משתמש בהגדרה של "משוכלל" שאומרת "הרבה חלקים", הרי שלשיטתך דיונה היא משוכללת.
ואם כל מה שמשוכלל מתוכנן, אז גם דיונה, כל דיונה בפני עצמה! מתוכננת.

outrigger

New member
בטח שהיד בנויה בצורה מסודרת

אפילו היה על כך דיון שלם בפורום זה, כולל ראיות מהספרות המדעית:

[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/570/182997593/%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%94/%D7%90%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%96%D7%9D[/URL]

ובל נשכח שיש גם מנגנון משוכלל לא פחות המסוגל לשכפל את היד. ואם יד רובוטית מהווה הוכחה לתכנון אז כמובן שגם יד משתכפלת מהווה ראיה לתכנון. אף אם עשויה מחומר אורגני.

aryeh201444

New member
אתה חושב שהמטרה שלי היא לשכנע מישהו?

אין לי ספק שכל מה שאומר לא ישכנע אתכם זו לא המטרה שלי....

ואגב, אף אחד מכם גם לא הצליח לשכנע אותי...

חנוך25

New member
בלגן וסדר הם מושגים תכליתיים. שפיפון הסביר לך.

כנ"ל מורכבות, מסובכות, פשטות, יקר, זול, מקולקל, תקין, מתפקד.
למילים האלה יש משמעות רק לאור תכלית ידועה.
ובעניין תכליות אין ניחושים. או שאתה יודע או שלא.

aryeh201444

New member
הסיבה היחידה

שמכריחה אותך לטעון ששעון נוצר באופן מלאכותי ולא באופן אקראי היא בגלל הסדר שקיים בו.

אבל האמת היא שבשעון אין סדר כלל. הוא נועד בכלל לאפשר לך לקפוץ לחלל וממילא יש בו כאוס מוחלט והוא בוודאי נוצר באופן אקראי ללא יד מכוונת.

חנוך25

New member
לא בגלל שאני רואה סדר. בגלל שאני יודע

מה תכליתו של "שעון" - מכשיר למדידת זמן (זה למה קוראים לו שעון), ולא מכשיר לקפיצות לחלל.

aryeh201444

New member
למה?

אתה מניח שהתכלית שלו היא מדידת זמן. נו אז מה? למה זה מוכיח שהוא נוצר במפעל ולא באופן אקראי?

nightjar

New member
מכיוון שעוד לא נתקלנו בשעון שלא נוצר במפעל

ומכיוון שעוד לא נתקלנו ביד שכן נוצרה במפעל...
בקיצור על סמך נסיון העבר.

aryeh201444

New member
מניין לך?

שלא נתקלנו בשעון שלא נוצר במפעל?
אתה יכול להוכיח לי את זה?

nightjar

New member
אני לא צריך להוכיח את כל המקרים..

שעונים מאוד נפוצים במפעלי שעונים ובחנויות שמקבלות אספקה ממפעלי שעונים. לעומת זאת טרם נתקלנו בעץ שעונים או במרבץ שעונים ולכן, שוב, אני מניח שכל השעונים מיוצרים במפעל. (למעשה הידיעה שלי לגבי מקור השעונים זהה לידיעה שלך לגבי מקורם).

aryeh201444

New member
אז אין לך הוכחה, בשורה התחתונה

מבחינתך האפשרות ששעון נוצר מפיצוצים בצורה אקראית היא ריאלית לחלוטין....

nightjar

New member
מבחינתי בדיוק ההיפך

אני חושב שהסבירות ששעון, גם המודל של שעון וגם כל שעון ספציפי, נוצר בסדרת פיצוצים אפסי ולכל מטרה שימושית גם שווה לאפס.

aryeh201444

New member
איך הגעת למסקנה הזו?

ביקשתי ממך לספק לי ראיות שהסיכוי לזה הוא אפסי. לא סיפקת, אין לך ראיות לזה.
אז החלטת שמשהו הוא חסר סיכוי בלי שיש לך ראיות לכך?

nightjar

New member
זה כנראה הדמיון המוגבל שלי

כל השעונים שאני מסוגל להעלות על הדעת נמצאים אצל בני אדם שקנו אותם בחנויות שעונים, או שקיבלו אותם מאנשים אחרים שקנו אותם בחנויות שעונים, שבתורן רכשו אותם במפעלי שעונים. טרם נתקלתי בשעון שמישהו טען לגביו שכרה אותו במכרה שעונים. זוהי ראיה מספיק טובה עבורי, אבל אשמח לשמוע את ההוכחה הלוגית החד משמעית שלך.

למעלה