קיומו של אלוקים?!?!?

את מי זה מעניין?

וכבר הסברתי לך שכל כך לא אכפת לי מה אתה מאמין או לא לגבי מטרתי בפורום... אם יש לך בעיה לגבי המקורות שלי, אתה מוזמן לא לקרוא את ההודעות שלי.

G o v er n o r

New member
לא הצגת דבר. ארכיאולוגים _יודעים_

שאין _שום_ שמץ אבק זנב ראיה ארכאולוגית כי היינו במצרים.עליך לראיין ארכאולוג _מקצועי_. לא את אמנוני טמפוני. את טמפוני אפשר לראיין בנוגע לסוגיות נבחרות בעניני אבזרי הגיינה נשית, ותו לא. בקשת הפרכה? קבלת! אני מחכה לתגובה...

masorti

New member
שוב התחלת לשרשר הבלים...

על אפך וחמתך, ועל אף השטויות של מכחישי התנ"ך - זרטל הראה בבירור את מסלול ההתנחלות. אין שום בעיה עם העובדה שהמזבח של זרטל מלבני ולא מרובע. בתורה אין שום חיוב לבנות מזבח מרובע, והמגבלות המוטלות על המזבח המתואר במקרא מתקיימות במזבח שמצא זרטל. בניגוד לשטויות שאתה כותב, יש כמה ממצאים הקשורים ישירות לבית המקדש הראשון. אחד מהם הוא הרימון שהזכרת. קרא על ממצאים אלה בלינקים המצורפים למטה.

G o v er n o r

New member
לא. האותיות "ביתיהוה" עם או בלי

מרווח יכולות להתכוון גם לכל מקדש אזורי. נותרת ללא שנוי העובדה כי לא נמצא שריד ופליט למבנה, לקשוטים, לרהוט, ולתכתובת האדמיניסטרטיבית הכרוכה בנהול המקדש. ועל כל זאת - אף אחד ממצאיך אינו מאזכר/מתיחס לירושלים (עם זאת אפשר להווכח כי האלפבית הפיניקי עדיין בשמוש במאה ה- 6 לפנה"ס). הייתי אומר שמנהגך גובל בגניבת דעת (אולם לא אסתכן בציון צד הגבול בו אתה מצוי)...

masorti

New member
ודאי ודאי...

משום מה כל הממצאים (מהצפון ועד לערד) לא טורחים לציין שום מיקום. הרי מתבקש שיעד המנחה או האתר המתואר במכתב ייזכרו ספציפית לצורך ההבהרה. כמובן שלא יכול להיות שזה בגלל שלכולם היה ברור באיזה מקדש מדובר - המקדש בירושלים... הרי זה יקלקל לך את התיאוריה האוילית שלא היה מקדש. מה קשור האלפבית הפניקי לענין? ואם החרס היה כתוב באלפבית הסיני אז לא היה מדובר בבית המקדש העברי? ומי שמדבר על גניבת דעת.... כותב שרק ממצא אחד קשור לבית המקדש הראשון, בעוד שיש לפחות 5-4 כאלה.

G o v er n o r

New member
כן. מצויים 4-5 ממצאים המאזכרים

"ביתיהוה" _כלשהו_. אף אחד אינו מתיחס לזה שבירושלים. בענין זה עדיף לשאול ארכאולוגים ולא פונדמנטליסטים מוסלמים/יהודים/נוצרים. לא נמצא דבר מן המבנה, הרהוט, הקשוטים, רשומי האדמיניסטרציה (נהול מוסד בסדר גדל כזה חייב אדמיניסטרציה). אין שום ממצא in-situ לגבי so called מקדש שלמה (אהם, על אפך ועל חמתך)...

amirjak

New member
דבר ראשון

לא היה צורך לתאר את המיקום של בית המקדש מאחר והוא מקום כ"כ מוכר. חוץ מזה את רשמת שלא ניתן להתייחס לממצאים ארכיאולוגים שהם מתקופה מסוימת. אם כן כיצד התייחסת דווקא לפפירוסים שמתאירם את החיל של מצרים (שיהיה איזה חיל שיהיה). חוץ מזה ייתכן שהמצרים כ"כ נפגעו ודהמו עד שמדינה שלמה הכניסה את סיפור יציאת מצרים לתוך תת המודע שלה. ואם לא הבנתם אותי התכוונתי שמרוב הלם ייתכן והמצרים מחקו כל זכר ליציאת מצרים ולעשרת המכות. כנראה מכיוון שלא הייתה להם דרך להתמודד עם זה. זה שבר את כל תפיסת עולמם ולכן זו הייתה הדרך היחידה שלהם להמשיך לחיות כרגיל!! כל ההוכחות לקיומו של בית המקדש נהרסות ברגע זה ע"י הוואקף המוסלמי. ואני חושב שגם האתאיסתים שביננו יסכימו שלהרוס פיסת היסטוריה זה לא בסדר ובטח שלא פיסת היסטוריה חשובה כמו מקדש שהיה מרכזו הרוחני של עם. ההוכחה הפשוטה ביותר לקיומו של בית המקדש הראשון, זה בית המקדש השני. למה אבותינו הקימו בית מקדש שני, סתם ככה הם רצו לבנות מקדש ועבדו על כולם שהוא נבנה על מקדש כלשהו שהיה חשוב לנו פעם, ואם כן לא ייתכן שזה היה עובר בשלום מאחר ונשארה בארץ בתקופת הגלות לבבל אוכלוסיה יהודית קטנה שהייתה יודעת עם היה מקדש או לא!! רוצים עוד הוכחות הרי אתם רק מתחכשים נותנים לי כל מיני מחקרים מאד יפים וחכמים אולם חסרי ביסוס. ניתן לבנות תורה נהדרת. אולם אם האכסיומות שהיא נבנית עליהם לא נכונות כל התורה לא נכונה. לדוגמה : הפיסיקה של ניוטון שהאכסיומה שלה היא שהזמן הוא סקלר ושאין גבול למהירות לא נכונה ולכן כל התורה המאד חכמה של ניוטון אינה נכונה בעקבות הביסוס הלא נכון. בקרוב מאד כשיבוא אליהו הנביא להכריז על בואו של משיח בן דוד, אני מקווה שתודו בטעותכם.... (יגעתם ומצאתם, אז תאמינו כבר!!~!~!)

G o v er n o r

New member
´לא היה צורך לתאר את המיקום של

בית המקדש מאחר והוא מקום כ"כ מוכר´ טעות. לא היה צורך לתאר את מקום המקדש מכיוון שהמקדש המחוזי היה מוכר לכל וכל תושב המחוז התיחס רק אל המקדש שלו. "חוץ מזה את רשמת שלא ניתן להתייחס לממצאים ארכיאולוגים שהם מתקופה מסוימת" ???? היכן? מי? מתי? אמרתי כי הארכאולוגים המקצועיים יודעים כולם שאין ראיות ארכאולוגיות למעשיות המקרא בכל הנוגע למה שקדם למאה ה- 9/10 לפנה"ס. בזאת מודה אפילו ארכאולוג שאינו חשוד בנטיה להכחשת המקרא (פרופ´ אדם זרטל). "ייתכן והמצרים מחקו..." חזור ובדוק דעת ארכאולוגים מקצועיים. "כל ההוכחות לקיומו של בית המקדש נהרסות ברגע זה ע"י הוואקף המוסלמי" חפירות ארכאולוגיות בהר הבית נערכו גם ע"י משלחות זרות בימי שלטון המנדט הבריטי והשלטון הירדני שלאחריו. דבר לא נמצא. "למה אבותינו הקימו בית מקדש שני" הראשון הוקם באגדות. השני במציאות. זהו פשוט רצף מאגדה למציאות. זו הדרך לאחד אוסף נוודים וללכדו לעם סביב מיתוס "אבות" נאפד הוד, אפוף תהילה וספורי גבורה. "הפיסיקה של ניוטון שהאכסיומה שלה..." הפיסיקה של ניוטון אמנם נזקקה לתקון רלטיביסטי, אולם לא נזרקה לפח. "בקרוב מאד כשיבוא אליהו הנביא להכריז על בואו של משיח בן דוד, אני מקווה שתודו בטעותכם" מה תעשה כאשר יתברר סופית שהענין הוא רק הזיה? האם תודה בטעותך ותכיר שכל אורח חייך התובעני היה סתם מצערת מלאה בהלוך סרק? קבל ממני שאלהים זו רק הזיה בין אזניך. יהיה לך הרבה יותר פשוט...

amirjak

New member
אני מבטיח

שאודה בטעותי אם אגלה שטעיתי אולם האם אתה תודה בטעותך אם אליהו באמת יופיע?? למען האמת אני חושב שתתרץ את הופעתו באיזה הזיה המונית או משהו... בכל מקרה תראה לי מקור שאומר שדבר לא נמצא בחפירות בהר הבית (נשמע מעניין)????

G o v er n o r

New member
OK, נמתין לאליהו.

"בכל מקרה תראה לי מקור שאומר שדבר לא נמצא בחפירות בהר הבית" האם אתה לוקה בהבנת הנקרא? אולי אתה גם דורש שאציג לך פפירוס מצרי הטוען נחרצות "בני ישראל לא היו פה אף פעם". מה קורה לגזע הפאגאני? אמרתי שלא נמצא בהר הבית שמץ אבק זנב ממצא מ- so called מקדש שלמה. מה חטאנו, מה פשענו ומה עוון נמצא בנו שאחת לשבוע צץ ויוצא מחורו איזה עלג לשון ומתחיל להמטיר "הוכחות" ו"ראיות"?

amirjak

New member
איך אתה יכול לתאר אותי כעלג לשון

וכאדם שלא בקיא בהבנת הנקרא כשאתה לא מבין מה שאני רושם. אני ביקשתי ממך שתראה לי מקור, איזשהו מחקר או מאמר שאכן מתאר כיצד בכל החפירות שהיו בהר הבית לא נמצא זכר למקדש שלמה. מעניין אותי

G o v er n o r

New member
שוב אתה בשלך. Read my lips, please

איני יכול להציג פפירוס או טבלת חרס הטוענת "מקדש שלמה לא היה ולא נברא" אני מבקש ממך (ואתה יכול להסתייע בבני מחנך, למשל masorti) להראות אבק זנב שמץ ממצא מבנין so called מקדש שלמה, רהוטו, קשוטיו, רשומי האדמיניסטרציה שלו. anything at all... התכתב אתו. יש לו אוסף קשורים עשיר בענין זה. שאל אותו. אם טעיתי ויש לו משהו - הצג זאת קבל הפורום ונבחן זאת...

amirjak

New member
אתה לא מבין!?!?!?!

אני לא מבקש פפירוס או חרס שאומר שהמקדש לא היה קיים אני מבקש ממך, לא ממישהו אחר שתראה לי מחקר שמנסה להוכיח כי מקדש שלמה לא היה קיים. ד"א שמעת על כך שנולדה בארץ פרה אדומה. מקריות?? דווקא עכשיו, אחרי 2000 שנה בה לא נולדה פרה אדומה, נולדה אחת כזו. ואם אתה לא יודע, לבית המקדש היה שימוש די גדול באפר של פרה אדומה. בנוסף קראתי לאחרונה מאמר המתאר כיצד נמצא בזמן האחרון חרק ששימש לצביעת הבדים בבית המקדש...

למעלה