אי הבנה..
אני רואה שלא כ"כ הבנת את החיבור של שני השאלות קיומו של אלקים וקיומו של מעמד הר סיני.. אם קצת מחשבה היית מסיק שאני בכיוון של נסיון להוכיח לכם כי לא רק שאלקים קיים אלא שהדת היהודית היא דתו. נתחיל בטענה המרכזית שמופיעה בספר הכוזרי.. אני אתחיל במשל אם אדם כלשהו ייגש אליכם ויספר לכם כי לפני מס´ שנים לפני שנולדתם קרה אירוע עצום בחשיבותו ששינה חיים של עשרות אלפי אנשים, הייתם מאמינים לו?? בוודאי הייתם שואלים עוד אנשים, והם היו אומרים לכם שהוא מקשקש שטויות.. ולכן כמו שהסיפור שלו הופיע ככה הוא היה נעלם. עכשיו מה קרה ביציאת מצרים ובמעמד הר סיני. עם שלם ראה את הניסים שקרו במצרים ובהר סיני, ולכן גם הסיפור על המעמד נשמר. אילו היה בא אדם - מספר סיפורים מסויים ומספר כי לפני 40-50 שנה כל העם יצא ממצרים והופיע בפניו א-ל, לא היו מאמינים לו, כיוון שאם כ ל העם יצא ממצרים בוודאי שיש עוד אנשים שיודעים את כל מה שמספר מספר הסיפורים. לכן ירדה התורה דווקא ביציאת מצרים, כדי שעם שלם יוכל לחוות ולראות שהתורה אמת היא, וכדי שאף אחד לא יוכל לבוא ולומר שהתורה שקרית הרי קיימת עדות של עם שלם. אתם יכולים למלאות את עצמכם בתירוצים. אבל מה לעשות ע ו ב ד ה לא ייתכן כי סיפור של התגלות אלוקית לפני עם שלם יעבור אלא אם כן אכן יש עם שלם של עדים שיאשר את המקרה... (וברגע שיש 60 ריבוא עדים, אני חושב שכל מדען היה מקבל זאת כהוכחה מדעית!) לכן גם כל הדתות האחרות, כ ו ל ם, מתחילות בכיביכול התגלות אלוקית לפני אדם אחד שבכריזמה שלו מושך את ההמונים. אולם ייתכן כי אותו אדם שיקר בהתגלות שלו, לעומת זאת לא ייתכן שעם שלם ישקר. אשמח לתגובות. "יגעת, מצאת, תאמין!"