קיומו של אלוקים?!?!?

vizini

New member
טול קורה מבין עיניך

אתה הוא זה שלא קורא. שים לב: רוב בני ישראל לא מכירים את הסיפורים, ונדרש שליח מאלוהים כדי לספר להם. מקצת מבני ישראל, כמו גדעון, שמעו את הסיפורים מאבותיהם. אבל איזה סיפורים הם שמעו? האם על מעמד הר סיני? לא! רק על יציאת מצריים הם יודעים: נִפְלְאֹתָיו אֲשֶׁר סִפְּרוּ-לָנוּ אֲבוֹתֵינוּ לֵאמֹר, הֲלֹא מִמִּצְרַיִם הֶעֱלָנוּ יְהוָה זאת ועוד - גדעון כלל לא מבין למה אלוהים שהעלה את ישראל ממצרים (לפי הסיפורים) נטש את בני ישראל, כלומר הוא כלל לא מקשר בין אי קיום המצוות של בני ישראל לנטישת אלוהים, וזה יתכן רק אם הוא לא יודע כלל על אותם מצוות. וכל זה רק דור אחד אחרי המעמד, כביכול! מסקנה - מעמד הר סיני הוא סיפור מאוחר שהומצא לצורך ליכוד עם ישראל. ואם דור אחד בלבד לאחריו אין עדים לקיומו, אתה רוצה שנאמין אחרי 3000 שנה? לך לרבותיך ובקש מהם סיבות אחרות להאמין. "מעמד הר סיני" איננו כזה.

amirjak

New member
שוב פעם אותו דבר

תקרא את הפסוק שציטטת לי ושים לב טוב טוב, רשומה שם המילה "לנו". גדעון לא אמר את הניסים שסיפר לי אבא, אלא הוא אמר את הניסים שסיפרו לנו - לנו - לכל העם. בנוסף, העובדה שהעם באותה תקופה עבד אלהים אחרים לא אומר שהוא לא שמע על מעמד הר סיני ועל יציאת מצרים. אתה מוזמן לקרוא פרקי אבות ולראות כיצד התורה עברה דור אחרי דור. תמיד היו ויהיו אנשים שידעו את התורה. לא רק זאת אלא גם מתואר כיצד כל פעם שעם ישראל היה בצרות, הוא התפלל לה´, אם הוא התפלל לה´ עובדה שהוא מכיר אותו וחוץ מזה עצם ההכרה ביציאת מצרים היא הוכחה לקיומו של הקב"ה ולעובדה כי אכן סיפורים אלה עברו בין אב לבן כפי שנצטוו... הוויכוחים החוזרים האלה מתחילים להימאס עליי.

vizini

New member
ממש כמו דוד...

לנו זה לא לכל העם. אם כל העם היה מכיר את הסיפור, לא היה צריך לשלוח שליח כדי לספר להם. מעמד הר סיני לא מוזכר אפילו ברמז בכל הסיפור הזה, לעומת יציאת מצריים שכן מוזכרת, מה שאומר שיציאת מצריים נחשבה לאירוע הרבה יותר משמעותי מאשר מעמד הר סיני, או שמעמד הר סיני הוא סיפור מאוחר יותר שנשתל בטקסט וכלל לא היה ידוע אז. עם ישראל אמנם הכיר את האל הנקרא יהוה, כמו גם את האלים הנקראים בעל, אשרה וכו´. כולם מוזכרים שם בסיפור. זה לא מכיד כלום על נכונות הסיפורים או על ידיעתם. יהוה הוא פשוט עוד אחד מאלים רבים שסוגדים להם מדי פעם. נמאס לך הויכוחים החוזרים? זה מוזר. הלוא אתה העלת את הנושא מכתחילה... אולי לא הכינו אותך לטיעון כזה ואין לך מה לענות? בפעם הבאה תתכונן טוב יותר או תבנה את טיעוניך בקפידה.

amirjak

New member
קיבלתי את הערותיך

אולם עצם העובדה שמעמד הר סיני לא מוזכר נובעת מכך שבשביל עם ישראל בתקופה זו הייתה חשיבות רבה יותר ליציאת מצרים מאחר והיא סימלה בשבילם את ההוכחה לכך שהקב"ה יכול להושיע אותם מצרותיהם עם העמים האחרים שהיו באזור באותה תקופה בדומה ליציאת מצרים ואילו מעמד הר סיני לא מראה על גבורתו של ה´ מול עמים אחרים הוא מסמל דברים אחרים.

G o v er n o r

New member
הממם. חשבתי ש"ידע" זה משהו אחר.

אם כן, אדם חווה את חווה אשתו. OK, בוא נאמין שהיתה זו חוויה. עושה רושם שהעקרון ה"מדעי" היחיד המנחה אותך הוא "כתבי הקודש אינם יכולים להמצא טועים". אני מצפה לבדור משובח...

amirjak

New member
כשם שאנחנו..

משתמשים במילים לסמל מקרים אחרים כך גם המקרא. פעם ידע היא חוויה רוחנית וגשמית, ופעם ידע מתכוונת לידיעה מינית אדם שיש לו מספיק רציונל ידע להבדיל בין הדברים. אולם בשביל זה יש כ"כ הרבה פרשנים. אני לא מבין את יצר המרדנות הזה. בסופו של דבר כולכם תודו בטעותכם. אני בסך הכל רוצה להציל אתכם יותר מהר. אני מקווה שכשתגלו שהוא קיים זה לא יהיה קצת מאוחר. (מאוחר אבל לא מאוחר מדי, אין כזה דבר מאוחר מדי..)

G o v er n o r

New member
ראה, אני ס"ה סבור שאתה תינוק שנשבה

בין הפאגאנים המשועבדים להזיות נוירואלקטרוכימיות שבין אזניהם. בסופו של דבר תכיר באמת ותודה בה, ואני מקוה שזה יקרה לפני שתחמיץ את המועד...

amirjak

New member
הזיות נירואלקטריות אהה??

אז כיצד תסביר את הטלפטיה שהצליחו להוכיחה? וכיצד תסביר אנשים שחלמו חלום שגילה להם פרט על העתיד? ואל תזיין תשכל שהם שיקרו, אין להם שום סיבה!! תתמודד מול העובדות!!

vizini

New member
לגבי הטלפתיה - שאל את ליאור מנור.

הוא יסביר לך בדיוק איך עובדת טלפתיה (אם תשלם לו, כמובן. הוא בטח לא עובד בחינם...) לגבי חלומות שמגלים את העתיד - בפעם הבאה שמישהו אומר לך שהוא חלם פרט שגילה לו את העתיד, שאל אותו כמה חלומות וכמה פרטים הוא חלם שלא התרחשו בעתיד כפי שחלם. איך אומר הפתגם? גם תרנגול עיוור מוצא לפעמים גרגר...

amirjak

New member
אני מכיר

מס´ אנשים שכל תחזית שלהם התגשמה דוגמה פשוטה : כחודשיים לפני אסון התאומים התוודה להם כי עומד לקרות משהו שיגרום לתחילת הירידה של ארה"ב - ואכן קרה אסון מגדלי התאומים. רוצים לדעת איך הם ידעו?? בתקשור אבל ברור שלא תאמינו ותגידו שהכל שטויות. למרות הוכחות כה חותכות...

G o v er n o r

New member
"אני מכיר מס´ אנשים שכל תחזית

שלהם התגשמה" כן, שמעתי על אנשים כאלה, אבל מוזר, הם תמיד מתפרנסים מסגידת אנשים כמוך ואינם עצמאיים. זאת אומרת שהם תלויים באמונת הפתאים שלך ושל כמותך לפרנסתם. ועוד ענין מוזר. אף פעם אין שומעים על תחזיותיהם לפני הארוע. לעולם - אחרי. מוזר. תקשור? האם הוא מתקשר דרך אוטיסט? אם כן, הרי התחייבתי לקרוע המסווה מעל כל מתקשר בתוך _180_ שניות. התחיבותי בעינה עומדת. "למרות הוכחות כה חותכות" אוי, אתה נכס. הצחוק יפה לבריאות והשטויות שלך עדיפות על כל תרופה. אתה עוד תתפלל שהשטויות שלך תמחקנה מארכיון הפורום...

amirjak

New member
תודה

על המחמאות. אני עומד מאחורי כל מילה שאני אומר. ולא, לא רק שלא משלמים להם אגורה בשביל שום דבר אלא הם גם לא מתקשרים בעזרת שום אוטיסטים. בקרוב מאד תשמע עליהם

G o v er n o r

New member
נחכה ונראה. אגב, גם הפיתיה, כהנת

האורקל ממקדש אפולו בדלפי, הנפיקה נבואות שהתגשמו תמיד. סדנא דארעא חד הוא...

amirjak

New member
לא שמעתי עליה.. ועל המקדש שלה

אתה יכול להראות דוגמה?? באיזה דת היא מאמינה??

G o v er n o r

New member
צודק. טרם היה הסיפק בידי להציגכם

איש בפני רעותו. כמה לא מנומס מצדי. אנסה לתאם מפגש ביניכם, חרף מספר קשיים לא כל כך זניחים...

G o v er n o r

New member
אויש, חבל שהגבת. המתנתי בסבלנות

וקויתי שינגוס שוב בפתיון, ימשיך להתענין בנבואות הפיתיה, ויצהיל את פנינו לבסוף. הצחוק יפה לבריאות...

amirjak

New member
באמת חשבת שאני עד כדי כך

מטומטם.. (בטח תענה ב : "אפילו יותר") בכל מקרה, הצגתי לפנייך משהו שלא יכולת לענות עליו, ולכן החלטת לצחוק על תמימותי..

G o v er n o r

New member
הממם, תשובתך זו מרמזת שלא זהית

מיהי הפיתיה והיכן מקדשה. דבריך אלה "הצגתי לפנייך משהו שלא יכולת לענות עליו, ולכן החלטת לצחוק על תמימותי" מאשרים שלא זהית מיהי הפיתיה והיכן מקדשה. ועכשיו למען יתבוננו הכל, מהו אותו "משהו" אשר במשפט "הצגתי לפנייך משהו שלא יכולת לענות עליו" ? ציין מהו אותו "משהו", או סכור...

למעלה