קפיטליזם, אתאיזם, דת,

איפי1

New member
אני לא מדברת על התנ"ך

אני מדברת על הדת, והדת היא לא רק לדעת תנ"ך. המוסר של אתם הימים הוא לא המוסר של היום, ואת לא יכולה להסתכל על מה שהם עשו אז ולהגיד שזה לא מוסרי. אולי אם הם לא היו הורגים את העי היו הופכים אותם לעבדים? (בתורה זה נחשב לגרוע יותר ממוות...) אז יכול להיות שבתקופה של אז זה נחשב מוסרי. בקשר למכשפה, מסתבר שלא רק היהודים רדפו אותם, אבל לפחות להם היו הגדרות מה זה מכשפה והם לא באו ורצחו מישהי בגלל שהיא אלמנה ולכן היא נחשבה מכשפה כמו שעשו הנוצרים.בקשר למקושש עצים, אין לי מה לומר. בקטע הזה לפי דעתי את צודקת במאה אחוז, ואני מסכימה איתך שזה לא בסדר. (גם בקטע עם המכשפות, אבל אני לא מאמינה שיש מכשפות...) שאר הדוגמאות שהבאת... הדוגמה עם האבנים- זה קורה רק אצל חרדים קיצוניים , ולא של כל הדתיים, וזה די מעליב שאת משווה בינינו. בקשר להמתות חסד- זאת סוגייה שחלק נוטים לפה וחלק נוטים לשם. אין אמירה חד משמעית, כי זאת סוגייה בין חיים למוות, ואף אחד לא מקל בזה ראש. ואם הייתי נוצרית או מוסלמית לא הייתי הורגת אף אחד, כי זה פשוט טפשי ואני יותר חכמה מזה. ועכשיו אני אזכיר לך חלק מהדברים הטובים בדת שלי. לא לפגוע בגר יתום ואלמנה. (שזה אומר לא לפגוע בשכבה החלשה, וכולל גם נכים וזקנים וכולי...) לתת צדקה לא לרצוח לא לגנוב לא לנאוף לשמור שבת (תארי לך מה היה קורה אם לא היה יום חופש בשבוע!) ויש עוד. חוצמזה- אם היית לומדת גמרא היית מבינה כמה התחשבו אז בצרכים של כל בנאדם בקשר לכל סוגייה שהיתה במשנה. ואני די אוהבת את הקטע הזה בדת.

לא מאמינה באתאיזם

אמונה היא לא שיטה המקובלת עליי. להאמין זה ההפך מלדעת בדרך של חקירה. זה להתנהג כאילו אתה יודע, בשעה שאתה בעצם לא יודע אלא ... יש לך הרגשה, או עברת שטיפת מח, או שנראה לך שכך ראוי להתנהג. קוראים לזה אמונה. "מותר" להשתמש במושג הזה כשעייפים או לגבי דברים לא חשובים. אבל זוכרים את מה שהיה כתוב על התנ"ך בתמונה שהביא אדם? דת זה לא דבר ש"מותר" להתייחס אליו בקלות הדעת כעניין שבשיגרה. ואלוהים? מה זה בכלל? זה X. לשאול האם קיים אלוהים זה כמו לשאול האם קיים X? אפילו באותה דת יש כל מיני אלוהים. גיסי הדוס חושב שבני עקיבא הם לא דתיים. אלוהים של סבא של סבא שלי, בדמיונות שלהם, גרם לבן אדם לעוף.... עם הטלית שלו (מתוך סיפורי צדיקים שהם טוענים שהם אמת). גיסי הדוס הוא, כבר מאמין באלוהים שפועל עפ"י חוקי הטבע. זה אלוהים אחר לגמרי! יש את אלוהים של הסיינטולוגיה ויש את אלוהים של הדתות השונות שאומרות לרצוח מאמיני אלוהים אחרים. ה"אלוהים" שהכי קל "להתחבר אליו" כחילוני, לדעתי, זה אלוהים של שפינוזה. אני לא זוכרת בדיוק את הפרטים... אבל אני זוכרת את התחושה כלפיו כששמעתי את ההרצאות. לא שנראה לי שיש השלכות מעשיות ל"אלוהים" הזה. אפילו בתור אתאיסטית גמורה (תרתי משמע (גמורה, חח), ולצערי ה pork barbique שהיה מתוכנן ליום כיפור, בוטל כי פתאום התחשק לידיד שלי ללכת לביכנ"ס!!! הוא גוי, מותר לו), אני חושבת שלחילונים יש מה ללמוד מדתיים. דתיים בכלל, כולל נצרות, איסלאם, בודהיזם ועוד. קשה לי לשים את האצבע על משהו ספציפי, אבל כשאני שומעת אינדיבידואליסטים קיצוניים, אני מרגישה את החוסר הזה. אולי זה השייכות....משפחתיות, החשיבה לטווח ארוך, כעם.. ועל מלחמות בין עמים, לטווח ארוך... לא יודעת.... הקרבה.. בביולוגיה כשרוצים לייצר תאי עכבר ירוקים, לוקחים גן מאצות (גן שעבר כמה שכלולים) ולא מייצרים את הגן מבראשית (למרות שאפשר). במובן הזה אפשר "לקחת" דברים מדתות. דגש על דתות, כי הדת שלנו, לדעתי לא הכי מוצלחת שבעולם, והראיה, בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו, ו2000 שנות גלות. למאמר "נהוג לאפיין את המאה העשרים כמאה המרסקת. בתהליכי הריסוק רחבי הידיים שהתחוללו בה, נשברו לחתיכות קטנות אידיאולוגיות גדולות, מדינות ומעצמות, ולצערנו הרב גם מספר לא מבוטל של בני־אדם. השבירה הזו אינה רק תוצאה של אלימות, אלא במידה רבה של תהליך מחושב ומכוון; בבסיסו עומדת ההנחה שהאינדבידואל הוא מהות שקיימת קיום אמיתי יותר מאשר כל קבוצה המורכבת מאינדבידואלים. כלומר, הפרט נתפס לא כאבן בניין של החברה, או אפילו כחלק אורגני מקהילה, אלא כיסוד הממשי היחיד, שהציבוריות היא לו רק התארגנות ארעית ואקראית המשרתת את צרכיו." --- הרבה יותר קל לשלוט בעם שבנוי מאינדיבידואליסטים. זה דומה למצב צבירה גזי. כשהחלקיקים לא "אוהבים" את עצמם אין ל"חומר" צורה. אחד הדברים שאני אוהבת בסרטים, זה "לראות" טקטיקות שונות שמנסים דרכם לעשות שטיפת מח. השולט הוא זה שכדאי להמר עליו, עפ"י הסיפור במדיה השלטת. לפי זה אנחנו מנוהלים ע"י נאצים. ואולי עדיף אלוהים גם אם הוא רק דמיוני (דגש על האולי) בחוברת של הסיינטולוגיה, (עשיתי שם קורס) חתום למטה religious technology, התלהבתי מהמושג.... אחד הדברים שהסיינטולוגיה עושה, בצורה חביבה, זה ללקט מסורות נחמדות מכל מיני דתות, כולל פסיכולוגיה. אם כבר דת, אז הם, אבל הם מאמינים ג"כ בנשמה, אז ברור שהם לא צודקים. אם יש אלוהים שהולך להעניש את מי שלא מאמין בו אז הוא מנייק, כי הוא התחבא כ"כ יפה בתורה הקדושה שלו, שצריך להיות שטחי כדי להאמין שכתב את התורה מישהו שידע יותר משידעו אז. אבל זה בסדר.. אין אלוהים. אין X. השורה התחתונה היא שקלול של הפרמטרים הבאים: למי יותר כיף, למי יהיה יותר כיף, סיכויי שרידה, ועוד. סבתא שלי אומרת שהיום אנחנו לא יודעים מה זה כיף. שהטעם של החיים שלנו דל כמו שהטעם של האגסים בסופר הוא סינטטי, וכמו שהדגים חסרי טעם היום. הבעייה שלי עם הקפיטליזם, שהוא עדיין מייצר אנשים פחות מאושרים. אבל יש לו פוטנציאל, נראה לי. מתוך המאמר שוב : - " אפשר לדמות את הדת לחברה קטנה שעברה השתלטות עוינת על ידי חברה גדולה יותר, היא הקפיטליזם התאגידי. תחילה הקפיטליזם מנסה להוריד את מחיר מניותיה של הדת על ידי ביקורת ואף זלזול מופגן בערכיה החומריים והתרבותיים. אלו עוברים מיד אריזה מחדש, שיווק עדכני ונמכרים בשוק הרעיונות. המכונה הקפיטליסטית לא מעוניינת כלל באשרור או בעידוד המסורות הדתיות, אלא מנצלת את היוקרה שיש להן למען רווחיה היא. היא עושה שימוש במימד ההיסטורי ובניחוח האותנטיות של המסורות הדתיות (כלומר ב''שם הטוב'' שלהן, בשפה עסקית), ובד בבד מבדילה בינה ובין כל מטען שלילי שאי פעם דבק בדת (כדי להקל על המכירה שלה בקונטקסט חילוני ומודרני). זהו תהליך זריז, בו הדת עוברת למעשה מיתוג מחדש ונמכרת כסחורה לכל דבר בשוק החופשי. כמוצר היא אינה נכפית, כמובן, על הצרכן, אבל אין לצרכן גם כל מחויבות אליה, ואף לא מחויבות לשלמותה (כלומר, הוא מוזמן ''לקנות'' רק את החלקים שהוא צריך)." --- מה אומר... האבולוציה של הדת שלנו נעשתה באיי הגלפגוס. היה מותר להרביץ לילדים כדי שילמדו תורה, ולכן קל להשתלט על "נושאי" הדת הזו.

איפי1

New member
נחמד...../images/Emo140.gif

נראה לי שהכרתי את זה קודם מאיזשהו מקום...

RichardSmith

New member
בהתחשב בעובדה...

שיש בשרשור כמה נושאים... פעם שרשורים היו מתקפלים אחרי 36 הודעות, כמו בקומונות, כרגע זה על 100-110 הודעות בצורה די מעצבנת. אבל שרשור חשוב.
(כי אני התחלתי אותו כמובן
)

חח (והפעם בראשי תיבות)

מעולם דיון על אלוהים לא היה לי מעניין כ"כ (בערך.. נראה לי) כל מה שכתוב פה הוא שקר מוחלט סתם

איפי1

New member
גם אני ניסיתי

לפתוח שרשור בנושא הזה, אבל לא הלך לי. אולי אתה יותרכריזמטי ממני, אז הלך לך יותר טוב?

mantrix

New member
אני דווקא שמח שזה לא מתקפל

מעצבן להכנס בכל פעם מחדש לשרשור כדי לראות את ההודעות שבו, עדיף ככה

אמונה הייתה יכולה להיות דבר נחמד

אם לא היו כ"כ הרבה שקרנים בעולם, ואם לא הייתה כ"כ הרבה דיסאינפורמציה. אפילו אצל חיות יש דבר כזה, ראה ערך צבעים ואבולוציה.

MajorWinters

New member
קפיטליזם, אתאיזם, דת,

מונותאיזם, סנטה קלאוס, החתול במגפיים והכנסיה בימי הביניים... אלו ועוד, בשרשור שהוקפץ מחדש, כי הוא עדיין מעניין אותנו, אבל כבר לא קופץ.

RichardSmith

New member
לא נכון. ../images/Emo3.gif

אף על פי שאני שותף לשרשור ההוא גם כן... שיחקנו בזמנו 7 בום והגענו ל 120~ או משהו כזה. כאן עדיין לא עברנו את ה 100.

למעלה