אוקיי, תגובה.
דבר ראשון, נטל ההוכחה לא קיים על כל מצהיר. דבר שני, אתה לא מבין נכון את ההגדרה של אתאיסטית. אתאיסטית לא אומרת "אני מאמינה שאין אלוהים"; אתאיסטית אומרת "אני לא מאמינה שיש אלוהים" (או, כמו שבדרך כלל שומעים "אני לא מאמינה באלוהים"). אתה רואה את ההבדל. כך שהטענה הראשונה שלך לא רלוונטית. מעבר לזה, גם להגיד "אני מאמינה שאין אלוהים" זו טענה לגיטימית. "אני מאמינה שאין אלוהים" אומר "אני חושבת שאין אלוהים". כלומר, נראה לי הרבה הרבה הרבה יותר סביר שאין אלוהים. במקרה הזה נטל ההוכחה על מי שאומרת כזה דבר, אבל כאן כבר הרבה יותר קל לספק הוכחות. ומי שאומרת "אני יודעת שאין אלוהים" טוענת טענה לא הגיונית בדיוק כמו מיש אומר "אני יודע שיש אלוהים". בנוסף, אתה נגד הגדרות. דבר ראשון, אנחנו בני אדם וככה המוח שלנו עובד, בהגדרות. מה לעשות, לך תתווכח עם המוח. או עם אלוהים שברא אותך ככה או עם האבולוציה או עם מי שלא יהיה. דבר שני, אתה אומר "אתאיסט הוא אחד שלא מאמין באלוהים, ואגנוסטי הוא אדם בעל תפישה סקפטית. אולי... אני לא יודע... כל אחד יגדיר את זה אחרת." אז לא. הגדרות הן הגדרות, אם כל אחד יגדיר אותן אחרת הן חסרות משמעות. הגדרות נמצאות בסביבה כי הן עוזרות לנו לסדר דברים בראש בקטגוריות. שזה לא תמיד נכון אבל זה יותר נוח. אולי אפילו הדרך היחידה שאפשרית לנו. בנוסף, לא אמרתי שאגנוסטי הוא אדם בעל תפיסה סקפטית. אמרתי שלהיות אגנוסטי זה הגיוני רק כחלק מתפיסה ספקטית. הנקודה מאחורי המשפט הזה היא שאם אתה סקפטי רק לגבי אלוהים אבל לא לגבי דברים אחרים - כמו המפלצת בארון - אתה סותר את עצמך. אין לך סיבה להגיד "אולי" על אלוהים ולא להגיד "אולי" על המפלצת בארון. ברגע שסתרת את עצמך, נגמר הדיון. אנחנו מתווכחים בעזרת ההיגיון, בעזרת כלים לוגים. אם אתה מוכן לקבל סתירות זה סבבה, אבל תהיה מודע לזה שלא תוכל להוכיח את הטענה שלך בצורה לוגית. לשאלו הבאות שלך: "למה דת היא נושא כל כך גדול!? הרי אין שום שם מאגד לקבוצת האנשים שלא מאמינים במפלצת בעלת שלושה ראשים, פרה ורודה או מפלצת הספגטי. למה קיום האלוהים יותר שמות כל גדולים ומפוצצים? למה חייבים להשתייך לאחת מהקבוצות האלו?" התשובה בגוף השאלה, דיןדין. קיום האלוהים יוצר שמות גדולים ומפוצצים ויש לו הגדרות משלו בדיוק בגלל שיש לו מאגד של אנשים שמאמינים בו. אם לא-יודעת-כמה אחוזים מהעולם היה מאמין במפלצת בארון, זה היינו יוצרים הגדרות גם לזה. הסיבה היחידה שהמצאנו את השם "אתאיסט" זה כי היה לנו ארוך ומסורבל מדי להגיד "אחד שלא מאמין באלוהים" כל פעם שרצינו לדבר על זה. הסיבה שרצינו לדבר על זה מלכתחילה - הסיבה שבגללה המצאנו את ההגדרות לדיון, שיהיה לנו יותר נוח - היא שהאמונה באלוהים מאוד מורגשת בעולם והיא מובילה אנשים למעשים מסויימים ומכוונת איך שאירועים קורים וזה משמעותי לנו.