קפיטליזם, אתאיזם, דת,

mantrix

New member
דת היא סמל ההמוניות והאספסוף

אני לא עומד בשום מקום מבחינת הדת, אני לא מאמין בקיומו של האל לפי הגדרת הדת, וגם לא מאמין בהעדרו לפי הגדרת האתאיזם, יצא לי לתקשר עם מה שניתן להגדיר כאלוהים אך ללא ראיות לגבי היותו פנימי אישי או חיצוני גלובלי. לא מפריע לי החלק הכלכלי בחגים, אם כי אני לא רואה בהם סמליות, מלבד חלוקה קלנדרית עממית משותפת, כלומר יותר חשוב שכולם חוגגים יחד מאשר מתי ואף למה. מעולם לא השתייכתי לתנועת נוער, מנסה להשתלב בפורום
לגבי הדת, היא מבחינתי סמל ההמוניות, דבר המשמש לאנשים רבים מטרה במקום אמצעי, ואני מתנגד לה כאינדבידואליסט ובלי קשר לתוכנה.

איפי1

New member
אני מתייחסת לדת

כאמצעי ולא כמטרה. הדת היא אמצעי להפוך את החיים שלנו למוסריים יותר ונכונים יותר מבחינות אתיות. אבל זאת רק דעתי. (ואולי הדעה של עוד כמה דתיים)

mantrix

New member
האם את מתאמצת להבין את הדת

על כל המשמעויות והסיבות, עם כל הכוונות שעומדות מאחורי המנהגים והמצוות, כולל שיקול דעת מפוקח וזהיר לגבי כל אחד מהם בנפרד, או לוקחת את החוקים כמובנים מאליהם בבחינת "נעשה ונשמע" ואת הדת כמשהו גלובלי שהיא דרך חיים שיש לדבוק בה גם ללא הבנה שלמה?

איפי1

New member
אני לוקחת את הדת

כמשהו מובן מאליו, עד שאני רואה משהו שלא מתחבר לי עם המציאות, וברגע כזה אני שואלת את עצמי מה לעשות ולמה. אבל אני לא יכולה לפקפק בהכל ולנסות להבין את כל הדברים שנמצאים בדת, כי זה פשוט ייקח לי כל החיים להבין למה וכמה, ולכן אני פשוט לא מנסה להבין כשנראה לי שאין מה להבין ואין לי סיבה לנסות להבין. בכל אופן, אני מה שנקרא חפיפניקית. דתיה, אבל לא מתייחסת לזה ביראת קודש וחוטפת התקף לב על כך ששכחתי לברך לפני האוכל. (אבל אני כן שומרת כשרות.... כל הזמן) אז... זהו נראה לי. די נמאס י מהנושא הזה. כולם פה נכנסים לעומק, וזה נהיה ארוך....ומייגע. לילה טוב.

mantrix

New member
כל החיים זה מה שיש לך

לא יודע למה את חושבת שאין מה להבין ואין סיבה להבין, אבל אני חושב שאם כבר להשקיע במשהו ולשאוף למשהו בחיים אז זה להבנה המלאה של המציאות. אכן כולם כאן נכנסים לעומק, וגם אני כבר לא מאמין לאורך שהשרשור הזה הגיע אליו, אבל זה דווקא אומר שזה נושא שמעניין אותנו (לעומת ימים יבשים ללא הודעות כי לא היה על מה לדבר), ודווקא מסיבה זאת צריך להמשיך ולדון בכך!

איפי1

New member
טוב...סבבה.

שימשיכו את השירשור אם זה מעניין כל כך את כולם, אבל למה לשאוף רק להבנה מלאה של המציאות? קיבלת חיים, ומה שאתה עושה איתם זה לשאול או לנסות להבין למה אתה חי? זה נראה לי קצת מוזר... אני חושבת שעדיף לי למצות בחיים את הדברים שמעניינים אותי. שעושים לי כיף. אם רק הייתי מנסה להבין את הדת, החיים שלי היו נגמרים עוד לפני שהייתי מספיקה להגשים את מה שאני רוצה במהלך החיים האלה. בגלל זה אני חושבת שיש דברים בדת שמוטב לא לחקור ולנסות למצוא את כל התשובות לכל השאלות שקשורות אליהם, כי אי אפשר לגמור עם זה. לעולם. לעומת זאת, אין לי בעיה לנסות להבין חלק מהדת שכן אפשר להסביר בעזרת ההיגיון. אז בגלל זה הדת מבוססת על אמונה. אתה מאמין שיש משהו, ולא שואל כל כך הרבה שאלות, כי אתה פשוט מאמין. אני מקווה שהבנת את הנקודה שניסיתי להעביר... יש לי לפעמים בעיות בלנסח נכון את מה שאני רוצה לומר...

RichardSmith

New member
../images/Emo45.gif

כמובן שלא כל מה שעושים עם החיים זה לנסות להבין למה אנחנו חיים. אבל הבנה מלאה או שואפת למלאה של המציאות היא דבר הכרחי להמון תחומים. כמובן שאפשר לגמור עם זה... החיים סופיים... במקום להשקיע זמן בלמצוא תשובות, את יכולה להעביר שאלות הלאה ואז לקבל תשובות מאחרים ולראות אם זה מסתדר מבחינת תפישתך.

mantrix

New member
לא האצלת סמכות, אלא עמידה על כתפי

ענקים...
כלומר לא להתחיל לחפש את התשובות לשאלות הבסיסיות, אלא קודם לברר כל מה שאחרים מצאו (ולפחות לפי טענתם, מצאו די הרבה), ורק אז לחקור ולגלות דברים חדשים.

RichardSmith

New member
אבל סיבוכיות זמן הריצה...

של החקר יותר גדולה ממשך החיים... לכן האצלת הסמכויות. אכן, "כולם" צריכים לעמוד על כתפי ענקים. אבל אם, למשל, תקרא על הסיפור של ראמג'ואן... http://en.wikipedia.org/wiki/Ramanujan בקצרה, הוא הגיע לבדו לדברים נפלאים, חלקם נעשו ע"י מתמטיקאים בעבר. לפעמים לחשוב בתוך הריבוע מגביל...

mantrix

New member
סיבוכיות זה עניין חמקמק

יש אלגוריתמים לאופטימיזציה יש הנחות, ניחושים וקיצורי דרך יש חישוב מקבילי משותף וברור שלא צריך לחשוב בתוך הריבוע! צריך לחשוב בתוך ההייפרקוביה!

pieceofmadness

New member
כבר אמר פעם מישהו חכם:

"כדי להבין את החיים, יש להביט לאחור. כדי לחיותם, יש להביט קדימה".

mantrix

New member
אההההה עכשיו הבנתי!!

אז כל המורות האלה מבינות את החיים כי יש להן עיניים בגב??

טענה שהכל אמת ניתנת להפרכה עלחלקיות

רוב הדתיים אומרים שיש להם מסרים מהאמת המוחלטת (מסרים מאלוהים ושליחיו, בצורת כתבי קודש למיניהם). בהנחה שמסרים מהאמת המוחלטת צריכים לכלול אך ורק טענות אמת. מספיק למצוא טענה מופרכת אחת כדי לשלול את הטענה שהכל אמת. ויש לי לפחות טענה מופרכת אחת. הצמחים לא נבראו לפני השמש, בטח לא עצי פרי. אלוהים לא הבדיל את האור מהחושך לפני שהוא ברא את השמש. אלוהים לא ברא את הארץ ורק אח"כ את שאר הכוכבים. לא חולים בצרעת כי מדברים לשון הרע (בטח לא צרעת הביית והבגד), מן הסתם חולים בצרעת יותר מקיום מצוות ביקור חולים מאשר מדיבור לשון הרע. מספיק טענות?..... עכשיו באו "חכמולוגים" ומצאו תירוצים. יש להם פרשנויות....השורה התחתונה של הפרשנויות היא שמה שכתוב בתורה הקדושה, הוא.... לא ... נכון. לא צריך להמשיך לקרוא את כל התורה והגמרא כדי להגיע למסקנה הזו. אבל דתיים לאומיים עדיין מאד חמודים בעיניי.

הדת היא מצפן מוסרי לא מוצלח לדעתי

דוגמאות" סיפור העי : הם לא נתנו לישראל לעבור דרכם לארץ (עפ"י הסיפור המקראי), אז הם שרפו אותם על טפיהם והחיות שלהם. (אולי צריך ללמוד מזה דברים אחרים, אבל האם זה מוסרי? לא יודעת). מכשפה לא תחיון. משכב זכר מות יומת. מקושש עצים בשבת - לסקול. ועוד כל מיני...(כשאלוהים מתחבא בתורה בעור של עזתי מהמאה השלישית...) חלקם נגד הפלות של עוברים חולים שיסבלו בחיים שלהם, ולפעמים יתבעו את הוריהם על זה שהם ילדו אותם. זה מאד לא מוסרי בעיני. ומאד לא אקולוגי. לזרוק אבנים על נוסעים בשבת. זה לא מוסרי. המתת חסד, לא כשר? לא יודעת, מוסרי? אולי, טוב..נו... לא יודעת! תלוי. והבעיה החמורה היא שאם היית נולדת מוסלמית או נוצרית היית צריכה להרוג אנשים בשל צווים מוסריים אחרים. כי הם יהודים שגרים בארץ, למשל. לא משנה שהם ברחו מהשואה. או כי שמעת שהם שותים דם של תינוקות נוצריים. וגם מן הסתם זה מוסרי להמציא את הסיפורים האלה כמו שמוסרי להמציא דברים שכתובים בתורה. ובכתבי הקודש.

למעלה