קצת על פוסט-מודרניזם..

Red Star

New member
אני לא מסכים עם המשפט הראשון

סכסוכים הרבה יותר קל לפתור כששני הצדדים יודעים שיש איפשהו אמת מוחלטת ששניהם לא מכירים. אם הם חושבים שהכל נכון באותה מידה הם לא יתאמצו להגיע לפשרה כי הם יחשבו שהם צודקים. צריך לחשוב עד כמה באמת הפוסט-מודרניזם נולד כדי לאפשר גישה יותר כנה למציאות או אם הוא סתם מהווה דרך להימנע מעימותים ולהרגיש בסדר עם העולם. אני כמובן מסכים עם האפשרות השנייה.. הגישה שאומרת שרק מבחן התוצאה חשוב לא מוצאת חן בעיניי. מכמה סיבות: 1. הרבה שרלטנים משתמשים במבחן התוצאה כדי לחזק את ה"אמת" שלהם. ע"ע דיאנטיקנים (אם מישהו מכם יודע מה זה דיאנטיקה..). כשמנסים להתווכח איתם על האמת עצמה הם מפנים אותך שוב למבחן התוצאה, כאילו הם דיברו מלכתחילה רק על זה.. 2. האמת הרבה פעמים עוזרת לנו לשפר את התוצאה הפרקטית של מעשינו. ואם זה לא תוכל להתווכח =) 3. לא בכל דבר הכל כלי למען התוצאה.. יש דברים שבהם חשוב פשוט לדעת את האמת. אם אותך זה לא מעניין, זה בסדר גמור, אתה לא חייב.

Azazel

New member
../images/Emo32.gifדיאנטיקה=סיינטולוגיה=כת מפחידה

BECOME INTERESTED IN THAT, אעלק.

Red Star

New member
לא מדויק

אפשר להשתמש בדיאנטיקה בלי להיות סיינטולוגים אם כי רוב הדיאנטיקנים הם גם סיינטולוגים וינסו למשוך אותך כמה שיותר לסיינטולוגיה, וזה לא רצוי בכלל. דיאנטיקה לכשעצמה היא שיטה לטיפול בטראומות וחרדות, במידה מסוימת גם לדברים אחרים. התיאוריה שעליה נשענת הדיאנטיקה ידועה לי היטב והיא תיאוריה מלאה בסתירות פנימיות ועיוותים שונים ובקיצור היא פשוט לא נכונה למרות שיש בה כמה דברים שמזכירים תיאוריות פסיכולוגיות שונות. באשר להצלחה שלה, דיאנטיקה יכולה לעזור במקרים רבים, אבל זה לא אומר שהתיאוריה נכונה. את הצלחתה של הדיאנטיקה אפשר להסביר גם בעזרת רוב התיאוריות הפסיכולוגיות שישנן (גשטאלט, פסיכואנליזה, ביהביוריזם, ועוד).

doresh shalom

New member
סיינטולוגיה?

אשמח אם תגאל אותי מבורותי...

Azazel

New member
כת חייזרים מפחידה במסווה של דת

לגיטימית, פועלת כבר זמן מה גם בישראל. קיימת היכרות אישית שלי ( כמעט ורצו לקחת אותי גם). הבאתי את ה-אתר בה' הידיעה לגבי הפשעים שלהם.

Azazel

New member
עוד תוספת קטנה שלי:

דת לא יכולה להיות לגיטימית.

blondifieD

New member
המ

אני מסכים עם הגישה שכותב ההודעה נוקט, כמו אימוץ החשיבה, ביטול האגו האינטרסנטני והפחד מלהביע דעה קיצונית. אבל עד להגיד שיש אמת אחת? הרי אם נסתכל על הדוקטרינה המדעית, שום דבר לא מוכח, אלא אך ורק מאושש כתוצאה מתצפיות וניסויים. כשמגיעים לתיאוריה מסויימת, צריך למצוא בה שגיאות כדי לאשש אותה, לא למצוא את האמיתות שבה כי הן לא קיימות חוץ מבראש שלנו. כל תאוריה מאוששת, שאפשר לקרוא לה טאוטולוגיה, תלויה בכל-כך הרבה גורמים שהם אמנם מדידים, אבל המדידות הזו תלויה בחושים שלנו. גם את האמצעים האמפיריים שמודדים את מה שמעבר לגבולות החישה שלנו מגיעים כקלט ע"י החושים שלנו ומעובדים ע"י המוח, שגם הוא מוגבל. לכן אני לא רואה משמעות ל"אמת מוחלטת" אלא מכסימום לאישוש שהיחס שלו לאמת מוחלטת קרוב מאוד לאחד (בהנחה שמתמטיקה הוא הכלי לאישוש).

Red Star

New member
../images/Emo31.gif

1. נכון ששום דבר לא מוכח, אבל זה לא מונע מאיתנו להאמין שיש איפשהו אמת מוחלטת אפילו אם זה בלתי-אפשרי להגיע אליה, ואפשר רק להתקרב קצת. 2. להגיד שהאמיתות קיימות רק בראש שלנו זה כבר הגזמה פרועה. ועם כל הכבוד, המדידה של משהו לא תלויה בחושים שלנו (אלא אם כן אנו הוזים באותו רגע). האם אתה לא מכיר בעובדה שכל בני-האדם הנחשבים שפויים, בעוד אולי הם לא רואים בדיוק אותו דבר, הם כן רואים את אותם הדברים, עד כדי כך שיהיה אפשר לדבר עליהם ולהחליף רשמים. יש לנו שפה משותפת בכל הנוגע למה שמחוצנו. וזה מאושש (אם לא מוכיח) את ההשערה שהמציאות היא דבר קבוע (בכל אופן, אם היא בראש של מישהו, זה לא הראש של כולנו אלא חייב להיות ראש של מישהו אחד מסוים... ואני לא רוצה לדעת של מי). אם לכל אחד האמת שלו, והכל נכון באותה מידה, אתה אומר שזה נכון שהשואה מעולם לא התקיימה? יש אנשים שזוהי האמת שלהם. אם אתה לא רוצה לסמוך על החושים שלך, בסדר, אל תסמוך עליהם, לדעתי זה לא שפוי כ"כ אבל כל אחד והקינק שלו. העיקר שאתה משוכנע שלכולנו יש מציאות משותפת - בין אם היא נכונה בעולם שמחוץ לחושינו ובין אם לא. אנו מפרשים אותה בצורות שונות, אבל היא זהה. עכשיו, להתווכח על האם המציאות המשותפת היא מדומה או שהיא מה שקיים בעולם שבחוץ - זה כבר מיות רוחסר טעם.

blondifieD

New member
:-!

אנחנו יכולים *להאמין* שהאישוש הוא אמת מוחלטת על סמך התצפיות. "אפילו אם זה בלתי אפשרי" זה משפט שמסנגר את העמדה שלי. "האם אתה לא מכיר בעובדה שכל בני-האדם הנחשבים שפויים, בעוד אולי הם לא רואים בדיוק אותו דבר, הם כן רואים את אותם הדברים, עד כדי כך שיהיה אפשר לדבר עליהם ולהחליף רשמים." - שפויים לא מתאים להדגמה, אלא חסרי מום במנגנוני החישה. כמובן שאני מכיר בתקשורת בין אישית. הטענה שלי היא שהמציאות מעובדת ע"י המוח שלנו, אך מכיוון שהמוח שלנו מוגבל, גם ראייתנו את המציאות מוגבלת ולפיכך גם האמת המוחלטת לא מוחלטת אלא יחסית. "אם לכל אחד האמת שלו, והכל נכון באותה מידה, אתה אומר שזה נכון שהשואה מעולם לא התקיימה? יש אנשים שזוהי האמת שלהם." לא אמרתי שלכל אחד אמת משלו, אני בכלל פסלתי את המושג. אמרתי שיש דברים שמאוששים יותר ויש שפחות, ברור שהשואה מאוד מאוששת ולכן מכחישי השואה חיים בשקר ושכנוע עצמי שישרת את האג'נדה שלהם. כמו שחלק מהדתיים מאמינים שה' הניח את עצמות הדינוזאורים כדי לבחון את אמונם בו.

דור לוי

New member
כמה נקודות למחשבה:

כתבת>> 1. נכון ששום דבר לא מוכח, אבל זה לא מונע מאיתנו להאמין שיש איפשהו אמת מוחלטת אפילו אם זה בלתי-אפשרי להגיע אליה, ואפשר רק להתקרב קצת. יפה שכתבת שזה לא מונע להאמין - משמע כמו בדת: יש כאלו הבוחרים להאמין שקיימת ישות אלוהית, ויש כאלו שבוחרים להאמין שלא קיימת יישות אלוהית. ואף אחד מהם, בהנחה שיכולת הדיון שלהם דומה, לא יכול להוכיח לשני שאמונתו צודקת. כתבת >>2. להגיד שהאמיתות קיימות רק בראש שלנו זה כבר הגזמה פרועה. ועם כל הכבוד, המדידה של משהו לא תלויה בחושים שלנו (אלא אם כן אנו הוזים באותו רגע). כשהייתי ילד, היינו קבוצת הניסוי של שיטת הבדידים בחשבון. הניסוי וכל המדידות שלו עברו בהצלחה יתרה, ולכן רבים מהצעירים ממני, נאלצו ללמוד בשיטה זו שהוכחה בדיעבד כגרועה ביותר. שנים אח"כ בעקבות הכרות עם מישהי מתחום החינוך, התברר שיש עיוות במדידה. במערכת החינוך, תמיד, אבל תמיד, הניסויים מצליחים - כי לקבוצת הניסוי בוחרים את הצוות הטוב, ועצם ההשתתפות בניסוי מגבירה את המוטיבציה וכד'. מכאן הדרך להטיית התוצאות קצרה... כתבת >>אם אתה לא רוצה לסמוך על החושים שלך, בסדר, אל תסמוך עליהם, לדעתי זה לא שפוי כ"כ אבל כל אחד והקינק שלו. לפני שנים ראיתי פרסומת (גרועה, כי אני זוכר שזה היה להצגה אבל לא זוכר איזה...) שהיתה פלייר שבו היו הרבה משפטים חכמים יותר וחכמים פחות. אחד מהם נחרט בזכרוני: "כל אחד הוא משוגע - אלא אם אתה מבין את המניעים שלו!" אז ככה, סביר להניח שבד"כ אתה צודק, אבל יש מקרים, כרגע עולה במוחי אחד, שבו ההיצמדות לסמוך על החושים היא מתכון בטוח למוות! מדובר בטיס, כשאתה נקלע באופן מתוכנן, או עקב משהו לא צפוי (כמו שינוי במזג האויר) למצב שבו אינך רואה את קו האופק - הדרך לוורטיגו ולהתרסקות קצרה ביותר. ההתרסקויות מעל הים בלילה, למשל ליד שדה דב, הן דוגמא שלצערי חוזרת על עצמה מדי מספר שנים... זה נכון אלא אם תתעשת בהקדם, ותכריז באופן ברור - אני עכשיו במצב שבו אני לא יכול לסמוך על החושים ועלי לסמוך על מכשירי הניווט של המטוס. אני מניח שיש מצבים נוספים כאלו ואחרים, בתחומים טכניים וגם בהתנהגות בין אנשים, רק שממוחי דלף כרגע הזכרון ואני פורש. שיהיה לילה טוב ושקט לכולם

Red Star

New member
...

1. יש דברים שמונעים ממני להאמין שכל דבר נכון באותה מידה, בעיקר העובדה שזה לא הגיוני בכלל כי יש פה סתירות אינסופיות. ואם לא הכל נכון, אז משהו כן נכון. 2. באשר ללסמוך על החושים - אני מקווה שברור לך שלא התכוונתי לקלט החושי הישיר בלבד, אלא בכלל למה שאנו מצליחים לקלוט מהעולם בדרך זו או אחרת - כולל גם דרך מכשירי ניווט או פשוט הגיון (אפשר להגיע למסקנות שסותרות את האינטואיציה החושית שלנו).

דור לוי

New member
../images/Emo32.gif פתיחות לקבל את הלא הגיוני

אני מודע לכך שהרבה דברים אנחנו פוסלים על הסף, כי הם נראים לנו לא הגיוניים, ולכן המוח שלנו נוטה לסנן אותם מראש. זה אחד היתרונות של המוח האנושי לעומת המחשב, אפשר לקרוא לכך אינטואיציה. זה כלי המאפשר למוח להיות מאוד חסכוני. זה גם אחד החסרונות - שמאפשרים למחשב בסוגים מסוימים של בעיות, לתת פתרון טוב יותר. מה שאני רוצה לאמר, שזה שהמוח נוטה לפסול משהו כי "זה לא הגיוני", לא אומר שזה באמת לא הגיוני. ייתכן שאנחנו פשוט לא מבינים ברגע נתון את ההגיון. דוגמא נוספת בתחום התנהגות אנוש: באחד ממקומות העבודה בעברי, היתה מחיצה ביני ובין החדר של הבוס. המחיצה היתה ארון עם רווח מהקיר. בד"כ הייתי יכול להציץ, לבדוק שהוא שם ולדבר איתו מעבר למחיצה. יום אחד למרות שהבוס ישב ב'חדרו', מישהו לידי שמע אותי מתקשר אליו ומשאיר לו הודעה בתא הקולי. הוא הסב את תשומת ליבי לכך, וסימנתי לו שאני יודע והמשכתי בהשארת ההודעה. לכאורה זה דבר אידיוטי לעשות נכון? כך בכל אופן הוא הסתכל עלי... עכשיו אוסיף פרט לתמונה שהבחור לידי לא ידע: מישהו השאיר לי בתא הקולי שלי הודעה חמורה - שהיה לי חשוב שהבוס ישמע - יחד עם הערה שלי לנושא! העברתי (forward) את ההודעה לתא שלו יחד עם מספר מילות ההסבר שהקלטתי. האם עכשיו הפעולה שלי נשמעת יותר הגיונית? אבל כאן אעצור כי הדיון היה על פוסט מודרניזם ... ומנהל הפורום קורא לסדר.

doresh shalom

New member
דור, ../images/Emo41.gif

אני מבין שאתה רוצה לפרסם את הפורום שלך וזה מקובל עלי, אבל אפשר לעשות זאת בשרשור OFF או בנצל"ש. זה גם מאוד לא נוח שאתה רק מקשר לדיונים בפורומך, כי זה לא כיף ללחוץ כל הזמן על לינקים... בקיצור, אשמח את תשתתף בדיוני הפורום אבל אבקש ממך להתחשב בנוחיות משתמשי הפורום (פורום השמאל שלנו לא ורום רפורמה כלכלית).

דור לוי

New member
לעניות דעתי ההודעה היתה לעניין

פשוט הארתי פן נוסף הנוגע גם בהקשר של סטטיסטיקה ומתימטיקה. לא מצאתי לנכון להעתיק שרשור שלם עם כל הדיון שבו - במיוחד שמדובר בשרשור שאינו פעיל. ועוד משהו: לתומי חשבתי שכשכתבתי לך שאין בעיה להודיע בפורום רפורמה כלכלית על דיונים רלבנטים מהפורום הנוכחי זה הדדי.

doresh shalom

New member
כפי שכתבתי ,

אתה מוזמן לפרסם דיונים מהפורום שלך, אבל בשרשורי OFF או נצל"שים. כמובן שאם זה שרשורים שלמים ולא רק הודעה אחת אז אני לא מצפה שתעתיק שרשורים שלמים.

למעלה