קצת על פוסט-מודרניזם..

doresh shalom

New member
???

Red Star

New member
טוב אני אגלה לכם.....

לא לבנה ולא שחורה. כשכתבתי את ההודעה לבשתי חולצה אפורה

doresh shalom

New member
חברים אני קורא אתכם לסדר!

הדיון פה הוא לא על מתמטיקה אלא על פוסט מודרניזם! קחו זאת לתשומת ליבכם.

אני מציע ל-RED STAR

לפתוח את הדיון מחדש, בשרשור חדש, ובלי הבלגן עם המתמטיקה. ואם כבר, אז הוא יכול בהחלט להסתמך על מחקרים שנעשו לאחרונה על שימושים שקריים, מסולפים, בסטטיסטיקה.

Alexco

New member
תגובה

יש לך חוסר הבנה מוחלט, ואני לא מדבר על הסתברות אלא על פוסט-מודרניזם. פוסט-מודרניסטים לא טוענים ששני אמיתות מתקיימות במקביל, אלא שאין לאדם זכות לכפות או להשליך את האמת כפי שהוא רואה אותה על בני אדם אחרים. אפשר להסכים או לא להסכים עם ההשקפה הזאת, אך בכל מקרה עיוות מוחלט שלה אינו נדרש בכדי להעביר עליה ביקורת שמכבדת את המבקר.

Azazel

New member
האחד הוא הסיבה ההגיונית היחידה

לשני. אם יש אמיתות אתיות מסוימות וקיימות, אי אפשר להכריח אנשים לנהוג לפיהם? ההסבר היחיד הוא שכביכול אין "טוב או רע" והכל בעיניי המתבונן.

Alexco

New member
תגובה

האחד הוא לא הסיבה ההגיונית היחידה לשני. ייתכן שישנה אמת אבסולוטית אך כל עוד היא בלתי נתפסת על ידי האדם אין לה משמעות. דרך אגב, אני לא פוסט מודרניסט...

Azazel

New member
מ'זאת אומרת, "בלתי נתפסת"?

"עדיין לא הובנה במלואה בשלב זה"? אם כן, זה ייתכן, אבל יש לנו כבר רעיונות וכיוונים כללים מצוינים. זה עדיין לא מצב של וואקום, ואקויולנטיות מוחלטת מבחינה אתית של מעשים. זה כאילו היית אומר שאין עוד הסכמה מוחלטת לגבי צורת החומר בשברירי השנייה הראשונים שאחרי הפיצוץ הגדול, התאוריה שלפיה כדוה"א עומד על 4 פילים שוות ערך לתאוריה המקובלת כיום. ( אני מקווה, אגב, שאין פה אסטרופיזיקאים בפורום שיסקלו אותי על ההשוואה.
)

doresh shalom

New member
../images/Emo88.gif אני מכריז מראש כי לא ../images/Emo41.gif

יתקיים פה דיון על אטרופיזיקה! תומר.

doresh shalom

New member
צריך תמיד להיות מוכן ../images/Emo41.gif

חוצמזה, כתבתי את דברי בבדיחות הדעת.

sharonhaimov

New member
אתה בכיוון הנכון, אבל בנוגע לתוכן

של ההודעה, זה פשוט שטיות. אנחנו לא מדברים רק על הסתברות, אלא על מצב במציאות, ע"פ מכניקת הקוונטים חלקיק יכול להיות בשני מצבים בזמן אחד! למעשה חלקיק יכול להימצא בשני מקומות שונים בזמן אחד, אין מצב וודאי לחלקיקם, גם בגלל עקרון אי הוודאות (כמה שאתה יודע יותר בוודאות את מיקומו, כך פחות תדע בדיוק את מהירותו וההפך). בנוגע ל"אמת מוחלטת" אין בידיוק אמת מוחלטת, אבל יש אמיתות שהן עדיפות על אחרות. ויש דברים שהם בכלל שקרים. הפוסט מודרניות לקחה את זה רחוק מדי.

למעלה