קצת צביעות

קצת צביעות

כאן עלתה עיינין של שטראוס שכיביכול היא פוגעת בנוער הדתיי ועוד כל מיני גורנישט, ואז חלק מהדתיים כאן במאת אמרו "צריך להתחשב וכו" אבל כאשר פוגעים בחילונים וכו, (נישואים אזרחיים, תחבורה ציבורית בשבת , חנויות חזיר בעיר וכו,) הם לא אומרים כלום, אלא להפך אנחנו החילונים שלא בסדר אנחנו צריכים להתחשב.. ואני פשוט אומר אם הדתיים לא מתחשבים ברצונות חילוניים כל כך רבים למה שטראוס צריכה להתחשב בנוער הדתי? אין כאן התחשבות חד צדדית, מי שרוצה התחשבות צריך לדבר על כך משני צידי המתרס.

StrengthHonor

New member
יש לזה השלכות

בעיקר לחילוניים ביותר שבשבילם לאכול חזיר זה כמו טקס והחרדים.

antreprize

New member
אתה לא עושה את טקס אכילת החזיר?!

כופר! תתבייש! אותך למשטרת המוסר!

StrengthHonor

New member
אתם חבורה של ילדים(במנטליות שלא מבינים ציניות

אפשר לחשוב אני חופש כיפה שלא הלך בת"א פעם בחיים שלו

רוני13

New member
לא ראיתי את החילונים...

מתלוננים על החופשים שהם מקבלים מהעבודה במסגרת חגים ושבתות

אין קשר חוכמולוג!!

יום שבת ניתן , גם באמת מתוך יהדותנו, וגם מתוך כאן שלכל עובד יש זכות בסיסית ליום חופשה.

M e g g i

New member
מעבר ליום שבתון פעם בשבוע - הוא התכוון לחגים.

נישואים ברבנות סיבתם העיקרית היא מניעת התבוללות וגילוי עריות [שיהיה רישום מסודר]. מדינת ישראל היא מדינה מסורתית כמו רוב הציבור בה. רוב האנשים שמחים על השמירת הצביון היהודי המינימאלי...

אפשר גם להרשם בעייריה

רוב הסיבור לא ממש מסורתי, מזה מסורתי.? לנשק מזוזה, ומיד אחר כך ללעוס מסטיק כמו בהמה והגיד מה יש לאמא שך.. ? ואחר כך ביום שבת ללכת למשחק כדורגל? זה המסורתי שלך? מזה מסורתי, לקלל אותי כל ימות השבוע ואחר כך ביום כיפור לבקש את סליחתי? זה המסורתי שלך? המסורתי על התחת שלי, זה המסורתי האמיתי. או שאתה דתי או שאתה חילוני. הרוב הגדול חילוני ולא ממש אכפת לו מהדת. הכל טוב כשהוא יוצא מידי הבורא, הכל מידרדר בידי האדם (שגיא נהור)...... אין כזה דבר רוב, רוב האנשים בארץ מרוב שבילבלו להם תתחת הרבנים המאוד לא מוסריים ומאוד מושחתים שלנו! הרב עובדיה ועוד כמה רבנים שהורשעו במעשים מיניים וכו, כבר אנשים בכלל לא יודע מזה ציביון יהודי! אין לאף אחד מונופול על היהודות, היהדות היא של כולם .

Drorchiklil

New member
נוטה להסכים.../images/Emo45.gif

האמת שבכלל יש בעיתיות בשילוב של דת במדינה, כי המשמעות שלו היא בהכרח פגיעה בציבור גדול-החילוני. כשהשתיים נפרדות נשמרת זכותו של כל אחד לפעול לפי אמונותו ועקרונותיו. שזה דבר טוב.

לך תסביר את זה לדתיים

שלא מבינים אלף פעם ויותר שכאשר אין הפרדה בין דת למדינה זה פוגע במדינה וזה פוגע בדת!! והם עוד רואים את עצמם "שומרי הדת היהודית" עלק...

רוני13

New member
וואו...

תתחיל לעבוד על ניסוח. מסורתי הוא אחד שלווא דווקא שומר חלק מהמצוות-מסורתי הוא קודם כל אדם הנותן כבוד ליהדות,מעריך אותה ומכיר בה. לא הבנתי כ"כ מה רצונך מרבנים. והרב עובדיה לא הורשע מעולם בעבירות מין וגם לא נראה לי שיש חשד אז די לדמגוגיה.

מה הקשר? אני גם נותן כבוד ליהדות!

ועדיין אני לא מסורתי אני חילוני. ולמה אתה כותב לי חייך אחי אתה יהודי? מה יש לחייך? אתה כופה עלי כפיה דתית, לא מסתכל בצלחת מה אני אוכל בודק מתי אני הולך לקניון, ומונע ממני לנסוע ברכבת או אגד בשבת. ועוד הרבה גזרות.. זה ממש לא מענין אותי שהרב עובדיה לא הורשע בכלום, הוא גורם לי בחילה בזמן האוכל וזה מה שחשוב. והוא בכלל לא רב הוא שייח ערבי. אבל מצגר והרב לאו כן היו מעורבים בעברות מין..

רוני13

New member
אוי תעשה לי טובה...

אתה מוריד את רמת השיחה,או שמא רמת השיחה הייתה נמוכה מלכתחילה?

M e g g i

New member
כמה דברים.

1) קודם כל, תלמד להסתכל על חצי הכוס המלאה, על מה המרירות?? אני בטוחה שלא על כך שישנו יום שבתון בשבוע [התחדשות שהגיעה מן היהודים והיהדות]. אני בטוחה שלא על חגי ישראל והחופשות. אני בטוחה שלא על ההיסטוריה הענפה. 2) ועכשיו אתייחס לדבריך הספציפיים יותר:
מסתכל בצלחת מה אני אוכל - בשנת 1956 כאשר החוק נחקק הוא בכלל היה נתון לשיקול המועצות האזוריות. אך עם קבלתם של חוקי היסוד החדשים בשנת 1992 והגידול בצריכת בשר חזיר על-ידי עולים מחבר-המדינות, התעורר מחדש הדיון בנושא. שופט בית משפט השלום בנתניה קבע כי הגבלה על מכירת בשר חזיר כדי להגן על רגשות הציבור הדתי היא מטרה ראויה, ההולמת את ערכיה של מדינת ישראל כמדינה יהודית. עם זאת, אין מקום להגבלה גורפת ומוחלטת בכל חלקי העיר במידה שווה. ואכן כיום, מי שבאמת מעוניין בבשר חזיר אין לו אלא לגשת לסניף טיב טעם הקרוב. כבר מזמן שאין הגבלה חמורה וגורפת בנושא. אמנם החזיר הפך במסורת היהודית לסמלה המובהק של הטומאה. אך שים
שלכל חברה אנושית יש חוקים ואיסורים, כללי "עשה" ו"אל תעשה" תרבותיים. היהודים והמוסלמים הפכו את האיסור על אכילת בשר החזיר לעמוד התווך של הגדרתם העצמית, החל מרצון גם של בני הקהילה החילוניים. גם בקרב תרבויות שלא אסרו על גידול חזירים, כמו במצרים, נחשבו רועי החזירים לבני מעמד נחות, ואסור היה להתחתן בהם. בכמה מקומות ביוון היה החזיר חיית פולחן שהוקרבה לוונוס, ואילו במקומות אחרים נאסר להיכנס למקדשים בסנדלים מעור חזיר. כך שלדעתי ההקפדה בנושא החזיר אינה פועל יוצא של כפיה דתית אלא דווקא של קבלת וכיבוד המסורת. והרי גם אצל הערבים אכילת חזיר נאסרת והם את מנהגם מכבדים.
בודק מתי אני הולך לקניון - ככל עובד גם לעובדי הקניון מגיע יום שבתון. כל תושבי המדינה מסכימים על כך. שוב, כדי להגיע לפשרה שלא תגרום לסיכסוך בין הצדדים קבעו בא"י את יום השבתון כיום שבת. כמו שבהשפעת הנצרות נקבע יום השבתון אצלם, כיום ראשון. ואצל המוסלמים שישי. אתה לא צריך להתייחס לכך כאל גזירה אלא כאל פשרה! כך תרגיש הרבה יותר טוב. ככה דתיים מתייחסים למכוניות בשבת, לקניונים הפתוחים ולטיב טעם לדוגמא. הרי גם עבורם זוהי פשרה! במידה והינך בכ"ז מעוניין ללכת לקניון בשבת ישנם מס' קניונים אשר רוב העסקים בהם כן פתוחים. שבעת הכוכבים, ארנה, סיטי סנטר, ערים ועוד ועוד...
מונע ממני לנסוע ברכבת או אגד בשבת - עיין בעניין הקניונים. זה בדיוק אותו הדבר. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- ועכשיו תורי לשאול שאלה, איך זה שפה בארץ ישראל מתקיימים וויכוחים על גבי וויכוחים בנושא כפייה דתית, לעומת, ארה"ב למשל, שם, על שטר הדולר כתוב in god we trust, שם, כאשר החנויות סגורות ביום ראשון [אפילו הרשתות הגדולות] זה מובן לכולם וכמעט ולא נתון לפולמוס. איך זה שמדינה נאורה כארה"ב כן קיבלה על עצמה התחשבות במסורת ביומיום ומניעת השתכחות ההסטוריה? התשובה שלי היא: שיום אחד גם אנחנו, עם ישראל, נבין שהיו דברים בגו, ההיסטוריה חשובה! והמסורת אף יותר... אך היום השנאה היא המסנוורת את עיניינו. ומהי תשובתך?

יש קצת חוצפה

"ואכן כיום, מי שבאמת מעוניין בבשר חזיר אין לו אלא לגשת לסניף טיב טעם הקרוב." למה אני צריך לנסוע עד אזור התעשיה החדש בשביל חתיכת חזיר ? למה אני אומר לדתיים בנתניה תסעו לבתי כנסת באזור התעשיה?! למה מי גר ליד טיב טעם? זה לא אזור מגורים בכלל זה אזור תעשיה של מפעלים ומרכזי קניות., זה ממש התחקמות למה מה קרה. ?!! (פתגם ישראלי משהון) מה אני פרייר של מישהו?! למה מה קרה שאני אצטרך לקחת אוטובוס 10 שקות בשיבל אייזשהי מנת חזיר?! מה קרה?! למה מי את? (סילחי לי), נתניה צריכה להפסיק להיות עיר מטומטמת עד נדמה לי אפילו סוף שנות ה70 בנתניה (וזה עוד בתקופה שלא הייתה העליה הרוסית) מכרו חזיר גם באזורי המגורים לפחות היו 3 חניות כאלו, ואם כל הכבוד לשפוט השלום, אם הוא רוצה שהוא ינסע עד לטיב טעם בשיבל מנת חזיר. וחוץ מזה, מה אני לא מכיר את הדתיים? הם פעלו הם פועלים והם ימשיכו לפעול (וזה מה שרצונותיהם האמיתיים), לסגירת חניות גם בפרברים בעצם איסור טוטאלי של מכירת חזיר. מה קרה, אם הומאים ירצו לצעוד בנתניה אז בשביל לא לפגוע בדתיים הוא יצעדו גם ליד טיב טעם? מה אנחנו מדינת טיב טעם?! וזה גם לא שאנחנו החילונים חוטאים כל הזמן באכילת חזיר... אנחנו רוצים טיפלה טיפה, לחטוא, טיפה לעשות שטויות בחיים, מה אסור לנו!? לכל אדם מותר לעשות שטויות חח (כמובן אם את מבינה את לשון הציניות והשגיא נהור שבדבריי). עובדי הקניון לא חייבים לקחת את יום השבתון שלהם דווקא ביום שבת, את לא מאמינה בכלכלה חופשית? חלק מכלכלה חופשית זה גם אי כפיה יום חופשה אחיד לכל המדינה, אלא אישי לפי צורך של כל אדם. את רוצה שאני אלך ברגל מנתניה לגעש בשביל לקנות כמה דברים?! תלכי את ברגל ממקום יישובך לגעש בשביל להתפלל! "מונע ממני לנסוע ברכבת או אגד בשבת - עיין בעניין הקניונים. זה בדיוק אותו הדבר. " זה ממש לא אותו עיינין כי גם תחבורה ציבורית בשבת זה הצלת חיים, מי את שתחליטי לי אם לנוע ממקום למקום ביום שבת או לא, מה זאת הדיקטטורה הזאת? התשובה היא: ארצות הברית היא לא הדוגמא שלי, ביום שבוא נכתוב על שטרות המדינה "באל נשים מבטחנו" זה יהיה יום שחור למדינה, ויום עוד יותר שחור לשכל האנושי.

antreprize

New member
זה ממש לא מובן מאליו בארה"ב.

גם שם יש ויכוחים על הכפייה הדתית, יש אנשים שחושבים שלמשפט הזה אין מקום על המטבעות והשטרות שמנפיקה ארה"ב.

למעלה