כמה דברים.
1) קודם כל, תלמד להסתכל על חצי הכוס המלאה, על מה המרירות?? אני בטוחה שלא על כך שישנו יום שבתון בשבוע [התחדשות שהגיעה מן היהודים והיהדות]. אני בטוחה שלא על חגי ישראל והחופשות. אני בטוחה שלא על ההיסטוריה הענפה. 2) ועכשיו אתייחס לדבריך הספציפיים יותר:
מסתכל בצלחת מה אני אוכל - בשנת 1956 כאשר החוק נחקק הוא בכלל היה נתון לשיקול המועצות האזוריות. אך עם קבלתם של חוקי היסוד החדשים בשנת 1992 והגידול בצריכת בשר חזיר על-ידי עולים מחבר-המדינות, התעורר מחדש הדיון בנושא. שופט בית משפט השלום בנתניה קבע כי הגבלה על מכירת בשר חזיר כדי להגן על רגשות הציבור הדתי היא מטרה ראויה,
ההולמת את ערכיה של מדינת ישראל כמדינה יהודית. עם זאת, אין מקום להגבלה גורפת ומוחלטת בכל חלקי העיר במידה שווה. ואכן כיום, מי שבאמת מעוניין בבשר חזיר אין לו אלא לגשת לסניף טיב טעם הקרוב. כבר מזמן שאין הגבלה חמורה וגורפת בנושא. אמנם החזיר הפך במסורת היהודית לסמלה המובהק של הטומאה. אך שים
שלכל חברה אנושית יש חוקים ואיסורים, כללי "עשה" ו"אל תעשה" תרבותיים. היהודים והמוסלמים הפכו את האיסור על אכילת בשר החזיר לעמוד התווך של הגדרתם העצמית, החל מרצון גם של
בני הקהילה החילוניים. גם בקרב תרבויות שלא אסרו על גידול חזירים, כמו
במצרים, נחשבו רועי החזירים לבני מעמד נחות, ואסור היה להתחתן בהם. בכמה מקומות
ביוון היה החזיר חיית פולחן שהוקרבה לוונוס, ואילו
במקומות אחרים נאסר להיכנס למקדשים בסנדלים מעור חזיר. כך שלדעתי ההקפדה בנושא החזיר אינה פועל יוצא של כפיה דתית אלא דווקא של קבלת וכיבוד המסורת. והרי גם אצל הערבים אכילת חזיר נאסרת והם את מנהגם מכבדים.
בודק מתי אני הולך לקניון - ככל עובד גם לעובדי הקניון מגיע יום שבתון. כל תושבי המדינה מסכימים על כך. שוב, כדי להגיע לפשרה שלא תגרום לסיכסוך בין הצדדים קבעו בא"י את יום השבתון כיום שבת. כמו שבהשפעת הנצרות נקבע יום השבתון אצלם, כיום ראשון. ואצל המוסלמים שישי. אתה לא צריך להתייחס לכך כאל גזירה אלא כאל
פשרה! כך תרגיש הרבה יותר טוב. ככה דתיים מתייחסים למכוניות בשבת, לקניונים הפתוחים ולטיב טעם לדוגמא. הרי גם עבורם זוהי פשרה! במידה והינך בכ"ז מעוניין ללכת לקניון בשבת ישנם מס' קניונים אשר רוב העסקים בהם כן פתוחים. שבעת הכוכבים, ארנה, סיטי סנטר, ערים ועוד ועוד...
מונע ממני לנסוע ברכבת או אגד בשבת - עיין בעניין הקניונים. זה בדיוק אותו הדבר. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ועכשיו תורי לשאול שאלה, איך זה שפה בארץ ישראל מתקיימים וויכוחים על גבי וויכוחים בנושא כפייה דתית, לעומת, ארה"ב למשל, שם, על שטר הדולר כתוב in god we trust, שם, כאשר החנויות סגורות ביום ראשון [אפילו הרשתות הגדולות] זה מובן לכולם וכמעט ולא נתון לפולמוס. איך זה שמדינה נאורה כארה"ב כן קיבלה על עצמה התחשבות במסורת ביומיום ומניעת השתכחות ההסטוריה?
התשובה שלי היא: שיום אחד גם אנחנו, עם ישראל, נבין שהיו דברים בגו, ההיסטוריה חשובה! והמסורת אף יותר... אך היום
השנאה היא המסנוורת את עיניינו.
ומהי תשובתך?