קצת צביעות

כמה דברים

קודם כל, כמו שכתבתי לנועם ולאסף, אני חושב שהגורם לכל זה הוא אנוכיות. הסיבה שאנשים רוצים לאכול כשר ולבטל את החוקים הדתיים היא לא בגלל "אנטי דת", אלא פשוט בגלל שזה יהפוך את החיים שלהם לנוחים יותר. דבר שני, האם חופש דת וחופש מדת הן לא פשרות? העובדה שלכל הדתיים יש חופש מלא לבצע את כל פולחניהם, ולחילונים יש חופש מלא לא לבצע את הפולחנים, האם זו לא פשרה? אני חושב שכן צריך לכבד את רגשות הציבור הדתי, אבל אפשר לעשות את זה בלי לפגוע בחופש של הציבור החילוני. המאבק הזה הוא מאבק עקרוני, הוא מאבק על הדמוקרטיה. ולכן אתה מדבר על וויתור על החזיר, ולי אין בעיה לוותר (אני לא אוכל חזיר). אבל מאחורי החזיר הזה עומד כל כך הרבה, עומד מאבק של מדינה דמוקרטית מול מדינה פונדמנטליסטית (אני יודע שזה קיצוני, אבל זה יכול להגיע לזה). אתה רוצה לקחת רק את החופש של אכילת החזיר, והוא רוצה לקחת את החופש של נישואים אזרחיים, והבא ירצה לקחת את החופש ללמוד אבולוציה. אני לא מוכן לוותר על החזיר, כי הוא מייצג דברים שאני לא מוכן לוותר עליהם.

רוני13

New member
...

במדינה אחרת אתה צודק-אך מן הראוי שבמדינת היהודים ליהדות תהיה טיפה יותר חשיבות מאשר במדינות אחרת. החזיר לא נאסר למכירה-ככל הידוע לי טיב טעם תמיד מכרה חזיר. ואאל"ט יש המון מסעדות לא כשרות(דבר המצער מאוד).

אסור ליהודים לגדל חזירים

מדינת היהודים לדעתי היא המדינה של היהודים, ולא מדינה יהודית. אני חושב שזה מתאר את כל האידיאולוגיה שלי.

antreprize

New member
הרעיון במדינת ישראל הוא/היה

להקים מקום שבו יהודים יוכלו להיות יהודים ודתיים בלי לסבול מזה, בשום שלב הרעיון לא היה להגביל ולהעניש יהודים.

אין כזה דבר ליברליות יתר

זה ביטוי שהמציאו השמרנים בשביל לעשות רציונליזציה לטיעוניהם העתיקים. אני חילוני כופר? במה אני כופר? אני יהודי בידיוק כמוך נולדתי לאם ואב יהודיים ,ועשו לי ברית מילה. נאורות? קודם כל שכל הדתיים יתגייסו לצבא (ובלי המנטרה הישנה שאתם אומרים שיש הרבה חילוני משטמתים וכו) שהתדיים יפסיקו להיות פריזטים וייממנו לעצמם את חייהם ואת פולחנם הדתי, אחר כך נדבר על אחווה ונואורות.. אם אתה כל כך תומך באחווה, אז למה יש בתי ספר ממלכתים, דתיים, חרדיים, תורניים וכו? למה לא כל היהודים שתומכים ב"אחווה" לא לומדים באותו בית ספר? איך תהיה אייפ םע אחווה אם אני , בני בנותיי נכדי וניני, ואתה בניך בנותייך נכדיך וניניך ימישכו ללמוד בבתי ספר מופרדים? מה הקטע בהקמת מדינה יהודית שתאחד יהודים מ2 קצוות העולם אם אחר כך הם לומדים בבתי ספר שונים!? איפה האחווה? אנחנו מוותרים על אדמות? אתם מוותרים על חיים! ואגב יש גם דתיים שמוותרים על אדמות

StrengthHonor

New member
אחח יש דבר כזה ליברליות יתר

אני לא רוצה לתאר את זה בצורה גרפית , אבל זה לא יפה p.s אתם עדיין נחותים אידיולוגית מהשמרנים האמיתיים.

"p.s"? מזה?!

התועיל בטובך לדבר איתנו במושגים קצת יותר פשוטים ולא מושגים מעולמך הקודח? זה כאילו שאתה מספר לנו מה שנקרא "בדיחה פרטית " אלו פשוט "מושגים פרטיים"... מזה שמרן אמיתי? אני לא מרגיש את עצמי נחות אידיאולגי משום שמרן, אני ליברל גאה.

Caraya

New member
P.S.- Post Scriptum

שזה אומר "אחרי מה שנכתב". זה מה שהם כותבים במקום "נ.ב. "

antreprize

New member
לא, הוא משתמש באנגלית כדי ליצור

סביבו הילה של מומחה שיודע על מה הוא מדבר, כשבעצם הוא ערס ממוצע.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifבנוגע ל-ד'.

קודם כל, כשקראתי מה אמר אלי ישי על הנושא, חשבתי מה יקרה אם איפשהו, נגיד, בטקסס, יגידו את זה על חנוכיות. למכור חנוכיות רק במקומות בהם יש ריכוזים של יהודים, כדי שילדים נוצרים לא ייחשפו אליהן. מה היית חושב על זה? אז נכון, ארה"ב היא לא מדינה נוצרית, אבל האמירה עדיין נשמעת נוראית. ובנוע לחלק השני של ד'.... לא ממש הבנתי אותו. יש לי כבוד עצמי. מה הקשר ליהודים של לפני 1000 שנים (שאגב, אין לך מושג אם אכלו או לא אכלו חזיר, מכיוון שלא חיית אז). גם כבוד לאחים שלי יש, אפילו שהם מלכלכים את הבית

למעלה