קרה לכם שננטשתם?

ToryMaster

New member
קרה לכם שננטשתם?

שפניתם אל האלים שלכם, והתפללתם, והרמתם זעקה גדולה [
] וכלום לא קרה? הם לא ענו? הם פשוט... כאילו נטשו אתכם?

ToryMaster

New member
Tבל מה

אם אין לי זמן? אםא ני צריכה להתייעץ איתם, ואין לי זמן לחכות? [ויקי שכבר לא יודעת מה לעשות]

gwizard

New member
למה את באה בדרישות ?

מה, האלים משרתים אותך ????! את חוצפנית. האלים הם כוחות ארכטיפיים יסודיים המייצגים את הטבע והיקום וממש, אבל ממש, לא חייבים לך כלום - כולל תשובה בזמן ומקום שנוח לך.

RainBird

New member
צריך גם את זה. אם לכולם הייתה אותה גישה היה משעמם. אני מעריך את אלון על הגישה הכנה וה...מרעננת שלו.

נדב פ1

New member
אלון ,

"מה, האלים משרתים אותך ????! את חוצפנית." - מסכים מאה אחוז . "האלים הם כוחות ארכטיפיים יסודיים המייצגים את הטבע והיקום" - אני חולק עליך אלון , האלים הם אכן בעלי מאפיינים נשגבים שכאלו אשר שרויים בברהמן וביקום , אלא שמעל הכל , כל אל הוא אישיות בפני עצמה , ואני אישית חושב שהגדרתם כארכיטיפים זה עושה עמם עוול - בסופו של דבר הדתות כולן אמורות להביא אותך לידי יחסים , מעבר להגדרות מאגו-מיסטיות נטולות פרסונליות . "וממש, אבל ממש, לא חייבים לך כלום - כולל תשובה בזמן ומקום שנוח לך. " - מסכים איתך לחלוטין אלון , מילים כדורבנות דיברת - בכלל זו תפיסה מאוד ניו אייג'ית , נאיבית ובטלה שגורסת כי המציאות והאלים יפעלו לפי חוקי ורצונות הפרט . בין אם נרצה או לא נרצה , המציאות פועלת לפי חוקים משלה , ושומה על אדם לעבוד את אלו שבאמת קיימים ולא פרי דמיונו האגו-צנטרי העצל והבטל , גם אם האלים אינם בועות מרחפות של אור ואהבה שיביאו אותנו לגן עדן רק אם נשתחווה לאיקונות של ישוע . יציאה מן המערה שהאנושות חיה בתוכה כרוכה בסכנה ואף אולי חשיפה בלתי נעימה לאמת , אלא שאם אדם בוחר לדעת את האמת ולא רק לדמיין אותה בצורה חסרת תועלת, שלא יתלונן ויקטר כשהדבר לא נראה לרוחו .

RainBird

New member
חלק מהאלים הם ארכיטיפוסים בהחלט. לא כולם. אבל חלק. יש הבדל בין מישהו שסוגד לסדנה האיסלנדית עם כל המיתולוגיה שלה לבין מישהו סוגד לגאיה כארכיטיפוס לאדמה שעליה אנחנו חיים. זה הכל תלוי בנקודת המבט של המאמין. לגבי הדברים שצריך בהם עזרה- לפעמים האלים זורקים אותך למים. נותנים לך להתמודד לבד. בתמונה הגדולה אחרי שהאפיזודרה הזו תיגמר את תסתכלי אחורה ותלמדי את הלקח המתאים. לומר שהקטה קופצת עבור כל גחמה שלי רק בגלל שיש לי יחסים טובים איתה זה רחוק מאוד מנכון. ולדעתי שאר ההודעה הייתה פשוט מיותרת. סתם לא קשורה למה שנשאל. האלים הם מראה של מה שהם נתפסים במאמינים שלהם. ככה אלים מתפתחים ומשנים צורה. הקטה הייתה אלת ירח תראקית שנראתה כמו אם פוריה והיום היא זקנה בלה שהולכת בצמתים. הכל משתנה לפי התפישה ולא התפישה משתנה לפי כל מה שקיים. אלא אם כן בוחרים בכך. ארדן.

Heathen Dawn

New member
יופי של גישה...

מזכיר לי את ימי הצבא שלי: "אתה לא במצב שאתה יכול להעביר ביקורת על המפקד שלך. אתה בסך הכל שערה מהתחת של הכלב". ממש מביא חשק ליצור מערכת יחסים עם האומר. בוא נגיד שאף אחד לא חייב דבר לאף אחד אחר, ו-ToryMaster נמצאת במצב שבו היא צריכה את עזרת האלים, ולמרות שהם לא חייבים לה שום דבר, זה מאוד יצביע על מעלתם אם הם יעזרו לה עכשיו כשהיא צריכה. לא עניין של היירארכיה וכבוד ומעמד וכל השטויות הפרימיטיביות האלה, אלא דברים יותר מתקדמים ומודרניים ויפים כמו הגינות ואכפתיות ואהבה. היו ברוכים HD

נדב פ1

New member
אמיגו ,

אני לא אמרתי לה שחובה עליה להמנע ממרד , אני למעשה גם כן לא מקבל סמכות בעצמי ואני לא סובל רודנות , לא חסרים גנוסטים ושטניסטים תאיסטים שאני מיודד עמם - אם ברצונה לשנות נתיב , אשריה - אני בסך הכל העברתי ביקורת על כך שהיא לא יכולה מצד אחד להכיר באלים , ומצד שני לצפות שהם ימלאו פקודותיה בכל הזדמנות והזדמנות . אם היא רוצה למרוד ? בבקשה , אדרבה - אבל כל עוד היא כאן , לא השמעתי ביקורת - השמעתי את אשר אני חושב שזו טעות בגישה , ותו לא .

נדב פ1

New member
שאלה לי אליך -

מה מבטיח לך במאה אחוז , שבמצב הקיים האלים הם כולם כאחד אלטרואיסטים , פילנטרופים וטובי לב בלי יוצא מן הכלל ?

windflute

New member
רגע רגע

נדב יקירי. האדם הוא לא תולעת. אני בתור אישה מלאה בעוצמה ויופי בוחרת (ודגש על הבחירה) לעבוד עם אלים (או ישויות) שמתאימים לי, שהם טובי לב, מלאי אהבה ו-כן, שאני סומכת עליהם באלף אחוזים שיתמכו בי כשאני במצוקה. מן הסתם אני לא אבחר לעבוד עם אלים שלא אוהבים בני-אדם, אכזריים ושוחרי ריב.. אנרגיות כאלה אני לא רוצה מסביבי :)

נדב פ1

New member
חיכיתי רגע .

אני מסכים איתך שחר , מי כמוני אמון על אהבת החוצנים ( אלוהים בתנ"ך ) , אף על פי שנכון להיום , טכנית - רב ( ואני מדגיש - רב ) האנשים הם כן בעלי כוחות של תולעים לעומת אבותינו שבשמיים .

Heathen Dawn

New member
קה פאסה?

"לצפות שהם ימלאו [את] פקודותיה בכל הזדמנות והזדמנות"?! בחיאת דינכ, היא בסך הכל ביקשה שהם יעזרו לה פעם אחת בשעת מצוקה! עד כמה שמשתמע מההודעה הפותחת של הפתיל, בכל אופן. האלים, אם אכן הם קיימים והם כמו שמסופר עליהם, לא צריכים שבני אדם ידברו בשבילם ויגנו עליהם. ועוד, אני סבור שברגע שאין שני הצדדים במערכת יחסים אישית יוצרים קשר קבוע אחד עם השני, אז משהו כאן לא כשורה. הדרישה היחידה שאני בתור בן אדם בא אל אלים אישיים היא שהם יהיו אישיים. כל אחד יכול להתפלל (=לדבר איתם), אבל אם הם לא עונים לך בחזרה (ובמובהק, לא ברמיזות שיכולות להתפרש כהתרחשויות טבעיות ומקריות) אז אין כל טעם להמשיך. היו ברוכים. HD

RainBird

New member
לדעתי המצב כשורה. לפעמים האלים בוחנים את היכולת האנושית להתמודד ולא תמיד עוזרים בצורה מהירה ומיידית. זה המבחן שלה אחרי הכל. עוד שלב בסולם המכשפות כמו שאמרו בעבר.

ToryMaster

New member
תגיד

אתה יודע איך אני רואה את העולם? אתה יודע מה הגישה שלי? אני מורדת? אני מצפה שהם ימלאו את פקודותי? אתה יודע מה אני רוצה, מי אני, מה או איך אני חושבת? לא. חד וחלק לא. אז איך אתה מסוגל להעביר ביקורת על הגישה שלי?!

ToryMaster

New member
המ

אני חושבת שאני ואתה לא מכירים את אותם הפנים של האלים. האלים שלי מקיימים איתי יחסי גומלין. כשאני צריכה אותם - הם שם, ממש כמו חברה טובה. לא, אני לא רואה את זה כאילו האלים חייבים לי משהו יותר משאני חייבת להם, ואני שם ו"עובדת" אותם וכו' - כל הזמן. וחוץ מזה? אתה מטומטם [מעניין אם לשם שינוי מישהו יחליט להתערב בויכוח]. לרגע לא אמרתי שהאלים חייבים לי משהו או לבוא בזמן ובמקום שנוחים. כן אמרתי שעד כה הם לא הכזיבו, כשהייתי צריכה אותם או רציתי אותם הם היו שם, בזמן ובמקום שנראו לי נכונים. אז שאלתי למה עכשיו זה לא ככה. נמאס לי ממך, ועם כמה שאני שונאת הצהרות פומביות כאלה, אני באמת שוקלת להרחיק את עצמי מכאן, כי זה בלתי נסבל.

למעלה